Den första ringen



Idag har Olivia fått sin första ring. Tyvärr av en läkare då hon och min sambo tillbringade eftermiddagen och en del av kvällen på öronklinken. Hon ramlade och slog sitt öra så de blev alldeles blått och svullet. Förhoppningen är att svullnaden går ner av sig själv, men vi ska tillbaka på onsdag så ska de titta på det då. Vår Lilla älskling. 

Julros



Äntligen blommar min julros i rabatten, jag köpte den till förra årets jul och i våras planterade jag ut den. Nu står den så vackert och lyser upp bland allt annat brunt i rabatten!




Premiär



Idag gjorde jag mitt första fynd på mellandagsrean, ett vit bra-att-ha hjärta fick följa med hem!  Det var ju rea över allt, men med sambo och barn med så hoppade jag att titta i så många affärer. Imorgon ska jag in och äta lunch på stan med en vän, så då blir det förhoppningsvis mer fynd från rean! 


Det blev även premiär hos frisören för Max del


Och titt vilken liten pojke vi hittade under allt hår! 

Trevlig lördagskväll på Er! 

Industrilampor

 
Jag har gått och kärat ner mig i industrilampor, fast dom med en lite mjukare touch. Som den stora på denna bild som för övrigt man hittar här hos Fancy light. Två sådan över vårt köksbord och jag skulle nästan vara i himmelriket! 
 
 
Den här godingen var inte heller helt fel och den kommer från Strömshaga
 
 
Även en vit skulle passa bra i vårt hem, denna hittade jag via skönahems sida men kommer från LampGustaf.

Dagarna efter

 
Det jag gillar med detta års julfirande är att vi har haft julfix och julmys i flera dagar, då blir inte julafton lika viktig just för att man har så många dagar med jul. Vår jul började i söndags och slutade idag då vi åt middag hos min mormor som vi alltid gör efter julafton. Igår var det middag och jul här hemma. 
 
 
Paket öppnades
 
 
och det skruvades ihop klappar
 
 
Men en av våra två är totalt ointresserade av att öppna paket, kan ni gissa på vem?! Han hittade en Bamse tidning han satte sig och läste medan pappa och systern öppnade det största paketet!  Sen åt vi god mat, lekte en lång stund med alla klappar innan barn och föräldrar stupade i säng!
 
 
Nu sitter jag och funderar på vad jag ska fylla denna fina med som jag fick av mina kära systrar till julklapp, någon ide någon?

Julen

 
Vår jul började faktiskt redan i söndags då båda mina systrar hade kommit hem till mina föräldrar och installerat sig, de bor annars tyvärr väldigt många mil här ifrån. Det blev kusinträff vid granen till allas glädje.
 
 
I måndags lagades det mat för fullt, saffransgifflar, egen rödbetssallad, gravad lax med saffran,  laxjansson och vanlig jansson, fikonbröd och så gjorde det egen korv. ja, vi är en familj som gillar att laga mat!
 
 
Julgodis gjordes och här kan man se två av bidragen till årets tävling i just julgodis, titanic och en kyrka med två kistor.
 
 
Jag lyckades även under gråt, svett och tårar få ihop mitt pepparkakshus under denna dag, pilligt som attans! 
 
 
Julafton och vi klädde oss fina i skjorta och klänning
 
 
vi åt mat tills vi storknade, men så gott det är med julmat! 
 
 
Tomten kom på besök 
 
 
och en mängd paket samlades under granen
 
 
Sen blev det paketöppning till alla förtjusning, ja man blir allt som barn igen när man får ett paket i sin famn!
 
 
Delar av allt fint barnen och vi fick, tack tack snälla tomten! Idag väntas det lill-jul ikväll med mer släkt och  paketöppning, Härligt!! 

Klädd

 
Vår gran står sedan en vecka tillbaks klädd i rött och vitt i vårt vardagsrum. Glitter har vi struntat i eftersom vi har katt och det är visst väldigt vanligt att katter försöker sig på att äta glittret och nej, det slutar sällan bra. Jag hade en plan att ha en gran full med röda och guldiga kulor. När jag sen packade upp mina julkranskulor så blev jag igen så kär i mina silverkulor, så vi kanske kör på guld nästa år! 
 
 
Dessa röda är mina favoriter, jag hittade dem på en secondhand affär förra året i Göteborg. Perfekt ställe att leta på efter fina saker till granen! 
 
 
 
Visst ni förresten att granen mår som bäst om den får sig en sockerbit i sitt vatten?! Jag hade ingen aning om det utan en av mina käraste vänner berättade det! Ja titt, man lär sig något nytt varje dag! 

Godis i Juletider

 
Vi har bakat julgodis här som nu står i vår kyl och viskar "äta upp mig" varje gång jag öppnar kylen. Chokladtryffel med apelsin och flingsalt, ja de är nog de godaste jag någonsin har ätigt. Jag gjorde även en satts med Rocky road men hade i en halv burk kondenserad mjölk i den smälta chokladen, den blir så mycket mer godare och krämigare då! 

Besök hos tomten

 
Idag har vi träffat självaste Tomten i egen hög person. 
 
 
Mitt inne i djupaste skogen bor han och alla tomtenissar. Man får går runt och titta hur det har det i sina små små hus. 
 
 
Vi tittade på sängarna där de små tomtenissarna sover
 
 
Vi besökte tomtenissarnas kyrka
 
 
och fann där tre små söta nissar
 
 
Även deras skolsal fick man ta sig en titt på. Det här är bara lite av allt man kan tiita på där mitt i skogen och tomten går runt och pratar med barnen och visar upp alla hus och berättar historier, så om ni har möjlighet åk hit vettja! Han bor vid kolmården! 
 
 
Det kostar 30 kronor vid parekringen, men för själva tomtbesöket är gratis. Han blir extra glad om man har med sig lite ljus till honom och hans små nissar!

Lill-Jul

 
Vi hade huset fullt här igår, 11 vuxna och 8 barn for, pratade, busade, skrattade, åt, sov, lekte från eftermiddag till långt in på natten. Det var nämligen äntligen dax för vår lill-jul med mitt äldsta kompisgäng, Emma och jag grundade gänget när vi var 3 år gamla! 
 
 
 
 
 
Barnen är från fem år ner till 3 månader, så alla leker i princip med alla. Underbart!
 
 
 
 
Det lagades mat så det stod härlig till
 
 
 
 
Som vi sen njöt av med ett gäng ljus som sällskap
 
 
Efter maten vankades det såklart efterrätt.
 
 
Sen blev det trötta barn som somnade lite överallt, i soffan, på golvet, i sängarna. Det blev musikquiz och så julklappsleken såklart där jag lyckades roffa åt mig denna skönhet! En helt underbar kväll och natt (då gästerna lämnade vårt hus vid 02.30) som jag kommer leva på länge!

Ljuslyktor

Jag fick en Björkstam av en nära vän för ett tag sen, tiden täcket ju inte alltid till. Så tyvärr har den fått ligga ett tag, men nu i veckan fick jag tid. Tre ljuslyktor blev det av den, lite mossa, ljus och ett rött band sen är man hemma! Lite stolt är jag allt, både för idé och att jag både lyckades såga och borra själv!


Lucia

I ottan traskade vi upp idag efter vi varit vakna på tok för mycket i natt, men lucia är nog den enklaste dagen om året att hoppa upp ur sängen på. Vid strax efter sju kom vi till dagis där ett gäng förväntansfulla barn klädda i vit, rött eller brunt otåligt stod och väntade. Mellan ljusen i träden kom de sen sjungandes över gården, ja att höra barn sjunga är nog det finaste! Sen for vi hem till oss och åt frukost och busade med vänner!


Backar

Jag har länge varit på jakt efter backar, men de går som smör i solsken på loppisar annars är de svindyra. Dessa två hittade jag igår i vår secondhand affär här i vårt lilla samhälle, 50 kronor styck var priset. Snabbt som bara den tog jag dem, så ingen annan skulle hinna före! Nu är frågan, planen var att sätta upp dem på vägen. Men de är lite för djupa, antingen såg av dem och kanske måla dem vita? Eller låta dem vara som de är? Klurig fråga, tåls att tänka på en och två gånger!


Vimpel

 
Häromdagen lyckades jag vinna en budgivning på tradera och det var inte vilken budgivning som helst utan om dessa fina vimplar.
 
 
Precis när man kommer in i vårt hus så ser man dem, som en liten välkommen hälsning om en Riktigt God Jul. 

Farligt

För mig är det farligt som tusan att plocka fram mina pärlor. I ett svep försvinner 2 timmar och jag inser att ja borde lagt mig för länge sen. Men alla har vi väll någon last och pärlor får jag helt enkelt inte syssla med på kvällstid längre. Nu ska ja kasta mig i sängen!


Tallrikshyllan

 
Jag har så länge drömt om en tallrikshylla här hemma, antigen i någon av barnens rum eller i köket. Denna hittade vi på Ikea och det var ju tänkt att det skulle pryda en av våra köksväggar. Men tji fick vi när den var 2 cm för bred. Så det var då bara att tänka om, som tur är har vi ju en hel tom vägg i barnens lekrum att fylla. Så ja där fick den sitta!
 
 
Lite saker hade vi med som vi kunde fylla hyllan med, som detta porslin barnen fått av sambons farbrors fru. Självklart leks det med också och står inte bara på hyllan och ser fint ut!

 
och äntligen fick jag upp mina Elsa Beskow böcker, de har stått i bokhyllan tidigare. Men det är ju just framsidorna som är så fina och som man vill ska synas. 

Bakkväll

 

 

I veckan hade jag och två vänner en bakkväll

 

 

Det var degar som jäste över kanten

 

 

Som sen blev goda lussesnurror med mandelmassa ch nötter

 

 

Vi vi gjorde två olika julgodis, var av en sort redan är uppäten! 

 

 

Vi gjorde deg som vi smaksatte med saffrans och kanel

 

Som sen blev goda biscotti! Bakar är ju så kul och ännu roligare blir det ju med vänner! 


Julros

 

Andra advent i dag och snön ligger som ett vitt täcke utanför våra fönster, julmusiken spelas på hög volym och jag har redan ätigt ett gäng julgodisar. Ja precis som det ska vara när det snart bara är två veckor kvar till julafton! Julrosen har även intagit sin plats på vår matbord och jag längtar så tills den slår ut, för mig är denna vit skönhet jul. Att man sen kan plantera ut den i vår är ju bara en bonus! En lugn dag är det här som gäller, vi hade besök på förmiddagen och efter lunchen ska vi nog ta och åka lite pulka! 

 

 

 


Äntligen snö

Äntligen har ett vitt puder lagt sig över mark och träd här uppe! Nu ska bara den där blåsten ta och avta så vi kan vara ute och njuta av alla snö!


Till Granen

 
Det regnar idag här, så man får verkligen jobba för att få lite julkänslor här. Vart är den där vita snön egentligen? Men om snön vägrar komma så får man se till att fixa julstämning själv, så igår gjorde jag lite saker av pärlor som vi ska hänga i vår gran. Ett hjärta blev det med, ska se om jag ska göra ett gäng till sådana att hänga i granen, annars får detta hjärta sitta i någon blomma! 

Blinka lilla stjärna

 
Jag har än så länge inte köpt så mycket julsaker, tills igår bara en liten tomte på en loppis. Men dessa stjärnor kunde jag inte bara motstå när jag var på rusta igår och för ynka 49 kronor är det ju nåstan olagligt att inte köpa dem!
 
 
Ett väldigt rörigt kort blev det, men ja ni ser ju på ett hum hur det blev när stjärnora hamande på fot i fönstrena! 

Syskonkärlek

 

För stunden har vi väldigt mycket syskonkärlek här hemma, olivia vill för stunden göra allt för Max. Lånar ut sin napp, ger honom sin mat, vill köpa bamse böcker till honom och hämtar leksaker åt honom. Jag vet att detta går i vågor, men vi njuter till Max nu när syskonkärlek blomstrar här hemma! 

 

 

 


Torkat och saffran med topping

 
1:a advent idag och 1 december, tiden går på tok för snabbt, vart försvann hösten?! Idag har vi ägnat åt oss att torka frukter, äpplen och clementiner.
 
 
Efter några timmar i ugnen så blev de så här vackra.
 
 
Jag plockade lite lingoris och sen så var vår adventsljusstake klar!
 
 
Vi hann även baka lite
 
 
Saffransmuffins med topping blev det
 
 
Som sedan mina förlädrar och mormor kom och åt av på mysigt första adventsfika! 

RSS 2.0