God Jul!!

Hoppas ni alla får en underbar julafton med era nära och kära!! Bloggandet här har varit lite sissådär av lite olika anledningar, men efter jul då ska jag ta mig i kragen och börja vara lite social här och på alla era bloggar!

Dagen före dagen...

God morgon på er alla!
Här ligger snön fortfarande tung på marken och på träden, bara hoppas att den ligger kvar i några dagar till! Tyvärr så ska det ju regna imorgon och bli 5 plusgrader här, känns ju extra retligt om snön skulle smälta bort till julafton nu när man fått en försmak av snön!

Alltså hur sjutton hinner ni alla bloggande mammor med i juletid?! Jag har fullt upp med en lill-loppa, fixa juligt här hemma och slå in klappar, så bloggen blir den som har varit lidande. Men men snart så är vi kanske på banan igen!

Jag har fått ett gäng finka zinkbaljor och krukor av min storasyster, i sommar sen ska de stå utanför vårt hus med fullt med fina växter i! Är speciellt nöjd med den fina stora mjölkkannan, nästa så jag längtar lite till sommaren då jag får fixa i trädgården och göra fint!

Idag ska det göras mat här, köttbullar ska rullas och två janssons ska göras, en med ansjovis och en med lax! Hoppas ni alla får en mysig dagen före dagen före dopparedagen!


Äppelljus och finfina julkort



Olivia börjar få två till tänder och japp, det har märkts idag! ingenting har riktigt passat vår lill-loppa och det har varit väldigt mycket att bara vara nära. Så hon fick lite alvedon och sen så blev det lite lättare både för henne och för oss!

Idag har vi fått våra första julkort, vi fick ett jättefin från min sambos gudmor från finland, det är den som står upp på bilden! Julstämningen bara ökar från dag till dag och nu när julkorten börjar trilla ner i brevlådan, då känns det ju ännu mer juligt!

Ett tips om man vill ha lite mer ljuslyktor hemma, gröp ut lite i toppen av ett äpple och tryck ner ett värmeljus! sen så kan man knyta ett rött sidenband runt eller varför inte sticka in liten granris under!


Vinter



Jag vet, jag är tjatig men så vackert det är ute!
Nanny och hennes son Lukas var här idag och spenderar förmiddagen med oss, lite frukost i magen och sen begav vi oss ut i snön!

vi såg vinterns första snögubbe...

...och alla dessa fina träd med snön hängandes på!

Lukas pulsar i snön, men mest ville han sitta ner i den eller äta på den!

Sen gick vi in och värmde oss med god laxgryta och hembakade pepparkakor som Nanny och Lukas hade bakat, mums!


Julgranen klädd!


Det är så vackert ute nu, snön ligger tungt på alla granar och träd och på marken ligger det nog minst någon decimeter! Ingenting slår nog en morgon som denna!

Igår var vi hos mina föräldrar och klädde julgranen, så nu känns det som om julen närmar sig med storm steg! Att klä granen är ju alltid något speciellt, så mysigt och det känns lite som om man blir barn på nytt! Lill-loppan tyckte granen var lite läskigt spännande, då det stacks lite och hon började sen leka med leksakerna på mattan istället med morfar.

Idag kommer min kära vän Nanny hit med sen söta son Lukas, ska bli riktigt skoj att ses igen!


"hej mitt vinterland..."



Det är snö här, massor med snö! vad det är vacker att bo såhär när skogen dagar som denna! Jag sitter här i ett stökigt kök efter gårdagskvällen och natten och bara njuter av all snö och en sådan lyckad lill-jul! Det var supermysigt, härligt kaos med fyra små barn, all hets vid julklappsleken, många skratt, roliga diskussioner och massor med god mat! Nej det kunde nog inte bli en bättre kväll med kära vänner! Idag blir det plock här hemma, få det att se ut som vårt hem igen och sen ska vi ner och klä julgrannen hos mina föräldrar!


och så ett gruppfoto, där alla stolta håller upp vad de lyckades roffa åt sig i julklappsleken!

Julfix och snö

Det snöar här!! Så mysigt och inte en dag för tidigt! vi håller på att fixa för fullt här hemma, för ikväll vankas det Lill-jul här med kära vänner! Så chili och saffranskycklingen, saffransaiolin till laxen och så pannacottan i fina små koppar står och drar sig i kylen! Hoppas ni alla har en mysig lördag!


High-five

Idag har vi haft en hel dag på stan, 6 timmar har vi varit iväg! Insåg hur mysigt det är att gå på stan med sin lilla familj, luncha, titta i affärer, shoppa och så lite fika på det!
Olivia har lärt sig High-five! Så stolt förälder som jag är så måste jag visa er det!!

Juldukar



Inläggen blir lite nu och då här för tillfället! Det är fix och åter fix i huset, vi vill ju ha det fint till jul! Idag var jag inne i stan en sväng, skulle tömma det sista i förrådet till lägenheten och så passade jag på att åka förbi hela människan och bara njuta lite av allt gammal! Jag var på jakt efter juldukar och trodde att de skulle ha massor, men fler än jag verkade ha tänk samma tanke, för nej så många fanns det då inte. Men jag lyckades ändå hitta två och så en gardin som jag tänkt ha som duk, dessa tre för 70 kronor, perfekt! nu måste jag bara ner till mamma och pappa och låna ett strykjärn för det är något som vi ännu inte har!




Jul på Indiska

Jag gillar Indiska, det är en av mina favoritaffärer. Det känns som om man trollas bort till en annan värld varje gång jag går in på deras inredningsavdelning. De blå stjärnan är ju egentligen inte så julig och röd, men jag tycker den är så fin! Kanske något man borde köpa och ha den uppe året runt som en färgklick i vardagsrummet!


Vårt köksfönster



Idag har det varit en väldigt tröttig dag, vet inte riktigt varför. Lill-loppan tog sovmorgon i dag och sov ända fram till nio (!) så jag borde varit pigg och glad, men ändå så sov jag två timmar på dagen, kan det vara mörkret och att det alltid är så mycket att fixa med för stunden som gör mig så trött?! jaja förhoppningsvis är jag piggare imorgon! Idag har vi då fixat i huset igen, önskar så att sambon och jag hade åtta armar var så vi kunde fixa lite mer samtidigt! Så idag hade jag ingen alls fantasi till något bra blogginlägg, så jag visar vårt köksfönster som kommit i ordning idag. Ljusstaken har vi fått låna av mamma och pappa, hyacinterna börjar blomma, min fina böntavla fick stå i hörnet och så en ljuslinga med lite julgranskulor i glas!


vi hoppar julgran iår, så då fick lite av julgranskulorna hamna här istället!


hurra hyacinterna börjar blomma och sprida sådan härlig julig doft!


Hon står!!

Så här såg det ut i köket i morse! vår lill-loppa har för första gången själv tagit stöd mot något och rest sig upp! vi är stolta som tuppar här hemma!så nu får nog inte diskmaskinen vara öppen något mer...

Hyacinter



Det blir ett väldigt sent inlägg idag! Sambon är iväg och träffar sitt killgäng och jag är hemma och pysslar liten! Jag har börjat julpyssla lite och först ut var hyacinterna. De åkt i i ett varsit glas, lite torkade kanelstång, äpplen och svampar fick åka ner i samma glas och så en röd rosett runt! Juligt och lättpysslat!



Saffranskola


Suck den lilla snön som lös upp marken så fin och vit var idag borta när vi vaknade. Istället är det en grå grå dag och regnet verkligen hänger i luften. Så den julstämningen som jag skapade igår med mina saffranskolor är som bortblåst! Men jag säger bara, dessa saffranskolor, jösses vad goda de blev!! mums vet inte hur många jag ätigt sen bara igår kväll för det går inte att sluta äta dem! Jag hittade receptet hos underbaraclaras.com och det är jätte enkelt. Stött en paket saffran med lite socker i en mortel, häll i den i en kastrull med 2 dl vispgrädde, 2 dl socker, 2 dl sirap och 2 kryddmått salt. Låt allt koka upp och låt det sedan koka tills kola klara kulprovet. Det tog ca 45 minuter för mig. Rosta under tiden 1 dl kokosflingor i en stekpanna och ha i dem i kolan när kolan den är klar. Sen är det bara att hälla upp kolan i små formar och njuta av gudomligt gott julgodis!


Lill-loppans rum



Vi tog oss iväg till öppna förskolan idag, mycket trevligt! Det var ett gäng nya mammor där och det visade sig att en av dem bor riktigt när oss, så vi byte nr så vi kunde ta promenader ihop!

Annars har det varit en lugn dag idag, både jag och lill-loppan somnade som stockar på eftermiddagen så så mycket uppackande av kartonger och hus har det inte blivit idag. Något som jag längtar efter att få fixa till är Olivias rum, tyvärr är det ju inte så hög prioritet på det men om några veckor ska jag allt ta tag i det dem. Än så länge är det mest hennes saker som står lite utspritt i rummet! Men sen när det är mysigt och fint ska hon få flytta in där och sova, fy vilken separationsångest jag kommer att ha, hur tänker ni med vart era små ska sova?

Nu ska jag baka saffranskola och få julkänslor!mums!


vad sjutton ska den föreställa?

God morgon!

Undan för undan så kommer mer och mer julsaker fram här i vårt hem, igår kväll så kom tre små glasljuslyktor fram som jag fyndade på eriks hjälpen för en tia styck. Det syns inte jätte bra på bilden, men det ser ut som fullt med snö i botten på dem, tycker de är riktigt fina. Igår inhandlades även på Willys 3 hyacinter som jag ska plantera i några fina krukor! När jag var på Willys fick jag även tre pepparkaksformar, men jag kan inte se vad den ena ska föreställa! Någon som kan se vad det är?

Lill-loppan har börjat sov så oroligt, på dagarna är det i princip omöjligt att få henne att somna utan vi måste ut och gå och då somnar hon som en stock i vagnen. På kvällen somnar hon så fint, men vaknar ca 1/2 timmer efter och sen börjar det, hon sover 10 minuter vaknar och gråter somnar igen 10 minuter, vaknar återigen och gråter. Vet inte om det beror på tanden som är påväg eller om det är någon fas, någon som känner igen det? Hon har fått två tänder innan men inte reagerat alls på det, men det är väll olika från tand till tand.

Sitter nu och funderar på om jag ska orka ta mig till öppna förskolan eller inte...hmm...får se annars tar vi en lugn dag!

Den upp till vänster, vad sjutton ska det föreställa?!


Tomteklänning

Igår hade vi en hel eftermiddag på stan bara sambon och jag, vi åt räkmackor, kollade i affärer och strosade i vackra knäppingsborg. Det känns alltid så konstigt att vara utan vår lill-loppa, så tomt. Ingen att titta på i backspegeln när man kör bilen och ingen vagn att ratta runt med mellan folkmassan, ändå är det lite mysigt att bara gå och hålla hand och strosa! Vi inhandlade den första julklappen, jag hittade lite smink och så hittade vi en superfin tomteklänning till Olivia. Perfekt till jul men även då vi nog ska göra något fint julkort att skicka till nära och kära! Idag är det uppackning av kartonger… igen, nu ska dessa kartonger upp! Hoppas ni alla har en mysig onsdag!
fina knäppingsborg

Hissgardiner till jul

Jag har just klickat hem dessa finfina hissgardiner som vi ska ha i våra två köksfönster! Jag tycker de var så fina och vart jag hittade dem?! Jo på ellos.se för 149 kronor styck!

Nya favoriter

God morgon!

Nu så, nu ska jag ta tag i bloggen igen! Jag har varken haft tid eller ork att vara så flitig här inne, men nu är det nya tider! Den lilla lilla snön som kom igår ligger fortfarande kvar, tänk så mycket närmare jul det känns med lite vitt på marken och genast så började jag få lite panik med julklappsinköpen. Har ni köpt många julklappar? Björn och jag ska faktiskt in till stan en sväng idag, helt själva ska vi vara medan lill-loppan är hos mormor och morfar! Ska bli riktigt mysigt, först ska vi dock till banken och diskutera hur vi ska lägga lånet men sen ska det bli mysigt!

Olivia har några nya favoritleksaker, egentligen ska man ha dem i sandlådan eller i badet då det är hål i botten på de små bunkarna. Men lill-loppan har nu förstått detta med att man kan stoppa bunkarna i varandra, så det kan hon sysselsätta riktigt länge! vår duktiga lilla tjej!

Ja och så måste man ju självklar smaka på dem lite nu och då!

Orrholmens laxgryta

Det har kommit snö här idag! Ja tyvärr har det inte kommit något tjock fint lager och då det knakar härligt under skon, nej lite lite kom det och det ligger nu lite här och där. Men snö är det allt! Idag har vi haft besök av två fina vänner här, Jennie och Frida. Det blev husesyn och en fika såklart, fika måste man ta varje tillfälle i akt att få göra! Härromdagen så lagade vi en sådan himmelsk god laxgryta här hemma, Orreholmmens laxgryta som jag hittade på Malins blogg! Tack tack tack för tipset!

Det du behöver ha hemma är:
500 g laxfile
4 msk hummerfond
2 msk vatten
2 dl creme fraiche
3-4 dl grädde
2 tsk dijonsenap
dill
stenbitsrom, en liten burk

Blanda hummerfonden och vatten i en kastrull. Sätt på platan och i med creme fraichen, grädde och senapen. Låt det stå och små koka i ca 5 minuter. Skär laxen i små bitar, ca 3x3 cm och lägga ner i kastrullen. Låt det stå och små puttar lite till. Blanda i dill efter smak och ha i rommen det sista du gör innan du serverar. Annars kan du servera den på sidan om! Denna måste ni bara laga hemma, super god!

Vår lilla hörna

Vad dagarna går så snabbt nu när det börjar mörka så tidigt. Redan vid fyra börjar man ju varva ner och tänker "nu är det kväll" och sen blir det en jätte lång kväll istället. Men på ett sätt kanske det är bra i vårt stressade samhälle att dagarna blir kortare och att man får längre kvällar, eller blir det tvärtom att man då istället stressar för att hinna allt innan fyra?! ja det är frågan...

Dessa lackhyllor från Ikea, jag köpte två i ek för ca 7 år sedan. Först så var den en tvbänk och den andra hände på väggen över med spotlights under och lös ner på tvbänken. Sen så blev den som hängde på väggen en bänk istället och vi sydde upp en lång dyna till. Nu är de både vår tillfälliga bokhylla på övervåningen i vår lilla hörna. Än så länge står det lite provisoriska saker i den, men den ska fyllas med alla våra böcker. Fåtöljen hittade jag på Eriks hjälpen för 175 kronor, jag tycker armstöden har så fin båge!


Saffransmuffins

Man märker att man bor nära skogen när det under frukosten vandrar förbi två rådjur i lugn takt utanför fönstret! Mysigt!
Jag har nu på förmiddagen bakat saffransmuffins och nu blir det lite bröd, ett gäng vänner och barn kommer hit på eftermiddag på husesyn och fika! Hoppas att ni alla får en mysig andra advent!


Chokladpraliner


Vår lördag har bara försvann i hisklig fart, så nu sitter vi helt slutkörda i soffan! Det har varit trevlig besök, stallet och ännu mer plock och uppackande här hemma!

I går kväll så var vi på lill-jul, mycket mysigt! Då spelades julklappsleken och min kära sambo lyckades roffa åt sig ett chokladpralinset, det innehåller ett antal silikonformar med en receptbok till med tydlig steg hur man göra finfina praliner! perfekt nu inför jul, så detta måste testas någon dag snart! Nej nu ska jag någon krypa ner i soffan och slötitta på tv! hoppa ni alla har en mysig lördagskväll!


Spara eller slösa

Vi håller på att leta lite möbler till vårt vardagsrum, en soffa som ni vet men även tvbänk och något gammalt skåp med glasdörrar.  Man märker att många affärer har väldigt mycket som är liknande men på vissa skiljer det en hel del i pris. Exempelvis på de två tv-bänkarna ovan, den vänstra är från jysk och kostar nu 850 kronor medan den till höger kommer från Ikea och kostar 2495 kronor. Det är ganska mycket pengar det skiljer och personligen så tycker jag att den är lika snygga!

Matplatsen



1:a december, jösses vad tiden går och nu är det bara 24 dagar kvar till dopparedagen! Julstämningen har inte riktigt infunnit sig här, 6 plusgrader och regn. Nej jag får nog ta och baka lite i helgen, leta rätt på lite tomtar och lyssna på ännu mer julmusik! Undan för undan så kommer vi i ordning här hemma, idag fick vi en leverans från Ikea så nu står det ännu mer kartonger här hemma! Vår fina sovrumslampa har nu hamnat i köket istället, tycker den passar utmärk här! En så länge har två saker gått sönder i flytten, en fin form och mitt minneskort till kameran. Så nu tar jag kort med min sambos mobil, därav blir korten liten suddiga. Men håll ut ett nytt minneskort ska inhandlas!


Soffduellen

Vi var på soffjakt igår! Alltid så skoj att vandrar runt i inredningsaffärer och drömma och planera! Vi hittade två soffor som det nu står i mellan, min favorit och sambons favorit. Min är den ovan, beige, lite böjd rygg och med två hjul framtill. Jag vet inte varför, man jag har alltid drömt om en soffa med två små hjul framtill, tycker det är så fint! Björns favorit är den under. Den är ljusgrå, lite böjd rygg och inga hjul. Vilken tycker ni?

Lill-loppan fick åka sulky inne på EM, hon tyckte allt det var lite konstig att inte se oss. Men oj, så lätt och smidigt det var att köra sådan vagn!


Sambons favorit, lite suddigt kort dock...

Lill-loppan med allt hår i ansiktet i sulkyn!

RSS 2.0