Tillbaka till hemtrakterna

 

När vi var ute hos min ena farbror under midsommar helgen var vi nere i deras jordkällare, vi tittade på farmors keramik och där på en hylla låg denna kökskvarn. Vackra sak och lyckan blev totalt när jag fick den! Den är från min farmor och farfar och är gjorde i utkanten av det lilla samhäll som vi bor i! Så nu är den tillbaks i sina hemtrakter. Jag hade tänkt ha den på en hylla, men där gick inte att ha den där. Så nu får jag leta rätt på en ny plats i köket och så ska en lite växt sitta i den är planen.


Blomstergrannar

 

Jag vet inte om våra grannar tycker vi behöver blommor i vår trädgård, för nu när vi var ute och gick vår eftermiddagsrunda fick jag blommor av granne nr 3. Haha nej tror mer det är för att jag gärna stannar och pratar trädgård med dem som gör att de förstår att jag är intresserad och vill lära sig mer, jag hoppas det beror på det iallafall! Idag fick jag av den äldre mannen fläckig lungört, vallomfrö och så en växt att ha inomhus. Tänkte jag skulle gå över med en av våra blommor som tack! Roligt är det iallafall att ha blommor i trädgården med lite historia!


Det här med bad

 

Vi premiärbadade i vår pool häromdagen, eller jag och sambon badade iallafall. Olivia plaskade med fötterna och ville absolut inte bada, Max ville ner i vattnet men till honom har vi inga armpuffar åt. Men nu måste jag höra, alla ni som har vana att bada med barn antingen i pool eller på stranden, vad har ni på era barn? Armpuffar och vilka är i sådanna fall bäst? Flytväst?! Puffar på ryggen? Vi är helt vilse i denna värld!


Torsdagshäng

 
Idag har vi varit uppe hos min vän Nanny, vi bjöds på god lunch, hemmabakade kakor och riktigt mysigt sällskap.
Lill-loppan och deras son hade riktigt skoj där de först for runt inomhus och sen lekte utomhus. Jordgubbslandet var bland annat riktigt populärt att hänga vid.
 
 
Även om alla jordgubbar inte var röda, mumsades det glatt på ändå
 
 
Max som är en lite klätterapa och som älskar trappor, höll sig mest i trappan ner mot gräsmattan som han klättrade upp och ner i.
 
 
Denna vackra pelargon fick jag med mig hem, nu står sticklingen i vatten och jag håller tummarna hårt att den ska komma rötter så jag kan plantera ner den. Fantastiskt fin! Tack vännen för en riktig mysig eftermiddag! 

Imponerad

Jag blir sjukt imponerad när vår Lill-tjej lägger detta pussel helt själv, hon är en riktig pusselfantast!


På tu man hand

 
Ikväll har jag och sambo frossat i skaldjur på tu man hand, hunnit sitta ner och bara prata om allt och inget. Ja det är lyx när man har två små busar!
 
 
Vi var på fiskemagasinet, en restaurang som ligger i knäppingsborg. En härlig oas i stan med små tog som inramas av vackra gamla byggnader
 
 
Kvällen till ära var det även ett live band som drog av lite låtar, nej fråga mig inte vilka, men stämning blev det iallafall! Nu har vi hämtat barnen från mormor och morfar som somnade som stockar när vi om hem och nu ska även vi gå och lägga oss med lite ny energi från den lyckade kvällen!

Bauhaus Besök

 
Igår packade vi in oss i bilen och for till Bauhaus och kundvagnar med bil längst fram borde alla affärer ha, oj så lät det var att få med sig lill-loppan dit man ville!
 
 
Jag och sambon tittade på deras utförsäljning av trädgårdsavdelningen medan barnen roade sig med att titta på stenar
 
 
 
Inga utemöbler föll vi dock för, men blommor fick följa med oss hem. Bland annat höst Aster och Pelargoner för 7 kr/styck.
 
 
och så har vi nu blivit med sandlåda. Ja nu ska vi bara gräva, försöka bygga ihop den och sen i med x antal säckar sand. Men sen så kan vi bygga sandslott dagarna i ända!

Hög på livet

 
Det har varit tyst här inne några dagar, vi har helt enkelt haft en så mysig helg så jag har inte haft lust att sitta framför datorn. Vi hade en riktigt härlig midsommarafton, det började redan på fredag förmiddag då vi klädde oss fina 
 
 
Sen for vi ner till skärgården och till tjocka släkten, där samlade sig alla i det lilla samhället och barnen fick flaggor
 
 
Sen under sång och musik gick vi ner till sjön där midsommarstången restes
 
 
Där var det dans som gällde såklart, både stora som små sjöng och dansade
 
 
Efter dansen var vi så mumsade vi på den obligatoriska jordbuggstårtan
 
 
Lagom till vi kom upp till min farbrorshus och började leka lekar så kom solen fram
 
 
Trädgårdsyatzy spelade vi bland annat till lill-loppan glädje och ett spel jag verkligen rekommenderar
 
 
Mitt lag lyckades tyvärr inte vinna, men min sambo vann däremot och även lill-loppan fick pris. En cool keps och så en vattenpistol som var väldigt spännande!
 
 
Sen var det bebismys med barnens kusin Elsa som gällde
 
 
och så jagade vi såpbubblor i solnedgången
 
 
Sen tändes grillarna och vi sen åt en god middag runt halv tio snåret ( ja för ibland har man lite för roligt för att äta!)
 
 
Vid midnatt gick vi ner till sjön
 
 
och vissa av oss tog sig ett nattdop, själv avstod jag för denna gång
 
 
Det under och efter helger som dessa som man tillbringat med nära och kära som man känner sig hög på livet. En helt underbart berusande känsla och som jag hoppas alla får uppleva lite nu och då genom livet! 

En sväng på stan

 
Idag har jag faktiskt varit en sväng på stan, var nog månader sen sist. Först var jag hos en kiropraktor med min onda rygg och nacke, jösses vad hon knådade på. Jag var så öm i ena delen av min rygg att jag knappt kunde röra min ena arm efteråt, men nu börjar det släppa! Men det var farligt att gå på stan, så mycket reor överallt. Men jag höll mig och köpte bara bland annat lite kläder till barnen och en blå/vit korg att ha leksaker i utomhus.
 
 
Barnens favorit blev badringen jag hittade på Åhlens rea, lycka att klättra i och ur den! 

Stenar

 
Jag är ju väldigt ny med allt som hör trädgården till. Förra året var första året som hus-och trädgårdsägare men jag var ju högravid när sommaren kom så då blev det inte så mycket trädgårdsfix. Men nu istället så ligger jag där på knä och gräver så fort jag får en stund över! Men jag har mycket kvar att lära om blommor, i dagarna här lärde jag mig bland annat att stenar i rabatterna håller kvar värmen i jorden vilket växterna blir glada åt.
 
 
Så nu lägger jag stenar lite här och där mellan blommorna och fint blir det ju också med stenarnas gråa nyanser mot jorden svarta färg! 
 

Finfina skålar

I våras tackade jag ja till två numer av tidningen "fixa sommaren" och då skulle man även få två skålar, idag kom äntligen skålarna. Vi har sedan tidigare en burk i samma serie och den och skålarna kommer från Sagaform och är designade av Lotta Odelius. Vilken bra start på onsdagen vi fick nu!


Häng i trädgården

 
"Sommar sommar och sol, havet och vinden och dogt av kaprifol.." Jag kan inte få nog av att det är sommar, varje dag när man vaknar upp och ser att solen ute blir jag sådär lyckligt pirrig och både jag och barnen vill ute så fort som möjligt. Nu på förmiddagen lämnade vi först av lill-loppan på förskolan och sen har jag och lillebror hängt i trädgården, jag har burit stenar till en ny rabatt jag försöker skapa medan Max har undersökt trädgården. Han har nog vänt på de flesta av stenarna, undersökt grässtråna, plockat med blommorna och försökt krypa över rabatten. Favoritstället var att stå och hänga vid vår gamla vattenkran. Perfekt handtag att hålla sig i och spana ut över trädgården! Dagen kommer nog gå i samma stil, trädgårdshäng och så kanske en promenad ner till sjön i eftermiddag!

Betsat Bord

 
När vi flyttade till vårt hus fick vi ett gammalt bord från min faster och hennes man till vårt vardagsrum. Jag gillar bordet men har tröttnat på den bruna nyansen, den bryter av för mycket mot allt annat som är ljust i vårt rum.
Så jag bestämde mig för att betsa det och det var helt klart svårare än vad jag trodde.
 
 
Men efter två lager med bets, pendlat mellan hopp och förtvivlan och ängsligt funderat på om jag verkligen inte borde låtigt bordet ha varit brunt, så blev det ganska bra ändå! 
 
 
Bordet blev ljusare men ändå inte helt vit, utan det blev lite mer liv i det såhär tycker jag. Så nu är jag riktigt sugen på att betsa något mer här hemma! 
Idag väntar både bvc och läkaren för vår del och så en storhandling på det, ja det blir förhoppningsvis en bra dag av denna måndag!

Pelargonfix

 
Idag har jag tagit mig an våra pelargoner som står i köksfönstret. De har blommat konstant sen tidigt i våras, men de har tappat varenda blad och ser bara ut som taniga pinnar längst ner. 
 
 
Så snabbt innan jag hann ångra mig så klipptes de ner och sattes i varsin kruka
 
 
Nu har jag ingen aning om man kan ta sticklingar på pelargoner nu och om man gör så här, men vi testar och ser. 
 
 
Häligt trång blev det iallafall i mitt lilla växthus och nu håller vi tummarna hårt att vatten och lite kärlek ska få dem att ta sig.

Kylskåpstjuven

 
Så fort man öppnar kylskåpet så kommer Max krypandes, han gillar att stå där och titta på flaskorna vi har i kylen och idag till hans lycka stod det en kastrull på lagom höjd som jag missade. Jag gick bort med lite matvaror till vår köksbänk och då blev max väldigt tyst och sen hörde jag lite smaskandes. Han hade då fått av locket på kastullen som innehöll hollandiessås och stod och doppade fingrarna i den och åt sedan ljudligt såsen från fingrarna. Behöver jag ens säga hur upprörd han blev när jag tyckte att det räckt för sås för hans del?! 

För vi har tagit studenten

 
Igår tog en av mina kusiner studenten och varje år när det är studentvecka här i stan tänker jag att det inte var så länge sen som jag själv tog studenten. Men nja sisådär 10 år sedan slog det mig att det var sen jag stod där på trappan, vrålade ikapp med mina vänner och med känslan av att hela livet låg framför mig fötter och att inget var omöjligt. På min tid var det dock sol, igår ungefär 2 minuter efter att denna bild togs så öppnade sig himlen och det spöregnade. Det är svenskt sommar det, men mysigt var det ändå när vi släkten samlades under paraplyn skrattandes och frysandes.
 
 
Men titt när vi lämnade stan oh for ut mot skärgården så kom faktiskt solen fram och vi minglade och barnen lekte i solskenet.
 
 
till och med barfota sprang jag runt ett tag
 
 
 Sen bjöds det på mat och ja, ätbara blommor
 
 
Sånghäften delades ut med texter om just vår student Andreas och tro mig ingen , nej ingen släkt, sjunger som vi. Här är det högst och mest inlevelsefullt som lite vinner. Bättre stämning kan man inte få än när man rivit av lite låtar blandat med skratt!
 
 
och detta är ju den bästa stunden, när alla samlats runt borden igen efter att ha ätigt. skymningen börjar falla, tjocka tröjor tas på över fina klänningar och för små barn är det pyjamasdax och man pratar och pratar och pratar lite till.
 
 
Vi gick även där i kvällssolen ner till vattnet. 
 
 
Olivia tog av sig skorna och gick runt i vattenbrynet
 
 
Vi spanade ut över vattnet och bara njöt över livet, underbara härliga liv.
 

Leverans av pärlor

 
Idag kom äntligen min leverans av pärlor som jag beställt. Jag beställd dem i tisdag så jag har inte väntat så länge, men jag har varit otålig som ett barn på julafton och ville ha dem samma sekund som jag beställde dem! De fina pärlorna och smyckesdelarna kommer från frost08.se, där har de för tillfället 30 % på allt. Så in och fynda vetja! Jag har nu typ tusen idéer på vad jag ska gör, så nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska kastar mig över först att knåpa ihop! 

Förhandling

 
- Om Du äter en tugga till på mackan får Du blåbärssoppa, säger jag när vi äter frukost eftersom Olivia annars bara vill dricka just blåbärssoppa och bara skrapa av smöret från mackan.
- En, Två, tre, fyra tuggor, får jag då till svar från en bestämd Olivia. Snacka om omvänd förhandling! 

Vi är med soffa

 
Kökssoffan blev vår! jag hoppade fram längs gatan (ja, jag och barnen och hundarna var ute och gick) efter att hon hade ringt och sagt att vi fick köpa den! Vissa saker bara faller man pladask för, som kärlek vid första ögonkastet och med denna var det verkligen så. Jag får lite fjärillar i magen bara jag tittar på den, haha ja det låter ju hur konstigt som helst men så känns det när jag faller för möbler! Soffan har varit vit, blå och nu grön men vit ska den nog bli igen. Sen ska den antingen stå vid ett av våra bord på altanen eller här inne med ett gäng fina kuddara i, det blir bra det! 

Hoppas på samtal

 
Vi går runt och hoppas på att få ett samtal snart angående denna soffa. Den står på en kärra på en tomt en bit bort från vårt hus, så jag gick och satte en lapp påsoffan att vi gärna köper den om de nu ska slänga den. Så håll tummarna att de ringer och vi får köpa den!
 
 
Idag är vi annars hundvakt till framför allt Olivias och Max glädje, så det blir en massa mys och skoghäng idag!

Utehäng

 
Idag har vi hängt ute som mycket vi bara har kunnat, bland annat har vi ätigt marängswiss på altanen i solen.
 
 
Vi invigde även denna del av altanen med att äta middagen här. Nu ska vi bara börja inreda altanen lite så det blir lite mer ombonat och trevligt. Blanda annat ska jag leta efter några hyllor att sätta upp på väggen, den är ju så stor och vit! 

Jag och min traktor

 
Max gillar att köra runt runt med bilar och framförallt med sin traktor. Vi har direkt inte uppmuntrat honom mer än vad vi har gjort med storasyster att leka just med bilar, men ändå kommer han ofta krypandes i full fart med en bil som han rullar i ena handen. Kan det kanske vara lite manligt och kvinnligt ändå?! Gulligt är det iallafall och vi skulle tyckt det var precis lika gulligt om Olivia kom med en traktor i handen! Mest bara intressant att se deras olika intressen och vilka leksaker de väljer att ta från leksakskorgen. 
Strålande sol och värmen här idag, härliga härliga sommar ta aldrig slut!! 

Tagetes

 
Lunch redan, vart tog förmiddagen vägen? nja dagislämning, brödbakning, tvätt och så flytta en sen eller två i trädgården, ja det var nog där förmiddagen försvann! Men nu har lillebror precis vaknat så nu blir det lek och bus innan storasystern ska hämtas. Jag såg i morse att mina tagetes nu har börjat blomma. Det är ingen blomma som jag egentligen gillar, planterade dem mest för att jag hade frön som jag fått av mormor. Men så nu när de står där och lyser fint i gult och rött inser jag att de inte är så tokiga blommor. Får bli att så mer tagetes till nästa år! 

Mer cirkus

 
Jag är en sådan som ofta har ett gäng projekt här hemma samtidigt, framför allt efter att vi fick barn. Nu i dagarna tog jag tag i ytterligare ett litet projket, nämligen denna lilla kista som vi fick av min faster och hennes man för ett tag sedan. Den har bara stått och samlat damm för jag har inte ritkigt vetat vad jag skulle göra med den. Men så fick jag en idé....
 
 
En cirkuspall ska det bli! Jag klädde locket och lade lite vaddering under tyget så den blir lite mjukar för barnen att sitta på. Nu ska jag bara måla den grön så den matchar cirkusbyrån i Max rum.
 
 
Förretsen har ni tips på vad jag ska göra med rabarberna som jag fick av min fina vän Nanny? Jag har aldrig gjort något med rabarber förut så är alla tips motages med tacksamhet! 

Heldag med vänner och djur

 
Igår hade vi en heldag med ett stort gäng vänner på kolmården, från öppning till stängning var vi där!
 
 
Vi såg på djur från hela världen, bland annat trötta noshörningar
 
 
Vi klappade snälla getter 
 
 
Max tyckte getterna var så spännande och fick aldrig nog av att klappa på dem
 
 
Vi åt god lunchbuffe med milslång utsikt över Bråviken
 
 
Sen så fick vi hälsa på Bamse och hans vänner
 
 
och vi kom lagom till Bamses födelsedag, så födelsedagshattar fick man när man sprang runt i blans Bamses vänner och deras hus!
 
 
På kvällen var det grillning på altan hemma hos oss som gällde och till efterrätt hade en av vännerna köpt med sig Macarons och bakat rabarberpaj. Perfekt avslutning på en mycket lyckad dag! 

Djur i mängder

 

 

Vi är på Kolmården och tittar på djur i mängder! Sol, glada vänner och fina djur!


Nationaldagen

 

Idag har vi varit inne i stan och firat sveriges dag, vi har bland annat viftat med svenska flaggan och lyssnat på sånger

 

 

Max satt på morfars axlar och tittade med stora ögon på allt folk

 

 

Vi tog oss även en titt på fina gamla bilar och en fin cykel från förr, ja hur kunde de cykla runt på dessa?!

 

 

Sen tog vi oss en glass i skuggan

 

 

lillebror däremot åt bananbitar 

 

 

Nu på kvällen fick jag nog av en guldram och målade om den vit, alltid lika kul att se skillnaden med lite färg! 


Blomsterparad

Jag äter frukost till syrenlukt idag, på vårt bord står nämligen en lite blomsterparad med bland annat just syrener. Jag skulle vilja spara deras doft i en lite burk, den burken skulle jag sedan öppna mörka vinterkvällar och drömma mig bort till sommaren!
Idag är det ju nationaldagen, Grattis till dig Svergie, så vi ska till in stan en sväng och fira lite! Trevlig dag på Er!

 


Vår morgon

 

Vår morgon började med första frukosten i solen på vår altan, ja den är inte riktigt klar men nästan! 

 

Sen har vi fixat både Tzatziki, kryddsmör och bröd till kvällen då några vänner kommer, vi ska grilla, leka och bara umgås i solnedgången. Detta kommer bli en toppen onsdag! 


Älvan

 
Idag var det en liten älva som sprang runt här hemma innan vi packade ner oss i vagnen och rullade till förskolan. Där mötes vi av bland annat Zlatan, en kossa, en vikning och så en massa prinsessor, pippi långstrump och ett gäng vandrande skelett. Maskerad var det alltså som gällde på förskolan idag! Jag tänker alltid att jag ska vara fixig och göra en egen maskeraddräkt till lill-loppa, men inte heller denna gång hanns det med. Det får bli till höstens maskerad istället!
 
 
Idag ska jag försöka betsa vårt soffbord igen, det var inte det lättaste att få det snyggt och ev målar jag det vit sen om det inte blir bra. En storhandling står också på dagens schema för det eka i vårt kylskåp! 

Prinsessbakelse

 

 

Kommer Ni ihåg klänningen som jag tänkte göra om till lampskärm?! Ja, nu är den klar och som en liten prinsessbakelse hänger den nu i Olivias tak!

 


Olivoljebröd

 
I fredags gjorde jag ett sådant gott bröd till vår grillkväll hos mina föräldrar. Olivoljebröd hette det och jag hittade det i någon gratistidning som jag tog i en mataffär. Jag rekommenderar verkligen att baka detta bröd till någon ljummen sommarkväll!
 
Det behöver Du ha hemma är:
25 g jäst
1 dl Olivolja
7 dl vetemjöl special
1 msk flytande honung, oliver, färskmynta och flingsalt
 
Rör ner jästen i 3 dl fingervarmt vatten, blanda ner 0,5 dl olja, några nyper flingsalt, honung och mjölet. Arbeta samman till en deg, degen blir lite lösare än vanlig bröddeg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
 
Lägg degen i en smord liten långpanna eller ugnfast form och platta ut den till en tjocklek på 2 cm. Stick i oliver tillsammans med rosmarin och ringla över resten av oljan. Låt den nu jäsa ytterligare 30 minuter.
 
Grädda brödet sedan i varmluftsugn i 200 grader i 15-20 minuter, eller i vanlig ugn på 225 grader. Låt brödet svalna något och njut sedan av det goda brödet!
 

Loppis för hela slanten

 

jag hade fått för mig att det nog inte skulle vara så stor loppis inne i stan idag, men tänk så fel jag hade! Det var massor med folk både som sålde prylar och folk som vill handla.

 

 

Vi kom hem med lite smått och gott, bland annat galet billig barnkläder som kostade mellan 5-20 kr/styck.

 

 

Även mjukisdjur fanns det mängder av så katten jansson och Bamse (10 kr/styck) fick följa med hem och göra skalman och Lille skutt sällskap i lill-loppans rum.

 

 

Lite inredning blev det med, som denna finna ljusstake, tyvärr gör bilden den inte riktigt rättvis!

 

 

och så det bästa fyndet, en trehjuling för ynka 30 kronor! Det ni mina vänner kalar jag fynd så det sjunger om det! 


Första Juni

 

Först Juni, ja då är det sommar enligt mig. Hej och välkommen sommaren, som vi har längtat efter dig!
Idag ska vi firar juni på en loppis mitt i stan. Lill-loppan som för stunden läser Bamseboken för den stora rosa kaninen, som är min gamla kanin, ska följa med mig in och leta efter fynd! Härlig lördag och först juni på er!


RSS 2.0