New York Cheesecake med blåbär

 
Vilken lördag det är idag, sol och varmt och vi har just varit och inhanldat lite till vår trådgård så nu ska jag snart ut och pyssla i solen!
Jag bakade en Cheesecake häromdagen som blev riktigt god, min smabo har pratade om denna i ja nästa 3 år så ni kan ju tänka er vilka förväntningar både jag och sambon hade på den! och den blev så god som vi trodde, god och väldigt mäktig! 

Det Du behöver ha hemma är:

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g philadephia ost
2,5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citorn/limesmak)
1 dl frysta bär
 
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret och krossa kexen. Blanda samman kexen och smöret och packa blandningen hårt i en form med löstagbar kant. Grädda botten i ugnen 10 minuter och låt den svalna. 
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesellan och färskosten och vispa allt krämigt med en elvisp. 
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen i smeten och vispa väl, häll sedan i grädden lite i taget under vispningen. Smält nu chokladen och rör ner den i smeten. 
Fyll smeten över kakbotten och strö bären på toppen. Grädda kakan i ugnen i 30 minuter, man kan täcka kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Låt chessecaken stå i kylen över nattten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp!  

Frillan

 
Lill-loppans hår är inget att leka med, det lever sitt egan lilla liv! Så här såg hon ut häromdagen i håret efter hennes eftermiddagslur. Jag ska upp och väcka henne nu, jag undra allt hur frillan ser ut idag?! 

Trall

 
Häromdagen så lade sambon ut trallen som vi köpte från IKEA utanför vår ytterdörr. Innan så var det bara betongplattan där och vilken skillnad det blev med trallen! Ser så mycket mer välkomnande och hemtrevligt ut. Vi sitter ofta där, gräver i gruset, filosoferar eller som här äter lite päron och då är det så kallt att sitta på betongen, nu blev det genast mycket skönare! 

 
Vi är mycket nöjda, nu ska den bara oljas in så är det klart! 

3 av 3

 
Jag gillar verkligen att vara gravid, jag gillar min stora mage och att känna lillebror röra sig runt där inne. Men nu börjar jag länta efter att få ta på mig fina kläder och få köpa fina sommarklänningar att valsa runt i. Dessa tre klänningar från H&M skulle lätt kunna få flytta in i min garderob, kluriga är just bara vilken färg som var finast i de olika modellerna! 

Ultraljudsdax

 
Strålande sol och blå himmel har vi här idag och redan 18 grader, då kan man ju inte vara annat än lycklig! eller klart, det skulle jag nog varit fast regnet öst ner med såklart! Idag ska vi in och titta till lillebror i magen, han har alltid varit väldigt svårt att mäta för vår barnmorska. Så tidigare i veckan när vi var där så ville han inte alls avslöja hur mycket han hade växt, dels hade han sjunkit ner lite och så är det visst svårare om mamman är länger att mäta och med mina 180 räknas jag som kanska lång! Så idag ska vi göra ett ultraljud, det är ju säkert ingen fara men bara för säkerhets skulle se så att han växer som han ska! Är det förresten någon av Er som hört elle själv prövat västerviksbedövning?! 

Snart

 
Snart slår lavendel ut i våra rabatt

 
Snart kan man plocka och äta av våra röda vinbär

 
Snart kan vi njuta av våra vackra vita hortensior som växer på tomten. 

 
Snart kan vi plocka oss ett bigarrå eller två och njuta av

 
Snart slår dessa blommor ut och överraskar oss med hur de ser ut, för jag har absolut inte aning om namn eller ens om färg på blommorna. Det gör det hela mer spännande. Snart snart. 

Dörrmatta

 
Min sambo han smart han! När vi var på IKEA så lade han i en tunn dörrmatta i vagnen, jag tänkte att han säkert skulle ha den vid någon dörr och tänkte inte mer på det. Men istället för att att lägga den vid en dörr så fick Olivia den framför hennes stol, som sparkskydd. Vi har sådana skydd som är tänkta till sätena, men de har vi istället i bagageluckan, som skydd under vagnen. Jag tycker det var väldigt fiffigt av min kära sambo att köpa dörrmattan! 
Idag ska vi hänga med mina lillasyster som är hemma här i staden en sväng, alltid så mysigt någon av systrarna är hemma, då gäller det ju att passa på att umgås så mycket som möjligt! 

En dag på IKEA

 
Idag har vi varit en sväng på IKEA, alltid lika roligt att vara där, men farligt för det finns ju så mycket som man vill ha! Olivia hittade en perfekt stol att sitta i och jag ångrar lite att vi inte köpte den. 

 
Vi spanade in deras kollektion PS, en del är snyggt men mycket är inte riktigt i min smak.

 
Ny var den "blå kollektionen" som de skyltade och gjorde reklam för. Det fanns riktigt mycket snyggt och jag började genast funder om vi skulle göra något rum i det blå temat här hemma.

 
Då skulle jag bland annat kunna köpa dessa och hänga i taket! 

 
Efter en titt på övervåningen så var det lunchdax, men Lill-loppan tyckte barnhörnan med barnen och framförallt bänkarna som man kunde klättra upp och ner på var för spännanden så äta gick inte. Så jag och sambon fick äta i skift.

 
Vi lyxade till det och delade på en efterrätt, farligt när allt är så billigt!

 
Vi fick med oss lite smått och gott hem, mest praktiskt prylar, en strykbräda och ett gäng ramar som inte fick plats på bilden!

 
Även fyra förpackningar med trall fick följa med hem! Nöjda och trötta ska vi nu ta tag i att skeppa ut alla saker i hemmet där de ska vara! 

För ett år sedan

 
För ett år sedan så kom vårt hus! eller ja, husmoduler kom och så byggade de ihop dem på plats! Det var så fascinerande att se och då blev det verkligt, fast vi nästan haft tomten i 1 år då, att här ska vi verkligen bo. Det var sådan häftig känsla att verkligen se sitt hus byggas och se det växa fram tills den dagen i november som vi tog vårt pick och pack och flyttade in i huset. Varje dag är jag så otroligt lycklig att vi vågade chans och köpa tomten! 

 
Jag fick in alla kort till slut i fotoalbumet och så har jag även satt in några av korten från just husebygget i ramar, vägen till vårt drömhus ska det bli! 

Kort i mängder

 
Regnet verkligen öser ner här idag och det ska göra det hela dagen, suck vilket väder. Men men då gäller det att hitta på roliga saker inomhus! Dagens stora projekt är att sortera alla kort som jag beställde förra veckan, drygt 200 kort från förra året, kanske inte det roligaste men så skönt det kommer att vara när det är klart! Att bara komma ihåg i vilken ordning vi gjorde sakerna, hur stor olivia var vid de olika tillfällena och vart de olika korten togs är inte de lättaste. Nej händanefter ska jag ligga mer i fas med att framkalla kort! 

Jag och min bästis

 
På midsommarafton hittade Olivia en nya favorit, familjens fyrhjuling.

 
Den sprang hon ner till titt som tätt och skulle sitta där och trycka på de olika lamporna, ja den var ju avstängd såklart! 

 
Vår finaste lilla skatt!

 
"Här står jag och hänger med min nya bästis!" Så ja, vi får kanske ta och köpa henne en Bobby Car som hon kan åka runt på här hemma! 

Vår midsommarafton

 
Vår midsommardag har det varit full rulle på, så det blir ett sent hej här! Midsommarafton, oj vilken dag vi hade! Sol, bara ben, dans, skratt, hela tjocka släkten och sen lite blåst på det. Ja, det var vår dag i helhet men jag visar lite bilder ändå! Firandet började med att vi gick i ett litet tåg ner till sjön genom hela lilla byn Bottna. Längst fram gick musikanterna och sen så gick vi andra bakom, sjungandes och viftar med svenska flaggor. Cizzi, jag och mamma står med hundarna redo att börja gå! 

 
Väl nere vid sjön skulle midsommarstången resas av starka karlar



Fina storasyster min och jag satt och hejade på! 

 
När den är väl var på plats, ja då är det dans som gällde! 

Här dansar mormor och Olivia för fullt!

 
Även att bara stå och titta på när de andra dansade tyckte Olivia var skoj!

 
Sen var det ju givetvis lekar för vissa
 
 
medans vi andra mumsade och åt av en hiskligt god jordgubbstårta! ja min hållning är inte den bästa, ja vet!
 
 
Efter en mysig stund nere vid sjön, så gick vi upp till stugan där det var grillning, god mat, skratt, pilkastning, häng i hängmattan, titta på uggleungar, goda vaniljbullar, ja en väldigt mysig midsommarkväll helt enkelt!

Midsommarafton

 
Midsommarafton och än så länge är det klarblå himmel och sol här, dock blåser det en del men det får man inte klaga på när det annars brukar regna denna dag! Jag har just gjort en lite krans till Olivia, men hon sliter av den så fort jag försöker testa den, så ja vi får se om den mest ligger på marken eller inte! 
Ha nu en underbar Midsommarafton allihopa med massor med god mat, glädje, dans, skratt och trevlig sällskap! 

Lunch i solen

 
Vilken dag det har varit, hoppas ni alla också har haft den värmen som vi haft idag! Så lunchen idag intogs på en uteserveringen här i staden, i knäppngsborg på Mimmis visthus. Knäppingsborg är ett gammalt kvarter som för några år sedan rustades upp och innehåller nu fina innergårdar, mysiga caféer och fina affärer! 

 
Idag bjöds det även på dans och musik där vi åt lunchen!

 
På toaletten hängde det väldigt fint och enkelt liten arrangemang. 

 
Lappar med fina budskap på ett långt snöre, enkelt, tankvärt och fint! Bilden blev dock lite suddig! 

 
På myrorna hittade vi inte alls mycket, eller jo vi hittade en hel del men allt var i fel storlek! Så efter lunchen tog vi oss en sväng på stan och hittade en blommig klänning till lill-loppan och en blå långklänning till mig till imorgon! 

Mot staden

 
Nu lämnar jag vårt lilla busfrö hemma med älsklingen och drar in till staden där jag ska träffa vännen min Frida! Lite letande på myrorna, köpa midsommarklänning till lill-loppan och en god lunch är planen, ja och så massor med prat såklart! 

Dagis, sol och glass

 
Oj vilken sommar det har varit idag, mer sådana dagar tack! Vi började dagen med att besöka förskolan lill-loppan ska börja på i höst. Det känns jättebra, fröknarna var väldigt trevliga, stora lokaler och en jättestor gård fullt med roliga leksaker! Olivia knattade glatt iväg och brydde sig inte så värst mycket om sin mamma eller pappa!

 
Sen tog vi förmiddagens fruktstund i trädgården

 
Jag och sambon lyxade dock till det hela med en glass!


 
Idag har även äntligen mina tomatplantor kommit ut och bundits upp. Jag har försökt ställa ut dem tidigare, men de är så höga och veka så det har bara ramlat omkull. Den längst bort är högre än jag och jag är 1,80 lång! Så nej det blev inget snyggt uppbindande, men så får det vara så länge!

 
Till min lycka såg jag även idag att de första tomaterna börjar bli mogna! 

Mot dagis

 
Idag blir det ett snabbt Hejhej här! Vi ska nämligen och besöka lill-loppans dagis nu på förmiddagen, ska bli mycket skoj! Olivia var vaken inatt igen, så vi sov lite längre än vanligt nu på morginen. Nu leker hon för fyllt på golvet och jag ska äta upp mackan och börja göra iordning oss! Ha en fin onsdag nu! 

En kartong full med kläder


Idag är vi lite trötta här, vi hade en tuff natt inatt. Det började redan igår kväll när olivia grät i sömnen några gånger. Sen vid halv tre, så kunde hon inte sova mer. Säkert något mardröm som spökade. Så då fick hon ligga i vår säng, sisådär 2 timmar senare sov hela familjen igen. Efter en sådan natt är det väldigt skönt att vara mammaledig, då kan man ägna dagen åt att läsa böcker, mys och bara vara med lill-loppan!
Igår så hämtade vi ut en stor kartong som hade kommit med posten. Det var en hel kartong med kläder till Lillebror!



Det kändes som julafton när vi öppnade kartongen och plockade ut plagg för plagg! Monica har en blogg som jag följt sen jag började blogga tror ja allt och det är från henne jag köpt alla kläder. I kartongen som hon skickade så fanns 45 plagg i storlekar från 50-68, lite mössor och strumpor och visa plagg var ens inte använda och för detta betalade jag bara 200 kronor + frakt!   

     
     

Lite av alla kläder som låg i kartongen, Lillebror kommer bli så fin i dessa kläder!! 

Vita Pelargoner



Idag har lill-loppan och jag varit och handlat blommor. Vita pelargoner som kommer växa och bli riktigt stora fick följa med oss hem, rocky road tror jag det hette om jag inte mins fel. Detta är mina första pelargoner jag någonsin köpt och jag är fortfarande lite chokad att jag köpte dem. Jag tycker det är fina blommor, men jag är uppväxt med dessa blommor. Min mamma gillar nämligen pelargoner väldigt mycket, så jag tror att vi nästan konstant hade pelargoner hemma när vi växte upp, men då i rosa eller röda toner. Så  man kan väll säga att jag var ganska trött på pelargoner när jag flyttade hemifrån.  Men så idag hände det alltså, våra första pelargoner har nu fått flytta in hos oss!

 


I köksfönstret står de nu och sprider lite fint! Nu ska jag bara plantera om dem i större krukor och hoppas att det växer sig riktigt stora och fina! 
 

Sortering av kläder



Så har söndagen gått också, dagarna går ju så ruskigt fort! Idag har bland annat jag och lill-loppan sorterat hennes kläder, vad hon kan ha och vad som hon har växt ur. Olivia tyckte dock att jag var lite långsam och att mina högar inte var så fina, så hon tog saken i egna händer!



"nej den var inte snyggt ihopvikt och den ska inte ligga här..."
 


"sådär ja, mycket bättre!"
 


En av de två klädhögarna som nu ska packas ner i kartongen med resten av kläderna hon har växt ur, det går för fort tycker jag allt! 

På tu man hand



Igår hade sambon och jag en kväll på tu man hand! Det är alltid lite svårt att lämna Olivia, men hon vinkade till oss när vi gick och sen var det snabbt fokus på mormor och morfar och deras hundar! Vi började med ett snabbt besök i en godis affär, för vad är bio utan godis?!



Där hittade vi denna annorlunda klänningen, något för nästa utekväll kanske?!



Filmen vi såg hette "Moonrise Kingdom", en mysigt må-bra film som handlade om kärleken mellan två ungdommar på 1950-talet.



Sen gick vi till restaurang "Asken" här i staden, där de har byggt in en del av deras uteservering så känslan är att man sitter ute fast inne, typ!  


     
Vi åt mumsig mat och pratade om allt mellan himmel och jord. Lite lyxigt att äta i lugn och ro!



Jag var bara tvungen att knäppa ett kort på deras fina kran som de hade på toaletten, tycker den var så fin!



Sen tog vi oss en promenad genom vår fina stad, hand i hand och pratade, drömde och planerade framtiden! Sådan mysigt kväll vi hade! Men nu ska jag ner och pussa och hämta vår lill-loppa, är ju så tomt här hemma utan henne!

Lördag


Lördagsmorgon och regnet vräker ner utanför fönstrena, men men vi fick en fantastisk dag igår! Solen lyste från klarblå himmel och det var sommar, perfekt väder för studentfirande! 
Idag ska vi först och träffa några av mina vänner. Vi ska prata och umgås och lill-loppan och deras barn kommer säkert röja som bara den! Sen så ska Olivia och sova över hos sin mormor och morfar och jag och sambon ska ha en mysig utekväll med restaurang och bio! Så nej lite regn kommer inte förstöra denna mysiga dag vi har framför oss! 
Nu är det exakt 1 månad kvar tills lillebror är beräknad, jag kan fortfarande inte förstå det fast min stora mage är i vägen titt som tätt! oj vad vi längtar tills han är här! 

Studentfirande



Idag är det studentfirande som gäller för oss! Jag tänker varje år att det inte var så länge sen man själv stod där och vrålande "för vi har tagit studenten", men nja 9 år sen är det i år. Jag kanske borde inse att jag allt börjar bli lite äldre! haha! Men alltid så härligt att gå på studentfirande, det ligger sådan förväntan i luften, att allt är möjligt i livet! 
Så nu på förmiddagen ska blommor inhandlas, håret ska lockas och fin klänningarna på! Jag önskar er en mycket fin fredag och så hejar vi som bara den på Sverige ikväll! 
 

Rea på MQ



Vi var en sväng på Ingelsta köpcentrum idag på förmiddagen. Jag hade nämligen fått tips av min mamma att de hade börjat med rea på MQ. Den här affären är bra, de sätter ner mycket och har mycket fint, MQ i staden däremot är inte alls lika bra, så det skiljer sig verkligen från affär till affär! Men med stor mage så tappar man köpsug, men jag hade hoppats på att hitta någon fin klänning till Midsommar. Den här turkosa tyckte jag var så fin, men satt hemskt på mig. Så jag får fortsätta leta, men tips till er andra att spana in rean på MQ! 

Ett stort ha-begär


    



     

Igår när jag satt och letade efter bokstäver i trä så hamnade jag på en sidan som heter Countrybymail.se och där blev jag kvar länge. Oj så mycket fint de har där, jag vill ha allt där! Så ta Er en titt på sidan, men jag varnar Er ha-begäret blir stort när man är på den sidan och surfar runt!

Myror

Idag har Olivia gjort en stor upptäckt, nämligen myror! Vi satt länge och tittade på dem, hon var väldigt fascinerad över dem där de sprang runt på marken! Tänk vilka självklara saker för oss som fascinerar våra små!

 

 


A B C



Igår kom den, den fina tavlan som jag vann inne hos Elina i förra veckan! Den ska ramas in och sen givet upp på en av väggarna i Lill-loppans rum. Nu vet jag att hon fortfarande är lite för liten för att lära sig alfabetet, men sen om några år kan vi kanske ha nytta av den. Så länge får den hänga där och vara fin!



Jag är nu hemskt sugen på att beställa denna, som är i samma serie och rama in och hänga bredvid den som jag vann! Tavlorna kommer från Lindblom of sweden, de har massor med fina tavlor där!


Vår Tisdag



Vår tisdag började väldigt gråmulen och jag och Olivia skyndade oss ut på en promenad och trädgårdshäng innan regnet som vi trodde skulle komma. Men inget regn kom, så då passade vi på att plantera lite blommor. Jag planterade och Lill-loppan mest spred ut jorden med sin gula spade i högst hugg!

Blomsterkrasse var det som sattes i krukor idag, så nu håller vi tummarna att de tar sig!

Jag upptäckte idag att min fina Ingrid Bergmanros började se lite halvrisig ut på bladen, som små håll är det typ. Någon som vet var det är? någon ohyra?!



Till lunch åt jag en bortglömd favorit, stekt ägg med egenodlad dill. Mums!

På eftermiddagen kom min lillasyster och då blev det bullbak, halva degen blev vanlig kanelbullar och den andra blev vaniljbullar. Super goda blev dem, vet inte om det var tur, fingertoppskänsla eller vetemjöl special som gjorde det! Det var vår tisdag i stort, hoppas ni haft en skön tisdag!

Det kom ett vykort



Igår kom det ett vykort i vår brevlåda, alltid så kul när man får något annat än räkningar och reklam! Vykortet var till Olivia och var från hennes dagisavdelning som hon ska börja på i höst. Jag vet inte om alla dagis kanske gör så, men så välkomnande och roligt av avdelningen! Så jag ska ringa till avdelningen här om någon dag eller två och höra om vi får komma på besök, då vi även kan prata lite om inskolningen och så! Tänk att lill-loppan börjar på dagis i höst, så stor hon börjar bli!

En tripp till Myrorna



Vår dag har varit fullproppad, det var inte riktigt tänkt så men ibland så bara blir det så. På förmiddagen så var jag, lill-loppan och min lillasyster en sväng inne på myrorna. Vi har en himla bra myrorna här i staden, det är ordning och reda och man behöver inte stå och rota som det kan vara i andra secondhandaffärer. 

Det är kul att bara gå runt där, små skratta åt visa saker och beundra andra. Som detta fina piano, oj vad jag skulle vilja ha det! Så himla fint!

Men pianot lämnade vi kvar, istället fick vi med oss kläder till lillebror.  35 kronor styck och för mössan gav jag en tia!

En ugnsform och två böcker. Behöver jag ens säga att Bamse boken gjorde succsé!

Jag har även tänk att samla ihop till en liten bondgård, så lite olika djur och en bond fick följa med oss hem.  3 kronor styck är mer än ok och dessa djur har flyttats runt i snart hela huset!

Goda Limpor



Så var det måndag och en ny vecka i juni, jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det redan är Juni. Jag har haft hemskt lite ork och energi de senaste dagarna, lillebror i magen tar den mest av energin. Så jag hoppas denna vecka blir lite mer energifylld!
Jag tänkte starta veckan med att tipsa om ett recept på bröd som jag bakade häromdagen, väldigt gott! Jag hittade receptet på baksidan av lantbrödsmjöls förpackningen, Goda limpor heter dem!

Det Du behöver ha hemma är:

25 g jäst, gärna för söta degar
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/2 tsk salt
2 msk sirap, mörk
750 g ( ca 1,4 l ) Lantbrödsmjöl 4 sädesslag

Börja med att smula ner jästen och tillsätt sen vattnet och rör tills jästen har löst sig. Klicka i smöret och tillsätt sedan de övriga ingredienserna men spara 1 dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, ca 4 minuter i maskin eller 8 minuter för hand, tills degen känns smidigt. Låt nu degen jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
Ta upp degen och knåda den smidig på mjölat bakbord, dela degen i två och forma dem till fina limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med en vass kniv och låt dem jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter. Grädda dem sedan i 200 grader i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt dem sedan svalna på galler under bakduk. Sen har du ett par riktigt god limpor att äta av!


Födelsedags-och examensfest

Igår hade vi födelsedags- och examensfest hemma hos mina föräldrar för min lillasyster Josefine! Det var som alltid när man umgås med familjen och mormor en mycket mysig kväll! 



Massor med god mat hade min pappa och syster lagat. Bland annat så bjöds det på grillade nektariner och persikor till efterrrätt! 

Det Du behöver ha hemma är:
Till 4 portioner
4 persikor
4 Nektariner
1 vaniljstång
2 msk flytande honung
150 g getost

Börja med att dela och kärna ut frukten. Skär varje frukt i 6 klyftor. Dela sedan vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, spara stången. Blanda fröna med honungen. Lägg frukten på ett stort ark av aluminiumfolie. Ringla över honungen och lägg på vaniljstången. Förslut paketet väl och se till att skarvarna är vända uppåt. Lägg paketet på grillen i ca 15 minuter eller direkt på glöden då de börjar falna. Lägg sedan frukten på ett fat och smula över getosten, jag hoppade osten och fick riven choklad över, minst lika got! 

Olivia underhöll sig länge med sitt nya Bamsepussel, Bamse är förtillfället den stora favoriten här hemma!

Josefine fick bland annat detta fina linne av oss, jag tycker det är så somrigt och fint!

Egentid

Idag är Lill-loppan med sin mormor och moster på djurparken, så sambon och jag fick en dag för oss själva! Älskar att vara mamma och leka och busa med vår dotter, men känns allt lite mysigt att få en dag bara sambon och jag! Jag har haft hemskt lite ork de senaste dagarna, men i eftermiddag ska jag in och kika på alla era bloggar!



 


Blommor till höger och vänster



Idag har vi spenderat en del av dagen på Bilbäcks, en stor blomsterhandel strax utanför Norrköping. De har blommor, buskar, träd, vattenväxter, ja allt man kan vilja ha i sin trädgård hittar man här. 

Lill-loppan var sjävklart med, men var mest intresserad av att dra upp alla små lappar som satt i blommorna.

Vi hittade fina utemöbler, men att sitta i dem, nja ser ju sisådär sköna ut! 

Vi hittade en träd som var lite som en kupol, mycket mysigt att stå där under!

De har som sagt mängder med blommor, så jag hittade mycket som jag vill ha till vår trädgård sen när de blir lite ordning på den.

Bland annat ska jag då ha vita Löjtnanshjärtan, för dessa tycker jag är så fina!

Så efter att ha fått så mycket inspiration, åkte jag hem och planterade två Dahlior som jag fick av sambos mamma. Som ni ser har vi haft sol nästan hela dagen, ibland är det allt bra tur att de har fel på SMHI!

Dubbelt



Så härligt att vakna til sol, blå himmel och 15 grader! Nu var prognosen så att molnen skulle dra in här strax innan lunch, så idag gäller det att njuta av det av det fina vädret nu på förmiddagen! Häromdagen var vi och köpte en dubbelvagn, det är ju så kul att titta på vagnar! finns ju en uppsjö olika, dock inte så många olika dubbelvagnar. Det blev en babytravel Dublin vi fastnade för, vi har den i sulky till lil-loppan och är väldigt nöjda! Så nu lillebror, kan du snart ta att komma, halva vecka 35 har paserat och ja, det mesta börjar nog bli klart för dig!
Idag ska vi hänga med min lillasyster som är här i staden några dagar och så håller vi tummarna hårt att även min storasyster kommer i kväll, världens bästa systrar! 

Såhär ser vagnen ut när den inte ligger nedmoterad! Bilden är från babyproffsens hemsida.

Väggklocka

Jag köpte en brun väggklocka på en secondhand affär tidigare i våras, mörkbrun och lite sliten. Efter x antal strykningar med vit färg så har den nu blivit vit och fin och blivit upphängd på en vägg i vardagsrummet! Jag är så nöjd med klockan!

 

 


Kärleksmums med tosca



Då var det nationaldagen, Grattis Sverige! Ska ni fira dagen på något särskilt sätt? Själva så blir det ingen särskilt, om jag hade tänkte på det tidigare så hade vi nog åkt in till stan och varit med på något firande just för lill-loppans skulle. Men nej, på eftermiddagen blir det istället storhandling!
Jag gjorde ett par väldigt goda kakor häromdagen, Kärleksmums med tosca. Goda och väldigt lättbakade!
Det du behöver ha hemma är:

4 st ägg
6 dl socker
150 g smör
1 dl kako
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

Kokostäcket
200 g kokos flingor
2 dl socker
1 dl sirap, ljus
1,5 dl grädde
75 g smör

Börja med att visp ägg och socker vit och pösigt. Smält smöret och rör i det i smeten. Blanda kakao, vaniljsockret, saltet, mjöl i en separat bunke och sikta sedan ner det i smeten. Blanda smeten och bred ut den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda kakan i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Blanda nu alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning i 5 minuter. Bred kokossmeten över kakan och grädda kakan i ugnen i ytterligare 10 minuter. Låt sen kakan svalna och skär i rutor!

Mycket god och så lättlagad!

På stan



Sådär då har man sett sista avsnittet av Desperat housewives, såg ni det? jag vet inte,  men tyckte inte det var så bra. Jag tycker allt att de skulle ha fortsätts att ses och spela poker och dricka vin trots att de hade flyttat till olika delar av landet, men det är klart, jag gillar lyckliga slut!
Idag har vi varit på stan en sväng, alltid mysigt när hela vår lilla familj åker in och strosa runt! Vi tog oss en fika och jag åt en sådan god bagels!



Jag beundrade väggen på fiket, skulle gärna vilja ha en likadan hemma!


Jag hittade två fina vill-ha på H&M, men nej känns inte jätte skoj att köpa kläder nu med magen i vädret!



Det var fullt med myror i benen på Olivia idag, hon ville mer springa runt än att sitta i vagn. Så sambon tog med henne och åkte rulltrappor några vändor, det var grejor det! Där kunde hon ha stannat hur länge som helst!

Värme för en stund



Vi har känt värme igen! ja mellan 9 imorse fram till 12 var det varmt och skönt, så varmt att våra jackor åkte av! ja sen kom alla moln och det blev återigen kallt, men så skönt med en stund värme och sommar! Vi passade på att vara ute i värmen, Olivia hade sin nya tröja på sig som jag fyndade på rean hos Kappahl medan hon sorterade alla stenar.



När man hittar en stor sten, ja då är det lycka! 



Flera av blommorna jag räddade från den gamla tomten innan de kom och byggde vårt hus har överlevt och blommarn nu för fullt! 

Denna mumsiga vallmo blommar tyvärr inte på vår tomt, utan på en av våra grannars. Jag tycker de är så fina, så dessa ska jag absolut ha sen på vår tomt när jag kan börja göra iordning rabatterna!

Klädkoll



Jag tror jag har börjat fått en del sammandragningar, jag hade inget alls sådant med lill-loppan. Så är lite osäker, men tror det är sammandragningar. Det gjorde att både sambon och jag insåg igår att "jösses nu är det inte lång tid kvar tills lillebror är här, om 1 månad kan han ju vilja komma!". Så idag har vi gått igenom alla lill-loppans kläder hon har växt ur, som vi hade väldigt oorganiserat i 3 halvfyllda kartonger, för att se vad som han kan ha. Det visade sig att vi hade riktigt mycket som inte var allt för mycket rosa eller lila, volanger eller rosetter på! 


Så vi började tillochmed packa väskan till bb idag, lite bodys, byxor och pyjamasar packades ner.

Att göra ljud



Häromveckan så var jag en sväng inne på den lilla loppisen som finns här i vårt lilla samhälle. De flesta gånger hittar man inte så mycket fynd där, men så ibland kommer man ut med både det ena och det andra. Som förra veckan, då hittade jag massor med saker. Bland annat hittade jag denna xylofon till Olivia, själva lilla klubban saknades, men det går lika bra att trycka på knapparna för att få ljud eller slå med en sked på metall stängerna!




Även denna docksäng fick hänga med hem, det finns som en liten pinne/ställning man kan sätta dit som man sen kan hänga en sänghimmel på. Så nu ska jag leta efter någon fin gammal spetsgardin som vi kan ha som sänghimmel. I denna säng hamnar både det ena och det andra, Skutte kanin och vår termometer sover i sängen för tillfället! 


Clowner gör en ju alltid glad, så för en tia fick även dessa krokar följa med hem!

Enoteket



Igår kväll var jag ute på tjejkväll med alla mina barndomsvänner, sedan vi var fem år gamla har vi hängt ihop jag och två till. Sen har de andra 3 droppat in i gänget under vår uppväxt! Vi var på ett ställe som heter Enoteket här i stan, där har de underbart marockanskt golv...

och fina inredningsdetaljer!

Vi satt i deras bardel, med massor med liv och rörelse. Jag , Alexandra och Emelie satt i ett fönster



Jonna, Emma och Elin satt uppflugna på barstolar, här har de dock trängt ihop sig lite för att alla vara med på samma kort. Det var inte så trångt annars! 




Vi drack alla vin, alkoholfritt för visa och "vanligt" för andra!




Maten var riktigt god, jag åt svart pasta med läckerheter från havet!


och till efterrätt blev det en mumsig pannacotta!



Emma och Elin testade Enotekets egna "vinprovning". Man laddade ett kort med 100 eller 200 kronor och så kunde man själv gå och köpa och prova viner! en roligt idé! 
Vid halvtolv så avrundade vi kvällen och for hemåt, mycket nöjda och lovade att detta måste vi göra om snart igen!

Hundkex

Tänk att det nu är juni, då är det sommar för mig trots att vädret är som det är! Jag plockade en bukett med hundkex häromdagen som nu står och sprider sommar i en kanna på vårt köksbord! För mig är nämligen hundkex just sommar, skolavslutningar, bara ben i kjol, kransar i håret och "den blomstertid nu kommer"! Kannan är ett av mina bästa loppisfynd, hittade den på en svart sopsäck på en av Göteborgs gator där en äldre dam hade en lite loppis, den är stämplad med året 1755, de ni!

 

 


K-rauta



Idag har vi hängt på K-rauta. Ingen affär jag brukade hänga i så mycket annars, men nu när man har skaffat sig hus kan jag tänka mig att man kommer hänga där med! Vi spanade in deras utbud på grillar, grästrimmrar och vattenslangar. 

Lill-loppande hittade en fin skylt osm hon läste högt ifrån...

...sen tyckte hon att den stod på helt fel ställe så hon bar iväg den till ett enligt henne bättre ställe!

Jag stod länge och beundrade detta planteringsbord. Bara 300 kronor och oj så bra det skulle passa utanför vårt hus...får se om jag far tillbaks någon dag och köper det!

Vi hittade lite smått och gott, så lill-loppan och sambon gick och hämtade en vagn. Det var grejor tyckte Olivia och puttade på vagnen allt vad hon orkade!
Nu sover lill-loppan, tar på krafterna att hänga runt i affärer, och jag ska baka kärleksmums med tosca! Ha en härlig fredagseftermiddag och kväll nu!

Hos frisören



Igår var det äntligen dax för den stora dagen, Lill-loppans första besök hos frisören! Vi kom lite tidigt och hon var helt fascinerad och satt och bara tittade på när kvinnan innan oss blev fin i håret.



När det var vår tur, tyckte hon det var sisådär.



Men  sen kom det barn som skulle klippa sig efter henne, då blir det genast mer roligare!

Lugg och en liten page blev resultatet! Vår sötaste lilla tjej, genast ser hon så mycket större ut!

RSS 2.0