En kalasmåltid

Min mamma tipsade mig om att man kan plocka rönnbär, lägga dem i frysen och sen i vinter kan man bjuda fåglarna på bären! En kalasmåltid för fåglarna när det är snöigt och kallt!

 


Blåbärsmustasch

 
Lill-loppan har en ny favorit här hemma, nämligen blåbärssoppa! Oj vad gott hon tycker det är och kan lätt dricka mugg efter mugg. Sen att hon får  sådan där härligt blåbärsmustasch är ju bara en bonus för mamman och pappa då det är så gulligt! 
Nu är hon och blir avlämnad på dagis av sambon, lillebror sover i vagnen och jag, ja bara sitter här framför datorn. Vilken lyx! Men nepp nu ska jag kasta mig över dagens fix och don, bland annat ska jag baka biskvier med en blåbärskräm i till fikat ikväll, har aldrig bakat det förut så håll en tumme eller två att det blir gott! 
 
 
Jag är så hopplöst kär i denna tjej! 

Sitta fint

Denna grupp skulle jag vilja ha på vår framtida altan! Jag skulle sitta fint i den hela sommaren lång!

 


Morgonmys

Jag och lillebror har morgonmys i soffan! Ända till 06 sov han idag innan han slog upp sina stora blåa ögon, härligt!
Idag är det dock svårt att vara lille Max då han har blivit förkyld, Lill-loppan tog hem lite dagisbaciller så hon och jag blev förkyld i helgen och nu verkar max tyvärr stå på tur. Hoppa på att det går över snabbt för honom.
Idag står dagis på schemat och så ska jag hänga lite med lille Systeryster som är i staden! Trevlig tisdag på er!


Gamla fönster

 

Mitt senaste projekt är att göra ramar av dessa gamla fönster som satt i en gammal lekstuga på tomten som vi tyvärr var tvungna att riva. Så funderar på om jag nu ska måla om den eller låta de vara lite halvdana i färgen, det tåls att tänka på! Men lite slipa på baksidan och sen bara enas om kort att framkalla, så ska de sen få pryda vår vägg!


Tacos

 
Idag har jag helt enkelt inte haft tid att sitta framför datorn, för idag har jag och max tagit oss in till stan och ätigt tacos med ett gäng vänner! Massor med gott hade de så det var svårt att välja då man läste på Menyn.
 
 
Detta var vad Frida valde att äta och som jag ångrade att jag inte tog, varför är det alltid så?!
 
 
Riktigt snygg inredning var det
 
 
Med roliga små detaljer
 
 
Min lille sjöman satt bekvämt i våra knän, men tacos fick han vänta med att äta!
 
 
Blev ju inte alls ett bra kort, men denna kläning hittade jag på rean då jag bokstavligen sprang igenom affären! Den är helt genomskinlig, så tänkte ha ett svart tunn kläning under. Tror allt det kan bli riktigt snyggt! 

Tätt tätt

Jag borde verkligen flytta över lillebror till sin säng, han måste börja vänja sig vid att sova i den nu. Men det finns ju inget mysigare än att ha sin lilla knodd sovandes tätt tätt bredvid en! Han kanske får ligga kvar en stund till....

 


Zombies var det här

 

 

Jag och sambon går runt som två zombies idag, trötta som bara den. Det har som sagt gått klockrent för Olivia på förskolan på dagarna, men på nätterna har hon denna vecka drömt så mycket mardrömmar och inatt vaknade hon och grät titt som tätt. När hon väl sov, sov hon väldigt oroligt och for runt i vår säng och självklart när storasyster sov så var lillebror vaken! så en tur till lekparken fick det bli på förmiddagen, passar perfekt för en trött mamma och en pigg Lill-loppa!

 

Lillebror sov som en stock i vagnen medan lill-loppan for runt på lekparken!


Skira

 
Det gick klockrent idag igen att lämna lill-loppan på dagis, så nu sitter jag här i min ensamhet. Sambon och lillebror sover som stockar i vår säng, lillebror har ett väldigt närhetsbohov så han har lite svårt att somna om ingen av oss ligger bredvid, vår lille korv!
Nu på förmiddagen har jag satt upp gardiner i vårt allrum på övervåningen. Ett par vita skira gardiner från Ellos fick det bli som hängdes upp i fönstrena. Nöjd som attans blev jag, ville ha några som släppte igenom ljuset men som ändå gör det lite mer hemtrevlig!
Nu ska jag klura ut för smarrigt vi ska bjuda mina föräldrar på när de kommer i eftermiddag och sen väntas fredagsmys med tacopaj! Trevlig fredag på er alla! 

Mon Amie

 
 
Idag är lill-loppan själv på dagis hela dagen, ja mellan 9-14 alltså. De är de längsta hon kommer att gå eftersom jag är hemma med lillebror. Igår var hon själv i tre timmar och när jag skulle gå så bara vinkade hon, log och gick bort till gungorna. När jag kom och hämtade henne så var det likadant, hon log och sen gick hon in till ett lekrum på dagiset och började leka, så ja trivas verkar hon göra! 
När jag fyllde år i våras fick jag en underbar fin burk av min farbror och hans familj, burken är från serien Mon amie och står i vårt köksfönster så jag varje dag kan beundra den. Nu börjar det klia i fingrarna att även köpa mer från samma serie, får se om jag faller för begäret eller ej. Jag tycker just vit och blått porslin är så fint!
 
 
 
    
    

Skottkärra

Om man har en skottkärra över i sin trädgård kan man göra som grannen vår och sätta lite blommor i den och titt så fint det blev!

 


Favorit

Jag har idag varit på mitt första föräldrarmöte på dagiset, Japp nu är man verkligen förälder! Vi fick höra om hur en dag på dagiset såg ut, deras visioner och framtida projekt!
Jag hade på mig min favoritjacka som nu är inne på sin 4 säsong som min jacka! Jag gillar den skarpt!!


Lillebrors rum

Jag sitter här med en trött och mätt lillebror i famnen och runt omkring mig är det bara tyst, Lill-loppan och sambon gör dag nr.2 på dagiset! Ganska skönt korta stunder med tystnad, men långa stunder skulle bli helt olidligt!

Jag är nu som sagt inne i inredningssväng, har olika och nya planet för nästan varje rum! Max blivande rum står även med på den listan, men dröjer ju länge tills han flyttar in där! Men rummet börjar fyllas på med lite grejor, bland annat lite kramdjur och den jätte fina burken med elefanter på från en vän som även snart blir vår granne. Även hans första fina kavatskor som vi fick av sambons farbror och fru och som vi hoppas blir lagom i vår får tills dess stå och se fina ut på hyllan!


Första dagen

Nu har vi en väldigt trött tjej här som klarat av första dagen på inskolningen på dagiset!! Kalasbra gick det och hon brydde sig inte alls om vart mamma var, så detta kommer nog gå som smort!


Lördagshandling

 
Prognosen sa sol och värme idag, men nja moln så långt ögat når här tyvärr. Men vad gör det, inatt sov lillebror från elva till fyra. Fem timmar sammanhängande sömn, japp nu börjar ja ta igen lite av min skönhetssömn! 
Igår for Lill-loppan och jag iväg och storhandlade på Willys, vi kom ut med lite smått och gott, bland annat ett par finfina gummistövlar med blommor på.
 
 
En Bamsetidning för de yngsta, ja Bamse är favoriten här hemma just nu, eller "ba" som han heter enlligt Lill-loppan.
 
 
En av dessa fina burkar ångrar jag att jag inte köpte, får bli nästa gång. Den ska sedan stå och se fin ut i vår hylla. Jag är hemskt inredningssugen och har nya planer för nästan hela vårt hus till min sambons förskräckelse, får se om jag lyckas övertala honom till några av mina ideér!

Dricka ur glas

     
 
En gråmulen lördag var det här, men ändå idag är det lördag! Härlgt trots att man är hemma hela veckorna!
Idag har vi nog ingen särskilt planerat, forsätta att bara vara tvåbarnsföräldrar, njuta och långsamt hitta lite rutiner och någon bra rytm för hela familjen. Ett par gummistövlar borde vi nog köpa till lill-loppan, kanske gör vi det idag annars gör vi det imorgon!
Lill-loppan har lärt sig dricka ur glas/mugg. Mest på skoj har hon och sambon gjort det när de varit ute och lekt med vatten och så igår fick hon till det. Gissa om det var en väldigt nöjd tjej vi hade hemma igår när det vankades kvällsmat. En mugg ska vi dock köpa till henne, får kanske bli dagens inköp det med!
 
      

Vitt

 
God morgon!
 
Idag har jag och lill-loppan haft morgonmys, sådana vi hade varje dag förut innan lillebror kom men som man då nog inte tog till vara på lika mycket. Sambon och lillebror sov gott kvar i sängen medan vi tassade upp! Men lillebror ska strax väckas och få lite mat, då han sov nästan hela natten! oj så sönt det var att få sova! 
 
 
Häromdagen så var jag en snabb sväng på mio och hittade denna fina vas på deras rea, perfekt till vårt soffbord och än så länge, pepper pepper, har olivia låtigt bli vasen!
 
 
Men nu behöver jag hjälp, är det någon som vet vad dessa blommor heter? vi hade dessa i vår trädgård, men de blev tyvärr bortgrävda av misstag så dessa var de jag lyckades rädda. Jag tycker de är så fina, så vill gärna plantera nya i vår! 

Här var det blått!

 
 
Jag har helt snöat in på blått igen gällande inredning. Dessa fina blåa ting hittade jag inne hos Åhléns, skulle lätt kunna tänka mig dem alla!!

En tröttis

Ikväll är det en trött tvåbarnsmamma som säger "hej och god kväll". Sömnbrist, en busig lite tjej och en lite pojke som vill ha närhet, närhet och lite mer närhet gör att man får en väldigt trött mamma med denna look!


Pimpa upp blombuketten

 
I söndags när vi kom hem från mina föräldrar stod en fin bukett och väntade på oss. Man blir ju så glad av blommor! Buketten var från min faster och hennes man med plockade blommor från deras trädgård, mycket fint! Runt själva buketten hade hon tagit pinnar och bildat ett krans som hon sen hade fått att hålla samman med ståltråd. Jag tycker det var riktigt fint, en ide jag lät kommer att låna till nästa gång jag ger bort en bukett med blommor! 
 

Bakom min ryggen

Så här kan det se ut när man vänder ryggen till en kort stund då diskmaskinen är öppen! Smörknivar är mums anser Lill-loppan!


Blåbärstårta med citronkräm

 
Idag har jag sådan galen huvudvärk, ni vet när man helst bara vill slita av sig huvudet och kasta iväg det. Jag har tagit lite alvedon så förhoppningsvis går det över snart! Dagen idag är än så länge lugn, vi pysslar med barnen och laddar såklart inför i eftermiddag då vi ska heja fram sveriges handbollslag till guld! 
Jag tänkte tipsa om en väldigt god liten tårta som är galet lätt att göra. Egentligen heter den "hallontårta med citronkräm" men jag hade inga hallon hemma, så jag körde på blåbär och det blev väldigt gott det med!
Det du behöver ha hemma är:
 
1 dl vetemjöl
1 msk strösocker
50 g flagad sötmandel
50 g smör
 
Fyllning
 
1 dl lemon curd
2 dl vispgrädde
 
Garnering
Hallon och blåbär
mynta
 
Börja med att blanda mjöl, socker, mandel och smör i en matberedare. Mixa ihop det till en pajdeg och tryck ut det i en pajform med ca 20 cm i diamter. Grädda pajskalet i ugnen i 225 grader i 10 minuter. Låt pajskalet kalna.  
Vispa grädden och lemon curd till en fluffig kräm och bre sedan ut krämen i pajskalet. Strö över de bär du vill och garnera med mynta!
 
 
 
 

 


Hundpromenad

Vi njuter för fullt av att tillbringa lördagen i mosterns och hundarnas sällskap!! Hoppas ni alla har en lika mysig lördag!! Jag har förstått att flera av er av svårt att kommentera på bloggen, gissar på att det är den där kossan som är ute ur sin hage igen på blogg.se, men håll ut det borde bli bättre snart!!


Antågande

 
Nu är hösten på antågande för nu blommar ljungen för fullt ute i vår trädgård! Tidigare år har jag haft lite blandade känslor för just ljung. Men i år vill jag ha mängde med ljung och gärna i olika färger och nyanser! Som ett hav av ljung!!

Ny Favorit

 
Jag har en ny favoritfrisyr som jag både nu och då kastar upp håret i
 
 
En knut på sidan, en liten variant om man vill variera sig och inte alltid ha en knut högt upp på huvudet! Perfekt då inga små barnfingrar får tag i mammas hår och superbra frisyr de dagar man inte orkar tvätta håret!
 
 
För att göra det hela lite roligare så kan man göra en fläta i bakhuvudet, så ser frisyren även fin ut för de som går bakom en!

Härligt kaos

 
Idag har tre av mina kära vänner varit här med sina barn, det blir sådanet härligt kaos! Vi pratar, barnen leker, busar, vill ha samma leksaker, springer runt, vi pratar lite till, glömmer lätt bort vad samtalsämnet är då någon av kottarana kommer och rycker någon av mammorna i armen och så pratar vi lite till! Så härligt! Underbart med vänner som man får sådan energi av, trots att det går i ett när vi ses är jag ändå piggare än innan! Sådant är äkta vänner! 
 
 
Jag bjöd på en misslyckad kladdkaka med hallon i, den var på tok för rinnig! Men man kan ju inte lyckas alla gånger!
 
 
Fina presenter kom vännerna med, även lill-loppan fick paket. Kritor som man även kunde bygga med och ett ritblock med Bamse, perfekt present!

 
Max fick en hel hög fina presenter, han kommer vara sådan fin lite pojke i alla kläder!! Tusen tack!

Senaste inredningsdetalj

Den senaste inredningsdetaljen som har fått flytta in hos oss är dessa två fina ljuslyktor dom vi fick av mina föräldrar! Så nu längtar vi lite till mörka höstkvällar då vi kan tända ljus i dem!

 


Tisdagsplaner

Idag står ett besök på BVC och hundvakt på schemat! Vi ska och titta så Lill-korven har gått upp så mycket i vikt och längd som han ska sen förra veckan! Alltid lika tryggt när man varit där och vet att de växt som de ska! Finfin tisdag på er alla!

 


Praktlysing

Jag gillar dessa blommor och ja bara deras namn Praktlysing, så fint! Nu börjar dessa blommor dock blomma över i vår trädgård så idag är det nog tyvärr den sista gången jag kan ta in några av dem och låta dem sprida lite prakt i vårt hem!

 


Mysig söndag

 
Idag har vi haft en riktigt mysig söndag, Lill-loppans och Max mormor,  morfar och gammelmormor var här!
 
 
Det bjöds på hembakat bröd med bland annat hemmagjord räkröra till
 
 
Max var finklädd i en ny söt body
 
 
Efter att vi var mätta och belåtna gick vi ut en sväng, mormor lärde mig lite blomnamn och olivia vandrade runt i sin fina muminklänning i solen
 
 
Fina presenter fick Max med, en tröja som gammelmormor stickat och en bok till hans första år!

Fint till barnrummen

   
   
 
Jag är inne och spanar på fina saker till barnrummen på H&M, finns mycket som jag lätt skulle kunna klicka hem! Jag får se om jag lyckas behärska mig eller inte!

Lavendeldrömmar

 
God morgon Lördag!
 
Då var det lördag igen, det känns som om veckorna bara rusar fram! Igår var det en hel del som skulle göras här hemma, besök, storhandling och så var vi borta en sväng så ingen tid för datorn fanns det. Idag blir det en lugn dag här, mycket mysigt med sådana dagar! Då kan man bara mysa med lillebror, busa med lill-loppan, hinna vara social med sambon och bara vara! 
Häromdagen bakade jag Lavendeldrömmar, receptet och insiprationen till bakningen hittade jag inne hos Ellinor. Kakorna är galet goda och så lättbakade!
 
Det du behöver ha hemma är
 
100 g mjukt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
0,25 tsk hjorthornssalt
1 msk färska lavendelblommor


Börja med att sätt ugnen på 150 grader. Vispa sedan smör och socker krämigt. Blanda de torra ingredienserna med lavendelblommorna och rör ihop med smörkrämen till en smulig deg. Krama degen till små bollar, jag fick 15 små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitt av ugnen ca 15 minuter. Sen har du galet goda kakor till fikat!
 

Storasyster Olivia

Det är mycket att stå i när man nu är storasyster tycker Olivia

 

dels måste man ju undersöka stolen lillebror sitter i

 

Sen måste man ju gunga brorsan lite

 

Och titta så han sitter fast är ju också en viktig del tycker Olivia! Än så länge är lillebror väldigt spännande iallfall tycker Lill-loppan som klappar honom på huvudet, gärna vill ta av och på hans strumpor och tycker det är väldigt intressant när jag ammar! 


En ny kompis

 

 

Max har fått en ny lite kompis, en alldeles egen Skutte kanin att mysa och leka med när han blir lite större!

 


Vad är detta?!

 

 

Visserligen så är det ju 1 augusti idag, jösses vart har sommaren tagit vägen, men detta är inte okej! Ett litet träd som redan har gula löv! Jag gillar ju hösten, underbara färger i skogen, få ta på sig höstjackan, få linda en gosig halsduk runt halsen och gå ut och andas klar luft! Men redan nu vill jag inte ha höst, man vill inte se gula löv nu!!


RSS 2.0