Saffranskola


Suck den lilla snön som lös upp marken så fin och vit var idag borta när vi vaknade. Istället är det en grå grå dag och regnet verkligen hänger i luften. Så den julstämningen som jag skapade igår med mina saffranskolor är som bortblåst! Men jag säger bara, dessa saffranskolor, jösses vad goda de blev!! mums vet inte hur många jag ätigt sen bara igår kväll för det går inte att sluta äta dem! Jag hittade receptet hos underbaraclaras.com och det är jätte enkelt. Stött en paket saffran med lite socker i en mortel, häll i den i en kastrull med 2 dl vispgrädde, 2 dl socker, 2 dl sirap och 2 kryddmått salt. Låt allt koka upp och låt det sedan koka tills kola klara kulprovet. Det tog ca 45 minuter för mig. Rosta under tiden 1 dl kokosflingor i en stekpanna och ha i dem i kolan när kolan den är klar. Sen är det bara att hälla upp kolan i små formar och njuta av gudomligt gott julgodis!


Kommentarer
Postat av: Thereses liv och vardag

Allt du bakar ser så gott ut! Det här receptet borde jag verkligen testa. Jag älskar saffran! Här öser regnet ner så snön är som bortblåst här också. Så trist! Ha en bra fredag! Kramar

2011-12-09 @ 15:09:28
URL: http://thereseslivochvardag.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag har också gjort de där och de är verkligen magiska :)

2011-12-09 @ 20:56:58
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com
Postat av: Sara - Med 3 små busungar!

Verkligen ingen julstämning =(

Spöregnar o stormat för fullt ute.

Här ska vi dock göra ett desperat försök att baka pepparkakor till lite julmusik nu =)

2011-12-10 @ 15:47:09
URL: http://glamina.blogg.se/
Postat av: mrsjanuary

Det ser verkar väldigt gott. Kanske skulle man ta och testa det, även om jag är kass på att baka.

Kram

2011-12-10 @ 16:15:17
URL: http://www.mrsjanuary.blogspot.com
Postat av: Malin

Ser smarrigt ut och jag har alla ingredienser hemma, kanske det blir till att laga lite saffranskola =)

2011-12-10 @ 18:06:27
URL: http://malinsvra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0