Bus dagen lång

 
Så vad har vi då gjort dagen lång på busfabriken
 
 
Vi har klättrat igenom hål
 
 
vi har åkt ruschelkana
 
 
vi har cyklat på cyklar
 
 
Vi träffade vår kompis Elliot där med sin pappa
 
 
och sen åkte vi denna ruschelkana sisådär femtielva gånger! Den här var höjdpunkten på dagen enligt Olivia!
 
 
Om jag hade haft en symaskin hade jag viljat sy en sådan här till lill-loppans rum, att sy stora projetk för hand har jag slutat med!

Busfabriken

Idag ska vi busa dagen lång!


Plötsligt händer det


Plötsligt en dag så tog Olivia fram pusslet och lade det helt själv!


Philadelphiabullar

 
Idag är vi lite sega här och vädret gör det inte bättre, regn och grått. För mig får det gärna vara några minusgrader nu och frost på marken. Gillar det helt klart bättre än regn och en himmel som är täckt av gråa moln. Inatt så drömde Max några väldigt läskiga mardrömmar, han grät så det lät som han skulle gå itur. Efter ett tag så vaknade då även Lill-loppan och grät och ja, sen så hade jag och sambon fullt upp med att få dem båda att somna om igen, vilket helt klart är lättare sagt än gjort. 
Så Maxen sover nu som en stock i vagnen och lill-loppan är på förskolan så jag ska nog ta och sova en sväng i soffan, alla måsten får vänta en stund! 
Igår bakade jag ett philadelphiabullar i långpanna, så smidigt! Utan att behöva rulla och föröska få till fina bullar hade man på ett kick 20 saftiga och goda bullar! Det Du bheöver ha hemma för att baka dessa är:
 
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
 
Till fyllningen behövs:
150 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocler
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
 
Till penslingen och garneringen behövs:
1 ägg
pärlsocker
 
Börja med att smälta smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Tillsätt nu ägget, sockret, kardemumman och saltet. Vispa runt och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Degen ska bli ganska lös. Strö nu lite vetemjöl över och låt degen stå och jäsa under bakduk i 40 minuter. 
Platta ut degen i en smord långpanna med mjölade händer. Låt degen jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Blanda nu ingredienserna till fyllningen. Gör 20 gropar i degen och fördela fyllningen i dem och låt degen jäsa ytterligare 15 minuter. Efter jäsningen så pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Bullarna ska sedan gräddas längst ner i ugnen på 220 grader i 15-20 minuter. Låt bullarna svalna n¨got innan du skär dem i bitar! 
 

Pilotväskan

 
Det var återigen vitt på marken av frost när vi gick upp i morse, mysigt att kylan nu har kommit! Det tråkiga är bara att alla de vackra löven blev med ens gråa och bruna och föll till marken. Lill-loppan busar nu för fullt på förskolan, Lillebror sover som en stock i vagnen, tvättmaskinen jobbar för fullt och jag ska baka philadelphiabullar.
Vi har pilotväska här hemma som vi fått från sambons bror, jag tycker den är kalasfin och vill gärna ha den framme någonstans. Men vi hittar ingen klockren plats för den, så nu hamnade den på övervåningen och blev en tidningskorg. 
 
 
"Hembakat", Perfekt läsning då jag brukar sitta i fåtöljen och läsa tills lill-loppan har somnat i sin säng

Koftan


 

Så mörkt det blev så tidigt idag, vi var nere i lekparken när det började skymma och vips så satt vi där i mörkret och grävde i sanden! Men men man vänjer sig väll snart! 
Idag var vi inne en sväng på stan där vi bland annat köpte vinterskor, vantar och leggins. Det gick riktigt bra för att ha en Lill-loppa som vill allt annat än att sitta stilla i en vagn! Maxen hade dagen till ära på sig en tröja som min mormor stickade till mig när jag var liten, sådant värmer så i hjärtat!


Julen

 
God morgon söndag!
 
Här ser det återigen ut att bli en fin dag md sol och blå himmel, dagar som dessa är hösten allt bra vacker. På dagens agenda står det inköp av ett par nya vinterskor till lill-loppan och ev ev en auktion på Nostalgiladan som ligger starx utanför Norrköping. En promenad i solen är ju giviet och lite bus på lekparken, gunga är för tillfället det som är det mest populära, ja och leta efter den där katten i alla buskar som ibland kommer till lekparken för att hälsa på!
Julen närmar sig ju med stormsteg och fast jag tycker det är lite väl tidigt med julsaker ännu, så kunnde jag inte låta bli att gå in på Åhlens sida och titta runt på alla julsaker! Finns ju så mycket fint! Tänk när man får spela julmusik dagarna i ända, baka saffranskola och lusse bullar och en glöggdoft sprider sig i huset, det är fina tider det! 

Feber


 

Igår hämtade jag en väldigt trött lite tjej från dagis, tröttheten visade sig sen vara början på febern som kom på kvällen. Idag mår hon bättre, men lite feber hänger sig kvar och hon är helt klart tröttare än vanligt. Så vi tar oss en lugn fredag här, mys i soffan, lite pusslande och någon tur med vagnen i solen!


Förvaring

 
Idag har vi haft en väldigt lugn dag här, lill-loppan har varit en sväng på dagis och jag och Maxen har mest hängt runt här hemma, bakat lite bröd och pysslat. Bland annat fick dessa två Nan burkar lite nytt utseende med hjälp av presentpapper och lite dubbelhäftande tejp.
 
 
Sådär blev dem och blir perfekta förvaringsburkar till lill-loppans rum. 

Jean Claudes Mintkladdkaka

 
Onsdag och lill-lördag och sambon och jag funderar starkt på att köra hämtmat idag, ja för det får man väll såhär mitt-i-veckan-lyx?! Dagen har beståt av lek i lekparken, pajbakning, lång sovstund för maxens del och nu styr sambon och lill-loppan med något på övervåningen. Vi hade 1 timme strålande sol här, sen kom molnen igen. Men oj vad den timmen var fin! 
Igår var våra vänner Annelie och Robert här med sin son Felix, mycket mysigt! Vi stod för maten och de hade med sig efterrätt, en Jean Claudes mintkladdkaka. Galet så god, de lämnade den halvan som blev kvar här och så jag har även gått och mumsat på den idag. Receptet till denna goda skapelse hittar ni här! Hon hade dock ungefär dubbelt så mycket Marinnekolor och hade den inne i nästan 30 minuter i ugnen!

Mina kap

 
Så vad var det då fär kap som jag gjorde i lördags på Megaloppisen, jo bland annat ett gäng bodys och 3 pyjamasar som jag gav 5-15 kr/styck för
 
 
lite tröjor som också kostade mellan 5-15 kr/styck
 
 
En ny overall till lill-loppan för en hundring som aldrig är använd
 
 
och en overall till maxen i teddy för 4 guld tior
 
 
Sen fick även lite leksaker förlja med hem, bland annat denna Bobby Car som gjorde succé här hemma! Så helt klart en väldigt bra dag för kap kan man säga! 

Nyckelpiga

 
På Olivias dagis idag så ska de ha maskerad, tänk lill-loppans första maskerad! jag hade dock missat lappen så fick reda på det igår. Så snabbt snabbt for vi igår eftermiddag in och köpte oss en dräkt, en nyckelpiga fick det bli! Så denna söta filur stod imorse i vårt vardagsrum i väntan på dagisdax! 
 
"nejmen vilken prickig mage jag har"
 
 
en nyckelpiga på språng!

Spegel

Om jag inte hade gjort en ram av det gamla fönstret hade jag nog gjort en spegel till någon av badrummen, som denna fina jag hittade på en kundtoalett!


3 Månader

 
Idag blir vår älskade pelle prins 3 månader! Tänk att det bara var 3 månaders sen som han kom och tog sin plats i vår familj, känns som om han alltid har varit här hos oss. Han är en lite glad prick, som ler åt det mesta och oftast är nöjd och glad. Man kan inte få nog av hans skratt, hans söt små fötter, hans lena mage och hans blåa ögon. Att man kan älska en sådan liten person så oändligt mycket, till månen och tillbaka femtioelva tusen gånger! 

Chili

Vi fick en chiliplanta av min faster och hennes man för ett tag sen. Nu har det börjat komma chilifrukter på den, men jag är lite osäker hur man vet att de är mogna att plockas och torka. Är det någon som har koll på hur chilifrukter ska se ut då de är "plockbara"?!


Smak av Pippi

 
"hmm...vad är det för något som ligger här"
 
 
"henne måste vi titta närmare på..."
 
 
" och smaka lite på.."
 
 
"hmm hom smakar lite Villa Villekulla, lite fötterna på kudden, lite äventyr och lite pannkakor!" 

Megaloppis


 

Idag har jag varit på en megaloppis, Japp de kallar den så, på Borgen här i stan. En gång om året är den och jag har sett fram emot den sen, ja typ förra hösten! Barnklädder i mängder har jag köpt, bland annat en ny vinteroverall till Olivia för 100 kr och den är ens inte använd! Nu ska jag packa upp och visa sambon alla mina fynd, ha en härlig lördag nu!!

 


Reafynd!

 
Fredag idag, härligt! Här har vi busat och lekt hela dagen och det ska vi göra fram till kvällen med då det vankas extra god mat, smördegsinbakad lax, och sen väntas det film! 
Tänkte visa det som jag fyndade på rean igår! Olivia fick ett fin klänning med en katt på
 
 
och en fin cardigan, båda för 50 kr/styck!
 
 
Maxen fick ett par stickade strumpor, lite stora dock. Ser ut som pippi-fötter!
 
 
Till mig blev det en klänning som jag ska ha på Max dop i november. Bilden gör den inte riktigt rättvis, den är finar i verkligeheten! Den hade kostar 700 och var nedsatt till 350, "perfekt" sa jag och gick till kassan!

Höstfint på Lindex

 
Jag var en runda själv på stan idag, ja helt själv gick jag från affär till affär. Faktiskt rena lyxkänslan! så mycket fint jag hittade, men med en föräldrarpenning så gäller det att hålla i pengarna. Lite hittade jag, men det blev mest att drömma och önska!
Jag hittade bland annat denna söta jacka och den finfina rentröjan på lindex som var så galet mjuk!
 
 
Söt skor som jag länge stod och höll i
 
 
Den här lurviga overallen funderar vi att köpa åt maxen
 
 
Dessa två skulle vår lill-loppa passa så bra i, men de fick bägge hänga kvar på galgen. Men lite annat smått kom jag hem med iallafall, ska visa er när jag fått tid att ta kort på det! 

Lite sen

 
 
Ni som har följt mig ett tag vet att jag och mode inte riktigt går hand i hand. Jag tycker det är kul att följa de olika modetrenderna som går på andras bloggar och i affärerna och skulle ibland tycka det var kul om jag också följde dem gällande vad jag köpte och tog på mig. Ibland skulle det faktiskt vara kul att vara lite rätt i tiden. Men jag lyckas aldrig, jag är alltid lite sen just gällande kläderna! Denna top köpte jag i somras på H&M, den hände långt fram i butiken och var säkert såå rätt att ha just i somras. I helgen var det första gången som jag hade den på mig, sisådär i mitten av oktober drog jag äntligen på mig den! 
Sen såklart så är det ju galet skönt att faktiskt inte känna att jag måste följa trenderna heller, men jag måste erkänna att ibland, och verkligen bara ibland, så vore det ändå så skoj om man var lite rätt, att folk tittade på en och tänkte "den där tjejen, hon har koll!" Men ja, jag får väll helt enektl ha "koll" på andra saker.
 
 
Såhär såg den ut på iallafall, då jag invigde den i lördags! 

Populärt

 

Idag har det varit trångt i gymmet, Olivia skulle prompt sitta bredvid Max och titta på fågeln hon med! Mysigt att hon vill vara nära honom, ja eller är det just att Max tittar på fågeln som gör den så populär! Gulligt såg det iallafall ut!
Onsdagen för oss bjuder på en sväng till blomsterhandel och sen lite fix i trädgården, bara hoppas hoppas att de gråa molnen dra bort!


Att så gräsmattor

 
Galet så ont jag har i varenda lite del av min rygg, idag har vi nämligen grävt och krattat jord dagen lång! Vi har ju dirket inte haft någon bra tomt tidigare, lera och slutningar hit och dit. Men så förra veckan kom de och jämnade till delar av tomten och igår kom ett stort lass jord, 12 ton jord! 
Så idag har vi lagt ut jorden där vi ska ha gräsmatta
 
 
vi har krattat och krattat
 
 
och för att jämna till och platta till jorden så körde vi med en gallervält
 
 
Lite gödsel kastade vi på
 
 
och sen så var det dax för gräsfröna att komma i jorden
 
 
även lill-loppan hjälpte till att så lite gräs!
 
 
Sådär ja, nu är gräsmattorna reda, så bara till att börja gro nu!
 
Nu längtar vi till nästa sommar då vi kan gå barfota på våra gräsmattor!

Förvirrad

 

 

Det är grått och regn här idag, riktigt höstväder då man mest vill tända ljus och mysa inomhus. Men med en Lill-loppa som gillar att vara ute, då är det bara att ta på sig och traska ut! 
Vi håller på att kasta alla sommarens blommor som har vissnat och då såg jag detta, ett förvirrat smultron som visst tror det är sommar nu!


Det gamla fönstret

 
Idag har det varit en sådan grå höstdag här, fy men då var det tur att vi fick roligt besök! Alexandra och Jonna med sina barn kom över på en lekstund och lite lunch, alltid mysigt att ses och låta barnen leka med varandra! Nu väntar en lung söndagskväll med lite soffmys.
Jag har nu äntligen fått tid att sätta in korten som vi förstorade i det gamla fönstret, riktigt nöjda blev vi!
 
 
I vardgasrummet ovanför gungstolen fick det sitta, ja bilden är inte den bästa men har tappat bort min kamera!
 
 
Den största lyckan i världen är våra två små barn!

Sista skörden

Årets sista skörd av cocktailtomater tog jag in häromdagen, även de gröna tomaterna fick följa med in och mogna inomhus. Nästa är siktar jag på vanliga tomater istället!


Lördag

 

Lördag idag och vi är just hemkomna från mormor och morfar, där vi har fixat lite med deras blommor, busat och mest hängt! Nu blir det lite bakning och ikväll ska jag nog iväg på roligheter!


Hipp hurra!

 
Hipp Hurra för idag har min mamma fyllt år! Vilket givetvis innebar firande hemma hos dem nu på kvällen! Olivia hjälpte till att öppna paketen
 
 
Som innehöll böcker och ett fint skärbräda som jag fyndade för ett par helger sedan. Äkta handverk och på baksidan har den som gjort det bränt in efternamn och årtal, blir extra speciellt då! 
 
 
Vi var dagen till ära finklädda, jag körde på mycket färger i en salig blandning. Max däremot valde att köra på grönt och blått och olivia ville ha turkost. Japp ja tror vi fick med alla färger där, ingen matchning alls mellan oss!
 
 
Som vanligt bjöds det på pappas gudomligt goda mat, grillspett och grillad annanas!  
 
 
En mycket mysig kväll, ja som det alltid är när man hänger med mina föräldrar! Jag är så glad att vi bor så nära dem så vi kan ha sådana kvällar ofta! 

Kärlek på distans

 

Min kärlek på distans är denna väska. Jag såg den senaste gången jag var på stan och tycker den är så fin! Men 300 för en väska som jag egentligen inte behöver är tyvärr för stunden inget min ekonomi klara av, jag får helt enkelt vänta till andra tider! 


Peeling

 
Idag har det var riktigt kallt här! 7 grader som mest på hela dagen, så mössor och vantar åkte fram idag även till mig!
Nu i eftermiddags medan lill-loppan och Maxen sov så passade jag på att göra lite peeling av lite rosblad jag hade lagt på tork. Man tar bara 3 dl torkade roenblad med stark doft, 1 1/2 dl grovhackade skållade sötmandel och 3 dl havregryn. Lägg sedan allt i en matberedare och kör tills det har blivit finfördelat. Förvara sedan peelingen i en burk med tättslutande lock. 
När Du sedan ska använda den så gniden in peelingen i fuktig hud, låt den verka några minuter och skölj sedan av. Sedan luktar du som rosor! 
 

Stolt som en Tupp

 

 

Man blir ju en sådan galet stolt mamma när man hittar sin lilla dotter sittandes på golvet med sitt pussel och fått ihop flera bitar helt rätt! Man blir stolt som en tupp!!
Pusslet är förresten ett av mina senaste loppisfynd, en tjuga gav jag för det!


Naturen

 
För mig är naturen så viktig och jag vill att mina barn ska trivas i skogen. Jag vill att de ska förstå hur roligt och hur underbart det är att vandra genom skogen, lyssna på fåglarna, titta på alla insekter, leta svampar, stryka handen över den mjuka mossan, hoppa från sten till sten, titta på spår i snön, plaska i bäcken och bygga barkbåtar som virvlar fram i vattnet. Olivia börjar gilla att vara i skogen och pekar själv mot stigen ner till skogen och börjar sedan bestämt gå åt det hållet, det är så roligt! 
Jag såg att Ikea har en serie till barn som heter vandring och det är just ett skogs-och djur tema på den. Jag hittade en hel del fint och speciellt matten skulle jag så gärna vilja ha i hennes rum! 

Växa - inte lyda

 

 

Den här är den senaste boken jag läst, så galet bra! Han är helt emot time-outer och 5-minuters metoden och beskriver relationen mellan förälder och barn på ett, enligt mig, väldigt sunt och mjukt sätt! Ett exemplar av denna bok borde alla föräldrar få i sin hand när de lämnar BB!

Även Leona har tipsat om denna bok på henens sida! 


Bonden och hans gård

 
Hurra, idag sov Max hela natten utan att vilja äta! Dock vaknade jag varje timme av att näsan rann och halsen brände, men det var så skönt att max valde att inatt inte äta något! Sen tror jag att det mest var en tillfällighet att han inte vaknade i natt, så vi får se hur det bli kommande inatt! 
Den senaste leksaken i Olivias leksakssamling är denna fina bondgård och den är så populär, varje dag plockas den fram. Traktorn ska det köras med, djuren ska noggrant tittas på och det ska lekas med de små människorna. Jag hittade den i en påse i en secondhandaffär som i helgen hade 50 % på allt eftersom de skulle stänga.
 
 
Det var en secondhandaffär där allt stod lite hur som helst, men som jag tycker är så kul. Jag tror även att det är i de affärer som man kan göra de riktiga fynden!
 
 
Jag hittade även ett stort uppläggningsfat i porslinet jag samlar på för 25 spänn och så fick denna förvaringslåda för 7,5 kronor följa med hem, bondgården fick flytta in i den! 

En kortis

 

 

Det blir det kort "hej!" idag, har inte allt för mycket energi denna söndag. Jag har dragit runt på en envis bihålsinflammation som nu efter två medicineringar började släpa, imorse vaknade jag med en ny förkylning och bihålor som känns som om de ska sprängas. Så ska lägga min lilla energi på denna sötnöt och hennes lillebror! Jag återkommer förhoppningsvis med ett roligare inlägg imorgon!!


Orkide

 
Våra Orkideer vi har i vårt vardagsrum har blommat konstant sedan Januari, det kommer nya knoppar efter knoppar som slår ut i fina lilla blommor
 
 
Rötterna växer som bara den
 
 
Även på undersidan av krukan, så en omplantering vore nog bra!
 
 
och vad jag gör för att få de så fina? Jo jag har ett sterinljus i botten som krukan står på. Sedan låter jag den alltid stå kvar i fönstret och vattnar den försiktigt med kannan. På så sätt så står aldrig orkideen i vattnet som rinner igenom och hamnar i krukan! Detta tips har jag fått från min systers sambo som är helt orkidefrälst! Sedan vi började med att ta hand om de såhär har de faktiskt blivit ännu finar och växt ännu bättre! korkar till vinflaskor fungerar också att ha i krukorna! 

Störst

 

Jag är...

 

störst i världen!

 

Nu är det fredag, hurra!!


Förvaring

 
Så fort man har saker i fina burkar så blir det allt lite godare, muslin blir allt lite krispigare på filen
när den ligger i denna fina burk
 
tet smakar lite godare i det varma vattnet när man tar det från någon av dessa burkar...
 
 
kaffet sprider allt en lite godare lukt när man tar pulvret från denna fina burk jag fått från min mormor
 
 
Att bli smutsig om händerna är en fröjd när man får ta en servett från denna burk
 
 
Havsaltet känns lite bättre mellan fingrarna när man tar en nypa från denna burk och häller i det kokande pastavattnet
 
 
och jästen ger bakningen de där lilla extra när de ligger i denna blommiga burk. Nu ska jag allt ta mig en påse jäst och börja med bullbaket, för ni har väll inte missat att det är bullens dag idag?!

Sovposition

 

 

Såhär låg Olivia och sov häromdagen på sin eftermiddags lur! Om jag skulle sova i denna position skulle det ta en hel evighet för mig att räta ut mig igen! 


På tork

Tänkte tipsa om en fiffig torkställning från Clas Ohlson som man hänger över dörren, tar ingen golvyta och perfekt om det bara är lite kläder som blivit blöta så slipper man ställa fram den stora torkställningen! 39 kr gav vi för denna!

 


Höstfint

 
Igår så gjorde jag lite höstfint på vårt bord, första oktober och allt ja då måste ju hösten flytta in! 
 
 
Den fina duken med svampar lades på! För en 20 blev den mina förra året och den har legat i garderoben och väntat på just hösten! 
 
 
I ljuslyktorna stoppade jag i ljung, kottar och röda fina löv som vi hittade på vår morgonpromenad! 
Idag så ska vi träffa prästen och prata om Max dop, vi ska på inskolningsamtaa på förskolan och sen ska vi hänga en stund med mina föräldrar, ja en riktigt bra dag helt enkelt! 

Magläge

 

Max har blivit en riktig fena på att ligga på mage, där ligger kan han och titta runt och har koll på oss! 
Men genast ser han så stor ut, vår lillkille, det gäller att njuta varje sekund för vips är han stor och kommer ränna ute på kvällarna istället för att ha soffmys med sina föräldrar!


RSS 2.0