Hyacinter

 
Igår var jag ute i skogen en sväng och plockade in lite av vad skogen hade att erbjuda
 
 
Jag rotade runt i våra skåp och hittade dessa fina burkar som vi för länge sedan fick av min sambos farbror och fru. Perfekta för Hyacinterna och julen!
 
 
Så två av blommorna fick sitta i en varsin sådan med lite mossa, kanelstänger och svampar
 
 
Underbara blommor och framförallt så de doftar!
 
 
Två andra hyacinter hamnade i en glasskål från Rejmyre
 
 
där fick de sällskap av bland annat kanelstänger och näver. 

Stora killen

Vad har hänt? Vår lilla prins börjar bli stor, han kan nu själv sitta i soffan och fixa med sina leksaker! Vart har tiden tagit vägen?!


Hej tomtar

 
Idag när vi kom till dagis hann jag ens inte ta upp Olivia ur vagnen innan en av pedagogerna öppnade dörren och ropade att ett av barnen på avdelningen hade spytt. Så vi tackade för oss och gick till lekparken istället, bara dumt att ha olivia där och chansa på att hon inte blir smittad! Så nej hon får vara hemma idag istället. 
Väl hemma gick vi ner och plockade fram julkartongerna och hälsade på bocken och renen.
 
 
Att packa upp tomarna var riktigt roligt enligt Olivia, spännande att se vad det var i allt tindningspapper
 
 
och varje tomte betraktades noggrant!
 
 
Hon gjorde en tomtehög på golvet
 
 
medan jag gjorde en tomteparad på soffbordet. Nu ska tomtarna spridas i vårt hus och julgardinerna och dukarna ska fram! 

Knopp

 

 

Jag bytte knoppar på vårt badrumsskåp häromdagen och vilket ansiktslyft det blev! Skåpet var fint innan med, men nu blev det snäppet finare!

 

 


Den första snön

 
 
Ni anar inte hur fint det är utanför våra fönster här idag, stora vit snöflingor som faller. Så som det alltid ser ut i alla barnfilmer! Nu börjar det lägga sig som ett täcke på marken och på alla träd, nu äntligen är det ju jul! Tänk vad snö kan göra en så lycklig, så nu ska julskivorna på och julsakerna fram!
Annars idag så väntar vi på att min vän Jennie ska komma förbi på lunch och sen ska vi storhandla, för det ekar i både vår frys och kyl. 

Drick med stil

 

 

Jag såg idag när jag sprang igenom
H&M att de hade fått in nappflaskor, undrar allt om Max vill ha en med tomten på!

 


Max dag

 
Dopklänningen på, redo!
 
 
Intågande i kyrkan under de fina guldkronorna
 
 
Lill-loppan vinkade mest till släkten under hela dopet
 
 
Max fick vatten på huvudet och blev döpt och olivia ville till sina vänner
 
 
vännerna som stod i gången och tittade på!
 
 
Det tar på krafterna att bli döpt tyckte Max och somnade som en stock 
 
 
Efter kyrkan for vi hem till oss, där hela släkten ville umgås med dig! En sådan lyckad dag det blev för Max!
 
 
Förresten klänningen som Olivia hade på sig...
 
 
hade jag och mina systrar på oss när vi var små. Den glada tjejen som poserar på kortet är jag i den fina klänningen!

Äntligen

 

Äntligen så kan man börja julpynta huset, som jag har längtat! Julmusik, lussebak, doft av hyacinter och tomtar i varje vrå, nej julen är väldigt svårslagen ur myssynpunkt! Så Amaryllis och hyacinter är inköpta och ska planteras om här idag, sen i veckan ska julkartongerna hämtas upp. Det här blir allt en bra vecka känner jag på mig!


Dagen efter

 
Dagen efter Max dop och vi är helt slut, man har planerat och tänkt, fixat och donat för gårdagen och nu kan man andas ut. Max skrek inte i kyrkan, alla hittade hem till oss, fikat räckte och blev över och vi läste rätt på alla kort vid paketöppningen. En mycket lyckad dag var det! 
 
 
Två långbord dukades upp i vårt vardagsurm där skratt och prat sedan fyllde huset, härligt! 
 
 
Som bordsdekoration körde jag på glas. Ljus i glas med rosetter runt eller med mini marshmallows runt, då blev det lite färgglatt till annars det vita duken!
 
 
Jag hittade lite skålar som även fick fungera som ljuslyktor och några tulpaner i våra champagneglas fick pryda borden!

Kaos

För tillfället är det kaos i vårt vardagsrum, vi flyttar runt och räknar, flyttar runt lite till och räknar. Här ska vi nämligen imorgon ha dopfikat efter att Max har döpts i kyrkan! Så ett kort "hej!" och "trevlig fredag på er" för nu måste jag fixa vidare!


Cake Pops

 
I kvällen har jag och min storasyster gjort Cake pops! Vi gjorde den lätta varianten då man krossar 1 paket ballerinakakor, blandar med 50 g cream cheese och rullar till bollar. Låt bollarna stelna i frysen ca 30 minuter och sen stick i en pinne!
 
 
Vi doppade dem sedan i vit choklad och strössel
 
 
och resultatet? jo vi fick in lite snitts på det efter ett tag och det var helt klart lättast när "bollarna" var kalla. Då stelnade chokladen snabbare och rann inte så dant!

Fastnar

 
Idag är det en sådan dag som det har varit mörkt hela dagen, vi har haft lamporna tända inomhus sedan imorse. Nu vill jag allt ha snö, då blir det ju genast så mycket ljusare och finare!
Ett av mina senaste loppisfynd är denna tavla som jag har lite svårt att ta blicken ifrån, jag fastnar i den. Kortet är galet mörkt, skyller på vädret och på min kamera, så tavlan gör sig inte riktigt rättvis här. Jag hittade den på myrorna och för en tjuga blev den min. Den är gjord av en som heter ilse Roempke, hon har arbetat lite åt Rörstrand och hon är även känd för sina konstverk på just textil. 
Nu vänar vi här på min storasyster, för vi ska baka cake pops, äta djävulskyckling och torsdagsmysa!

Julkrans

 
Vilken kväll jag haft, så roligt det var att göra sig en krans. Det var en blomsteraffär i vårt lilla samhälle som ordnade denna kväll, så först bjöd de på pepparkakor och glögg så vi skulle komma i rätt stämning. Sen så visade en av tjejerna hur man gick tillväga och sen var det bara för oss att börja pyssla.
 
 
Jag klipper grankvistar för glatta livet
 
 
Sådär ja, nu är den klädd
 
 
Det svåra var att välja ut bland allt fint vad man kunde ha på kransen, detta var lite av allt som de hade att välja mellan!
 
 
Efter allt pysslande blev det gruppfoto på de kransar
 
 
och såhär blev min krans! Det var så skoj, tänk att få jobba med att göra detta! Man kanske skulle ta och sikta på att bli florist! 

Kranstillverkning

Jag är just i blommade och ska binda mig en julkrans! Så peppad!!


Kära Tomten

 
Dessa fina salt-och pepparkar från Åhlens önskar jag mig
 
 
och dessa fina muffinsformarna från IcaMaxi! Tänk att få bjuda på muffins som ser ut som blommor, klockrent! 
Jag lovar tomten, jag har varit snäll i år! 

Pärlor

 

Jag gjorde missen igår att öppna min kartong med alla mina pärlor, sen var jag fast bland pärlorna, idéerna och drömmarna. Ett par ev örhängen till Max dop på lördag knåpade jag ihop och så började jag på ett armband. Vi får se om det blir så bra som det ser ut i mitt huvud eller ej! 
Idag väntas det besök på vårdcentralen för min del, mina bihålor vill aldrig ge sig. Sen blir det nog mest fix och bus på eftermiddagen!


Snurra runt

 
åh vilken intressant lapp...
 
 
men vad gör de där borta i köket...
 
 
och där borta ligger ju den där kaninen
 
 
Bäst jag försöker jag mig dit bort innan storasyrran kommer och tar den...
Max börjar röra sig lite mer på golvet nu, inte att han tar sig framåt utan han snurrar mer runt på stället! På så sätt så ser han mer och mer och han blir mer nöjd med att ligga på golvet! Stora killen som blir 4 hela månader om några dagar, tiden bara försvinner!

Utpekad

Olivias första dagiskort kom häromdagen hem till oss och på det kollar vi både en och tio gånger om dagen. Alla barn ska pekas ut och noggrant tittas på!


Bollar

 
Idag är det llite tomt och tyst här hemma, lill-loppan ska nämligen hänga med mormor och morfar hela dagen lång.  Så idag ska det ske mycket här hemma, fix och don inför dopet! 
Mitt senaste projekt i lill-loppans rum är att fixa lite bollar av silkespapper ovanför hennes säng.
 
 
ja,än så länge är de inte så många. Men tänker mig några stycken till! Jag försökte ett tag ha en fin sänghimmel ovanför sängen, det slutade med att hon varje kväll stod och ryckte i den. Så ja, den togs ner illa kvickt!

TGR

 
Det blev idag istället som Maxen och jag åkten in till stan en sväng. Jag hann allt och lite till, så nu kan jag bocka av lite saker på listan till dopet! Jag var bland annat inne en sväng i en affär som heter TGR, den har precis öppnat här i staden och min vän Caroline tipsade mig att besöka den. Oj, vilken affär! Det fanns massor med pyssel till riktigt bra priser, så det var tur att det var mycket folk och att jag hade vagnen med mig för annars hade jag nog kommit ut med betydligt mer! Men lite julpapper, silkespapper, vanliga fina papper och fingerdocker hamnade i min påse.
 
 
Även två paket med små blockljus fick följa med, så vips var lite ljuslyktor till dopet fixade! Japp ja kommer vara traditionell och köra på lite blått på dopet...

1 2 3 4 ....

 
Idag håller vi på att räkna. Vi räknar koppar, fat, tallrikar, skedar, glas, stolar, bord....Nu är det nämligen hög tid att börja förbereda Max dop som vi ska ha nästa lördag. Han kommer döpas i Kyrkan och så ska vi ha kaffe med tårta och fika här hemma och jag har fortfarande så mycket ideér som jag vill hinna fixa med! Får se hur många av dem som jag hinner med! 
Idag ska Max och jag en sväng in till stan för att handla lite och sen i kväll kommer min pappa hit för lite mat och fredagsmys! trevlig fredag på Er! 

En hejare

Olivia har blivit en hejare på att lägga pussel. Såhär kan man hitta henne då hon sitter och pusslar och pratar för sig själv! Man blir galet stolt, vår stora lilla tjej!

 


Överraskning

Man blir väldigt glad när man hittar en blomma som just har börjat blomma och sprider lite färg i krukorna. Extra glad blir man när man ens inte har planterat någon blomma där, en perfekt överraskning såhär på torsdagsmorgonen!

 


Klick Klick

Jag hamnade på Ellos hemsida och fick se att de hade rea. Jag tycker alltid att de skyltar om att de har rea där, kanske deras sätt att locka oss dit montro! I allafall hittade jag som vanligt en hel del jag gärna skulle vilja klicka hem, bland annat den snygga gråa pallen, den fina kalendern och de tre fina kökshanddukarna. 

RoseBud

 
Borta är ju bra men hemma är ju alltid alltid bäst, speciellt att få krypa ner i sin säng när man inte mår titt topp är ju gudomligt skönt! Så dagen idag har jag mest spenderat i lugn takt och jag har även nu fått i mig lite pasta så åt rätt håll går det allt. Lill-loppan har röjt runt bland sina leksaker som hon inte sett på några dagar och varit ute och lekt en sväng med sambon i det gråa vädret. 
Idag hänger jag runt i en klänning som jag köpte på rean i slutet av sommaren, märket är RoseBud. Jag har flera plagg från just det märket som jag trivs väldigt bra i, dock är det en anings dyrt så när det är rea gäller det att passa på att handla kläder därifrån! 

Till granen

Nu är vi hemma! Det var inte den roligaste bilresan i mitt liv med illamående i vågor, men barnen trivdes och var nöjda så det var väldigt skönt!
Helgen har varit riktigt bra, ja med undantag från söndagskvällen och igår! Med oss hem fick i bland annat dessa vackra ting som ska pryda vår gran till julen, jag hittade dem i en second handaffär! Det är ett hett tips till er alla som vill hitta fina julgranskulor till en inte allt för dyr peng, leta där!


Utsikten

Det här är min utsikt för tillfället, min systers vardagsrum där sambon och Olivia har byggt en koja av resesängen. Själv ligger jag i sängen och försöker intala mig att jag mår bra och 4 timmar i bil hem är en baggis. Vi har haft en härlig helg i Göteborg med båda mina systrar och träffat fina vänner som det var på tok för länge sen som vi sågs!
Jag blev dock troligtvis matförgiftad i går av en kycklingrätt från en restaurang och spydde ner min syster hall, så ja det är därför jag ligger här utslagen på sängen, försöker äta knäckemackor, dricka avslagen cola och intala mig att jag mår bra!


Fredag

Nu sticker vi iväg på äventyr! Fredagskram till er alla!


En koladag

 

Idag är det en sådan där dag då kroppen känns som kola. Jag brukar ha en sådan ungefär var tredje vecka. Sen tar man sig upp igen, är pigg och glad i ca 2-3 veckor för att sen få en dipp under en dag då kroppen känns seg som tuggummi. För att sen imorgon vakna pigg igen! 
Under denna koladag har jag pysslat och fixat till Max dop som är om två veckor, på tok för många idéer kvar jag vill hinna göra. Får nog allt bli att prioritera!


Drömlampan

Denna lampa ska jag drömma om inatt! Såg den på myrorna idag och jag tycker att den är så fin, tyvärr tycker inte sambon detsamma. Så den får pryda något annat hem, men drömma om den kan jag ju allt!


Doft av sommaren

 
Torkad lavendel
 
 
Perfekt att stoppa i en påse som man sen kan sticka under näsan när man vill få en doft av sommaren! 

Högläsning

 

Idag har det varit högläsning ur böckerna här hemma, både lillebror och Nallen fick sig en saga uppläst!


Prima Ballerina

 
Sisådär efter mer än ett halvår sedan vi fick tavlan av Olivias mormor och morfar så är den nu inramad och hänger snygg på en av väggarna i Olivias rum. Bättre sent än aldrig typ. De hittade tavlan i London och den är så otroligt söt! Så ett steg närmar för mig att känna mig nöjd och klar med hennes rum, ja om man nu någosin kommer känna sig klar. Det är ju så roligt att inreda barnrum!
 
 
Sådär ja, då kan jag strycka "hänga upp tavla" från listan! 
Nu blir det ett nytt gäng med beskvier som ska bakas och sen blir det nog till att sy lite. Trevlig tisdag på er! 

Kupa

 
Jag gillar att ha en trädgård just för att man hänger med på ett annats sätt i årstiderna än vad jag gjorde när vi bodde i lägenheten i stan. På samma sätt kan jag tycka att det verkar vara mysigt att vara en bonde. Så, se det växa, skörda, vintervila och så börjar det om. Men jo, självklart förstår jag att det säkert är slitigt och jobbigt med att vara just bonde. 
Nu är det höstpyssel i trädgården, eller ja den lilla delen som vi än så länge har som trädgård. Så idag har jag kupat rosen som jag har, jord och så lite granris runt stammen. Så nu hoppas jag att den ska blomma lika fint nästa sommar som den gjorde denna sommar! Nu ska det bli lite bakning här, ett gäng beskvier ska jag fylla frysen med! 
 

Imponerad

     
     
     
 
Storasyster Olivia har idag visat lillebror hela sin bondgård, alla djur, träd, människor, dammen och traktorn fick Max titta på. Han var väldigt imponerad! 
Annars har vi en väldigt lugn söndag här, jag känner mig som en seg kola. Anledningen heter en grymt utekväll igår i fina vänners sällskap! Men eftersom det var ett år sedan sist så känner man sig en aning sliten idag, men det är det värt! 

Skörd

 
 
Nu hänger vår första lilla skörd med Chili på tork i köket.
 
 
Ska bli riktigt gott och roligt att få använda den i maten sen. Jag har hittat recept på bland annat chilisalt och chilipeppar, så får se om det blir något sådant eller om vi använder dem rakt ner i maten! 

Med tungan rätt i mun


 

Från en dag till en annan kan nu Max leka med leksakerna som sitter på hans stol. Ett stort steg i hans utveckling!


Små äppelpajer

 

Fredag idag, så härligt! Det går ju så mycket lättare att gå upp ur den varma sängen tidigt på morgonen efter en natt då barnen jobbat i skift då man vet att det är fredag! 
Idag blir det nu på förmiddagen häng på lekparken och i eftermiddag en sväng till myrorna. 
Jag gjorde så goda äppelpajer häromdagen. Jag delade äpplena i små tärningar och sen stekte jag dem i smör, socker, kanel och honung. Därefter lade jag dem i små formar och hade smuldeg över och sen in i ugnen 8-10 minuter. Till och med jag tyckte det blev riktigt gott som inte är jätte förtjust i vanlig äppelpajer!


Himmelsäng

 
1 novemeber och vi byter blad i vår Pettson och Findus almanacka som hänger på vår frys. Redan November, för mig är vintern här nu och snart snart får man börja julfixa! Men först har vi en weekend i göteborg och Max dop att se fram  emot och styra med!
Nu på morgonen efter att Lill-loppan lämnats på förskolan och Maxen sover i sin vagn har jag gjort färdigt sänghimmelen till Oliias docksäng. Jag köpte en rund spetsduk i en secondhandaffär för ett tag sen. 
 
 
Jag klippte den mitt itu, sydde fast den på "pinnen" som följde med docksängen och sen så snyggade jag till kanterna med nål och tråd. Docksängen är med ett secondhandfynd som det leks med flitigt!
 
 
Sådär, nu kan dockorna och nallarna sova gott! 

RSS 2.0