Djävulskyckling



Vilket strålande väder det är idag, kallt men oj vad fint det är ute när solen skiner på snön! Lill-loppan sover som en stock på soffan efter vår tur in till myrorna, men när hon vaknat och fått mat i magen ska vi ut och ta oss en promenix!
Björns mamma har varit här en sväng och igår bjöd vi henne på vår nu mera paradrätt, nämligen djävulskyckling. Så gott så och inte alls så komplicerat!

Det du behöver ha hemma är:
1 färsk kyckling, gärna majskyckling men vi har kört på vanlig ca 1500 gram
1 dl olivolja
0,5 dl pressad citron
1 chili
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 schalottenlökar
3 msk hackad persilja

Börja med att dela kycklingen längs bröstbenet, dela själv eller gör som jag tillkalla sambon, så att det blir två halvor och lägg dem i en form. Hacka chilin och vitlöksklyftorna och blanda dessa med olivoljan och citronsaften. Häll även i ca 2 tsk flingsalt och generöst med peppar. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den. Täck med plastfolie och låt kyckling stå över natten eller  minst 1 timme i kylskåpet, kom bara ihåg att vända på kycklingen då och då.
Hacka schalottenlökarna och persiljan och blanda det med smöret.
Sätt nu ugnen på 250 grill och ställ in kycklingen högst upp i ugnen med skinnsidan uppåt. Grilla tills skinnet fått fin färg. Vänd på kycklingen och grilla undersidan lika länge.
Sänk nu värmen till 175 grader. Gnid in kycklingen med det smaksatta smöret och placera kycklingen i ugnen. salta och peppra och stek den i ugnen i ca 50 minuter, innertemperaturen ska vara 82 grader. 


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Sv: Receptet på choklad- & blåbärsmuffinsen hittar du på min blogg. Den här gången piffade jag till dem med din supergoda smörkräm. Som sagt, försvinnande goda!



Kram Ellinor

2012-02-06 @ 18:31:32
URL: http://fam-gudmundsson.blogspot.com
Postat av: Monica

Ååhh ser hur gott ut som helst! Få ta och testa receptet :)

Ha en bra dag!

2012-02-07 @ 10:37:49
URL: http://mellanhimmelochmonica.blogg.se/
Postat av: Fröken M

Det har jag hört talas om så många gånger, men faktiskt aldrig ätit ! Det kanske är dags att testa nån dag :)

2012-02-07 @ 11:51:31
URL: http://frokenmela.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0