Jag och min julbock

God morgon!
Nu när elektrikern här, men sambon är mer kunnig och intresserad av det så han tar hand om den biten. Själv har jag just ätigt frukost och Olivia har bekantat sig med julbocken. Den var mycket intressant tyckte hon! Idag kommer mäklaren hit och ska värdera vårt hus och så blir det väll någon kartong till eller två som vi packar upp!

Bord från 50-talet

Nu eldar vi i vår braskamin för första gången, vilken värme det blir! Så skönt! Vi har idag även kommit i ordning lite mer, kartong för kartong. Men när vi är klara här i huset så har vi 25 kartonger kvar i förrådet att gå igenom. Visserligen så är det nog mest spara eller släng saker där, men vi måste rensa för att få plats med vissa saker härifrån huset, men men vi har ju all tid i världen!
Något som kom på plats idag är vårt soffbord som vi fått från min faster Johanna och hennes sambo! Ett äkta soffbord från 50-talet, det ni! Nu har vi ju en tvbänk i ek och den ska försvinna illa kvickt, en vit vill vi ha! och så en grå soffa, vita matbord och stolar så tänkte att det skulle vara snyggt att bryta av med ett mörkare soffbord. Nu blir det laxgryta här, mums!

En försenad 1:a advent

Vi kör på 1:a advent idag istället, sissådär två dagar försent men flyttar man dagen innan så gör man och då är det lätt att ljus och annat försvinner ner i någon av alla dessa kartonger! Men men bättre sent än aldrig! I år kör vi på en klassisk ljusstake med mossa och svampar. Tomtarna får hoppa ner i mossan sen när dom kartongerna kommer upp från förrådet!
Just nu är Sambon och lill-loppan iväg på 8 månaders kontroll, mår lite sissådär så valde att stanna hemma istället. Sen så blir det väll mer och ännu mer uppackning. Vi hade någon plan att åka och titta på soffa idag, men får se hur jag mår sen på eftermiddagen. Ikväll är min plan att även hinna in på alla era bloggar, har ju missat flera dagar nu!
Tulpanerna ni ser i bakgrunden kom vår nya grannar över med igår kväll och önskade oss välkomman till gatan, jätte mysigt att de kom över!

Finfin lampa på plats

Det känns lite som om det är ett dominospel här! Man flyttar mest runt kartongerna för att få någon hyfsad ordning, vilka ska hit, vilka ska hit, vad ska vi kasta och vad ska vi spara! Men lite har vi fått upp idag, bland annat vår finfina lampa som vi fyndade då det var 75% rea, så nöjd!
Olivia har kommit på detta hur kul det är att flytta runt på saker, att flytta runt kläderna roade hon sig med länge!
Jag bloggar från mobilen, det är därför inläggen ser så konstiga ut!


Äntligen på plats!

Äntligen är vi på plats i huset, mycket trötta men mycket lyckliga! Ikväll blir det bara att vara och imorgon ska vi börja röja! hoppas ni alla har en mysig lördagskväll!


och så en kartong till...



Vi packar här hemma, kartong efter kartong. Jag tyckte i morse att nu så har vi ju bara det sista kvar, men det sista vägrar att ta slut. Så nu tar jag mig en snabb paus och kikar in här. Sambon är och monterar ihop bordet i huset, lill-loppan sover och jag ska äta en apelsin och få lite mer krafter.

Lill-loppan har kommit på att hon nu kan stå på knä i spjällsängen så nu blir det att sänka den. För nu när man kan stå på knä och äta på sängen, ja för då kan man varken sitta ner eller ligga ner, nej stå på knä hela tiden!

Medans vi har packat kartonger så har vi lyssnat på julskiva. Älskar julmusik! Den bästa av de bästa är Celine Dions jätte gamla julskiva, ladda ner och lyssna på den är mitt tips! Så fint! Nej dax att packa lite till och sen ikväll ska jag kika runt på alla era bloggar som jag inte hunnit med varken igår eller idag!




Montering av stolar

För tillfället är det lite glest här! Vi har haft fullt upp och kommer nog ha det de närmaste dagarna med huset och med allt här i lägenheten som ska packas ner! Utöver det så har man ju en liten lill-loppa som man fortfarande vill hinna mysa med! Idag har vi varit i huset, monterat ihop stolar, städat lite och bara njutigt. Känns fortfarande så konstig att vi ska bo där, vi tänker nog fortfarande lite att det är vårt projekt. Vi köpte tomten augusti 2010 och sen dess har det varit ett stort projekt, med papper hit och dit, bestämma detta och detta och det har varit så långt bort att vi en dag skulle bo där. Men tänk på lördag blir den dagen sann! Hoppas ni alla har haft en bra dag, nu blir det nog sängen för mig!


Äntligen är vi husägare!


Äntligen är vi husägare!! Tänk detta har vi längtat efter i över ett år och nu är vi det äntligen! Vi hade slutbesiktning i huset idag och det gick kalas, så nu sitter vi här med nyklarna i handen och bara njuter! Känns så overklighet, så härligt, så underbart! Så imorgon ska vi vara där och hänga, pyssla, montera ihop köksbordet och bara njuta! Nu ska det packas lite kartonger här, sen är det säsongsavslutning på "bonde söker fru" och det kan man ju inte missa!


Tisdagsmys

Ikväll har vi varit på tisdagsmys hemma hos Annelie, Robert och deras söta son Felix. De bjöd på en supergod Räkgryta och till efterrätt så var det vitchokladmousse med jordgubbstopping. Mums och nu sitter vi här proppmätta i soffan! Vi hade en mycket trevlig kväll med massor med barnprat såklart, då deras son är exakt 8 veckor yngre på dagen!
Olivia fick testa deras gåstol och fann den hiskligt kul! Vad anser ni om gå-stolar? Något ni kommer köpa eller inte?
Felix visade upp sin fina Bobby Car och visade hur man åkte på den i full fart!

Pingu


Förbesiktningen gick galant igår! vårt fina hus, kommer bli så skönt att få flytta dit. Från 60 kvadrat som vi bor på nu till 150 kvadrat, det är en liten skillnad! Så imorgon blir det slutbesiktning och sen får vi nycklarna till vårt första hus!

Lill-loppan mår mycket bättre idag, jag vaknade tyvärr med halsont och nyser som en tok. Men men bättre att det är jag än Olivia! Igår så tröttnade jag på att vi alltid måste byta Olivias tröja efter att vi gett henne mat så vi åkte och köpte en ny haklapp, det blev en piguthaklapp med ärm! Hon blev både söt och den fungerade perfekt!

Nu ska vi ut och andas frisk luft och hoppas att det hjälper mot min onda hals, ha en härlig tisdag!


Finfina klänningar från H&M

Jag sitter och frossar i finfina klänningar till jul och till nyår. Jag hittade en hel bunt på H&M`s hemsida, men dessa är helt klart mina favoriter!

Villervalla Klänning

God morgon!
Idag är det en liten bättre morgon än igår, men det var ändå en hel del vaknande inatt. Igår kom vi helt i fel rytm, vi somnade på förmiddagen och lill-loppan sov till halv tolv. Det var ju bra att hon sov, man mår ju ändå bättre efter att ha sovigt ut när man har en förkylning i kroppen. Men det gjorde att hon somnade vid fem sen på eftermiddagen och sov till sex och sen inte somnade hon inte förens vid halv elva igår kväll! Som tur var så sov jag också på eftermiddagen när hon sov annars hade jag nog aldrig klarat av att vara vaken till halv elva, sambon jobbade så det var jag som hade lill-loppan hela kvällen! Inatt sov hon dock lite bättre, men näsan rinner och hon är lite medtagen. Men nu sover hon igen, så då passar jag på att sita framfördatorn lite!

Häromdagen då jag hittade en klänning längst ner i en låda till lill-loppan som vi helt missat att använda, så hittade jag även denna fina klänning från VillerValla som Olivia fick på sitt dop av en av mina farbröder med familj. Gillar att det är små stjärnor på fickorna på baken!

På eftermiddagen idag är det förbesiktning av huset, ska bli så spännande att gå in i det. Sambon har varit där, men det var veckor sen jag var inne! Håll tummarna att allt ser bra ut!


En seg morgon


Idag har det inte varit så mycket sömn här. Det började redan igår kväll vid tio då lill-loppan vakna och grät och grät. Jag trodde det var mardrömmar och fick henne och somna om, men 1 minuter efteråt så vaknade hon och grät igen. Så höll det på fram till tolvtiden. Då hon somnade som en stock. Sen så började hon vakna varje gång hon tappade nappen, vår lilla älskling rör sig väldigt mycket i sin säng vilket gör att så fort hon vände sig om så hade hon tappat nappen. Sen vid halvfyra kom en mycket pratglad sambo hem, jag var lagom social tillbaks. Lill-loppade fortsatte vakna med jämna mellanrum för att leta efter nappen och hon blev mer och mer täppt, vilket gjorde att hon inte kunde ha nappen för hon behövde andas genom munnen men kunde inte somna om utan nappen. Men efter lite nässpray gick det lite bättre. Vid sjutiden vaknade hon och grät igen och då bestämde vi oss för att traska upp. Så det är allt en seg morgon idag och regnet utanför gör inte att man blir piggare direkt! Så vi hoppar nog förmiddagspromenaden idag och så sover vi nog båda en stund till!

Jo jag tänkte bara dela med mig om ett tips, ja eller ni alla kanske redan gör så! Men överblivna ostkanter, släng dem inte. Riv ner dem och frys in osten. Perfekt att ta upp när man gör grantänger, ska äta tacos eller varför inte lyxa till köttfärssåsen och makaronerna med liten riven ost!


Finklänningen på



Idag har vi haft full rulle här hemma! Dagen började med en skön sovmorgon då sambon gick upp och hade morgonmyset med lill-loppan. Sen var det bara att sätta fart, bakade bröd och städade lägenheten. Sen kom tjejen som köpt vår lägenhet och ville kolla lite mått och annat. Efter det så kom sambons farbror med frun och lämnade av lite fint porslin som vi fick av dem. Efter det så tog vi oss en promenad och gick förbi stan och fixade lite julklappar! Så nu har jag tid att slå på datorn! sambon har killkväll så det är bara jag och lill-loppan hemma, så vi ska ha tjejkväll här! Olivia hade dagen till ära på sig en jätte fin klänning som hon fått av mormor och morfar, en klänning som jag tyvärr hade missat då den har legat längst ner i lådan sen vi fick den, så idag fick den åka på! Nu ska jag nog ut och börja fixa mat, färsk lax i ugn med potatis, mums!


Vi fick björns farmors porslin som hon alltid dukat med vid högtider, hennes champagneglas och så en dockservis till lill-loppan! Jag är så glad, alltid så kul att ha saker som äldre släktingar har haft, som har lite minnen!


Söta ljuslyktor


Jag kom iväg till Öb sen på eftermiddagen, massor med folk var det där och jag som trodde det skulle vara lugnt sådär på fredagseftermiddagen. Men det var pensionärer och barnfamiljer där som shoppade loss. På Öb kan man verkligen hitta allt möjligt, kan bli riktigt fascinerade över bredden i sådana affärer. Jag hittade ett gäng julgranskulor för 12 kronor och så dessa fina ljuslyktor för 9 kronor styck, som hittat! I vår lilla lägenhet har vi ju 3 fönster, nu flyttar vi till ett hus där det är en hel massa mer fönster så dessa ska då stå och sprida lite julstämning i ett av fönstrena!

Nu ska jag iväg och dricka vin på någon pub här i stan med lite vänner, lill-loppan och sambon tar en lugn hemmakväll! Ha en härlig fredagskväll nu!


Gröt

När Lill-loppan började äta gröt så åt hon Sempers gröt, sen så upptäckte vi att det var palmolja i. Vilket gör att jag inte vill att hon ska äta den gröten längre. Då byte vi till Nestlé, men lill-loppan är väll inte jätte förtjust i den gröten och jag tycker den luktar så konstigt. Vilken gröt äter era barn? Något märke eller sort som är bättre eller sämre enligt er?!

Nu ska vi iväg på föräldrargrupp och sen funderar jag faktiskt på att åka till ÖB, jag har spanat in några fina ljuslyktor där för under en tia per styck!


Gunga gunga



Nu sitter jag och ser på "drömmen om ett barn", jag tycker programmet är så bra! Ett tips att se på det om någon har missat det! Idag var vi ju först på öppna förskolan, vi var bara 5 mammor där med våra små vildingar men det var skoj ändå! Skönt att bara komma ifrån lägenheten lite, få prata barn hur mycket som helt och så får lill-loppan både andra barn och ny leksaker att titta på!

På eftermiddagen så tog vi oss en långpromenad, Olivia invigde sina nya vantar, mössa och fuskpolo. Men det blev tyvärr lite längre än planerad. Jag tyckte att luvan på overallen blev så stor i vagnen så jag tog av den och lade den under vagnen. Sen gick vi och gungade och hade så skoj och så gick vi vidare, efter ganska lång stund så kommer jag på att jag kanske ska titta så luvan ligger kvar. Och nej, där låg det ingen luva. Så det var bara att vända och hålla tummarna att någon vänlig själ hade lämnat den på lekplatsen, det borde vara där vi tappade den eftersom jag då tog upp en filt och satte i gungan. Men nej ingen luva där eller på hela vägen hem. Så klantigt av mig!

 

På vår långa promenad så såg vi iallafall 3 adventsljusstakar lysa i fönstren, har någon av er satt upp dem ännu? Jag tycker det är så fint när man ser de stå och sprida ljus i mörkret!


Lill-loppans morgonfrilla

God morgon!
Tänkte bara snabbt kika in här och önska er alla en finfin torsdag! Vi ska strax iväg till öppna förskolan, alltid skoj att träffa andra mammor och deras barn! Lill-loppan har även idag en helt underbar morgonfrilla, hennes hår är inte att leka med! Jag känner att det bara kliar i hela mig att få hålla på med inredning, så längtar som en tok tills vi flyttar. Vi har ju vetat ett år att vi ska flytta så här i lägenheten har det ju inte hänt så mycket, så längtar tills jag få pyssla och fixa i vårt hus! men men det som väntar på något gott...

Efterlysning



Jag sitter uppkrupen i soffan, helt slut. Jag tror att det är någon kombination av hösten och att flytten närmars sig med stormsteg! Vilket såklart är jätte kul, men krävs lite jobb såklart! Jag tänkte göra en efterlysning här på bloggen och se om någon av Er kan hjälpa mig. Jag har fått lite porslin av min mormor, porslin som hon och min morfar fick när de gifte sig på 50-talet. Jag har de fem ovan, några djupa tallrikar och några assietter. Jag tycker serien är så fin och framförallt så är den så personlig för mig på grund av att jag förknippar den med mormor och morfar och min barndom eftersom vi alltid åt på dessa tallrikar när vi var små och sov över där. Men jag skulle vilja ha mer, speciellt måltidstallrikar. Men jag hittar det inte, ens inte på tradera där det annars säljs allt! Är det någon som sett dessa i någon affär, loppis eller på nätet någonstans?!


Finonsdag



God morgon!
Idag kände lill-loppan och jag att vi ville vara lite extra fina, trots att vi siktar på en lugn dag med nedpackning av lägenheten och kanske tvätt så får dagen guldkant om man gör sig lite fin. Min nya blus som jag hittade på myrorna åkte på och Olivia fick sitt nya hårband i håret. Sen får vi se hur läng det hårbandet sitter kvar! Det är ett väldigt grått väder utanför fönsterna, men då är det ju skönt att vi har inomhus aktiviteter nu på förmiddagen så kan man ju hoppas att det blir lite finare på eftermiddagen då vi tänkte ta oss en promenad!


Kläder från London



Mina föräldrar har varit i London över helgen, de stortrivs där och jag vet inte hur många gånger de har varit där! De hade köpt med sig en hel hög med kläder till Lill-loppan, så snällt! Jag har varit på jakt efter en julklänning men så fick vi en fin som jag tycker passar perfekt, den röda klänningen ovan. Den kommer bli perfekt till Olivia  på julafton!
Nu känns dagen lite bättre, lite lättare. Så nu drar snart kvällsbestyren igång här hemma och sen ska jag se på "Kär och galen"! Ha en mysig tisdagskväll!

Lill-loppan i sin fina mimmitröja hon bland annat fick!

Hon fick även bland annat denna fina tröja som är lagom i vår, skulle lätt vilja ha en likadan!

Min Farfar

Idag har det varit tyst här på bloggen, det var ingen glad sofie som vaknade idag. Men nu känns det lite lättare så nu tänkte jag att nu kan jag skriva ett inlägg utan att det blir helt nattsvart. Det är 1 år sedan idag som min underbara farfar gick bort, som jag saknar honom.  Han var så lycklig, nykär och han dog på tok för ung. Det kändes som om han bara slets ifrån oss och livet. Jag tror fortfarande att jag ser honom i bilen som passerar, farbrodern som jag möter med hunden eller han som står där borta vid gatuhörnet och väntar. Men så tittar jag till en gång till och inser att det inte är min farfar, utan en annans kanske farfar eller morfar. 1 år så fort, ändå så lång tid sedan.  Kändes som om det var nyss han ringde och sa ”hej lilla gumman det är bara farfar”, som han lutade huvudet bakåt och gapskrattade eller tände sin pipa och viftade med handen så att tändstickan skulle slockna. Men det var ändå ett helt år sedan min pappa ringde 06.10 och sa att han nu var hos farmor. Min älskade farfar vad jag saknar dig.

Ta hand om era nära och kära varje dag, varje minut och varje sekund. Älska livet och lev det till fullo.


Moroccanoil

God kväll!
Nu sitter jag i soffan och ser på ”ensam mamma söker”, jag tycker man blir så glad av det programmet, sambon jobbar på datorn bredvid och lill-loppan sover.

Jag ville bara titta in och tipsa er om en olja till håret. Jag har tipsat om den tidigare, men den är så bra så jag köpte en ny idag när jag var och klippte mig och ville tipsa om den igen. Håret blir så mjukt och lent, jag har alltid haft torrt hår och alltid fått höra hur mycket inpackningar jag borde göra i veckan. Men sen jag började använda den, så har jag inte lika torrt hår längre. Man har bara i en liten klick i blött hår efter man tvättat håret och vips har man ett mjukt och väldoftat hår!Kalasbra olja helt enkelt!


Fynden kommer fram när man flyttar

Nu när man börjar packa ner allt i lägenheten i flyttkartonger så hittar man en hel del man lite glömt bort att man köpt. Mycket har man köpt som vi inte har haft plats för här, men som man har tänkt att ”sen när vi skaffar hur så kan denna hängas upp”. Detta fynd är ett sådant, jag hittade den på himmelstadslunds loppisen här i stan i somras, två guldtior betalade jag och sen var den min. Jag tycker om mumintrollen, det är så snälla och att lämna kvar denna gick lixom inte, speciellt inte när den var så billig. Så denna muminmätsticka ska hängas upp i lill-loppans rum i huset sen ska det mätas och mätas.

Idag har vi strålande sol här, känns nästan som vår. Ännu mer packning och även en klippning för mig står på dagens schema, ska bli skönt att få bort alla slitna hårtoppar!


Julmarknad på Ekenäs slott



Nu börjar allt julstämningen infinna sig i mig, vad jag längtar tills man får ta upp alla tomtar, ta in julgranen och spela julmusik! Jag och Frida har idag varit på julmarknad, vi har tittat på massa fint hantverk och provsmakat bland annat massor med goda ostar, glögg, bröd och choklad! Julmarknaden var på Ekenäs slott, det ligger utanför Linköping och hit kan jag verkligen rekommendera att åka. Mycket julkänsla och så älskar jag gamla slott och man kunde gå en lite rundvandring på en av våningarna. Så skriv in det i nästa års kalender om ni bor i närheten vetja!




Vår fina ljuslykta

Idag vaknade jag och fick en chock när jag såg att klockan var tio i nio, vi har ju dock varit vakna en stund runt sexsnåret i morse. Men det var lite fel morgon att ta sovmorgon på, jag ska strax iväg med min vän Frida på julmarknad på Ekenäs slott! Ska bli så mysigt! Tänkte bara titta in och säga god morgon och nej mina bloggvänner jag har inte glömt bort er, jag har haft lite ont om energi de senaste dagarna så har bara orkat göra lite inlägg här. Men senare idag ska jag allt in på era sidor och se vad ni hittat på i helgen! Måste bara snabbt visa en ljuslykta vi köpte i fredags på Ica Maxi, det var Cissi som jag fick tipset av. Den ska sen stå utanför vår dörr till huset och hälsa våra gäster välkomman!


Nalle puh dress



Godmorgon på er alla!
idag är det dimma här och det ser inte alls inbjudande att gå ut. Dimma över fält eller skog är fint, men dimma i stan blir aldrig riktigt samma sak. Men ut måste vi iallafall, det är en bra start på dagen och då kan lill-loppan sova sin förmiddagslur i vagnen! Idag kör vi mysdress på här hemma, jag borde väll ta på mig något annat innan vi ska ut men Olivia får ha kvar sin mysdress under overallen. Det är en lila Nalle Puh dress, jag tycker hon är så fin i den! Morgonfrillan kanske jag också borde fixa till på henne, haha sicket hår vår lill-loppa har!

Sen blir det nog att packa lite kartonger och sen ska jag en tur till stallet, mysigt!


Möbler och åter möbler



Idag har vi haft en riktigt skojig och mysig eftermiddag! Vi har besökt massor med affärer och drömt och planerat inredningen till vårt hus. Man vill ju ha så mycket och det gäller ju att sambon vill ha samma saker! Men vi har hittat ett soffbord vi båda gillade, det ellipsformade bordet ovan med vita ben och ekskiva som vi funderar på att köpa! Sen så var vi så trötta, man blir trött av att springa i affärer, så då tog vi oss en räkmacka och lill-loppan var väldigt glad över att få komma upp ur vagnen! Vi köpte faktiskt en väldigt fin lykta, men den får ni se imorgon! Nu ska vi fredagsmys här hemma!


Fina ljusstakar från Åhléns

Godmorgon!
Jag sitter och tittar på allt fint julpynt som kommit in i affärerna, åhléns är en av mina favoritaffärer så här innan jul. Jag tycker de har så mycket fint och mycket annorlunda! Jag skulle så gärna vilja ha några fina adventsljusstakar i våra fönster sen när vi flyttar till huset. Här i lägenheten har vi haft 3 fönster, i huset kommer vi ha en hel drös till att få fylla med fina ljusstakar, så nu sitter jag och frossa i sådanat! Snart ska vi iväg och titta på lite soffor, duschväggar och annat smått och gott! ha en härlig fredag nu!!

En hel stad på magen



Idag har vi hunnit med en hel del tycker jag allt. Vi hann ut på en promenad i förmiddags och njöt av solen. Sen var det hem och äta lunch, sortera x antal papper som jag lätt samlar på mig, framförallt alla tusen recept som jag lägger i en hög och som aldrig hamnar i receptpärmen. Det är nog bra att flytta med jämna mellanrum så man verkligen tar tag och rensar upp i alla lådor! Olivia har idag haft på sig en tröja med en hel stad på, tycker den är så fin med alla färger. En hel femkrona gav jag för den tröjan!

Vi tog oss nu på eftermiddagen en promenad till apoteket, har ni tänkt på hur sjukt snabbt det mörknar? Jag använder ett väldigt bra märke Vichy heter det och man kan köpa det just på apoteket, jag har väldigt känslig hy och den är en av få märken jag kan ha! Så det märket kan jag definitivt rekommendera!




Maten tystar inte mun

Vår lilla loppa har börjat lära sig att själv sitta och äta på lite brödbitar. Ibland får hon in dem i munen och ibland ramlar de små brödbitarna utanför. Olivia gillar att låta och bara för att man äter så stoppar det inte henne från att sitta och små prata! Vår lilla pratglada tjej! Idag är det sol igen, så nu ska vi snabbt ut så vi hinner njuta lite!

Puréer till lill-loppan



Vi hann aldrig ut i solen idag, för blixtsnabbt slog det om till låga grå moln och lite dimma på det. Japp en typisk höstdag blev det. Bara för att jag hade sovmorgon bestämde sig solen för att visa sig och sen när jag kommer upp så försvinner den. Typiskt!! Men men jag ställde mig och kokade liten frukt till lill-loppan. Hon gillar inte att få små bitar av frukt, så vi kör på puréer. Så det var äpple, päron och liten plommon som hamnade i kastrullen idag. Tror allt att det får bli en fiskgratäng till kvällsmat idag, har varit så sugen på att laga det länge!


Två tapeter på plats



Solen skiner idag! Det var ju på tiden, minns knappt inte när det var sol senast! Imorse var det min tur att ha sovmorgon igen och vad jag sov, 11 timmar igen. Så nu borde jag vara pigg x antal dagar! Idag är det 2 veckor kvar till slutbesiktningen av vårt hus, sambon var där igår och skulle lämna lite lampor till elektrikern och passade på att ta en rundtur i huset. 2 tapeter har målaren än så länge att upp, den rutiga är i gästrummet och den blommiga är i vårt sovrum! Jag tycker båda två är så fina, vad jag längtar tills vi flyttar, vill flytta nu nu nu!

Nu ska jag nog packa en flyttkartong eller två och sen ska jag och lill-loppan ut och njuta av solen! Ha en fin onsdag nu!


Myskväll



Ikväll har Elin med sin Björn varit här! Alltid skoj att ses i veckorna, då får man lite mys och skoj i veckorna med och inte bara på helgerna. Vi åt mat och pratade igen tiden sen förra gången! Lill-loppan showade som vanligt och ville gärna höras mest hela tiden! 

Vi fick en söt liten rosa julblomma av dem i en jättesöt kruka. Så nu börja julen smyga sig på!

Olivia fick en superfin klänningen av dem, den blir perfekt nu till juletider!

Lill-loppan i nygammal klänning



Morgonstund har guld i mun!
Tisdagsmorgon, härligt! idag är det öppna förskolan för vår del, trevliga mammor för min del och för lill-loppans del fullt med spännande barn att titta på! idag har Olivia på sig en klänning jag hittade för en tia på en loppis i Kalmar, ser lite härligt gammeldags ut!
Resten av dagen för vår del består i handling av mat och ikväll så kommer min vän Elin med sin Björn över på lite mat, ska bli mycket skoj att ses igen! Ha en finfin tisdag nu!


Kalle i Backen



Igår när vi åkte hem så åkte vi gamla E4 mellan Nyköping och Norrköping och vad dök upp då om inte en secondhandaffär! "kalle i backen” närmare bestämt och vilket ställe det var! Massor med prylar, tavlor och ännu mer prylar. Väll värt ett besök om ni någon gång far den vägen!

som sagt, prylar, prylar och prylar...

Jag hittade en superfin duk, har snöat in lite på grön och vit! 30 kronor för en fin duk som verkade oanvänd!

Varför ta en sockerbit med sked när man kan ta det med en fågelklo?!


Award

Jag har fått en Award från fina Sandra, tusen tack! Så här kommer de fem frågor som jag ska besvara och sen tänkte jag skicka vidare till 5 personer och jag har valt Tove, Therese, Linn, Monica och Jannie

1. Varför började du blogga?
Jag gillar att ta kort och skriva, så tror nog det var därför jag började. Sen tyckte jag att det var ett utmärkt sätt för vänner och släkt att få ta del av vår, och framförallt Olivias, dagar och utveckling!  Detso mer tiden går det som mer tycker jag att det är så skoj att hålla på och fixa med min blogg! Haha jag har blivit en riktigt "bloggnörd!" och så finns det ju så mycket fina "bloggvänner" som man bara måste hinna få tid och gå in och kika på vad som hänt i deras liv just idag!

2. Vilka bloggar följer du?
Oj, jag följer en hel del bloggar. Alla hinner jag inte in och kika på varje dag. Men några av mina favoriter är förutom de fem som jag valt att skicka vidare till är Sandra, Josefine och Ellinor.

3. Vilken är din favoritfärg?
Vilken knepig fråga. Jag älskar vitt för dess fräschet, men bara vitt blir ju stelt. Så då om jag lägger till lite turkost, plommonlilla eller varför inte limegrönt så gillar jag ju den färgen just för den fina kontrasten. Jag kan nog inte bara säga en färg, nej så tråkig är jag! Kontrasterna gör det, hur man kombinerar färgerna.

4. Vilken är din favoritfilm?
Jag är definitivt ingen som tittar på så mycket film och jag kommer definitiv aldrig ihåg vad de heter! Så jag säger nog pass på den frågan!

5. Vilket land/länder vill du besöka och varför?
haha jag är en sådan person som alla förundras över, jag är ingen restyp och har faktiskt ingen längtan till något annat land! "Jag trivs bäst här där jag kan sitta och lukta på blommorna"...! Men om jag måste välja något så väljer jag att besöka Paris eller Rom igen, finfina städer!

80-talet yeah!


Det är ingen pigg sofie som sitter i soffan framför datorn nu. Det här med att vara uppe till halv fyra och sov på en madrass i ett rum är ju inget man gör direkt varje helg längre sen man blir förälder. Man har helt enkelt lagt av sig lite gällande den punkten. Somnad halvfyra och vaknad vid nio, jag är dock ingen som dricker mig redlös så jag varit inte bakfull eller så, men ändå lite sliten måste jag nog allt säga att jag är! Men det var en grym kväll igår, in i 80-talet med alla färgglada kläder och lång hår på killar. Så det var lekar, god mat, dans och allmän feststämning! Tack Nanny för en mycket rolig fest!


Lite böcker



Imorse var jag inte pigg när jag vaknad, fy nej jag funderade på hur jag någonsin skulle ta mig ur sängen. Men Lill-loppan var pigg som en mört och låg och snackade, så det var bara att sticka fötterna utanför täcket och kliva upp. Inatt har både Olivia och Alice väckte mig i antal gånger, lill-loppan drömde mardrömma och Alice var bara hiskligt social och ville kela. Men så fort man är uppe blir man ju pigg! Idag är det mest fix som ska göras, först lite allänt i lägenheten innan min vän Jara kommer hit från Göteborg och sen ska vi träda in i 80-talet så då krävs det lite fix med hår och annat!

Igår så fick vi hem lite böcker som vi hade beställt. De handlar om hur man ska tänka lite gällande barn och dess utveckling. Vi kommer ju inte följa någon bok slaviskt, men tycker ändå att det är intressant att läsa om det och få olika syn och åsikter på hur man kan tänka! Nej dax att sätta igång med dagens sysslor, ha nu en riktigt härlig lördag!!


Tips till fina kort



Oj vad snabbt denna fredag passerade! Jag hade dagen full av aktiviteter men denna höst och detta mörker gör mig så trött, så jag, lill-loppan och vår katt Alice tog oss en två timmars sömlur på eftermiddagen så visp hade den eftermiddag gått. Men något som jag har hunnit med är att göra ett fintfint kort! Vår förmiddagspromenad gick till Panduro, vad jag älskar den affären och speciellt nu innan jul! Skulle kunna pyssla dagarna i ända! Så jag köpte lite fina saker till kortet och så har jag nu pyssalt ihop det på kvällen. Något som jag varmt vill rekommendera är figurer och blommor i 3D. Man köper de i ett ark, sen så får man pyssla ihop själv. Den största blomman underst och sen mindre och mindre och så sätter man små kuddar av tejp i mellan. Jag tycker det blev jätte fint, så ett tips om ni någon gång ska gör ett fint kort! Nu blir det nog en film och mys i soffan!


Gryningsbröd



Denna vecka har det bjudigts på detta bröd här hemma hos oss, "gryningsbröd". Jag bakade det i början av veckan och vilket hit det blev, både jag, sambon och till och med Lill-loppan tycker det är gott! Enklare är så här blir inte bröd men oj så gott det är! Det du behöver ha hemma är:

- 1liter filmjölk

- 1,5 tsk bikarbonat

- 2 dl brödsirap eller mörk sirpa. Jag hade bara ljus hemma och det fungerade lite bra!

- 1-2 tsk salt

- 5 dl vetemjöl

- 5 dl grahamsmjöl

- 3 dl grovt rågmjöl

- 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor

- 1 dl linfrön

- 1 dl nötter

- 1 dl russin

- 0,5-1 dl torkad frukt, jag hoppades över dessa och de blev goda ändå!

 

Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en rejäl bunke. Häll i vetemjölet, grahamsmjölet, rågmjölet, solrosfrön, linfrön, russin, nötter och den torkade frukten. Rör ihop så att det blir en smet, det ska alltså inte bli en deg! Smöra och bröa två avlånga formar och full dem med brödsmeten. Strö över lite vetemjöl, pumpakärnor och flingsalt. Grädda sedan i mitten i ugnen i 175 grader i 90 minuter. Täck limporna med folie om det ser ut som de börjar brännas. Låt sedan bröden vila i formarna, gärna några timmar. Sen är det bara att ta sig en skiva gott bröd och njuta!


Favoriter från Zara

Ja tänk om man hade lite pengar att sätta sprätt på, då skulle detta lätt hamna i lill-loppans garderob...

Fika Fika!



I kväll har jag och lill-loppan varit hos Jennie och fikat! Även Carro, Anna och Frida var där, så det var tjejsnack så det stod härliga till! Vi pratade, pratade, åt gott fika och lill-loppan showade och pratade för fullt. Det är så mysigt att sitta vid en dukat köksbord med härliga vänner, en underbar dotter i knät och se det mörkna utanför fönstret. Det är allt något speciellt med hösten!

Lill-loppan hade på sig sina nya Hello Kitty strumpbyxor som jag fyndade för en tia på en loppis!

Basker på!



Jag lyckades peppa mig så pass att vi kom ut på vår förmiddagspromenad trots de låga och gråa molnen. Det är ju alltid så skönt när man väl kommer ut, men vissa dagar är det ju extra skönt att bara vara inne! Det blev basker på idag, härligt! Tycker det är så fint med basker och så smidigt, bara att trycka ner den på sitt otvättade hår och gå ut! Den blev i promenad bland alla gula löv och en sväng in på biblioteket och lånade lite böcker om barnmat. Mitt stora dilemma nu förtiden, ja vet det är bara att ta lite av vår mat och mixtra den.  Men det blir aldrig gott när jag gör det, den blir smaklöst, konstig konsistens, nej fy jag måste läsa lite och få liten inspiration hur jag kan krydda det! Så jag hoppas jag hittar lite bra recept i böckerna, ja och så blev det även en bok med massa smarriga brödrecept!


Min underbart vackra stad, Norrköping

Det var verkligen inte fullt med böcker om barnmat, hittade fyra och valde att låna två av dem!

Saffranskaka



God morgon allihopa!

Idag är det inget roligt väder här, det känns som om molnen hänger precis över hustaken och man bara väntar på att det ska börja regna. Så håller på att peppa mig som fullt här så jag kommer ut på vår förmiddagspromenad! Igår så bakade jag en saffranskaka, den är hur lätt som helst att göra, blir super god och det luktar så gott och lite juligt när den gräddas i ugnen! Det du behöver ha hemma är:

 

- 200 g smör

- 05, g saffran, 1 paket

- 2 ägg

- 3 dl socker

- 2 tsk bakpulver

- 1,5 dl mjölk

- 4 dl vetemjöl

 

Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna. Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Om du har en mortel hemma så stötta saffranet med lite socker, det gör att saffranet finfördelas. Men om du inte har en mortel strunta i det. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa ner saffranet, bakpulvret och mjölken. Tillsätt sedan vetemjölet och det smälta smöret och vispa till en jämn och fin smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den. Lägg sedan gärna formen över eller en bakhandduk och låt den svalna. Sen har du dig en riktigt god kaka att äta och njuta av!!



Lite kläder


Det blev en dyr handling på myrorna, över 500 spänn. Men så mycket bra vi hittade! Jag hittade bland annat en rosa skjorta á la 80-talet, till den en orange kjol och rosa strumpbyxor. Sen hittade jag även en vit blus som jag tänkte använda till vardag som fest! Sambon hittade en perfekt skjorta till festen och även en jacka som han tänkte ha lite nu och då! Men hör och häpnad som kom vi faktiskt inte hem med något alls till lill-loppan, måste vara den första gången!

Nu står en sockerkaka med saffran i ugnen och sprider gudomlig god lukt i hela lägenheten! Nu ska jag och lill-loppan strax iväg och fika hemma hos Jonna, ha en mysig onsdagskväll nu!


Jag och min vattenflaska



Inatt sov jag i 11 timmar! Sambon hade morgonmyset med lill-loppan idag, så jag bara puffade på honom och sa "jag tror och börjar vakna nu" när klockan var kvart i åtta och sen så somnade jag om och vaknade av mig själv vid tio tiden! Underbart skönt vara det! Så idag har jag ännu så länge inte gjort många knop, men nu så ska vi ner till myrorna och leta efter 80-tals kläder till festen på lördag, håll tummarna att vi hittar något snyggt, eller ja fult kan man ju också se det!

Igår köpte vi en ny vattenflaska till lill-loppan, en rosa från mam. Tycker den är så söt och Olivia älskar den. Hon blev nästan arg då vi fick lirka bort den från hennes händer samtidigt som vi sa "tack,tack". Sötnosen!

Gillar de små figurerna, man blir glad av den!

Olivia drack och drack och drack...

Olivia äter gröt!

Vår dotter älskar gröt! Jag vet inte om alla barn låter som vår lilla dotter gör eller inte, men himla gulligt är det iallafall!

Halloweenbakelser



Så nu sitter jag i soffan, lill-loppan sussar och sover på sängen och sambon är nere med ett lass tvätt. Vissa stunder eller dagar bara slår det en hur nöjd man är över sitt liv, för stunden fullkomligt älskar jag mitt liv. Att varje dag få vara hemma mysa med lill-loppan är så galet mysigt, jag har underbara vänner både här i stan och runt om i sverige, har träffat massor med trevliga mammor på öppna förskolan och har ett gäng härliga bloggar att läsa varje dag! Livet är bra allt härligt!

Jag var en snabbis på stan och köpte en nya vattenflaska till lill-loppa så då köpte jag med mig två halloweenbakelser hem, en till mig och en till min älskade sambo. Nu ska jag kikar runt på alla era bloggar och se vad för spännande saker ni har för er en tisdag som denna!


Stort och skönt


Nu håller vi på att göra i ordning oss för att strax åka till öppna förskolan, det ska bli mycket skoj! Jag köpte en stor tröja/klänning när vi var nere i Lund från H&M som jag tänkte ha på mig idag, 199 kronor och det är super skön. Tycker den är lagom höstig och varm!

I eftermiddag ska vi tvätta och sen är min plan att bara krypa upp i soffan och läsa alla era bloggar som jag inte hunnit med de senaste dagarna, vet inte om det är hösten och mörkret men varit så extremt trött så har faktiskt sovit istället för att suttigt framför datorn! Men i eftermiddag ska det bli ändring på det!


RSS 2.0