Medeltiden

 

 

Idag har vi varit på besök i medeltiden. Söderköping har varje år en helg då hela staden kastas tillbaks i tiden. Ja till och med bajamajorna och papperskorgar kläs ut för att passa in!

 

 

Det drar massor med människor, vi kom som vi var men många klär ut sig i kläder som de hade på den tiden. Runt om i staden finns det små scener där gycklare uppträder för stora och små.

 

 

Ponny ridning fanns det även till olivias lycka. 

 

 

 

 

På långt håll (framför det gula huset) fick vi se ett giftmål

 

 

och så red det runt hästar på gatorna

 

 

Dagen avslutades med glass, som är ett måste när man är i söderköping. Lyckad dag och jag rekommenderar alla att åka till söderköping när denna helg anordnas! 

 


Fredag

 

Fredag idag, den bästa dagen på veckan! Vi har haft en trevlig förmiddag med en ny vän och hennes dotter här. Vi kom riktigt bra överens, så nu hoppas jag bara att hon tyckte likadant! Nu har regnet äntligen slutat, så nu ska vi ut och gräva i blöt sand, rulla bollar över blött gräs och så tänkte ja passa på att sätta ner dessa tre blommor. Miniakleja hortensia och brudslöja. Alla tre köpta på rean, så med lite vård och kärlek hoppas jag att de tar sig i våra rabatter!

 


Ny säng

 

Äntligen har jag hittat en säng till Olivia! Helst av allt skulle jag viljat haft en växasäng, denna kan man bara ha i två längder men denna var fina ändå! Den är från slutet av 1800-talet och den kommer från mina föräldrars granne. Nu ska den bara målas om, först hade jag tänkt vit men funderar på att måla den i någon av dessa tre färger!


Tittut

 
 
Max älskar att leka Tittut, antingen så gömmer han sig själv och säger sen "Tittaaa" när han tar bort händerna för ansiktet. Men bäst är det när storasystern leker det med honom. Han skrattar så han kiknar!

Trollbarn

 

 

Jag tror vi har fått två trollbarn, de vill nämligen jämt gå till skogen. Där strosar vi runt, ingen lek behövs nej de bara går helt självmant. Hoppar upp på någon sten, tar upp någon kotte och plockar ett blåbär här och där. Helt underbart att de trivs så bra där eftersom jag själv gärna hänger där!

 


Golfproffs?

 
Medan barnen idag roade sig med att undersöka sambons golfklubbor och träna på att bli blivande golfproffs
 
 
så började jag med att försöka få till vår lilla slänt, stenar, duk, täckbark och så lite blommor på det. Jo det kan nog bli bra om x antal tiommar, det lilla delen på bilden är typ en tiondel av slänten....

Byta kläder

Jag och en vän har bytt lite kläder med varandra, vi har fått mestadels kläder till vår Lill-loppa och vi har gett kläder till deras lillebror. Det blir billigare, vi känner oss som små miljöhjältar och vi får mer plats i våra förråd att fylla med andra nyttiga/onyttiga saker! För stunden går exempelvis Max runt i ett par skor han fått från dem. Jag tycker han ser så sportig ut i dem!


Samlarobjekt

 

 

Mitt senaste loppisfynd som jag är så där barnsligt glad över är denna vas från Reijmyre glasbruk. Jag hittade den för en tjuga och tog den snabbt från hyllan innan någon hann före mig. Jag har tidigare fyndat två vaser till i samma serie på loppisar, kanske kan bli mitt nya samlarobjekt?!


I taket

 

 

Jag måste bara visa vad de har i taket på Olivias förskola, de köpte ett myggnät från Ikea som de har klipp i och sen hängt upp i taket. På själva ramen som följde med nätet har de lindat en ljusslinga runt. Tänk så mysigt att sitta därunder i vinter och läsa böcker och mysa!

 

 


ABC

 

 

Vi har börjat att hitta tillbaka till vardagen här hemma med lite rutiner igen. Nu kommer vi dock fara på semester om några veckor igen, så det blir ett snabbt hej till vardagen! Idag blir det att plantera det sista på vår syrenhäck vi håller på med och börja flytta lite blommor som står fel.
Lite inredningsfix med måste vi också göra, som att placera ut dessa fina kuddar vi fick av min sambos farbror med fru. Här ska läras ABC!


Krukor

 
Det här med krukor, jag tycker alltid att jag har för få, i fel storlek eller i fel färg. Så nu i sommar har en röd pelargon fått stå i en gammal fin kastrull som jag fått av grannen. jag tycker att färgerna blev så fina ihop.
 
 
På övervåningen står en annan pelargon i en gammal burk, en perfekt användning att ha fina burkar som kruka. 
 
 
 
 
Längre bort i samma fönster står två blåmönstrade krukor som jag köpte för en tia på ica maxi. Helt ok krukor för en sådan liten peng! 

Check

 

Jag och den här coola brudem var en sväng på stan förut idag, kylskåpet gapade tomt efter att vi varit borta i en vecka så det var bara att åka och köpa mat som gällde. Vi passade på att ta oss en titt i lite affärer och bland annat prova varende keps innan vi lyckades lämna affären med någorlunda ro.

 

Förutom all mat kom vi även hem med en ny bikini, en sak att checka av till vår resa till Grekland.


Helgen i Lund

 

Vilken helg och vecka vi har haft. Veckan spenderades utanför landskrona hos sambons farbror och i helgen har vi hängt med min släkt i vackra Lund. 

 

 

Vi har bland annat strosat på kullerstensgator

 

 

 och haft släktträff i en lummig trädgård.

 

 

 Igår var det dax för min systerdotters barn att döpas och jag fick den stora äran att vara gudmor

 

 

Roligt att samla släkter under ett och samma tak, äta, fika, presentöppning och en hel del lek för de små

 

 Min vackra syster med lilla sötnosen Elsa som faktiskt hade samma klänning på sitt dopkalas som vår Olivia hade på sitt!


Botaniska trädgården

 


Lyx

Det är lyx att få bo så nära en strand i några dagar, trots blåst och att regnet hängde i luften njöt både vi och barnen av stranden!


Tomatens hus

 

Nu är vi i ett regnigt Skåne, idag öser det ner men igår hade något timmar utan regn. Vi besökt bland annat tomatens hus igår för en lunch, tänk en restaurang uppbyggt just runt tomater. En roligt och annorlunda idé! Vi åt bland annat deras omtalade tomatpaj som var så god!

 


Stort

Idag har vår lilla tjej för första gången varit hemma själv hos en av hennes kompisar, visserligen bara i 10 minuter men ändå. Det känns stort! På sig hade hon även denna fina klänning som hon fick och som hon vägrade ta av sig när hon skulle sova, så ja nu sover hon även i den!


Redan?!

Det känns som höst ute idag, kan den verkligen komma redan?! Jag har lite lätt ångest att sommaren börjar ta slut, samtidigt som det ska bli mysigt med hösten som kommer. Idag ska de packas lite för ev ska vi fara till Skåne i kväll. Men först lite mer blåbärsplockning!


Kräftskiva med vänner

 
Igår gick kräftskivan nr 2 av stapel med ett gäng kära vänner. Vi hade dukat långbord utomhus, dukar fint på borden och ställt ordning allt på alltan. Men då öppnade sig himlen och på ett vips fick vi gå över till plan B, inomhus.
 
 
 
 
Sommardrinkar, kräftor och så pajtävling såklart
 
 
 
Underbara vänner runt bordet och så ett gäng busiga barn som leker vid sidan om, ja det är ett lyckat recept för en kräftskiva. 

Båtar

 

Vi har köpt en båtbana! Vi hittade den på blocket för ynka en hundralapp och i dag åkte sambon iväg och hämtade den.

 

 

Den roade hela familjen, då det finns slussar och en pump och så kan man skapa strömmar i vattnet så båtarna åker runt själva

 

 

Tänk att vatten kan vara så roligt och jag känner på mig att vi kommer tillbringa många timmar runt dessa båtar under den sista delen som är kvar av sommaren! Om ni är intresserade kan man läsa mer och köpa den olika båtbannerna hos Aquaplay.


Någon?

 
Någon som har någon erfarenhet av dessa vagnar?! Jag är sugen på att köpa en vagn i denna modellen, men tänkte om någon av er där ute har haft eller provkört dessa?! Bilden är lånad från trollkarran.se 

Dröm på gång

 

Jag har väldigt länge villat ha stockrosor, ja innan vi ens hade tomt ville jag ha det. Min syster bodde för några år sedan i ett litet hus i skåne med fullt med stockrosor utanför, så sista hösten vi var där plockade jag ett gäng frökapslar som jag för ett tag sedan satte i jorden. 

 

och titt, min första stockros på väg upp! I vår ska jag så ännu mer, jag vill ha ett lite hav av dem utanför våra köksfönster! 


Inte så lik

Den senaste veckan har Max varit lite annorlunda, inte riktigt sitt vanliga glada jag. Han har varit lite missnöjd med det mesta. Vi har spekulerat vilt vad det kan vara, att vi varit borta mycket, sprutorna han fick hos Bvc eller kan det vara värmen?! Sen häromdagen såg jag orsaken, 2 kindtänder har precis kommit upp. Inte konstigt att man inte är sig lik då!


Pyssel

 
Vi har kört på lite pyssel här medan lillebror tog sig en sovstund på eftermiddagen. Jag försökte pyssla med pärlor häromdagen med max, men han är nog fortfarande för liten för att uppskatta det. Olivia däremot ska kolla på alla pärlor och idag var alla pärlor glass som hon låsas åt! Själv hann jag göra klart lite saker, inget märkvärdigt men lite vardags smycken.
 
 
Nu väntar vi på en vän och sen ska vi ner och plocka röda vinbär tillsammans. Vi har så galet mycket så blir lite stressad av tanken att de snart ruttnar där de hänger på deras grenar, så vännen erbjöd sig att komma över och plocka lite! 

Vardagen

 

Nu är det bara jag och lillebror hemma, vi pysslar runt både inomhus och utomhus. Idag började nämligen vardagen här hemma igen med en Lill-loppa som glatt sprang över förskolans gård och in på sin avdelning. Vid en sådan syn kan man inte annat än gilla vardagen hur underbar än semestern har varit. Nu ska jag ta mig an vårt tvättberg innan vi snart ska ner och försöka få med oss Olivia hem igen, vi får se hur det går!


En Samlaren

 

Vi har en liten samlare i vår familj. Igår var vi som vanligt nere vid vår röda vinbärsbuske, vi tog med oss en korg ner som vi kunde lägga vinbären i medan vi åt lite med. Men nej, Olivia äter då inte en enda. Hon bara plockar och samlar i korgen. Likadant när vi är ute och plockar blåbär, jag försöker få henne att äta några för då blir det ju roligare att plocka blåbär men nej, även där äter hon inte ett enda litet bär. Hon bara samlar och samlar och lägger i sin korg!
Notera även att hon prompt skulle ha gummistövlar på årets varmaste dag...en envis lite samlare helt enkelt!


Första kräftisen

 

Igår var det årets första kräftskiva nere hos mina föräldrar, med goda svenska kräftor, varma kräftor som legat i marinad, pajer, aioli och ett gäng räkor. 

 

 

 

Ikvällssolen satt vi där och mumsade och åt tills faten var rensade. Jag längtar redan till kräftskiva nr. 2 som går av stapeln om en vecka! 

Idag kör vi på en lugn dag här då vi farit runt lite mycket i veckan enligt Max, så njuta av sol och bad här hemma är nog det vi kör på idag!


Blåa nyanser

 

 

Mitt senaste loppisfynd är denna trasmatta i fina blåa nyanser, ynka 100 spänn gav jag för den! Nu ligger den på mina föräldrars altan, men ikväll ska den med hem till oss och antingen hamna i köket eller på vår altan. Starkaste Adolf spatserar just förbi över mattan!


Titanic

 

 

Phu nu har vi just upplevt hur det var att åka med Titanic, fascinerande, spännande, sorgligt och skrämmande. Nej nu blir det lunch i solen!


RSS 2.0