En Solig Söndag

Idag har vi haft en rolig dag på kolmårdens djurpark, bland annat har vi besökt Bamse och hans vänner

 

och utropat "men gud så söta" till de nyfödda getterna

 

Vi har kört bil

 

och tittat på tigrar som legat och lapat sol

 

Vi har tagit oss en paus bland en trött påskkärring och påskgubbe

 

och spanat efter delfiner 

 

och så tog vi oss en lång fika och massa lek inne hos aporna! Ja bättre söndag kan man nog inte ha!

Det är dålig uppdatering här inne av mig och hos er andra som bloggar, tiden och orken räcker för stunden inte till. För stunden kommer jag inte följa era alla bloggar som jag gjort tidigare. Men när jag får mer tid kommer jag återigen titta in på era bloggar och säga hej! 


Djurhäng

Idag är vi på Kolmårdens djurpark och hälsar på djuren i solen. Härligare påskdag kan man nog inte ha!


Bröllopsorkideé

 
Glad påsk på er! Påskafton idag och nej här är det faktiskt en ganska vanlig lördag, just påsk är jag inte jätte bra på att fira. Idag väntas det påskmiddag hos min moster som vi alltid gör enligt tradition, men vi har nog aldrig någonsin ätigt påskmat hos henne, förra året åt vi ex tacos! 
Jag måste bara visa min senaste inköpta blomma, en liten bröllopsorkideé som är så fantastiskt fin! Jag kom över den sista de hade och gick därfirån väldigt nöjd!
 
 
Nepp ät nu påskägg, titta om påskharen har kommit och ha en riktigt bra påskafton!

På landet

 
Denna långfredag började vi med påskfrukost nere hos mormor, med pennorna och kritorna i högst hugg ritade vi glatt på äggen! Riktiga konstverk skulle jag allt kalla dem!
 
 
Sen for vi ut till där mamma har sina hästar och tittade på hästarna, men gärna på lite avstånd tyckte Olivia.
 
 
Sen sa vi hej till Korna, konstiga typer tyckte både Olivia och Max.
 
 
Sen blev Olivia nöjd när hon hittade en hel hög med vattenpölar att plaska i! Denna långa fredag har sedan mest bestått av lek och bus och en minisovstund för en trött mamma (max tyckte att dagen började 05.15 i morse). Nu ska det bli påskäggsinhandling! 

Skärtorsdagen

 
Det är ju idag alla påskkärringar kommer och även hos oss stod det plötsligt en i vardagsrummet, de röda kinderna var på tok för konstigt tyckte hon men fräknar i ansiktet fick det bli!
 
 
Det annordnades påskfest på dagis med sång och sen tipspromenad
 
 
Men med en övertrött lillebror på armen så lyssnade vi på sångerna de sjöng innan vi sade "hej då" till vår påskkärring och styrde vagnen hemåt.
 
 
Nu lagas det storkok till Max här och sen blir det nog allmänt mys dagen lång och jag ska verkligen försöka låta blir godiset som ligger i skåpet och väntar på de ev påskkärringarna som ringer på vår dörr! 

Fint med kvistar

 
Jag gillar när man kan gå ut och hämta in lite från skogen som man sedan kan göra något fint av. Som häromdagen då jag hämtade in några kvistar från vår björk och satte ner runt ranunkeln, fäste ihop dem med ett grönt band och så en fjäril fick sitta på en kvist.
 
 
Lite härlig spretigt blev det
 
 
Jag tycker de är så vackra, men vi får se hur länge jag lyckas hålla dem vid liv jag har förstått att de här väldigt sår att få att överleva inomhus!
 

Vårtecken

 

Vi är i lekparken och gräver i sanden för första gången i år, det är vårtecken så det sjunger om det!

 

 
Allt var frid och fröjd tills Olivia gick in och satte sig under en balkong och vägrade komma fram. Efter lite lockade så tog jag fram mitt sista kort i rockärmen, Byggare Bob. Efter att hon hade funderat lite, beslöt hon sig för att komma fram och vi lämnade snabbt lekparken så hon inte kröp in under balkongen igen! 

Påskris

 

Det blir ett sent "hej" här idag, med huvudvärk och vänner här så har det varken funnits ork eller tid för datorn! Däremot har vi haft tid att ta fram ännu mer påskpynt

 

 

Påskriset togs även in och pyntades, äggen hängdes noggrant dit av Lill-loppan

 

 

Sådär ja,  Påskriset check! 

 

Även lite slocknande penseer fick hamna i porslinsägg, så ja nu är nog påsken inflyttad här! 


Enkalste och godaste Råglimporna

 
Måndagskvällen har infunnit sig här i hemmet och jag är helt slut, somnade som en stock på lill-loppans golv vid läggningen så nu sitter jag med ömande rygg i soffan och gäspar stort. Tänkte bara snabbt tipsa om ett par limpor som jag hittade inne hos Ellinor, lättare och godare blir inte ett par limpor! Så in och titta på receptet och börja baka, snart kommer doften av hembakat sprida sig i ert hus och lyckan när ni njuter av en varm nybakad brödskiva där smöret sakta smälter på! 

Nu flyttar påsken in

 
Idag säger vi "hej påsken" och börjar fylla vårt hem med tuppar, ägg och påskliljor. De enklaste påskvaserna gjorde jag av ägg som jag gjorde håll i, hällde ut själva ägget och fyllde det sedan med vatten. Två påskliljor och  en kvist från en björk fick ta plats i äggvaserna!
 
 
En stolt tupp fick stå bredvid och så min lilla påskgrupp i bakgrunden. 
Idag var det varmt här, strålande sol, vindstilla och plusgrader! Vad mer kan man begära än att våren nu är på väg?!

2-års kalas

 
Dagen började med paketöppning och sång. Sen satte förberedelserna fart, ballongerna skulle ju bland annat blåsas upp till lill-loppans glädje!
 
 
Sen kom tjocka släkten med massor av paket
 
 
som öppnades först med hjälp av pappa
 
 
och sen med morfars hjälp
 
 
Den bästa presenten enligt olivia var nog hästen som gick och gnäggade! även en trumpet, till min farbrors lycka, blev väldigt populär!
 
 
Långbordet var dukat som alla fick plats runt
 
 
Det bjöds på fika
 
 
och tårta med smak av hallon, blåbär och lemoncurd
 
 
Tårtan slank ner även i lill-loppans mage som utbrast "mer mer" efter en första lilla tårtbiten
 
 
Barnens kusin Lilla Elsa var även med på kalaset och träffade släkten för första gången och med sina stora ögon tittade hon runt på oss alla.
 
 
Max och jag var matchiga och körde på rött dagen till ära! Tack tack alla ni som kom med fina presenter och gjorde vår lill-loppas 2-års dag så bra! 

Hipp hurrar, 2 år idag!

Idag fyller vår finaste tjej 2 hela år!! Älskade dotter du gör oss så galet lyckliga varje dag!


Fyndat i språnget

Jag fyndade en pall när jag egentligen bara skulle gå förbi en loppis, men denna fin pall för ynka 25 spänn ja då kan man inte låta den stå kvar. Måla benen vita eller inte är nu frågan!


Ny kärlek och lite påsk

 
Idag har jag och lill-lopppan varit och handlat blommor, alltid lika kul att gå runt i blomsteraffären och lukta på en blomma här och en där. Olivia i sin tur är mest inresserad av fiskarna som simmar runt i en liten damm i affären. 
 
 
I vagnen hamnade bland annat min nya kärlek, ranunkel och så fick lite påskliljor följa med hem.
 
 
Den här utblommade blomgruppen
 
 
blev lite mer livfull med påskliljorna och fjädrar jag hittade i garderoben!
 
 
Så nu har lite av påsken flytta in här hemma, resten av kycklingarna och äggen får nog flytta in  efter helgen! 

Föregångare

 
Jag fick för ett tag sedan barnböcker av min mormor som hon hade fyndat på en loppis. Lite gulnade papper som säkert minst ett barn eller två hade bläddrat och tummat i för många år sedan.
 
 
På varje sida är det små pilar som man kan dra i
 
 
och vips så kommer en ny bild fram. Man kan tänka att dessa är som föregångare till många av barnböcker som kommer ut idag med luckor som man kan lyfta och dra i så det hoppar fram djur eller läten! 
Böckerna var även på rim, tycker det är hemskt kul att läsa just barnböcker på rim! 

En snabb titt med gott resultat

 

Idag har jag varit rekordsnabbt på myrorna, nästan så jag fick lite ångest när jag och jennie halvsprang därifrån just med tanke på att jag inte hann titta på alla saker och kanske kanske missade ett fynd eller två. Men lite fick jag med mig hem, bland annat tröjor och pussel till en viss liten tjej som fyller 2 år på lördag här i huset! Vad kan då passa bättre än en mumin och en bamse tröja! 20 respektive 30 kronor gav jag för dem, nästan för billigt för dessa tröjor!

 

 

Varför vi halvsprang från Myrorna? jo för att möta upp två till härlig tjejer och ta oss en fika stund på Brasseriet här i stan

 

 

Över goda mackor satt vi där och pratade om framtidsplaner, åldersnojor och att det var skönt att inte vara 18 igen, barn och bebisar då en oss var gravid (ja inte jag alltså) och annat viktigt och oviktigt!

 

Mycket gott har de på brasseriet, bland annat kan man köpa sig en familjedammsugare! 


Färskt

 
Vissa dagar har jag hekt enkelt inte så mycket att skriva här och andra dagar har jag massor. Idag är det en sådan dag som det inte finns ett smak intressant i vårt liv att skriva om, förskolan, mys med syster och föräldrar och storhandling. Ja där var vår tisdag! 
På Willys där vi storhandlade hittade jag bland annat denna rosmarinväxt, är helt såld på växter och framförallt kryddor på stam. Så jag hoppas att jag kanske kan få till denna så den växer och blir som ett litet träd! För 29 kronor är det ju helt klart värt ett försök och det är ju så lyxig att kunna använda färska kryddor till matlagningen! Jag hittade även en kokbok till halva reapriset, sådan gillas skaprt! 

Muminskedar, ja tack!

 

På Coop här i vårt lilla samhälle har de för stunden ett erbjudande att om man köpet två stycken burkmat av Nestles sortiment så får man en muminsked. Här hemma varvar vi för stunden hemmalagat och burkmat till Max, så ja nu bunkrar vi burkmatsburkar och samlar skedar! För mumintrollet och Bamse är det som gäller för vår Lill-loppa!


Matdagbok

 
Max har fått prickar som kommer och går, förra veckan såg de ut som nässelutslag och denna vecka är det nya prickar. Han har en känsligare hy och reagerade på laktos när han var mindre, så han äter bara laktosfritt nu. Men för att få en liten bättre koll så skriver vi nu en Matdagbok för Max och även när prickarna kommer och när de försvinner. För de sitter sällan kvar längre än någon timme. Även att han sover så oroligt på natten gör att jag är lite orolig för honom, från att han har sovit själv i sitt rum ligger han nu tätt tätt intill och får gråtattacker x antal gånger om nätterna. Någon som känner igen detta?
 
 
Älskade skrutt blir prickfri och kry!

Fjärilar på väggen

 
För ett tag sedan så började jag klippa ut lite fjärilar till ett nytt litet projekt när jag av en slup fick en stund över och nu är det äntligen klart. En tavla blev det av fjärilarna!
 
 
Jag klippt ut fjärilar av papper med fint mönster, jag valde papper med blommor på som jag hittade i olika tidningar. Sen sydde jag ihop dem i mitten och vek ut vingarna. Lite latinska namn fick de med och sen var det bara att klistra upp dem och sätta in dem i en ram! 
 
 
Inspiration till tavlan fick jag från denna bok, perfekt bok med mycket tips och idéer som man kan sitta länge och bläddra i! 

Förberedelser

Min födelsedag är då passerad och nu börjar det bli högtid att börja förbereda och tänka till runt Lill-loppans stora dag, 2 hela år fyller hon nästa helg. Galet!
Det ska bakas lite till, lite bordsdekorationer ska göras och lite presenter ska inhandlas! Men först ev till stallhäng med vänner och sen ev träffa Systeryster och kusinvitamin!

 


Min födelsedag

 
Min födelsedag har varit riktigt bra, lill-loppan och jag for in till stan en sväng där vi möte upp mamma. Där tittade vi på presenter till en viss lill-loppa som fyller hela 2 år om 1 vecka! En lunch åt vi med, men de pannkakor som jag köpt till Olivia vägrade hon att röra. Nej mackor och mammas sallad med pasta och majs var så mycket godare.
 
 
Jag fick en kalasfin jacka av mor och far som åkte på så fort vi kom hem, en tjock tröja under nu när vintern vägrar att ge sig och sen perfekt som den är när våren kommer!
 
 
En fång tulpaner fick jag med, jag satte i lite av de grenarna av björken som jag tog in för ett tag sen och som nu "blommar". Perfekt sätt att piffa upp en bukett! 
Tack så hemskt mycket för grattishälsningarna, så glad jag blir! 

Hurra, idag är det min dag!

Hurra, idag är det min dag! Hela 29 år har jag lyckats samla på mig och jag känner mig så mycket visar än då jag var 28, eller inte.
Dagen började med sovmorgon, lång dusch, pussar och kramar från underbara barn och bästa sambon och nu frukost med Ernst!!

 


Nygammal

    
 
I somras var det blommor i den och sen höstas satte jag ljung i den. 
 
 
Nu har den föredetta ljuslyktan fåttt komma in och står nu och ska försöka få tvbänken lite fin
 
 
Några av blommorna vi planterade igår står där
 
 
och även en vas med nya kvistar som ska gro och sen hamna i jorden! 
Fredag idag, härligt. Tyvärr lillebror fortfarande hänig och Olivia är också lite tröttare än vanligt, så det blir nog en lugn fredag här. Men hurra fredag är det trots allt!

Svamprisotto

 
Ikväll lagade jag för första gången i mitt liv risotto och inte vilken som helst, svamprisotto! Dock hade vi ingen egenplockad kvar i frysen, så vi köpte en som ica hade varit ute och plockat. Det var även på baksidan av påsen som jag hittade receptet!
 
Det du behöver ha hemma är:
 
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl risottoris
1 dl vitt matlagningsvin
10-12 dl hönsbuljong, vatten och buljongtärning eller fond
1 kruka persilja
500 g djupfryst svampmix
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl riven parmesanost
 
Skala och hacka lökarna och vitlöken.  Fräs den sedan i en vid kastrull, tillsätt riset och rör om. Häll i matlagningsvinet och tillsätt buljongen i omgångar. Låt det nu koka i 15-20 minuter under omröring. 
Lägg i den frysta svampen i en torr het stekapanna, helst teflonpanna, och koka bort vätskan. Tillsätt matfettet när all vätska koka bort ur svampen och stek den sedan 4-5 minuter, smaksätt sedan med salt och peppar.
Plocka och hacka persiljan grovt. Koka upp riset med den stekta svampen, spänd ev med mer buljong om det behövs, rör ner osten, smaksätt med salt, peppar och rör ner persiljan. 
 
 
Ja helt dumt blev det inte, men med färsk svamp blir ju självklart ett strå vassare
 
 
Dagen har vi annars spenderat väldigt lugn, olivia plockade fram sin skottskärra och körde några varv med den
 
 
Vår finast prins har tyvärr blivit sämre under dagen, han har mest viljat mysa i knät eller sova. Lill-killen som alltid vaknar med ett leende på läpparna är nu bara trött och ledsen, hoppas så att han mår bättre imorgon. 

Ner i jorden

 
Efter en kass natt, ja som vanligt nu för tiden, så somnade Max redan strax efter frukost idag. Lill-loppan och jag hann med att först leka med alla djuren till hennes Noaks ark, pussla, diskutera vem som skulle borsta tänder på vem och så hann vi även med att plantera lite blommor innan Max slog upp sina blåa ögon. Blommorna satte jag i vatten för ett tag sen och nu var de redo att sättas ner i jorden! Perfekt då Olivia fick skyffla jord åt höger och vänster (och lite på golvet med) och jag kunde stryka en sak på min att-göra-lista!
 
 
Sådär, ett gäng nya blommor är nu redo att sättas ut i vårt hem och sprida lite grönska! Nu ska vi ut i solen en sväng, hopps ni alla får en finfin torsdag! 

Bloggtips

 
Såhär på onsdagskvällen tänkte jag passa på att tipsa om en blogg där god mat görs, I mitt lilla kök! Bakom bloggen finns Monica som jag följt, fast på hennes "vanliga blogg" ända sedan den dagen jag själv började blogga. Nu har hon startat en  blogg där hon lagar mat för fullt och tro mig, man vill laga både det ena och det andra som hon lägger upp bilder och recept på! 

Nykomling

För några dagar sedan hamnade det en nykomling i min garderob, finfin spets i vårig färg! jag gissar på att jag inte är den enda mamma som oftare kommer ut ur affären med kläder till barnen än till sig själv, så sambon gav mig ett presentkort på h&m så jag skulle unna mig lite kläder. Så denna har jag nu unnat mig!
Tröttheten och de vakna nätterna fortsätter här, så dagen kommer vi ta oss an i lugnt tempo. Ja och att det har kommit mer snö gör ju direkt inte att man blir piggare!


Nya grannar

 
Vi har fått nya grannar på vår gata, en gammal klasskompis till mig har med sin familj byggt ett fint hus när oss! Så ikväll har vi varit där och hälsat dem välkomna till gatan och spanat in deras hus. Jag köpte lite tulpaner, tog in liten grenar och hittade en rosa band i vår låda...
 
 
och vips så var en bukett klar att ge bort!
 
 
Deras hus var riktigt snyggt , med högt i tak och stilrena linjer
 
 
Denna tapet satt i deras dotters rum och jag tycker den var så galet fin! 

Dagar i solsken

 

Det är väldigt dålig uppdatering här för stunden, anledningen är en storasyster och lillebror som gärna är vakna på nätterna. Olivia är vaken minst 2 timmar i sträck varje natt, medan Max sover hyfsat bra så länge han får ligga så nära det bara går. Det är ju såklart väldigt mysigt, men man kommer aldrig riktigt till ro själv då. Så då är det tur att solen har bestämt sig för att skina de senaste dagarna, barnen har fått utlopp för sin energi och om man är ute är det inte lika stor risk att man somnar ståendes! 

 

Änderna har vi sagt hej till både en och två gånger, även lite bröd har det fått av oss.

 

och så letar vi vårteken såklart så det ska kännas som om våren är nära trots att vi har mängder med snö kvar!


Drömmen i förrådet

 
Min dröm står i förrådet och hänger. En gammal spis som vi tog ut från sommarstugan som stod på vår tomt innan vi riven den och byggde vårt hus. Jag har alltid drömt om att bo i ett hus med en gammal vedspis och den behöver ens inte fungera, nej det räcker bara att den finns där i köket så skulle det göra mig så lycklig! Men den lär nog står där ett tag till innan den en vacker dag kommer in i vårt kök. 
Idag står det bvc på schemat, Max vaknade med någon hudreaktion på hela magen. Så vi får se vad de säger när vi kommer dit. Sen ska vi fara till min mormor, prata, umgås, busa med barnen och bara hänga hemma hos henne! ja och så hoppas vi på att lite mer snö smälter i solskenet idag, våren kom igen nu! 

Kära Jönköping

 

Vilken härlig tripp det blev till Jönköping, precis så härlig som jag trodde att det skulle bli! Vi spenderade lördagen med att titta i affärer, gärna gamla godingar som vi hängde i när vi bodde där. Som ex Olgas hus, som är ett måste att besöka om man gillar inredning

 

Där stod jag bland annat länge och beundrade och kände på denna lampa gjord av fjädrar

 

Även alla små kryddor på stam stod jag länge och suktade efter, sådana vill jag så gärna ha! 

 

I en annan affär hittade jag dessa ljusstakar, fina som attans och liknande borde man ju kunna göra själv.

 

Vi avslutade lördagen med tappas på Anna Gretas (nej det är inte min tallrik som jag har tagit kort på), massor med prat, bio där vi såg Små citroner gula och sen ännu mer prat! Idag blev det lång frukost, innan vi satte oss i bilen och lämnade Jönköping för denna gång. 


Minnenas gata

 

Jag är tillbaka i kära Jönköping över helgen, jag bodde här för x antal år sedan. Nu är jag tillbaka och ska hänga med fina vänner som jag träffar alltför sällan, prata goda minnen, se allt nytt som hänt i staden, äta god mat och bara vara!


Hemma hos oss

 

Här hemma hos oss fortsätter de sömnlösa nätterna, men nu har jag galet mycket energi så gissar på att jag egentligen är övertött och går på sista varvet innan jag lär däcka i sängen sen när sambon kommer upp. Ja han jobbar natt så nu sover han så skönt och ostört i sin säng. Avundsjuk? Jag? Nej inte det minsta...

Men lite har jag ändå lyckats göra här hemma trots sömnbrist, bland annat har Max fått nya gardiner. Ja, vi fortsätter med temat påslakan som gardin! Även vimplarna fick hänga i fönstret ett tag! 

 

Mina blommor som står och ska få rötter har det pratats och pysslats med och ser ni, de är rötter på iallafall hälften av dem, så de ska ner i jorden snart! 

 

Nu är även båda stolarna och bordet omålat till vitt! Tänk vad lite vit färg gör skillnad, men funderar på att sätta en  liten färgklick på dem. Får se hur det blir med det! 


Gäsp

 

Efter några nätter då barnen har vaknat i skift och Olivia har tyckte att tiden runt tre på natten är bra att vara vaken på, känner jag mig idag lät sliten. Men nej, bara att gäspa på och leka vidare, sova finns inte alltid tid för. Nu ska vi ut en sväng till, så Olivia blir av med lite spring i benen och så att mamman inte somnar mitt i pusslandes! 
Har ni förresten sett, syrenkvistarna jag tog in för ett tag sen börjar nu bli gröna och fina!


Äntligen slår de ut igen

 
Efter en lång vintervilla slog idag äntligen våra vita pelargoner vi har i köksfönstert ut och sa "Hej våren!" Jag är egentligen ingen pelargonfantast, men dessa gillar jag väldigt mycket. Dagen har varit lugn här, mycket utelek, sovstund för 3 av 4 och nu ska vi nog ut en sväng till! Det verkar även som om ögoninflammationen är på väg bort från oss alla, något man lätt vill ställer sig upp och hurra för! 
 
 
Idag har jag även insett att jag måste ta tag och göra någon typ Inspirationspärm. Jag samlar på mig mängder med bilder som jag rivit ut från diverse inredningstidningar, mest på romantiska lantliga rum, men även en del bilder på barnrum. Dessa papper har en tendens att läggas i högar lite över allt, men nu ska de prydligt sättas in i någon slags pärm så jag lätt kan krypa upp i soffan och få inspiration.

Pumpkin

    
  
  
Jag har fallit för märket Pumpkin och skulle lät kunna inreda Max rum med både tre och tio saker från detta märke. Jag gillar de små ugglorna och den fina gröna färger. En vänn berättade att det har öppnat en hel affär med detta märke här i Norrköping, så den måste jag verkligen besöka nästa gång jag far in till stan! 

Klippa fjärilar

 

Våren verkar faktiskt (peppar peppar) ha kommit för att stanna nu. Sol idag igen, fågelkvitter och jag lämnade halsduken hemma! Härligt!
Efter en väldigt tidigt morgon då vi klev upp strax efter sex, ja tidigt för vår familj iallafall. Så har jag nu ett kort stund för mig själv då båda barnen nyss somnade som stockar i vagnen. Så en kort stund med pyssel fick det bli, riktigt lyxigt! Jag håller för stunden på med en fjärilstavla, så nu klipper jag fjärilar av papper med blommor på jag har rivit ut från olika tidningar. Vi får se hur många jag hinner klippa till innan något barn vaknar!


Glasögonorm

 
Sådär ja, både små vildningarns sover i sängarna och snart sover även mamma i detta hus. Kvällarna då man har kvällpasset själv, eftersom sambo jobbar, är det extra skönt att lägga huvudet på kudden! 
Jag har förresten gått och blivit glasögonorm, jag hoppas det bara är tillfälligt och att jag sen ska kunna ha dem lite till och från. Men vi får se hur det går med den planen!
Såhär på söndagskvällen sitter jag även och funderar på om jag ska klippa lugg igen eller ej, svåra beslut att ta! Jag får helt enkelt sova på saken. Nej dax att sova, vi ska nu försöka sova bort ögoninflammationen!

Morgongymnastik

 
Max den lilla hurtbullen tog fram sin boll i morse och så ropade han" kom igen nu mamma och storesyster så kör vi"
 
 
..."och så sträck på ena benet"
 
 
"vi ställer oss i planka"
 
 
"och upp med baken, hej och hå"
 
 
"sist så kryper vi ihop igen"
 
 
"sådär ja, då var morgonpasset avklarat!" 
 
Nej Olivia och jag hängde inte på hurtbulle, utan vi konstaterade istället att vi har fått en lindrig ögoninflammation. Jaja någon gång ska det väll vara den första. Men nu både ser och känns det bättre, men det blir nog en hemmadag för lill-loppan imorgon ändå! 

Hej Ester!

 
Denna lördag har vi varit hos en av mina vänner och sagt hej åt deras söta lilla dotter Ester.
 
 
Max var chokad att han nu längre inte var minstingen i gänget
 
 
Medans de andra barnen lekte på som om morgondagen inte existerade
 
 
Lill-loppan provkörde även Elliots bil, en väldigt nöjd lill-loppa kan man säga!
 
 
Vi mumsade bland annat på blåbärspaj och hann prata om allt mellan himmel och jord, viktiga och oviktiga saker, intressanta och sissådär lagom intressanta saker. Precis som det ska vara! 
 
 
Jag passade även på att beundra lite av inredningen, denna ram brukar jag alltid kasta en blick på och önska att den var min! 

En kvist av våren

Vår soffklädsel är på kemtvätt, därav denna lila förklädnad...
 
Återigen har våren gjort sig påmind här idag, det droppar från stuprören, vi har grävt i gruset på vår tomt och solen skiner på trädgrenar utan snö! Jag såg att det har börjat bli små knoppar på syrenbuskarna och på björkarna, så jag tog in lite av varje och hoppas på att de snart slå ut. Så om våren vägrar komma utomhus, kanske det blir vår här inne iallafall! 
Fredagen har passerat i ett kick och snart ska vi ner till mina föräldrar för fredagsmys och pappas goda mat, sådant man kan längta till i flera dagar i förväg! 
 
 
Titt, snart så borde de ju bli små gröna blad på grenarna! 

RSS 2.0