Kladdkaka med Daimgrädde

 
Såhär på söndagsmorgonen tänkte jag tipsa om en väldigt god och lättbakad efterrätt att bjuda på eller mumsa på själv, kladdkaka med daimgrädde. Ja bara namnet låter ju gott!
 
Det Du behöver ha hemma är:
 
200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2,3 dl vetemjöl
1 krm salt
 
Daimgrädden
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2 st daim, duppelförpackningar
 
Börja med att smörja en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, jag tog en annan fin form som jag hade hemma. Smält smöret till kakan och bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda det till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa under tiden upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt i en separat bunke, rör ner det i smeten och rör till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt den sedan svalna helt och kladdkakan kan gärna stå i kylen över natten.

Nu är det dax för daimgrädde. Börja med att lossa kladdkakan ur formen, ja om ni har det i en vanlig form är det ju bara låta kakan vara kvar! Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa sedan daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden. Bred nu grädden ovanpå kladdkakan och dekorera med krossad daim.
 

Berlock

 
Idag har jag äntligen fått mig en dos av secondhand, bara jag kommer in i en sådan affär så infinner sig något lugn i mig samtidigt som jaktinstinkten börjar! Jag fick sällskap med vännen Jonna och ja, en del fynd gjorde vi allt. Men ska ev fixa lite med en duk innan ni får se dem!
Förra hösten var vi på en liten roadtripp och då hälsade vi bland annat på hemma hos min sambos farbror och fru  hus. Deras hus och inredning är så häftig, mycket fina udda gamla och nya möbler som man avundsjukt beundrar och maffig utsikt med havet bara rakt över gatan! Vi fick en hel del fina saker av dem, bland annat denna otroligt fina berlock. Jag och sambon har haft lite olika åsikter om vart den ska hänga i vårt hem, men så igår lade jag den av en slup på tårtfatet och ja, där passade den så bra så där fick den ligga kvar! 
 
 
På hyllan mellan klockan och "bromsskålen" fick tårtfatet stå med belocken på.

Shoppat

 

Japp jag kom allt hem med en hel påse fylld med fina grejor från affären igår, det var 70 % i hela affären utan skorna de var 50% på. Nu var det rejält utplockat men lite hittade jag allt, bland annat den superfina blåa regnjackan till Lill-loppan!

 


Höstdag

Idag är det en sådan dag då man bara älskar hösten, Klarblå himmel, härlig luft, fina färger på träden och vindstilla!
Vi har nu lämnat av Lill-loppan på förskolan och ska nu till BVC för att mäta och väga lillebror, sen hoppas jag kunna göra fynd i en barnaffär som tyvärr stänger här i stan! Fin torsdag på Er!

 


Fjärilar

Lillebror gillar sina fjärilar i taket. Så pass mycket att det princip är den enda platsen han är nöjd på såhär på kvällskvisten! Här ligger han och sprattlar med armar och ben som bara den och tittar på fjärilarna då de flyger runt runt runt!

 

  


Modern trollfamilj

I morse upptäckte jag detta, det växer en svamp i en av våra blomkrukor inomhus! I sagor växer det ju alltid svamp på trollens näsor, är vi då en moder trollfamilj måntro då det istället för att det växer på våra näsor växer i våra blomkrukor?!

 


Chokladdoppade Cookies

 
Idag har jag vågat mig till öppna förskolan för första gången med Max. Mycket trevlig var det, så nu ska jag ut och vara social igen! De här två månaderna har vi behövt vara hemma, lära känna max, hitta nya rutiner och komma tillbaks själv på banan igen. Men nu, nu ska jag som sagt ut och bli social igen!
 
Tänkt tipsa om ett recept på kakor som jag bakade förra veckan. Flera av Er undrade just om dessa kakor, så här kommer receptet och jag har hittade det i tidningen Hembakat! 
 
Det du behöver ha hemma är:
 
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
1 dl hasselnötter, grovt hackade
150 g mörk choklad, grovt hackad
 
Garnering
choklad
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Rör smöret, vaniljsockret och brun farin poröst. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och havregryn i en separat bunke och blanda sedan ner det i smeter. Blanda tills degen blir smidig och vänd sedan ner nötterna och chokladen. Rulla runda kulor av degen och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det ska bli ca 30 kakor. Tryck till kakorna med en kniv och grädda de sedan i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. Låt nu kakorna svalna innan de doppas i smält choklad och läggs upp och ner så att chokladen stelnar. Sen kan du bjuda nära och kära på goda kakor! 

Kort i mängder

 
Dagens syssla är att sortera ett gäng kort som jag har framkallat. Sortera i ordning och sedan ska de in i album!
 
 
Väggen ovanför symaskinen blev nu äntligen klar med, då jag hade missat att betälla ett av korten förra gången. Från sommarstugan till vårt färdiga hus!
 
 
I samma veva som alla kort kom så kom även förstoringarna som ska sättas in i det gamla fönstret från lekstugan som stod på tomten när vi köpten den. Tyvärr var vi tvungna att riva den, men ett av fönstrena sparade jag. 

Gucci

 
Denna galet goda parfym fick jag av min sambon på vår årsdag! Den luktar så gott och är så fin där den står på vår badrumshylla! 

Kräftskiva

 
Igår så var det kräftskiva
 
 
Nästa hela mitt barndomsgäng var samlad, den längst har jag varit kompis med sen jag var fem år! Det är länge det!
 
 
Det bjöds på kräftor
 
 
och så hade vi pajtävling! jag kom sist, hahah!
 
 
Det åts och dracks med de obligatoriska hattarna på
 
 
och så kramkalas i soffan hamns det med
 
 
Det var en galet lyckad kväll, barn somnade på madrasser på golvet och i soffan medan vi vuxna pratade ända till långt in på natten. Halv fyra somande jag som en stock i sängen, så ja man är sisådär lagom pigg idag! Med det är det värt efter en sådan rolig kväll! 

Prinsen

 
Idag blir vår lille prins 2 hela månader, vart har tiden försvunnit?! men har vi någonsin varit utan honom?! Nu ler han mot oss igenkännande och kan följa oss i blicken. Han gillar fortfarande att ligga tätt tätt bredvid och sova, men han blir modigare och modigare och sover mer och mer i sin säng!
Vår lille kille, kan inte få nog av att pussa och krama dig!!  
Jo vi har börjat planera hans dop nu och jag är på jakt efter någon fin sång som en solist kan sjunga på hans dop, någon som har något förslag? 

Kastanj

 
Denna fredag som blev en väldigt regnig sådan har vi roat oss med att färga håret. Jag, min stora syster och mamma har nu alla nya färger i håret, lagom till helgen så piffar vi till oss lite. Kastanj hette färgen som hamnade i mitt hår och nöjd blev jag allt med färgvalet!  Så nu tar vi fredagskväll med mys i soffan och god mat! Hopps ni alla får en finfin kväll och helg nu! 

En god start

God morgon!
Idag blir det rök ute när man andas, vilket hösttecken! Men solen skiner än så länge här iallafall!
Redan fredag och dagen bjuder på mys med stora systern som är i stan, ja och så lite fix och don som vanligt!
Tänkte tipsa om en väldigt god och lätt förrätt. Stek lite bröd, lägg på skivor med getost ringla över honung, lite peppar och salt och så in i ungen på grilleffekt. Ta ut dem när osten fått fin färg, ca 4-5 min, toppa med ruccola och servera! Galet god start på måltiden!

 


4 år

 

Idag var det 4 år sedan min sambo och jag bestämde att vi nog nu allt var ett par, 4 år mängder av kärlek och lycka! Tänk vad snabbt tiden går när man har roligt och så mycket vi har hunnit med på dessa år! Livet innan vi blev två känns som ljusår bort!


Pimpa korgen

Idag är det kalasdax då min mormor fyller 75 år, så finklänningen har plockats fram, håret ska fixas och jag har just fixat lite med korgen fylld med mat vi ska ge henne! Jag gjorde bollar av silkespapper och fäst runt handtaget, så blev korgen lite festfin den med! Nej måste fortsätta fixa för kalaset nu!

 


Ugglor i mossan

 
Jag, Olivia och min mamma var igår en sväng på blomsterlandet för att piffa upp våra hem lite med lite nya blommor. Det är alltid så kul att vara i blomsteraffärer, få lite inspiration och känna alla olika blomdofter.
Ljung, blomma till sambons kontor och denna fina hortensia i den ursöta krukan till lill-loppans rum fick följa med hem.
Krukan tillhör en ny serie som nu säljs på blomsterlandet, fanns hur mycket fint som helst och jag hade lätt kunnat köpa med mig ett gäng mer krukor och saker från serien.
 
 
     
     

Krukor, kuddar, fåtölj och olika burkar...lätt en av varje skulle jag vilja ha!
 
 
Men denna fick det som sagt bli denna gång, men får se hur länge jag kan behärska mig tills jag köper något mer!
 

Söndagsfika med släkten

 
Igår hade vi delar av släkten här, det är ju alltid mysigt att träffa släkten! Prat, skratt och såklart fika bjöds det på igår!
 
 
En tårta bakades dagen till ära som dekorerades med guldhjärtan. Jag körde en favorit i repris och bakade denna goda tårta
 
 
Jag kan nu äntligen komma i min fina prickiga klänning som jag fick av sambon i våras! Max var tuff och körde på en body med vilda djur på!
 
 
Lill-loppan valde nyckelpigor och bara ben istället
 
 
Presenter fick vi med, olivia fick fullt med sånger, ramsor och berättelser
 
 
och Lillebror fick bland annat gröna fina kläder från Villervalla, tack tack!!
Nu ska vi kasta oss över måndagen, baka, tvätta, mysa, sova och till blomaffären är dagens planer! 

Kärlek

Kärlek till alla er som tittar in här varje dag och tar del av vårt liv!

 


Tårtfat

På söndag kommer tjocka släkten hit och ska säga "hej hej" till Max, så kakor bakades igår och imorgon blir det att baka en tårta! Något som jag har saknat är ett fint tårtfat, så tårtan kommer upp lite vid dukningen. Så igår var jag en sväng på loppisen nere i vårt lilla samhälle, en fin ljusstake och ett glasfat fick följa hem. 
 
 
Sen var det bara att ta lite superlim på ljusstake och vips så har jag fått mig finfint ett tårtfat för ynka 40 kronor! 

Små ljung

 
Ett tips till alla som tänkte fylla sina balkonger eller trädgårdar med ljung nu inför hösten, på Bauhaus säljer de små ljung för 10 kr/styck. Jag var och köpte två häromdagen, de är de som står längst fram i krukan! 

Tuff tuff tåget

 
God morgon!
 
Vilken höstdag det ser ut att bli här idag, solen skiner från klarblå himel.  Men det gäller att njuta för imorgon kommer regnet. Max sov idag ända till halv sju, härligt. Så idag känner man sig så ovanligt pigg! 
Idag lekte vi länge med en tågbana från brio som Max har fått från sambons farbror och fru innan vi begav oss till förskolan. Eftersom lillebror ännu är lite för liten för den så fick Olivia provbygga och provköra den, helt klart godkänd enligt henne! Nu när lill-loppan hittar på äventyr på förskolan ska jag sätta igång och baka till helgen då släkten kommer på besök, lite lättare att baka när man bara har ett barn hemma!
 
 
Tåget for fram på tågbanan
 
 
så snabbt att det ibland for av
 
 
och vad vore en tågbana utan ett eget stationshus, här i en mjukare variant! 

Turkos kärlek

Stod länge och beundrade dessa fina turkosa ting häromdagen i en affär här i staden, skulle lätt kunnat ta de båda under armen och traska ut från affären!

 

 


Lugnet råder

 
Här skiner solen in i ett hem där lugnt för tillfället råder, lill-loppan var vi och lämnade av på förskolan på morgonen, lillebror sover och sambon med efter nattens jobb. Så det är bara Alice och jag som fixahär hemma , hon luktar på blommor, äter mat och springer ut och in. Själv ska jag vika lite tvätt, framkalla kort och bara ha lite egen tid, det behöver man ibland!

Finfina rosa skor

Igår hade även alla affärer i söderköping söndagsöppet och vi fyndade dessa fina skor till olivia för bara en hundra lapp! Både fina och verkar väldigt lätta och bekväma.
 
 
Även en loppis hade öppet till min stora glädje och vad fann jag där om inte fem tallrikar av den serien som jag samlar på, Venus heter den och tillverkdes i början av 1900-talet. De tallriakr jag har sen tidigare har jag gett minst 25 kr/st för, dessa gav jag en femma för. Det kallar jag fynd det! 

Gästabuden i söderköping

 
Vilken dag vi har haft i söderköping!
 
 
Hela staden osade medeltid och de hade gjort ett markandsområde och här snackar vi inte vanliga "knallare" utan allt som såldes var av toppkvalite och handgjort. 
 
 
Det var en salig blandning sm såldes.
 
 
vi hade vår egna lilla munk med oss...
 
 
Det var även riddarspel i staden
 
 
och självklart fanns det ponnyridning
 
 
tada vår lilla ryttarinna! olivias första ridtur, ja det ska börjas i tid! återigen vilken dag, ett hett tips till alla er som bor i östergötland, boka in gästabuden i söderköping nästa år!

Lördagsfina

Idag ska vi fara tillbaks till tiden, vi ska denna söndag hänga runt bland riddare, bågskyttar och gycklare. Det är i söderköping som tiden har dragits tillbaks i, så där ska vi varndra på kullerstensgatorna i solen och njuta, förhoppningsvis! Så ville mest bara titta in och säga hej och visa upp hur lördagsfina vi var igår, då jag invigde den fina klänningen jag hittade på rean förra veckan! ja kortet blev lite mörk, jag ser inte så glad ut och lill-loppan ser trött ut, men vi tränar fortfarande på detta att ta kort på oss själva!

Oljigt värre

 
God morgon!
Vad lite nattsömn gör skillnad, när lillebror äntligen sov lungt så sov han från tolv till halv sju! Jag känner mig som en ny människa med lite över 6 timmars sammanhängande sömn, eller ja som en ny-gammal jag!  
Igår så var jag och handlade lite mat och kom även hem med två nya inredningsdetlajer i oljans tecken. 
 
 
Dels så köpte jag denna finfina lilla kanna. 
 
 
och så denna fina burk som jag brukar stå och beundra på hyllan fick igår följa med hem!  
 
 
I vår vita hylla i köket får de stå tills vidare bland blommor, gammal kaffekvarn och torkad svamp. Det är en salig blandning i hyllan!

Alicemössan


 
Idag damp ett kuver med denna mössa ner i vår brevlåda, det är en Alicemössa som jag köpte för ett par dagar sedan. Jag läste om denna mössa inne hos Malin som själv hade köpt en till sin dotter. Alicemössan är ett företag som drivs av en mamma som har en dotter som heter Alice och som har drabbats av en cancer. Hon tillverkar mössor och säljer och för varje mössa så 50 kronor till barncancerfonden. Så kom igen, köp en fin mössa till era små ni med och stöd deras kamp mot att besegra cancern.

Hundvakt

Idag och imorgon är vi hundvakt till denna buse! Solen skiner och det är en finfin höstdag, så nu ska jag njuta vidare av att låtsas vara hundägare!

 


Vår onsdag

 
Onsdag idag och det är grått grått och grått så långt ögat når. Så vi har pysslat med lite allt möjligt idag, vi har bland annat hejat på killarna i vår trädgård som har börjat bygga vår pool
 
 
Vi tog oss en promenad och Lill-loppan körde stolt vagnen med lillebror i
 
 
Max har idag börjat äta en ny ersättning, då vi ska se om hans utslag beror på att han inte tål laktos eller ej. Då jag inte tål laktos så är ju risken ganska stor att han tyvärr inte heller tål det.
 
 
Jag har letat efter nya brödrecept att baka, någon som kan tipsa mig om ett lätt bröd med inte allför många olika jäsningsperidoer att baka? 
 
 
och så går vi runt och beundrar de fina blommorna vi fick av sambos mamma som nu börjar slå ut, så vackra! 

Vardagen

Nu har även vardagen kommit till oss, i söndagskväll började min sambo jobba efter ett uppehåll på 8 veckor. Så nu blir förmiddagarna och kvällarna mina och barnen! Självklart de två första nätterna som jag hade barnen så vaknade dem om varandra, som om de hade en pakt mot sin mor! Max sena dygnsrytm gör inte nätterna lättare, då han gärna hänger sig uppe till strax innan midnatt! Men men när vi kommit in lite mer i vardagen och lillebror blir större kommer nog nätterna bli lite lättare och jag kommer bli en piggare Sofie igen!

 


Utblommat

 
Från att ha det har varit fint på vår framsida med massor med blommande blommor
 
 
Så ser det nu mest ut såhär, de flesta blommorna har blommat ut och vissa av löven börjar bli röda. Så mer ljung och andra höstblommor måste inhandlas så det blir lite fint igen. 
 
 
Men några som inte verkar ge sig är mina tomatplantor, 95 stycken cocktailtomater håller på att bli röda och mogna att ätas snart! 
 
 
Ni har väll förresten inte glömt att det nu är hög tid att ta frön från ettåriga sommarblommor! 

Sitt vackert från Åhléns

 
Jag var en sväng med mor min på stan i fredags och Åhléns är en av mina favorit affärer, speciellt alla deras fina pallar och små fåtöljer. Dessa två skulle jag lätt kunna ta med mig hem
 
 
Även dessa två små skulle jag utan att blicka lätt kunna placera i barnens rum, galet gulliga!
 
 
Likaså denna rutiga kan få flytta in i vårt hem
 
 
och denna pall i de härligt röda färgerna kan jag säker hitta en plats åt
 
 
För att inte tala om detta fina bord, har ni sett något finare?!

Ljung

 

Hur kan varje månad gå så fort?! Redan första september, var försvann egentligen augusti och sensommaren?! Men hösten blir mysig med och med den här farten är det ju jul nästa vecka!

Ljung har nu lagom till september och hösten fått flytta in och pryder nu vår lilla entré med sin fina färg!

 


RSS 2.0