Höstigt

 
Vi började vår söndag med en solig höstförmiddag i folkparken med två käre vänner medan olivia lekte av sig lite energi
 
 
Vi for till mina föräldrar där vi åt en galet god kyckling i gryta och hösten är väll grytornas tid?!
 
 
Pelargonerna har ersatts med ljung i våra krukor ute
 
 
Innan middagen tog vi oss en kvällspromenad i en skog där mer och mer löv nu ligger på stigen och löven går i en gulare ton. Hösten är allt bra härlig! 

Håll tummarna


   
   
 
   
 
Jag är med i en tävling inne hos Volanen.blogg.se om finfina priser från Nillashandelsbod.se. Om jag skulle vinna presentkortet skulle jag klicka hem dessa fyra favoriter! 

Fyndat var det här

 
Igår var jag på en av de två loppisar som ligger i vårt lilla samhälle
 
 
Man kan gå här inne i timtals och hitta allt mellan himmel och jord. Igår hade de även 50 % på allt i hela affären, jag kom precis innan stäningen och var nästan själv där då.
 
 
Jag hade kunnat få med mig en gäng saker men lyckades faktiskt behärska mig och kom bara hem med två påsar. Även denna bilmatta för ynka 25 kronor fick följa med, den ska få pryda golvet i lillebrors rum.
 
 
Även ett bamse spel och lite pussel fick följa med hem till barnens förtjusning. 
 
 
krukor med lejon på kan man ju inte låta stå kvar om de bara kostar 1 kr/st. Vit ska de bli är planen! 
 
 
och äntligen har jag hittat mig en köksvåg! Jag har letet efter en sådan så länge, men jag har inte hittat någon som känns rätt. Men så igår stod den där på hyllan och blänkte. Klart den måste följa med hem då! 

In i värmen

 
jösses vad kallt det var idag, 1 grad vid halv sju när vi klev upp. så barnen packades på rejält med kläder innan vi gick ner till förskolan idag. Men solen skiner idag så det blir nog varmare under dagen!
Igår började jag plocka in vår pelargoner som stått ute nu under sommaren. Vi får se hur de tar choken att komma in i värmen! Några hamnade i gamla burkar
 
 
Vissa plockade jag in i den krukan de stod i utomhus
 
 
och en planterades om och fick lite hjärtan på tråd runt sig. Så nu hoppas hoppas vi att de överlever inne till nästa sommar! 
Denna onsdag bjuder på besök av en fin vän och ev skoköp till lill-loppan som helt plötsligt inte har några skor att ha då hon växt som bara den!

Nytillkomna

 

 

Vi har fått lite nya växter till vår trädgård såhär på höstkanten. Dessa fick vi av en äldre väldigt vänlig man som jag tidigare har fått växter ifrån. Denna gång fick vi bland annat skott av en ros och gula liljor.

 

och har ni sett! De fröna som jag samlade under slutet av sommaren och som jag kastade ner i krukor för några veckor sen har tagit sig. Jag trodde själv inte att alla skulle ta sig så jag kastade ner ganska många på en liten yta som ni ser. Men så roligt att de tar sig! 


Den där känslan

 
Den absolut bästa känslan är när man gör fynd hemma hos sig själv, antingen längst bak i ett dammigt skåp eller när man rotar runt i sina kartonger i förrådet och hittar en liten skatt. Dessa krukor i silver köpt jag för nästan 10 år sedan. Men de har nog legat nedpackade i typ 8, för fina för att slänga men har inte alls passat in hemma hos oss. Men så hittade jag dem när jag var på skattjakt häromdagen och fick genast en ide.
 
 
Med två omgångar vit färg och lite klister till det trasiga benet på en kruka så passar de nu som handen i handsken i vårt vardagsrum. Just den där känslan, att något gammalt, göra iordning det och sen vips så bra det blev. Det är nog den bästa känslan! 

Stamma upp

 
Idag har det varit en riktigt grå dag, det har regnat nästan hela dagen och molnen har hängt strax över hustaken. På förmiddagen roade vi oss med lite pyssel av olika slag och nu är vi just hemkomman från kalas då vi firat min pappa och min mormor! 
Jag ska göra mig ett pelargonträd tänkte jag mig. Jag har tagit en av mina sticklingar som jag sedan bundit vid en pinne jag satte ner i samma kruka. Sen ska man ta bort sidoskotten som kommer längs den tänkta stammen. När skottet har nått önskad höjd på sitt lilla träd ska man bara toppa det och låta de nya skotten som växer fram bilda kronan. Så växa nu lilla träd! 

Loppislördag

Idag är det Loppislördag för min och Lill-loppans del, vi hoppas på att fynda så det sjunger om det! Trevlig lördag på Er!


5 år

 
Idag firar sambo och jag 5 år av kärlek! Tänk vad vi hunnit med på 5 år, jag har flyttat tre gånger, vi köpte tomt, byggde ett hus och fått två underbara barn ihop. Jag hoppas det blir tusen år till tillsammans!
Dagen blir lugn, lek i solen och ev iväg till en secondhand affär och leta efter en gammal skänk. Ikväll blir det lite mer myskväl och lite "firande" av vår dag. Bland annat tänkte jag nog ta och göra denna smarriga efterrätt och överaska sambon med, eftersom han älskar vanilj!  

Projekt 48

 

 

Max sover som en stock i vagnen och Olivia ville ner till vår rödavinnbärs buske. Där plockar hon nu de sista bären och jag passar på att leta fynd i vårt förråd. Ja, det är ju egentligen bara mina och sambons gamla saker men jag hoppas på att hitta något jag glömt bort att jag hade. Och titt, där i röran hittade jag detta bord som ställdes ner när det gick söder. Tänker er bordet vit och fullt med vita och blå kakelplattor på, då skulle nog detta bord inte bli så dumt! Men först ska ja bara göra alla typ 47 målarprojekt innan på listan!

 


Höst inne

 
 
Hösten hänger utanför fönstrena och mina tår domnade bort när vi förut var ute och lekte, burr. Så nej nu måste vi ha in lite höst här inne med.
 
 
 
En skål, lite mossa, Rönnbär på ståltråd och en ljus. Ett enkelt och snabbt lite höstarrangemang.
 
 
Rönnbär är så perfekta, höstiga och en lite färgklick. Ska nog pyssla lite mer med dessa bär!
 

Vackraste

 
Jag har just sett den vackraste lampan jag någonsin har skådat, två av dessa skulle jag vilja ha över vårt matbord. Jag undrar allt hur jag ska få min sambo att tycka samma som jag...Lampan finns iallafall på indiska för er som vill ha denna vackra sak i ert tak! 

Rhodos



jaha då var vi hemma igen, i mörka kalla sverige och veckan i varma sköna grekland har bara susat förbi. Så vad har vi då fördrivit våra dagar med då kanske man undrar?! Jo vi har badat i de olika poolerna







vi har hängt på stranden


ja en ganska folktom strand!


vi har ätigt glass i mängder 


och massor med annan god mat, både grekisk och annat gott! 


vi har lekt i lekparken där det en dag fanns en clown som gjorde figurer av ballonger


vi har beundrat anläggningens alla blommor

och så har vi druckit Ouzo. Denna var vi tvungna att dricka upp innan vi fick notan och kunde gå från restaurangen. 

Våra dagar

 

Våra dagar består mest av poolhäng, bada i vågorna i havet och äta glass! Ja sämre kan man ju av det!


Cyklar

 

 

Vilket kap vi har gjort idag, dessa två cyklar för ynka 400 kronor. Sparkcykeln är lite använd medan den stora cykel är iprincip ny! Vi har en väldigt nöjd Olivia här hemma!

 


Samlare

 

 

Den senaste månaden har jag smakar frön, från vänners och bekantas trädgårdar och allmänna platser. Det är alla möjliga blommor, bland annat ridarsporre, vallmo och stockrosor. Idag pillade jag ut alla frön från blomsterkapslarna och la dem i olika krukor. Nu ska det bli spännande att se om någon av alla frön tar sig, fortsättning följer i vår!

 

 
 
Vissa frön är vackrare än andra, som dessa som kommer från en pion.

Fredagpyssel

 

Idag har vi varit hemma hos en vän och hennes dotter och lekt med deras leksaker

 

 

och beundrat deras fina hem. En mycket trevlig förmiddag och en god lunch blev vi bjudna på!

 

Sen dess har vi städat, varit i skogen, haft fredagsmys och nu när sambon tittar på fotbollen så passar jag på att pyssla lite med mina pärlor. Trevlig fredag på Er!


Ordning och reda

 
 
Idag har vi varit hos min mormor, fikat, pratat om ditten och datten, lek och försökt att undvikit små barnfingrar på alla hennes prydnadssaker. Det sistnämnda gick väll sisådär! Jag har länge letat efter en tidningskorg och där under mormors skrivbord stod den, damig och lite sönder. Jag fick den utan att jag hann blinka och nu funderar jag på om man skulle föröska måla den vit. Men vi får se, har ju x antal saker som ligger före den på min målarlista! 

Krans av Rönnbär

 
Trots sommarvärmen som nu har återvänt så fick jag igår höstkänslor och bestämde mig för att binda en enkel krans. Stommen fick bli några grenar som jag formade till en lagom stor ring. Lite rönnbär plockades som lillebor gärna ville ha, ja och sen var det bara att gör små bukter och sätta fast på stommen med hjälp av lite ståltråd.
  
 
 
och detta blev resultatet,en spretig färgklick utanför vår ytterdörr! 
 

Lys upp

 
 
 
 
Det börjar bli mörkt på kvällarna nu, saknar redan de ljusa kvällarna då man kunde gå ut och fixa lite i trädgården efter att barnen somnat eller måla om en möbler eller två utomhus. Men men nu får man mysa inne istället och det är ju inte så dumt heller. Men vi behöver ha lite lampor i vår trädgård, jag har framförallt fastnat för den högst upp till vänster. Vi får se vad min sambo tycker! 

Nattuggla

 
Inatt var jag vaken mellan 00.00-03.00. Jag ser mig som en social människa, men just den tiden på dynget vill jag bara sova. Jag vill inte leka, jaga alice (år katt) eller prata om Bamse. Tyvärr ville Max det inatt. Maxen är en pratglad filur, han låter och pratar konstant vilket är väldigt charmigt på dagarna. Men på natten, nja då vill man gärna ha det lite tyst och speciellt när man väcker storasyster med sitt prat trots att jag flyttade in honom till vår säng. Så där låg jag i vår sängen mellan en trött olivia som ville sova och en väldigt pigg max som med några minuters mellan rum ställde sig upp i sängen gestikulerade vilt med armarna och pratade om bamse, alice eller pappa. typiskt att dessa nätter alltid kommer när man är själv med de två små. Men men nya tag inför inatt, nu ska jag passa på och sova med olivia är på dagis och max sover i vagnen!

Tvålkopp

 
I början av sommaren så handlade jag denna tvålkopp på Åhelns rea. Sen har den fått stå och vänta på tid och inspiration.
 
 
Men så igår fick jag lite tid över,så en blomma fick hamna där och så lite Rönnbär som en färgklick. Får se om jag kan få tag i någon vacker tvål att ha under blomman eller en vacker lite skål kanske. 
 
 
Men tills vidare får Rönnbären ligga där och sprida höst här inne!
 

Förberedelser

 

Idag har jag och barnen varit och storhandlat mat och lite annat, vi kom som bil nr 3 till parkeringen och var i princip själva i mataffären. Väldigt skönt! 
I veckan far vi till värmen, så idag handlades även lite solhattar, en handduk med Nicke nyfiken (var kanske inte så behövligt men Olivia älskar den) och skor. Just sommarsaker var ju slut i alla affärer så fanns inte små mycket skor eller hattar att välja på, så dessa får bli bra! Nej nu ska jag skriva packlista!


Flyga Drake

 

Första september, välkommen hösten! Idag var det så kallt ute när vi gick ut vid strax innan nio. Men sen när solen kom fram blev det lite skönare, men det känns i luftem att det nu är höst. Det blåser som bara den här, så Olivia sprang in och hämtade draken, en perfek dag för detta. 

 

och nej, roligast var inte att flyga den själv utan att jaga den när pappa flög med den!


RSS 2.0