Vårnytt

Jag blir så sugen på att shoppa loss när jag ser alla vårnyheter som har kommit till affärerna. Nu är det ju lite svårt att köpa så mycket när man har en växande mage, men lite kan man ju shoppa loss och framförallt drömma om! Dessa fina saker är från H&M, tre fina ting till mig och tre fina ting till lill-loppan!

När det kommer till skor...



Jag är väldigt otjejig när det kommer till tre saker, ja om man nu drar alla tjejer över en och samma kam. För det första gäller det behandlingar, ansiktsbehandling och ja hela den spa grejen, jag har aldrig varit på någon sådan behandling och det kommer nog dröja tills jag lägger pengar på sånt. Men däremot kanske jag kommer gilla det när jag väl gör det.
Det andra gäller naglarna, lösnaglar japp jätte fint på andra men på men så skulle det bara se helfel ut och jag har nog aldrig ens tänkt tanken att jag vill ha fina naglar, lite nagelack fungerar perfekt.
Den sista saken är skor, jag köper ett par sen så sliter jag på dem tills de typ ramlar itur. Jag går bara in i skoaffärer när jag är i behov av skor och måste köpa skor. Men oftast sen när jag hittar några blir jag super nöjd med dem och har dem konstant.
Mina förra vinter/höst/kalla sommarkvällarskor hade jag på mig för några veckor sen och insåg då att det var hål mitt under skon i sulan. Jag har då använt dem i tre år så fort det inte varit snö på backen, så valuta för pengarna tycker jag allt jag fått. Men då var det ju bara att ge sig in i en skoaffär igen och så hittade jag mina favoriter som ser nästan exakt ut som de som nyss gick sönder, ja varför rucka på ett vinnande koncept?! Dessa fick följa med hem, 999 kronor på scorett och jag är supernöjd!

Röja!



Idag har vi röjt! eller rättare sagt, min plan var att stortera alla lill-loppans kläder men Olivias plan var att röja. Vi har inte sortera hennes kläder på ett tag, vad hon kan ha och sådant som hon växt ur. Så idag var min plan att vi skulle göra det, men mina fina högar blev istället ett hav av kläder som tillslut låg på större delar av vårt golv. Men nu så, nu sover lill-loppan så lungt så nu ska jag sätta mig igen och lägga kläderna i fina högar! 

Medans Olivia röjde runt bland alla kläder, något som hon kan sysselsätta sig med en längre stund, så passade jag på att fixa till gardinerna i köket. Så nu är dem på plats, blir mer hemtrevligt med gardiner i vårt kök tycker jag allt!

1700-talet



Igår så kastade vi oss tillbaks till 1700-talet! Min vän Jara fyllde 30 och hade en fest som var 1700-tals inspirerad, vissa var mer andra var mindre och jag var väll någonstans mitt i mellan. Det var fina klänningar och ögonmasker som gällde, mängder med god mat, mycket skratt, härliga vänner och nya ansikten. Ja, en mycket lyckad kväll helt enkelt!



De fanns ett hav av olika ögonmasker, denna tillhörde dem som var lite mer originella!

Fina klänningar i olika färger vimlades det runt i

Två herrar den ena i traditionella knästrumpor och den andra i en cape

Solfjädrar och stort lockigt hår var också inne på 1700-talet

Två av Jara vänner gav en tavla som de hade börjat på, sen så skulle vi alla på festen måla till något som vi förknippade Jara eller gårdagens kväll med. 

Jag körde bland annat på svarta fjädrar till ögonfransar, kanske inte så mycket 1700-tal med lösögonfransar, men tyckte dock att fjädrar passade in så dessa fick åka på!

1700-tals fest

Vi håller på att ladda för fullt inför 1700-tals festen vi ska på ikväll! Mask för ansiktet och lockar i håret ska bland annat fixas! Hoppas ni alla får en härlig lördag!


Hallon och chokladmuffins med smörkräm



Idag började dagen lite segt här, jag har ibland sådan hjärtklappnig och yrsel. Det kom smygandes igår kväll och trodde att efter en natts sömn så skulle det vara borta, men icke. Så förmiddagen var väldigt lugn och seg här.

Men sen så kom min mamma och min faster hit och då blev det fikadax och sådan blir man ju alltid lite upplivad av, Hallon och chokladmuffins med smörkräm och hallon och blåbärspaj med vitchoklad serverades vid vårt bord. Min plan var att göra cupcakes, jag har aldrig gjort det och varit lite rädd för det hela. Man måste ju prestera och göra frostingen fin, men så på vår lill-jul lekte vi julklappsleken och då norpade jag åt mig en sprits och genast så kändes cupcakes inte så avlägset längre. Men så är det ju att ha allt hemma och philadelphiaost är inget som brukar ligga och häng i vårt kylskåp, men då läste jag att man istället kunde ha smörkräm. Så då fick det bli det. Så jag antingen har jag gjort en cupcakes annars är det helt enkelt en muffins med smörkräm!

Muffinsen är en helt vanlig sats chokladmuffins som jag lade i lite hallon i. Smörkrämen gjorde jag såhär:

Det du behöver är:

115 g mjukt smör

250 g florsocker

2 tsk kokande vatten

30 g kakaopulver, detta kan man ju byta ut mot andra saker som finrivet citronskal ex!

 

Sen är det bara att vispa smöret fluffigt, tillsätt under omrörning lite florsocker i taget. Häll i vattnet och kakaon även detta under omrörning. Ja och sen så är det klart, lättare kan det inte bli! Sen har jag svårt att avgöra hur många muffins det räckte till, jag är ju då nybörjare på detta med spritsen så gick åt en del till lite test och övning! Perfekt med att kasta på lite smörkräm och man har lite muffins som legat några dagar!

Inte så tokigt för att vara en nybröjare tycker jag allt!

Ved



Jag fick lite olika zink krukor och baljor av min kära storasyster innan jul, min plan var att jag skull eplantera fullt med härliga blommor i dem till vår. Men vissa har det nu hamnat ved i stället!
Bänken fick vi i inflyttningspresent från en av mina farbröder, den är från 50-talet, tanken var att den skulle stå ute men vi tyckte den passade så bra här, så här får den nog stå kvar!

Den ena står i hallen med lite ved i

Den andra står utanför ytterdörren under entrétaket, tycker denna är riktigt fin!

Mössprovning



Denna förmiddag har i spenderat ute, vi har tagit oss en långpromenad med Alexandra, deras hund och två barn. Så mysigt att bo så nära så man kan gå till varandra, dock har jag branta uppförsbackar hem, men jag tänker att någon dag ska jag allt gå uppför den lätt som en plätt!
Lill-loppan har fått två nya mössor av mormor och morfar. Den rosa har hon på sig förjämnan nu, den sitter åt lite bättre om öronen än den vi hade innan! Den lilla på bilden under är speciellt till då vi åker till Åre i mars!
Nu ska det bakas något gott, förhoppningsvis, till kvällen då vi ska till snöveltorp på fika!


lite suddigt kort, men hon sitter sällan stilla så mycket nu! haha tycker hon ser ut som en lite busig riddare!

Svamplasagne med tomat och mozzarella



Ikväll så har jag lagat lasagne, men inte någon vanlig utan som rubriken lyder "svamplasagne med tomat och mozzarella". Jag hittade receptet i reklamen från Ica och jag har kommit in i en period att vår mat vi oftast lagar inte duger eller är tillräckligt gott, nej nya recept ska det vara! Jag tyckte denna var riktigt god, sambon tyckte det var för mycket svamp....hmm...kan det någonsin bli för mycket av svamp?!

Iallafall detta behöver du ha hemma:


400 gr frysta champinjoner, jag tog färska
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 zucchini, jag tog en hel istället!
2 msk olja
1 burk/förp krossade tomater
1 tsk strösocker
4 dl lättcremefraich
2 förp (a´200 g)mozzarella, vi hade riven hemma så det fick det bli!
salt och peppar
ca 10-15 lasagneplattor, ja beroende på formens storlek

Börja med att skala och skiva eller hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva champinjonerna och zucchinin tunt och stek sedan allt i en stekpanna i några minuter i lite olja. Häll på burken med krossade tomaterna och sockret och låt det stå och småkoka i ca 10 minuter. Koka upp creme fraichen och tillsätt hälften av mozzarellan och låt den smälta. Smaka av med lite salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg  lite tomatsås i botten på formen och varva sedan lasagneplattor, tomatsåsen och den vita såsen. Men spara lite ostsåsen och häll den överst. Skiva det sista av mozzarellan på toppen och sen in i ugnen i ca 30 minuter. Sen har ni en god middag att avnjuta! (det är något konstigt med min text som hoppar och byter teckensnitt och storlek, luskar som fullt vad det är för något fel)

Käraste symaskinen min

Ett av mina absoluta favorit ting här i vårt hus är denna symaskin. Dels så tycker jag att den är så vacker, dels så är jag ju kär i allt som har en historia men framförallt kommer den från min farmor och farfar. Farmor dog för över tio år sen min min kära farfar gick bort för lite över ett år sen. Den här symaskinen fick jag av farfar, han lovad mig den innan han dog så när jag ser den så blir jag lite varm i hjärtat. Lill-loppan tycker också den är väldigt intressant, vill ju så gärna se vad som finns ovanför bordskanten!

Jag gillar dess blommor i guld som är målade mot den svarta bakgrunden...

...och alla spakar som man kan pilla på!

Som en liten färgklick står även min fina theburk som jag hittade på Eriks hjälpen som jag planterade en blomma i, lagom mycket färg för man vill ju ändå att symaskinen ska vara i fokus!

Då kör vi igen!

Det har varit väldigt tyst här, knäpptyst och jag har ens inte suttigt framför datorn sen i julas. Detta beror på två anledningar:

En liten lill-loppa som växer så det knakar, har haft en strulig mage och tre tänder som är på gång samtidigt. 

Ett liten syster eller bror håller på att växer och gror i min mage och min ork har varit minimal visa dagar. Nu har illamåendet släppt och långsamt börjar jag kunna fokusera på andra saker än när jag ska få min sovstund! Men oj så lyckliga vi är, tänk att få en till liten underbar tös eller pojk!!

RSS 2.0