Du och Jag



Idag är vi hundvakt och det kan ju inte vara mer passande dag för det än idag då solen skiner och man bara vill vara ute!
Ebba har aldrig varit så speciellt förtjust i barn, utan mer varit lite rädd för dom. Men från första gången hon fick träffa Olivia så följer hon Olivia som ett lite plåster när de träffas! Så gulligt och ännu mer efter idag tror jag då Lill-loppan kastade mackbitar med leverpastej åt henne innan jag hann hejda henne!

Mums som Morotskaka

God morgon allihopa!!
Jag tänkte denna skottdag dela med mig av en riktigt god morotskaka som jag bakade häromdagen, lite farligt god för jag kan inte sluta äta den när jag väl tagit en bit. Så nu ska den sista biten frysas in så jag inte ska sluka allt i tugga! Jag hittade receptet på sotasaker.se, en blogg full med goda saker!

Det du behöver ha hemma är:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl rapsolja
3 dl rivna morötter

Glasyren:
200 g naturell cream cheese
2 msk smör
2 tsk vaniljsocker
ca 5 dl florsocker

Vispa ihop ägg och socker. Bland ihop vetemjölet, bikarbonaten, vaniljsockret, bakpulvret och kanelen i en bunke och häll sedan ner det i äggsmeten. Blanda morötterna med rapsoljan och blanda sedan ner det i äggsmeten. Hällsmeten i en smord och bröad form med lästagbara kanter och sedan in i ugnen i 45-50 minuter i 175 grader.
Glasyren: Rör samma ingredienserna och bred sen över den när kakan har svalnat. Sen är det bara att äta och njuta!


Vad som göms i burken



Jag är som många andra väldigt svag för gamla plåtburkar, det är något med dem. Något som får igång mitt ha-begär till max! Jag vill gärna ha saker i dem, inte bara låt dem stå och det blir lite pyssligt när man samlar på sig ett gäng. Denna tillhör en av mina favoriter, men har stått tom sen innan jul då jag hade saffranskola i den. Men så härrodmagen kom jag på vad jag kunde stoppa i den!


Även Lill-loppan är svag för burkar, alltid lika spännande att öppna och se vad det finns i dem!


Våra servetter ligger nu i denna burk, perfekt plats och snyggt med när man får besök att ställa fram burken!

En sväng på stan

Idag på eftermiddagen tog vi oss en sväng på stan! Det känns som om det var jätte länge sen och ibland är det bara skönt att strosa runt, titta på allt folk och hitta på något med sin lilla familj utanför husets väggar!
Vi shoppade bland annat loss på bokrean, lite trädgårdsböcker fick följa med hem. Varken min sambo eller jag kan väll inte direkt skryta med att vi har jätte gröna fingrar och i vår ska vi gå från lera och jord till att få en fin trädgård runt vårt hus, då känns det som om vi måste läsa på lite! 

Vi satte oss och tog oss en fika, det måste man hinna med! Vi är ett par som fikar ovanligt mycket tror jag, speciellt förut när vi bodde i stan! Då gick vi på fik titt som tätt, äta en bulle, dricka lite te och så prata om allt eller inget. Lill-loppan älskar också att fika, men är mer fokuserad på att peka och titta på alla människor som passerar! 

haha japp vi festade till det med en coca-cola till fikat, den hamnade vist mitt i blickfånget!

Efter fikat konstaterade vi att påsken var på väg in i affärerna

På Cubus har de fått in supersöta jeans i vårens färger till de små, är hemskt sugen på att köpa ett par rosa till Lill-loppan!

Jag hittade även en superfin vaxduk som jag vill ha! Fullt med olika kryddor, kan det passa bättre än på en duk i köket!

På tal om det turkosa inlägget jag gjorde häromdagen, så dessa såg jag på Åhléns. Tänk så fint att ha ett par av dessa och plantera lite blommor i dem, måste bara lösa hur man gör med hålen. Men så fint det skulle bli!

Hemma just nu

Polerar vi möbler och beundrar skillnaden

Jag virar låtsas löv runt tjock ståltråd när lill-loppan sysselsätter sig själv

Vi funderar på om en pinne jag hittade igår är tillräckligt fin eller inte

och så är vi såhär glada för idag går jag in i vecka 21!

Fynd i en kartong



När vi flyttade hit till huset så packade vi upp fullt med kartonger som både jag och sambon hade packat ner för flera år sedan. Jag hittade massor med prylar och saker som jag hade packat ner då jag fortfarande bodde hemma. Man märker ju då verkligen att ens stil och smak har förändrats! Intressant tycker jag allt! Men några fynd gjorde vi allt, bland annat dessa tre finfina figurer från SIA som nu står i Lill-loppans rum. Jag är fortfarande väldigt svag för allt som i princip kommer från SIA och drömmen är att någon gång ha en lite affär med fina ting från bland annat sia!

haha Olivias färgkombination är inte den bästa idag, men men man kan inte alltid vara snyggt klädd!

Bloglovin

Sådär ja, nu på lördagskvällen med Melodifestivalen på så har jag börjat förstå lite det här med Bloglovin, så nu kan ni följa mig där om Ni vill! Följ min blogg med Bloglovin

Super tanten

Idag tänkte jag tipsa om en väldigt bra bok, "Super tanten" av Elin Ek. Massor med goda recept och framförallt är det en perfekt bok att ta fram och bara sitta och bläddra i, jag gillar sådanna böcker! Nej nu orkar jag inte sitta framför datorn mer, det vill man helt enkelt inte göra på lördagar! Hoppas ni alla har en härlig lördag!

I köksvrån



Det händer inte mycket knop här hemma, olivia hade en liten kämpig natt då hon vaknade en hel del. Säkert på grund av att hennes mage inte riktigt är som den ska. Idag har hennes mage hållit sig lugn iallafall och hon äter gröt och lite mackbitar, om vi försöker med något annat kniper hon igen hennes lilla mun och lutar sig långt bakåt i stolen. Men huvudsaken är att vi får i henne något!
Något som jag har pysslat med dessa sjukdagar är göra iordning lite i köket, haft en vrå där som jag aldrig varit speciellt nöjd med. I en av sambons kartonger som han packade ner för två år sedan hittade vi en jätte fin ljusblå kanna från Höganäs som jag blev så kär i, funderade först att ha den som vas men så har vi lite ont om plats i våra lådor och behövde något att ha lite vispar och annat i och sådär så kom den till användning direkt! Innan stod olivoljan på en mörk träbricka, denna byte jag ut mot våra fina plåtbrick och blev genast mycket ljusare!
Nu ska lill-loppan strax sova en stund till så då tänkte gå en kort sväng och njuta av solen och våren som verkar vara på väg, har ju inte varit utanför dörren sen i måndags! Hoppas ni alla har en härlig fredag!

Jag tycker den är så söt!

I vrån ställde jag även dit höstens svamp som är torkad och stoppade i glasflaskor, även olivolja i en vinegarflaska står här.

Längst in står min fina tavla med torkade bönor som jag fyndade på myrorna för länge sen för en tjuga om jag inte mins fel. Tycker den passar utmärkt i köket!

En turkos vår

Just såhär när våren börjar knaka på så blir man ju så sugen på att handla prylar, fina nya saker i härliga färger! Jag råkade just fastna på Åhléns hemsida och här är mycket av nyheterna i färgen turkost! Jag är väldigt sugen på kudden och den finfina theburken! De skulle sätta fin färg på vårt hem! Är det någon särskild färg som ni tänkte piffa upp ert hem med nu i vår?!

Varma fossingar



Min plan var att jag skulle vara frisk igår, men nej är ens inte frisk idag. Retligt de där när man tycker sig ha en bra plan och att den sen inte följs. Men men är piggare idag iallfall och så länge jag mest sitter eller ligger så håller jag illamåendet i schak. Tyvärr så kräktes Olivia idag, hon är dock pigg och glad ändå, så hoppas verkligen att hon bara får en lätt släng av det jag verkar ha.
I måndags innan jag blev dålig så var jag och fyndade ett par skor till lill-loppan! Vi drar ju till åre snart och hon behöver ett par varmare skor däruppe och sen håller hon på att växa ur dem som hon nu har. Dessa blev det, nedsatta från 299 till 160! Verkar bra och varma men ändå mjuka och inte alltför tunga för hennes små fötter!
Nej nu ska vi nog sätta oss på golvet och leka en stund till, ja det blir nog resten av dagens aktivitet! Ja och så hipp hurra för den lilla prinsessan som föddes i natt, spännande vad hon ska heta! 


Litet hej

Det kommer ett kort och litet "hej" från mig här idag. Ligger nedbäddad i sängen av rekord i illamående för min del vilket tyvärr ledde till att jag kräktes x antal gånger. Hoppas må bättre imorgon, så vi ses då istället!

Bra start på veckan!

Idag har vi haft en riktigt mysig måndag, underbart väder och så kom ju fina vännen Frida på besök! 

Vi lagade en riktigt lyxlunch, med massor med gott i ugnen

Lax och smarrig romsås åt vi till detta

och i glasen hade vi Loka med smak av Jordgubb och Guava

Vi tog oss en promenad i solen och glömde helt bort tiden, så pajen jag skulle baka hans inte med så det blev te och clementin till efterrätt! 

Såg även idag att mina tomatplantor har börjat växa! Jag är så grymt stolt och pepp på att så grejor, så när jag var och handlade efter att ha skjutast hem frida handlade jag även frön till gul lök, purjolök och smultron som jag ska så inne innan de ska planteras ut!

Persiska mattan



Vårt vardagsrum har jag tyckt varit lite kalt, lite tom och kallt. Vi har inte hittat några tavlor vi vill ha där och ingen matta, så de två orkidéerna som står i fönstret har varit vår ända färgklick och de har jobbat på bra men inte riktigt räckt hela vägen fram!
Så en matta kom vi fram till att det behövde vi, jag är egentligen ingen matt-typ. Har i pricip aldrig haft mattor, men nu kändes det dax att köpa sig en matta! Så när vi var på IKEA spanad vi in deras mattavdelning och föll lite otippat för en persiska matta! Så den fick följa med oss hem och rullades ut på vårt golv och ja, detta blev resultatet! Rummet känns nu gensat mycket mer varmt och hemtrevligt och gosigt för fötterna och lill-loppan att sitta på!

Två plåtar fulla

Idag råder lugnet i vårt hus eller ja, så lugnt det kan vara med en lill-loppa som närmare sig 1 år och är full av energi! Jag tar det lugnt kanske man mer ska säga, har ont i magen idag, intalar mig att det är växtvärk, att den lilla knodden växer så det knakar. Så att det är därför, men ja det är svårt att inte tänka på att det kanske inte är normalt att känna så här. Med Olivia mådde jag prima alla 40 veckor, aldrig ont eller illamånde. Det gör ju att när jag nu gör det börjar fundera, men nej växtvärk så tänker vi....
Tänkte bjuda på 2 mumsiga recept på bröd, perfekt sysselsättning om man ska ta det lugnt! Båda recepten har jag hittat i tidningen "hembakat"!

Havrerutor
Det du behöver hemma är:
4 dl fiberhavregryn, jag använde vanligt havregryn
5 dl vatten
50 g jäst
25 g smör
2 dl vatten
3 msk mörk sirap, hade bara ljus hemma och det blev gott med det med!
2 dl filmjölk
1 msk salt
1 msk brödkryddor
15-16 dl rågsikt

Börja med att hälla havregrynen i en bunke. Koka upp 5 dl vatten och häll det över havregrynen. Rör om och låt de svalna till 37 grader, tog ca 45 minuter. Smula jästen i en bunke och smält smöret. Tillsätt vattnet, de 2 dl, och värm smöret och vattnet till 37 grader. Häll sedan det över jästen och rör om. Tillsätt grynblandningen från andra bunken, sirapen, filmjölken, saltet och brödkryddorna. Arbeta in mjölet till en smidig deg och låt den sedan jäsa under bakduk i 45 minuter.
Ta upp degen och arbeta den på mjölat bakbord. Stjälp upp den i en bakpappersklädd långpanna. Platta ut den med mjölad hand. Pensla en kniv med olja och skär degen i ca 25 rutor. Låt den nu jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda sedan brödet i ca 25 minuter i mitten av ugnen i 225 grader. Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna under duk! Mums! 

Långpannerutor med havrekli
Varning, dessa är sjukt goda speciellt när de är nygräddade! Åt tre stycken trots att jag var mätt innan!
Detta behöver du ha hemma:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 tsk salt
1/2 dl sirap
1 1/2 dl havrekli
ca 10 dl vetemjöl special


Börja med att smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll över det och olja över jästen. Rör till jästen har löst sig. Tillsätt sedan salt, sirap, havrekli och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Lägg över den i en bakpappersklädd långpanna. Klappa ut degen med mjölad hand och skör den sedan i ca 12-15 rutor. Låt den nu jäsa i 30 minuter övertäckt. Grädda brödet i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader. Ta ut brödet och bryt eller skär det i rutor! Detta är en ny favorit hemma hos oss i brödväg!

Vackert!

Vilken vacker dag det är ute idag! Man blir så lycklig av sådana dagar, känns som man fyller på med massor med energi för dagar som är mer gråa och mörka! 

Jag håller på att göra det vackert här inne med. Vi köpte en fin lila blomma på IKEA igår som jag nu har planterat i en gammal fin glasskål. Vi behöver lite färg och höjd i vårt köksfönster så där fick den stå.

Jag lade i några små blå stenar som blänker fint när solen lyser på dem

I vårt köksfönster står även vår två fina burkar från Rörstrand. Gillar de båda så mycket!

Heldag på IKEA

Oj vilken dag vi har haft, en heldag på IKEA är inget att leka med! Men så roligt vi haft och så mycket fina möbler vi sett! Det finna ju allt och lite till där och alla idéer man får när man går runt och tittar, så nu ska det blir lite ändring här hemma! 



Vi tittade på allt på hela barnavdelningen, fingrade på alla lampskärmar i alla dess färger, letade bland alla mattor stora som små och beundrade deras inredningshörna

Sen blev vi så hungriga och tog en lång lunch. Olivia tittade på allt och alla samtidigt som hon åt mat och avslutade med att äta banan ur en grodskål!

Efter x antal timmar lämnade vi varuhuset med grejor i vagnen och saker på en lista vi ska beställa hem eftersom vi inte fick plats med det i bilen! En mycket lyckad dag!

Mot IKEA!

Nu ska vi packa in oss i bilen och ha en heldag på IKEA! Titta på massor med möbler, få inspiration och ta en lång lunch! hoppas ni alla får en härlig torsdag!

 


Att så tomater



Oj vad snö det har kommit, någon decimeter eller två minst! Det är ju så mysigt och blir ju så fint ute, men en liten del av mig börjar längta efter vår och den delen vill inte att det ska komma mer snö och vara vinter. Nej den delen vill ta fram vår jackan, gå på asfalt och slippa mössa och tjock halsduk. Men men den som väntar på något gott...
Jag har inte så gröna fingrar. Men jag skulle så gärna vilja ha det, så härromdagen tänkte jag varför inte ta och så tomater?! vi hade lite cocktailtomater som jag tog två och tänkte att nu kör vi. Frågan var ju bara hur jag skulle göra, jag googlade och hittade tusen olika förslag. Så jag bestämde mig för ett, vet inte alls om detta kommer lyckas. Kanske det misslyckas totalt och inte alls går att göra på detta sätt, men man måste ju testa. Om det nu skulle gå åt skogen så har jag bara förlorat två cocktailtomater och lite jord! 




Så hur gjorde jag då? Jo jag spruta ut kärnorna i ett glas och lät det stå något dygn. Jag silade dem sedan och lade dem på ett papper för att torka. Sen bröt jag bara loss en del papperet och lade ner i en kruka med jord i och hällde på lite jord och vatten! 

Så nu håller jag tummarna stenhårt att det börjar gro i någon av mina krukor!

Pyssel!



Jag är inne i en pysselperiod för tillfället och det riktigt kliar i fingrarna för att få pyssla dagarna i ända. Mycket är till lill-loppans rum som jag nu vill ta tag i eftersom hon nu sover där inne. Lampan är jag nästan klar med, en av mina svagheter är att sluta i tid, jag vill gärna pyssla lite för mycket, ha på lite för mycket grejor. Så nu hänger den och dinglar i ett snöre i vardagsrummet och så går jag runt och sneglar lite på den och försöker bestämma mig för vad jag tycker om den.



Nästan pysselprojekt började jag på i förmiddags. Detta fina påslakan köpte jag på myrorna för en tjuga, tycker de små cirkusfigurerna är så söta.


Så min plan är att klippa ut dem, sy ihop dem så de blir som en liten figur, stoppa dem och sen hänga dem på en lång rad i Olivias rum. Jag har dock ingen symaskin, så syr nu för hand så det kommer ta lite tid innan resultatet visas!

Glassfyllda Citroner

Idag är det alla-hjärtans-dag! hurra! Om jag ska vara ärlig så hade vi lite missat det här i hushållet, dagarna och veckorna går ju så snabbt så man hinner ju inte med och komma ihåg alla datum! Så vi tänkte helt enkelt hoppa presenter och köra på extra god mat ikväll istället,  är alltid sugen på skaldjur så tänkte föreslå det till kvällen!
Nu vet jag att alla-hjärtans-dag är en riktig choklad dag, men för att gå emot det hela lite tänkte jag tipsa om en sjukt god efterrätt med citroner, nämligen glassfyllda citroner! Jätte lätt och jätte gott!

Det du behöver ha hemma är:
4 stora citroner
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde

Börja med att skär toppen av citronerna, ca 1/4. Gröp ur dem med sked och en liten kniv. Vispa sedan ihop florsocker, äggulor och citronsaften. Vispa grädden hårt i en annan bunke och blanda sedan ned grädden i äggsmeten. Skär citronerna, så lite som möjligt, i botten så att de blir plana och kan stå. Fyll dem nu med glassmeten och ställ dem i frysen i minst 4 timmar. Om de blir glass över häll de i en liten skål och frys in det med. Ta fram citronerna ca 45 min-1 timme innan de ska avnjutas och lägg på glassen som blev över på toppen av citronerna! 

ja, någon liten grön kvist hade suttigt som pricken över i:et!

Pulkadax!



Idag vaknade vi till en kall morgon igen, men så vacker. Klar blå himmel, sol och fullt med fågelkvitter, så det kändes som våren var här! Sen kom molnen och det blev grått. Men vi hann ut en sväng i det fina vädret!
Vi har nämligen varit ut och åkt lite pulka! Lill-loppan har tyckt det mest varit läskigt, men idag tyckte och det var roligare och satt och vickat med sin fot upp och ner!
Nu sover hon som en stock, så nu ska jag passa på att göra fullt med saker. Har tusen pysselprojekt som jag vill göra, så får se vilket jag kastar mig över! 

Lill-loppan i "röda faran"!

Vi slog på stort



Igår var det fest, "vi slog på stort" som min vän Alexandra kallar det. Det är då vi småbarnsföräldrar träffas en lördagskväll äter gott ihop, barnen busar och så dricker vi gott vin. Ja, alltså jag höll mig till alkoholfri cider! Jag körde på svart med rosa spets och lill-loppan körde på mer tuff stil!





Emilia fyllde 3 år i veckan så det var paketöppning och sen så var det allmän bus och lek kvällen lång för de små tills de somnade som stockar på soffan. 



Bilen fick sig en åktur av Elliot


Efter melodifestivalen så körde vi vår egna, Alex, Jonna och jag som timotej

Björn var Ulrik Munther

Peter körde då Torsten Flink

Mattor mattor...




Mattor är något som jag tycker är så svårt, det gör ju en sådan stor del av rummet. Jag har iprincip aldrig haft så mycket mattor i mina tidigare lägenheter men här i huset vilja ha några, det känns mer som ett hem då. Det är framförallt till vardagsrummet och till lill-loppans rum jag letar. De fyra översta tycker jag nog skulle ta och passa i vardagsrummet och de två nedersta till Olivias rum. Nu återstår det bara att se om sambon och jag tycker lika! 
Nu ska jag kasta mig över och göra efterrätt till ikväll, vi ska bort och kör lite knytis så efterrätten fick vi ta hand om! perfekt tyckte jag! Ha en mysig lördag nu!!

Fredagskväll



Det blev ett sent "hej" här idag med! Vår lill-loppa sover ju bara en gång om dagen och då gäller det ju att passa på att göra allt och lite till som man inte kan göra när hon är vaken, bland annat blogga, idag städade vi istället! Så nu är det bloggens tur! Vi har nämligen haft trevligt sällskap här, Annelie och Robert med deras son Felix var här. Felix är exakt på dagen 2 månader yngre än vår lill-loppa, så det är så kul att följas åt och se hur de mer och mer leker med varandra för varje gång vi träffas!
Vi åt god mat, haha om man får vara egoistiskt och tycka det själv om maten man bjuder på, och till efterätt bjöds det på glassfyllda citroner, mums!

De två busfröna styrde och ställde trots att sen även pyjamasen åkte på!

Jag med min mage hade min rosa favorittröja som jag fyndade på H&M´s rea för ett tag sen!

I vårt badrum



Det blir ett sent "hej" idag här! Dels hade jag sovmorgon i morse då sambon tog lill-loppan på morgonen, jätte skönt men vips så har ju hela förmiddagen gått! Sen gick dagen i ett rasande tempo med allmänt pyssel, bus, promenad, storhandling och tvätt. Bland annat var jag ute i skogen på vår tomt och rotade i snön efter en pinne som jag kunde vida upp min blomma med. Jag blev riktigt nöjd så den fick stå som en färgklick i badrummet. I samma badrum har vi även satt upp steghyllan som vi beställde från Ellos. 
Tack Tack Tack  alla ni som tipsat och hjälpt oss i med hur vi ska få ordning på våra kvällar här hemma! Jag och sambon ska prata ihop oss och se vilken taktik vi ska försöka oss på! 


Klassiska Biskvier



Biskvier är något som jag har tänkt att jag ska baka så många år, men så jag har tänkt "nej det måste ju vara så svårt, det får vänta ett tag". Men så förra veckan köpte jag faktiskt tidningen "Hembakat", ja vet jag brukar aldrig köpa tidningar men jag kunde inte behärska mig då jag såg denna. I tidningen fanns det fullt med recept som jag är sugen på att göra och bland annat fanns det ett recept på "klassiska chokladbiskvier" som inte alls lät komplicerat. Det var faktiskt inte alls komplicerat heller, men så måste jag nog träna lite för att få till ett lite snyggare utseende på dem men ruskigt goda var de! 

Om du vill testa så är det detta du behöver ha hemma:

275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping
150 g mörk choklad, jag hade bara 100 g och fick ändå massor över. Så värm lite åt gången är mitt tips!

Börja med att riva mandelmassan grovt på ett rivjärn. Arbeta in äggvitan lite i taget så att smeten blir jämn och fin. Fyll en spritspåse med mandelmassan och spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Detta fungerade inte alls för mig, jag gav upp och rullade istället små bollar som jag tryckte ut med lite fuktiga fingrar. Grädda bottnarna i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt de sedan svalna något på plåten innan de lossas och läggs för att svalna helt med undersidan uppåt.
Gör nu fyllningen. Smält chokladen och låt den svalna. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan med elvisp till en smet. Vänd ner chokladen. Bred chokladkrämen toppig på bottnarna och låt dem stelna i kylskåpet i ca 30 minuter.
Toppingen görs genom att smälta chokladen. Sen är det bara att doppa biskiverna i chokladen och låta dem stelna igen i kylskåpet! Svårare än så är det inte!

Ja, mina blev ju inte de finaste biskvierna som skådat dagens ljus, men goda som tusan!

Svårt vid läggdax

Denna snygga morgonfrilla vaknade hon med för några dagar sen!
Från att Lill-loppan bara var några månader så har hon somnat så lugnt i sin egen säng, vi har kunnat lägga henne i den och hon har legat och småpratade lite och sen somnat. Sen för typ 3-4 månader sen så gick inte längre, men då har det fungerat bra med bilbarnstolen som vi har haft här inne och som hon har somnat i när vi gått runt med den. Ja, men nu fungerar inte den heller. Hon skriker och gråter så det känns som mitt hjärta ska gå i tusen bitar, vi gungar i gungstolen, vi testar med vagnen, vi försöker med bilbarnstolen, vi testar att lägga henne i sin egna säng, i vår säng och att bära runt henne. Det känns som så fort hon är på väg att somna spjälar hon emot och börjar gråta och skrika. Hon sover nu en gång på eftermiddagen och vi har börjat lägga henne vid åtta. Men hur gör ni? Hur tänker ni? Någon som har något tips eller råd hur ni har fått det att fungera vid läggdax?!

Plåtburk till pärlor



Idag kändes det ju nästan varmt ute, bara -8 grader idag! Tänk så snabbt man ändå vänjer sig vid kylan! Idag har jag mycket jag vill hinna med, baka bröd och kakor, plantera, fixa med lampan, några andra pysselprojekt på gång...men ja, man hinner ju sällan allt när man har en lill-loppa att ta hand om!
Vi var på myrorna igår och jag gjorde lite fynd. Plåtbukar är jag ju så förtjust i, denna fick följa med hem. Syns inte riktigt på bilden, men det är guldinslg i den. Så i den får mina pärlhalsband ligga!

Clips är en annan av mina stora passioner, dessa två kunde jag inte lämna affärern utan. Jag är stormförtjust i de vita med guld! 

Även byxor till Olivia hittade vi, 35 kronor för ett par jätte fina och mjuka jeans! Hon har växt ut en hel del av sina byxorna på senaste tiden så dessa kommer väl till användning!

Djävulskyckling



Vilket strålande väder det är idag, kallt men oj vad fint det är ute när solen skiner på snön! Lill-loppan sover som en stock på soffan efter vår tur in till myrorna, men när hon vaknat och fått mat i magen ska vi ut och ta oss en promenix!
Björns mamma har varit här en sväng och igår bjöd vi henne på vår nu mera paradrätt, nämligen djävulskyckling. Så gott så och inte alls så komplicerat!

Det du behöver ha hemma är:
1 färsk kyckling, gärna majskyckling men vi har kört på vanlig ca 1500 gram
1 dl olivolja
0,5 dl pressad citron
1 chili
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 schalottenlökar
3 msk hackad persilja

Börja med att dela kycklingen längs bröstbenet, dela själv eller gör som jag tillkalla sambon, så att det blir två halvor och lägg dem i en form. Hacka chilin och vitlöksklyftorna och blanda dessa med olivoljan och citronsaften. Häll även i ca 2 tsk flingsalt och generöst med peppar. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den. Täck med plastfolie och låt kyckling stå över natten eller  minst 1 timme i kylskåpet, kom bara ihåg att vända på kycklingen då och då.
Hacka schalottenlökarna och persiljan och blanda det med smöret.
Sätt nu ugnen på 250 grill och ställ in kycklingen högst upp i ugnen med skinnsidan uppåt. Grilla tills skinnet fått fin färg. Vänd på kycklingen och grilla undersidan lika länge.
Sänk nu värmen till 175 grader. Gnid in kycklingen med det smaksatta smöret och placera kycklingen i ugnen. salta och peppra och stek den i ugnen i ca 50 minuter, innertemperaturen ska vara 82 grader. 


En bit på väg

Det tar ju sådan tid att blir klar med allt, samtidigt är det ju så skoj med inredning så man vill ju inte stressa på heller! vårt sovrum börjar nu at form, men det är en del skar kvar, som matta och gardiner.

Den fina lampan jag fyndad i veckan hamnade här, "ett tag får den hänga där" enligt sambon som inte är stormförtjust i den!

Mina två älskade tavlor som jag fyndade för en tjuga styck i somras har hängts upp

I fönstret står två gröna flaskor och min fin vas som jag fått från min vän Jara. Grönt är ju skönt och det tänkte jag köra på här i sovrummet! 


Jag funderar på att  göra en sådan klädhängare som Ernst gjorde för två somrar sen , någon som gjort en sådan?!

Finfina koftan på



Burr så kallt det är ute nu, kallt men väldigt fint! Jag har en gräns att vid minus tio, ja då är det helt lagom för mig. Mes tänker säkert många ni som bor längre norr ut, men så tycker ja! Idag är vi hemma och fixar lite allmänt i huset, fast vi mest är hemma och fixar runt så kommer jag nog aldrig tröttna på att just vara hemma och pyssla. Älskar det!
Olivia har sin finfina kofta på sig idag som hon fick av mosterjosefine i julklapp, jag tycker den är så fin. Skulle lätt vilja ha en sådan jag med! Olivias favorit sysselsättning är förtillfället att bläddra i böcker, kors och tvärs, hit och dit. Det kan hon ägna en lång stund åt!
Ha en mysig fredag nu allihoppa!!

Man kanske skulle lära sig att virka lite ( ja eller vad det nu är) , då kan man ju köpa sig en vanlig grå koft och sen bara sy på ett fint mönster!

Fyndjakt

Igår var jag och min vän Frida på jakt efter fynd! Vi var på två olika secondhandaffärer och bara gottade oss i alla gamla fina och lite mindre fina möbler, diskuterade och gissade oss fram vad man hade olika verktyg till, pratade gamla minnen, bläddrade i gamla tidningar och tog oss en fika! Jag hittade en hel drös med saker, visa fick följa med hem och andra fick stanna kvar i butiken till någon annan lycklig själ!
Den beiga lampan ska jag inte sätta upp, nej jag ska ta bort tyget och sen använda själva lampskellettet och göra en lampa till lill-loppans rum. Den andra lampan vet jag inte riktigt vart den ska upp, men den var så fin så någon plats kan vi nog allt hitta för den! 

Denna tavla köpte jag mest för ramen skulll, men nu efter att ha sugit lite på karamellen så funderar jag på att hänga upp tavlan som den är!

3 tidningar för 2 kronor/styck fick följa med hem. Jag blir så snål när jag står i affären och ska köpa en tidning som kostar närmare 60 kronor, då måste jag verkligen läsa varje ord i den känns det som. Tidningar för 2 kronor kan man bläddra lite i, läsa lite här och där och sen lämna till återvinningen.
Även en hiskligt fin kökshanduk med äpplen på och en pyjamas till Olivia fick följa med hem, både för en tjuga styck!

Utmaning

Jag har fått en rolig utmaning av fina Therese, tack tack s åhemskt mycket!!


1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Oj tio år sen, det var ju evigheter sen! Men då gick jag på gymnasiet och läste samhäll. Jag stormtrivdes i skolan, hängde med mitt kompisgäng som hållit ihop sen dagis, hängde med min häst Leo i stallet och varje fredagskväll gick vi till utstället Otten här i stan! 

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Då gick jag i väntas tiden med en stor mage och bara njöt av att snart få  bli mamma

 

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
choklad i alla dess former, lakrits och nu är det ett extra stort begär efter salt lakrits, lant chips, godis över lag och glass

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
haha ja nu är det ju ett gäng barnsånger som man dagligen sjunger på!
jag är ju annars en sådan som tror att jag kan texterna, men sen så visar det sig ofta att jag sjunger lite fel! Men gyllene tider och så lite schalger dängor kan jag (tror ja!) texterna till!


5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR?
Jag skulle vilja börja jobba ideelt, få hjälpa människor och djur i nöd.

Jobba mindre och istället njuta av familjen och vännerna mer och så läsa massor med kurser, både nödvändiga och icke nödvändiga!

 

6) FEM DÅLIGA VANOR?
Sitter uppe för länge på kvällarna, stressar ibland för mycket, har väldigt lätt att handla mat som inte står på inköpslistan, pratar hög i telefonen i offentliga miljöer och så när jag lägger på inser jag hur tyst det är, tror ofta att dygnet har lite mer timmar än vad det har!

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA?
Mysa med familjen, umgås med alla mina härliga vänner, pyssla, gå i second handaffärer och baka.


8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA?
Riktig päls skulle jag aldrig ta på mig, ha på mig ett död djur nej tack! ormskins mönster skulle se helt fel ut på mig och likaså läder. Neonfärgade byxor skulle jag aldrig heller bära, inget för mig!


9) FEM FAVORITLEKSAKER?
oj detta var klurigt, min kamera och dator men sen så kommer jag inte på något mer! 

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:


Anna Emõke Cissi mrsjanuary Ellinor


Natthjälp



Vi har haft natthjälp här de senaste två nätterna, antingen det eller så går någon av mig eller min sambo i sömnen. Jag hoppas och vill tro att det är det första alternativet.

I måndagskväll så gick jag in en sista gång in i lill-loppans rum innan jag skulle lägga mig, den rosa nappen som hon somnade med låg bredvid henne så jag tog upp den och lade den på hennes sängbord. Sambon som gick och lade sig bara några minuter efter mig, gick även han in och tittade till lill-loppan och lade då en extra napp bredvid den rosa nappen. Jag vaknade på tidagsmorgonen vid halvsju av mig själv och gick då upp på toaletten och smög sen in i Olivias rum och där sover då vår lilla dotter med den rosa nappen i munnen. Både jag och min sambo är helt säkra på att den låg på bordet bredvid sängen och att ingen av oss har varit uppe under natten. Lika så hände i natt, jag plockade bort nappen som låg bredvid henne igår kväll men när jag tittade till henne i natt så hade hon nappen!

Hon kan inte nå till bordet, så antingen går någon av oss i sömnen annars så får vi helt enkelt hjälp av någon hemlig gäst på natten. Min farfar och min sambos pappa dog kort innan Olivias föddes, jag vill tro att det är någon av dem som är där och vakar över henne och ger henne nappen på nätterna!


RSS 2.0