Fina fredagen


Fredag redan, veckan har som vanligt passerat i en rasande fart. Men ännu har vi ju helgen kvar förstås! Efter jag hämtat barnen så for vi hem till vän och lekte och pratade om allt och lite till! 


Det lektes högt och lågt och även en del målande hans det med.


Nu på kvällen blev det som vanligt på spåret och så kliande det som bara den i fingrarna efter att få pyssla med något, så pärlorna fick åka fram ikväll! Ha en mysig fredagskväll! 

Mer vild än tam


Idag hittade jag min nya kärlek, nämligen denna affär. Jag ville in till stan och leta inspiration och hamnade här och blivit totalt kär.

Allt vill jag ha! 


Jag såg även denna, en gren de hade skruvat krokar i och sen hängt lyktor under. Underbar idé, så skulle jag vilja ha fast större över vårt soffbord


Vad jag fick med mig hem var dock bara en blomma, en mer vild än tam! 
Vab


Idag är det min första vabdag, Lill-loppan har feber och är allmän hängig. Så idag blir det en dag i lugnets tecken. 


LoppislördagMan ska aldrig aldrig aldrig nämna något i stilen som "tänk att vi klarat dagisstarten utan någon som helst sjukdom" . Så fort man bara tänkt tanken så kommer det, febern kom idag  till Lill-loppan och hoppas så de försvinner snabbt. På förmiddagen, innan febern kom, var vi på en loppis. Känslan av att leta bland allt mellan himmel och jord efter det där perfekta fyndet är oslagbart! 
Krukor, ljuslyktor, glasflaskor fick bland annat följa med hem.


Tavlor, och ja den stora är mycket finare i verkligheten, hittade jag.


Och så fick en ny kruka följa med hem, så nu blev vårt badrum lite finare! 

En Fröig Limpa

 
Dom här ledig onsdagarna (jag jobbar bara 80 %) är guld värda. Bara att få mysa och busa med barnen en hel dag mitt i jobbveckan är oslagbart! Idag medan Max sov passade Olivia och jag på att baka lite. Jag har svårt för gluten för stunde, så min syster tipsade mig om ett gott lchf-bröd.
 
 
Jag älskar bröd, kan äta allt och lite till. Att jag tänkte att vi skulle baka nybakat "vanligt" bröd gjorde nog inte att detta bröd riktigt fick en rättvis bedömning av mig sen när jag väll provsmakade. Dom var ok, men ska dock ta lite mindre brödkryddor i nästa gång. Men jag tror att detta bröd blir godare för varje macka! Om ni är sugna på att testa brödet så hittar ni receptet här.
 

Uppåt väggarna

 
Energin är helt körd i botten för stunden, så vi har en lugn söndag här. Jag och Olivia var i förmiddags iväg hos ett par vänner och åkte pulka och lekte. Nu röjer barnen och sambon på övervåningen och jag ska nog sova en stund innan det nog blir pulkaåkning igen!
Hemmet står för närvarande stilla, inte mycket händer med inredningen. Det senaste som vi gjort är att vi satte upp backarna som jag hittade på en loppis på väggen i tvättstugan. Jag funderar på om jag ska betsa dem eller inte, men så länge får de sitta som de är. Perfekt med ännu mer förvaring! 

Lördagshäng


Idag har vi haft lördagshäng mest hela dagen, först häng i pulkabacken och sen in i värmen med god lunch, bus och mys! 

På eftermiddagen gick vi till pulkabacken igen och det är något speciellt att vara ute vid skymningen när snön ligger tung över landskapet, man vill helt enkelt aldrig gå in! 

Ett gäng sticklingarAtt börja jobba tar på ens krafter, det känns som om jag konstant går runt i ett litet tröttare tillstånd nu för tiden! Ikväll tog jag äntligen tag i några av mina pelargoner,  flera av dem är taniga och behöver klippas. Så ett gäng sticklingar har jag nu som står i olika vaser i väntan på att sättas i kruka! 
Kli i fingrarna


Det är kväll här i huset nu, barnens sover som stockar och jag och sambon ska äta god mat nu. Han fyller ju ändå bara år en gång per år så då får man Lyxa till det lite med festlig mat mitt i veckan. För stunden kliar det i mina fingrar, denna gröna skönhet vill jag ska bli vit. Men dröjer nog tills våren kommer innan jag kan ta ut och slipa soffan, men nu står den på sin plats och det är ju så mysigt med en kökssoffa! 

Äntligen


Så kom äntligen dagen vi kunde ta fram pulkorna och dra till backen! För äntligen har vi snö här och nu hoppas vi på lite kyla ett tag så det fina vita täcket ligger kvar! 

TylösandDet har varit tyst här inne några dagar, men jag har haft fullt upp nere på hotellet i Tylösand där jag varit på säljkonferans. Nyttig information, trevliga kollegor, fantastiskt fint hotell, roliga kväll med mycket dans och underbar mat! 


Jag och sambon måste bara åka ditt över någon helg i sommar, jag blev helt kär i hotellet och dess omgivning! 

En kupa fylld med grönt

 
Idag är jag hemma och skrotar runt med barnen, 80 % ska jag jobba så varje onsdag har jag hemma med våra små! Skrotat, städat, lekt, ja det är nog det vi hunnit med. Sen har jag även kommit på vad  jag ska fylla glaskupan med.
 
 
Något grönt tycker jag mig se...
 
 
Helt rätt!
 
 
Lite sticklingar fick hamna här i och stå tills de fått rötter och kan sättas i jorden, jag har tyvärr ett gäng pelargoner som är lite småhängiga nu så då gäller det att se om jag kan få ha kvar dem genom att ta en ny blomma av dem! 

Nytt kapitelIdag började ett nytt kapitel i vår familjs liv, efter nästan tre år på hemmaplan med barnen började jag idag att jobba. Men det känns bra, roligt och kul att få känna sig lite smart! Så detta ska nog också gå vägen, vi ska bara hitta in i våra nya rutiner och det lär nog ta ett tag! 

Vårvibbar


Idag kom jag hem från stan med en klänning som det sjunger vår om. Kortet är kasst, så den är galet mycket finare i verkligheten. Vissa kläder ser man genom hela affären och vet, den ska jag ha. Denna klänning var ett sådant plagg. På Gina Tricot hittade jag denna skönhet! 

Våra dagarDe senaste dagarna har bara försvunnit i ett hu


Det har varit lunch med vänner. Lek för barnens del, planering för ev gemensam 30-års fest för vår del. 


Det har varit besök i Jönköping hos vänner det var alltför lång sen man såg.  
Det blev mänger dem prat


Och så hann vi med att spring i affärer med


Och jag ångrar med stort att jag inte köpte med mig denna tavla hem! 


Dessa kuddfodral fick istället följa med. När vår kökssoffa är ommålad ska bland annat dessa ligga fint i den! 

Inbäddad i mossa

 
Vår torsdag har vips försvunnit, med besök hos naprapaten, en fin vän var här på eftermiddagen och hälsade på och barnens farmor var här på middag. Julen börjar även försvinna mer och mer här hemma, men julrosen finns ännu kvar på vårt bord och kommer göra det tills den är redo att planteras ut i vår. Men istället för kopparkrukan fick den bli inbäddad i mossa. Samma mossa och korg som hyacinterna så fint stod i blom i.
 
 

Ut med JulenDagen började med ett återbesök för Lill-loppan hos öronklinken, som tur var så tror de att det kommer gå tillbaka av sig själv! Underbart! Sen så har vi mest segat här hemma och städat ut julen, Så nu är vi redo för det nya året! 

RSS 2.0