Valborg



Tänk att det är valborg idag, vart har april försvunnit?! Maj imorgon och ja, då är det ju nästan nästan sommar! Dagen igår bjöd ju på sommarvärme och jag hoppas denna dag blir lika fin. Vi ska ner till vår släkt i skärgården, umgås, titta ut över havet, plocka vårblommor på "farmors äng" och bara njuta! Vad ska ni hitta på denna valborg?!
Igår var vi en sväng nere hor mina föräldrar, Olivia gick runt runt på gräsmattan men tyckte det var läskigt att ta på gräset med händerna! Jag hann även plantera lite blommor och smultron i eftermiddagssolen, så nu håller jag tummarna att de tar sig!

10 krukor smultron blev det...

och så ett gäng krukor med luktärter blev det. Jag lade blomjord underst i varje kruka som jag gjorde av tidningspapper. Sen så lade jag såjord överst. Så fröet gror i såjorden och sen när rötterna börjar leta sig nedåt så kommer de till blomjorden som är med närigsrik, på så sätt så ska man inte behöva plantera om dem innan de planteras ut!

Vit och mörk chokladmousse



Vilken toppendag det var igår, ända till strax innan ett inatt höll vi oss vakna och satt och hängde i soffan och pratade igen tid som jag och mina vänner inte har setts på! Nu har de farit hem till sig och en söndag med strålande sol väntar på oss!
Igår så gjorde jag en väldigt smarrig och lättlagade efterrätt, haha ja varken uppläggningen eller kortet är det bästa! Men god var det vill jag lova!

Det du behöver ha hemma är (8 portioner)

Mörk chokladmousse
200 g mörk chokla, 70%
2 st äggulor
2 msk socker
3 dl vispgrädde

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
2 msk syltade ingeföra, finhackad. Jag är dock inte så förtjust i ingefära, så jag hoppade detta!

Garnering
8 st passionsfrukter

Börja med den mörka chokladmoussen. Smält chokladen och blanda sockret och äggulorna krämigt. Vispa grädden lätt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten och vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget. Fyll moussen till hälften i fina glas eller skålar och ställ i kylskåpet i minst 1 timme.
Nu kan du göra den vita moussen. Smält chokladen och vispa grädden. Vänd bestämt ner en tredjedel av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden med luftiga tag till en mousse. Rör ner den hackad ingefäran. Låt chokladgrädden sedan vila 1 timme i kylen och fyll den sedan ovan på den mörka choklamoussen i portionsglasen. Garnera sedan med passionsfrukten! Väldigt gott som sagt!

Av mina fina vänner fick vi dessa två vädligt fina "korgar", precis de som jag faktiskt stod och tittade på häromdagen! Vi fick även en fin "Ingrid bergman" ros som jag ska plantera ut!

Härlig lördag



Idag är det riktigt sommarväder här, blå himmel och sol, härligt! Idag får vi fin besök av Jara, Nanny och hennes son Lukas. Var över en månad sen vi såg och de stannar ända tills imorgon, så vi har massor med tid att umgås och bara hänga. Det kommer bli inte riktigt bra helg känner jag på mig! Hoppas ni alla får en härlig lördag! 


Jag måste bara visa mina tomatplantor, de växer så det knakar! Jag undrar allt hur höga de kommer att bli?!

Smyckesbord



Redan vid tio idag kom Lill-loppan och jag ut från Willys efter vår storhandling, sen man fick barn så hinner man så mycket mer på mornarna! Hälrigt att ha avklarat storhandling på förmiddagen! Idag så blir det lite fix och don och så veckans storstädning står på schemat.
I köket har vi haft denna lilla byrå, jag köpte den på rusta tror jag för nästan 8 år sedan. Häromdagen när vi köpte det fina skåpet så fick denna byrå flyttas därifrån och hamnade då i vårt sovrum. Som ett litet smyckesbord och bokhylla!

Mitt smyckeskrin kommer från jysk, men jag har målat om det då det var lite beiget/grönt när jag köpte det.

Bredvid smyckeskrinet ligger ett par gamla glasögon och i min fina skål från reijmyre glasbruk ligger alla min älskad clips!

Dagen som gått

Idag har vi haft en riktigt effektiv dag! Massor nyttigt och en del onyttigt har vi hunnit med! Lill-loppan har hängt runt i en ny tröja som hon fick av sin mormor och morfar, det slog mig idag att hon verkligen inte är så liten längre. Tröjan såg så står ut men sen när hon fick på sig den så passade den perfekt, så insåg då att hon är ju ganska stor nu ju! Vore lilla stora tjej! 

Bland annat har vi planterat om lite blommor, som denna som lyser på i köksfönstret. Vi har även satt ihop en soffa.

Bakat tekakor har vi även hunnit med, mums vad gott det är! Deklarera hann vi göra medan degen stod på jäsning.

Vimplarna är klara, men lite osäker på om de hänger bra där de hänger. Så jag måste suga lite på karamellen innan jag visar er hur det blev! Av pappret som blev över har jag börjat att klippa ut bokstäver till "Olivia" som ska hängas upp i hennes rum med!

Vårt nya skåp



Vi åkte tillbaka och köpt skåpet igår! Jag kunde inte bara sluta tänka på det fina skåpet och titt så bra det passade i vårt kök! Nu måste vi dock bara hitta en ny fruktkorg, då den ser på tok för stor ut till skåpet den vi har.
Idag känns det som om molnen hänger precis ovan för hustaket och regnet hänger i luften, så en liten promenad ska vi ta på förmiddagen sen blir det nog mest inomhus bus och pyssel idag!


Jag tycker det är så fint med "panelen" invändigt. Så i vårt fina skåp har nu vår uggla fått flytta in!

Bolagret

Bolagret här i stan har tyvärr gått i konkurs, de har en hel del fint men tror att deras läge här i staden inte var det bästa. Vi var där en sväng i dag på vägen till mvc, vi hittade ett vit skåp som vi nu fundera på! Men det som fick följa med direkt hem var ett litet fågelbad på pinne och trädgårds handskar!


A B C....

Idag var jag inne i staden en sväng och träffade min fina vän frida! Planen var att ta en promenad, men vi hamnade i två second handaffärer istället och så blev det en fika på det! I den första hittade jag dessa 3 te burkar, är så trött på att ha mina tesorter i olika påsar. Så ser det ju så mycket finare ut att ha burkar i skåpet än olika påsar!

I den andra hittade jag detta pussel till Lill-loppan, en tjuga var det lätt värt tyckte jag! ja, hon är ju lite liten såklart för att lära sig alfabetet. Men perfkt att ha senare och nu passar det utmärkt som pussel!

Även denna väska fick följa med hem, en perfekt vardagsväska!

Mormorsrutor

Innan Olivia föddes så fick vi en liten filt av Olivias farmors vänner. Filten är väldigt fin, men vi har direkt inte vetat vart vi ska ha den, men så häromdagen när jag letade efter en lite duk att ha på byrån i lill-loppans rum så hittade jag filten. Den blev ju perefkt som en liten duk! Nu är jag bara i valet och kvalet om jag ska måla om byrån i någon fin färg eller ej! 

Jag tänker alltid att när jag får tid ska jag lära mig att virka, men jag vet inte alls när jag ska få den tiden!

På byrån bredvid blomman så står den fina cirkuslampan som vi fått av smabons farbror med fru. Jag tycker den är så fin!

Vill ha, Vill ha

Vad jag vill ha dessa fina plagg, Kjolen framförallt bara älskar jag! Tänk att få svansar runt i dessa fina plagg en fin sommardag, jag skulle känna mig så fin! Alla dessa gobitar hittade jag på H&M och ännu mer fint fanns det där!

Snabba morgonlimpor

Så härligt att vakna till en solig dag, man får ju så mycket mer energi då! Idag ska jag och lill-loppan åka och storhandla nu på förmiddagen för det ekar i vårt kylskåp, sen ska vi nog mest bara mysa och pyssla resten av dagen. Jag har kommit in i en lite trötthets svacka, tar på krafterna att ha ett lite busfrö i huset och ett i magen! Jag tänkte tipsa om ett väldigt lättlagat bröd, snabba morgonlimpor.
Det du behöver ha hemma är:
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl mörk sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt

Börja med att lösa upp jästen i fingervarmt vatten. Rör sedan ner sirapen, oljan och saltet. Blanda sedan ner mjölet och knåda till en smidig deg. Dela degen i två och forma till två små limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. sätt in bröden i en kall ugn och sätt temperaturen på 200 grader. Brödet jäser nämligen medan ugnen blir varm! Låt brödet stå i ugen i 50 minuter. Sen har du ett riktigt gott bröd att äta av!


Receptet till detta bröd hittade jag i min favorit tidning, det finns mängder med smarriga recept i denna tidining. Nästa "hembakat" kommer ut den 30 april, så håll utkik i affärerna!

Trasmatta och Guldkorn



Borta är alltid skoj men hemma är alltid bäst! Vi har just packar upp det sista, alice är ute  på tomten och lill-loppan röjer bland alla leksaker hon inte sett på flera dagar! Vi har haft en toppen helg i kalmar/öland men nu är det riktigt skönt att andas "hemma-lukt" igen!
Idag på förmiddagen var vi en sväng på rusta i kalmar. En affär jag alltid hittar oväntat mycket i som jag vill ha! Med oss hem fick denna finfina trasmatta följa, har letat efter en så länge till just sovrummet. Fick tips inne hos LenaMarii att de hade just dessa på Rusta, 69 kronor som hittat!

Dessa brickbord tycker jag är väldigt fina och jag spanar alltid på dem när de är med i reklambladen från rusta

Den högre skulle jag vilja ha att ha kryddor i utanför köket, riktigt snygg

Jag stod länge och suktade efter denna tapet, galet snygg! Frågan är bara vart vi får plats med den och hur jag lyckas övertala sambon!

Saluhallen

Igår blev vi kvar i Kalmar, vi gick i lite affärer och så besökte vi saluhallen. Man blir ju alltid så sugen på att handla mat när man är i saluhallar! Vi tog oss en fika, jag mumsade en räkmacka och sen fick olivia myror i benen så efter vi gått runt runt ett par varv och titta på allt x antal gånger begav vi oss hemåt!
Nu är vi på ett soligt Öland! Härligt!


Bamse på magen



Idag vaknade vi i kalmar av att regnet smattrade på rutan, ingen rolig start på vår lilla semester men inte ska vi låta semesterkänslan förstöras av det! Nej inte alls! Dagens plan är nog att fara över till Öland, mysa i stugan, elda i öppna spisen och mest vara.
Igår fick Olivia ett fint Bamseförkläde av farmor, det kommer bli perfekt sen att ha när vi ska pyssla och måla!



hmm..bamse ska ju vara här någonstans på magen...



Vi ska även få låna dopklänningen som min sambo och hans bror döptes i till vår lille sons dop! Blir ju alltid en sådan speciell känsla då!

Packning

Vi håller på att packa för fullt, vi ska nämligen dra på en weekend till Kalmar och Öland! Ska bli riktigt mysigt att bara komma iväg en sväng och alltid skoj att hälsa på Olivias farmor! Ha en finfin torsdag nu!


Första strykningen

Vet ni, idag har jag inget intressant att skriva här. Nej dagen har passerat snabbt och innehållit städning, hundvakt, bus, lek, sovstund och lite pyssel. Det mest intressant är att jag har hunnit med att göra den första strykningen på klockan, så japp det får ni se idag!

Gardin



Jag har sen länge haft ett sådan fint påslakan som jag ville ha in någonstans i Olivias rum. Först var det tänkt att jag skulle sy kuddar av det, men sen så har det saknas gardiner där så då fick påslakanet bli en gardin. Eftersom jag inte har någon symaskin, så blev det en hemmagjord gardin. Jag bara trädde på påslakanet på gardinstången, klippte av det och snurrade upp det på en rulle. Sen så fick två vita sidenband hålla uppe gardinen.

Enklare kan man nog inte göra en gardin!

I fönstret står två fina krukor som jag hittade på en loppis, för en tjuga styck om jag inte minns fel!

Papper och snören

Nu är vi hemkomna efter en dag på stan, jätte skoj men man blir riktigt trött av att gå på stan! Insåg idag att vår lill-loppa börjar bli så stor när jag såg henne traska runt i affärerna och titta på alla saker och alla människor med skutte i handen. Vår stora lilla tjej!

Vi beundrade alla tyger på Åhléns, jag blir alltid så sugen att sy när jag är där!

Jag hittade en jätte fin lampa på Indiska, men är väldigt tveksam till om sambon skulle gilla den.

Det vi bland annat fick med oss hem var massor med fina papper, silkespapper, sidenband och ett snöre. Insåg häromdagen att göra vimplar av tyg utan symaskin kommer ta sig sin lilla tid. Så istället ska jag göra vimplar av papprena till lill-loppans rum! 

Jag hittade även detta fina papper, det kostade 15 kronor på rean. Jag var bara tvungen att köpa det, men har ingen aning om vad jag ska ha det till! Men det var för fint att låta det ligga kvar i affären!

Prickigt

Idag ska vi göra stan, jag, magen,Lill-loppan och sambon! Det är ju alltid så skoj att ta en runda på stan, luncha och beundra allt fint! Dagen till ära har min vårjacka åkt upp, jag blir så glad av den!


Vid min sida


På mitt sängbord har jag oftast fullt med saker, hårnålar, tofsar, vattenglas och alltid ett gäng böcker! Efter att ha städat bordet häromdagen fick 3 böcker ligga kvar. Två böcker att läsa i och en som jag lite slöt kan ligga och bläddra i de kvällar jag inte orkar läsa. 



"Trädgårdsskolan" är det jätte bra bok för oss som är nybörjare gällande trädgård och blommor. Lätt läst och handlar om hur man ska tänka utan att krångla till det. "Inred lantligt ute och inne" är min bläddrar bok, perfekt att bara ligga och bläddra och få inspiration när man är för trött för att läsa! 

"Fem gånger med kärlek" handlar om hur man kan tänka gällande barn och när de växer upp, jag tycker den är super bra bok.  Grunden är enkel,  att man ska umgås med sin barn och hur man inte hamnar i tjat-fällorna. Boken tar upp både forskning, exempel och övningar. Ett boktips om ni letare efter en sådan bok!

Fingrar eller sked?



Vår underbara lilla dotter börjar få väldigt mycket egen vilja. Det är jätte härligt att hon får mer och mer personlighet, men stundtals så blir visa stunder lite mer svåra och jobbiga. Som vid måltiderna, för det första så är hon väldigt bestämd med vad hon vill ha. Det som går bra vid lunch, kan hon helt rata vid kvällen eller dagen efter om det blir mat över. Sen har vi ju detta med hur hon ska äta, vi får oftast inte mata henne. Hon ska äta själv med fingrarna, ibland fungerar det om vi lägger mat på skeden och att hon sen själv får plocka upp skeden med maten på. Hon åt jätte duktigt med sked för ett tag sen, då både hon och vi höll i skeden men sen bara en dag så slog det om. Nu står vi där och funderar, ska vi tragla och ta fajten varje måltid att hon ska äta med sked eller ska vi få middagsro coh låta henne äta med fingrarna?! Så hur gör ni?! Hur äter era barn och vad har ni för tankar och idéer runt detta?

Kuddar och korg



Igår tog jag mig en liten sväng på Ingelsta, ett stort shoppingscentrum här i norrköping. Helt själv strosade jag runt där, varken sambon eller lill-loppan var med. Ja det var faktiskt skoj att få lite egentid och bara gå runt planlöst i affärerna! men själv klart är ju tiden med familjen bäst! Jag hittade ingeting av det som stod på min att-handla-lista, så det får bli en sväng till stan i veckan. Däremot hittade jag lite annat, bland annat 3 nya soffkuddar på hemtex, nedsatta och sen 30 % på det så 70 kronor /styck. De randiga är gamla och de är jag lite sissådär med om det får vara kvar eller ej!

jag vill ha mer färger i vardagsrummet, men vill samtidigt ha färger som man kan matcha med det mesta. Så blått och mörkare beiget tänkte jag, det går ju till allt i princip!

Jag hittade även denna superfina korg, bara 50 kronor på Ica Maxi! så den ska stå utanför huset sen med några fina blommor eller annat fin i!

Allt-i-allo lördag



Lördag idag, ja fast man är mammaledig och hemma veckorna långa så är det ändå en speciell känsla när lördagen kommer! Idag hade jag sovmorgon, så vid halv tio vaknade jag, härligt! idag blir det en lite allt-i-allo lördag, lite pyssel, promenad i solen, lill-loppan ska mysa med morfar och en sväng på stan står på agendan! Nu på förmiddagen har jag påbörjat gardinen till Olivias rum av ett påslakan, men måste ha mer sidenband så resultatet får ni se om någon dag eller två! 

Av resten av påslakanet tänkte jag försöka göra egna vimplar och hänga upp i lill-loppans rum, får se om jag lyckas!

Spanat in

Ellos är en sådan hemsida som jag alltid blir lite förvånad av varje jag gång jag är inne där och surfar runt, "men så mycket fint de har" tänker jag varje gång. Kläder kollar jag inte på så de kan jag inte uttala mig om, nej inredningen och deras gardiner är det som jag spanar in! Jag har helt fallit för skåpet högst upp till höger, samtidig så vilja jag hellre hitta något gammal skåp att köpa på någon auktion eller secondhand. En gamal fågelbur skulle jag också vilja ha att ha en fin växt i och tänk att ha fullt med örter och andra fina blommor på det turkosa brickbordet! Det vore något det!

Feber

Igår kväll kom febern som ett brev på posten efter vaccinet som hon fick igår på 1-års kontrollen. Efter lite alvedon så sov hon i nästan 12 timmar som en stock inatt, så jag vaknade först och var tvungen att smyga upp och titta till henne. Idag är febern lite lägre, så förhoppningsvis så försvinner den under dagen. Så idag blir det en mys-och pyssel dag här inne, ja det regnar ju idag igen så vi missar ju inget ute direkt! Hoppas ni alla får en härlig fredag nu!

En eftermiddag ute



1-års kontrollen gick som smort, Lill-loppan växer och gror percis som hon ska! lite under i vikten men inget att oroa sig för.  Sprutorna ja, det gick men fy tycker det är så jobbigt.
I dag har det äntligen varit en dag då det inte har regnat och solen bröt sig faktiskt igenom molnen några korta stunder! Så då gäller det att passa på att hänga ute i trädgården! 

Varje dag upptäcker vi något nytt som växer i vår trädgård, idag hittade vi dessa som stod och lyste upp bland allt långt gräs! 

Jag passade på att slipa väggklockan, nu har jag dock blivit lite velig om jag ska måla den vit eller helt enkelt ha den lite oslippad! Den blev ganska snygg efter att jag slippat den, hmm...det tåls att tänka på! 

Vår Alice har varit ute nästan hela dagen idag, rullat i gräset, luktat i gruset och tittat på fåglarna!

Det tar sig

Härromdagen så tog vi tag i att försöka få lite mer ordning i lill-loppans rum. Det är fortfarande en hel del kvar som jag vill få upp och iordning, men det börjar ta sig iallafall. Nu kan vi vara där inne utan att jag får allt för dåligt samvete över att det ser ut som det gör!
Idag ska vi på 1-års kontroll och ta vaccin, fy fasar för det. Jag önskar så man kunde förklara för Olivia att det är för hennes egna bästa som vi tar sprutorna. Sen hoppas jag så på att det inte börjar regna något idag, för jag vill så gärna ta tag i att börja slipa och måla på väggklockan!

Bullar bullar...

Vännerna Frida och Jennie är på väg ut till oss och ska hänga med oss nu på eftermiddagen. Då bjuds det på hembakat här! Kanelbullar...

och "vaniljkringlor" får stå för fikat! Alltid lika mysig att få beök av vänner små!  Hoppas ni alla har en finfni onsdagseftermiddag!

3 nya ting

Igår så var vi en kort sväng på ingelsta, det är ett stort köpcentrum här i stan. Vi tröttnade helt enkelt på att titta ut genom fönstrena och bara se regn, regn och regn. Jag hittade denna tröja på H&M för bara 75 kronor på rea, haha trodde den skulle vara lite stor! men nepp, var precis så jag kunde ha den, missbedömer ibland min mags storlek!

Ett par solglasögon fick följa med hem! De senaste åren har jag haft min sambos pilotbrillor, så tänkte att nu var det nog dax att skaffa egna! Även de är från H&M, 59 kronor sen var de mina.

Denna läppena köptes inte igår, men är ny! Jag fick den från min lillasyster i present, den är perfekt om man bara vill ha en anings färg, om man vill vara lite vardagsfin helt enkelt!

Fingerfärg



Fy vilket grått och trist väder det är ute idag, om man är trött redan innan så blir man ju sjukt seg av väder som detta! Idag ska vi fixa till lill-loppans rum är planen, sätta upp tavlorna och få lite mer ombonat. För ett par dagar sedan så målade vi med fingerfärg här hemma, nja olivia föstod väll inte riktigt det roliga med det. Men gullig såg det ut! Vatten, potatismjöl och lite karamellfärg och sen är det bara låta fantasin flöda! 

Det mesta av färgen hamnade på olivia, i hennes mun eller mer som "pölar". Men vi fick ihop några teckningar med handavtryck iallafall! 


Chokladmarängtårta

Spana in denna tårta! Japp jag har bakat den, är faktiskt jäkligt stolt! haha lite får man väll skryta! Denna tårta bjöd jag mina vänner på när de var här idag och firade vår lill-loppa, super god blev den!
Det bu behöver ha hemma ifall du vill laga denna läckerbit är:

Sockerkakan
100 g smör, rumstemperatur
1 dl socker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1/2 tsk salt

Marängen
5 äggvitor
1 1/2 dl socker
100 g mörk choklad av god kvalité, smält
1/2 krm ättika 12 %

Chokladkräm
4 äggulor
1/2 dl socker
1 dl grädde
150 g mörk choklad av god kvalité , hackad
1/2 msk flingsalt

Servering
4-5 dl vispad grädde


Värm ugnen till 150 grader varmluftugn. Förbered 2 springformar med 23 cm diameter genom att klä botten och sidorna med bakplåtspapper, det går enklare om man penslar formarna med vatten och olja innan. 

Börja med sockerkakan. Vispa smör och sockret smidigt. Tillsätt sedan en äggula i taget under vispning och slutligen mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en bunke försig och arbeta sedan försiktigt ner det i smeten. Fördela smeten i de två formarna och bred ut så att hela formarna är täckta. 

Nu är det marängens tur. Vispa äggvitorna och 1/3 av sockret på låg hastighet med en elvisp i en ren rostfri bunke. Tillsätt ättikan och resten av sockret successivt och öka undan för undan hastigheten så du tillsist vispar på maxhastigheten. Vispa tills marängen är vit, blank och fast. Vänd ner den smälta chokladen i marängen och fördela marängen i formarna ovanpå sockerkakssmeten. Sätt in formarna i ugnen, en i mitten och en längst ner och grädda dem i 40 minuter. Byt plats på formarna efter halva tiden. Låt de sedan svalna och lossa formarna försiktigt. Täck över med bakplåtspapper om tårbottnarna ska stå till dagen efter.

Nu kan du göra chokladkrämen. Blanda äggulorna, sockret och grädden i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp den på svag värme och under omrörning tills krämen börjar tjockna, sjuda och bli blank. Ta bort kastrullen från plattan och vänd ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad är helt smält och vänd ner flingsaltet.

Vid servering så vispa grädden fluffigt. Lägg den ena tårbotten på ett fint fat och bred chokladkrämen på den. Bred sedan hälften av grädden på chokladkrämen och lägg på den andra tårtbotten och bred på resten av grädden. Här kan man sedan toppa med lite vad som helst, jag valde riven choklad men välj något du tycker är gott och passande!

Vår måndagsmorgon

Här hemma hos oss denna måndagsmorgon går vi runt och beundrar de fina vita hortensiorna som jag köpte igår till våra köksfönster

Det är ju så fina blommor!

Lill-loppan busar runt i sin nya fina tröja som hon fick i 1-års present av sin mormor och morfar, den är så härlig somrig!

Jag håller på att göra det sista på tårtan tills i eftermiddag, då lite vänner kommer hit och firar Olivia

och så är vi ju så glada för idag går jag in i veckan 27! "Bara" 13 veckor kvar tills vår lilla prins är här!

Ett klockrent fynd

Igår så åkte och jag min lillasyster en sväng till en stor secondhandaffär här i stan, hela människan heter den! Där hittar man allt och lite till. Jag var egentligen på jakt efter gardiner till lill-loppans rum, men så såg jag denna väggklocka!

Jag ska slipa den, måla den vit och sen så ska jag sätte en blomma där pendeln hänger!

Denna murgörna ska jag plantera i en vit kruka och sen stå en väggklockan! Den här vasen är ett annat av mina bästa loppisfynd. Jag hittade två sådana rejmyre vaser för endast 25 kronor styck på en loppis i göteborg, det ni! 

Jag passade även på att införskaffa två nya bakformar, glömmer mina lite överallt när man tar med sig kakor till vänner och bekanta! Så dessa två fick även följa med hem från loppisen, en tjuga för den stora och tia för den lilla!

Påskmys

Igår hade vi påskmys hos mins föräldrar, en sådan härlig dag!  Jag hade på mig den fina tröjan jag fick av mamma, känner mig lite som en älva i den! haha ja vet, jag gör någon konstig min på kortet!

Olivia hade på sig en fin somrig klänning som vi fått av min vän Elin! 

Vi lagade mat stor del av dagen som sedan resulterade i en väldigt god buffé

Bland annat fanns det en räkbomb

Blomkålscréme med lax

och grillad sparris med pinjenötter!

Cheesecake med passionsfrukt



Den lååånnnga fredagen är här och så regnar det, ösregnar. men men vår fredag komme rinte alls bli rlång, mer gå på tok för fort. Idag väntas påskmys hemma hos mina föräldrar, med massor med pappas goda mat! Jag tänkte tipsa omen vansinnes god cheescake som jag gjorde till förra helgen då min syster fyllde 30 år! tänkte om det är någon som inte har något att göra denna långa fredag eller behöver tips på efterrätt till påsken!

Det du behöver ha hemma är

kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör

Fyllning
4 st gelatinbald
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl créme fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft

Glasyr
1 gelatinbald
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter

Börja med botten. Krossa kexen och blanda smulblandningen med det smälta smöret. Tryck seda ut smulorna i en form med avtagbar kant. Ställ formen i kylskåpet i minst 1 timme.
Lägg de 4 gelatinbladen i vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda sedan gulorna, osten, créme fraichen, socker, vaniljsockret och citronskalen. Vispa  äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Värm sedan citrosaften i en kastrull och ta av från värmen. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem, låt de sedan smälta i den varma citronsaften. Låt citronsaften sedan svalan llite innen den försiktigt blandas ner i ostsmeten under omrörning. Häll nu blandningen över kakbotten och låt kakan stå i kylen minst 1 timme.
Nu kan du göra glasyren. Lägg gelatinbladet i vatten i 5 minter. Hetta upp vatten och socker i en kastrull. Krama ut gelatinbladet och låt de smälta i sockerlösningen. Skrapa ner passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör runt. Låt den svalna och häll försiktigt glasyren över kakan och låt kakan stå i kylen i minst 1 timme. Nu har du en hiskligt god cheesecake att bjuda nära och kära på!

Fint och Färgstarkt

Jag sitter just och tittar runt på allt vårfint och färgstarkt som de fått in i affärerna, dessa saker kommer från Indiska! Skulle så gärna vilja ha dem allihopa! Tänk så fin man skulle känna sig i någon av klänningarna en fin sommardag, halsbandet blir man ju så glad av, en turkos väska på axeln ja sen är outfiten fixad, tröjan passar perfekt en lite kallar vårdag och scarfen blir perfekt en lite kyligare sommarkväll då man sitter ute till skenet av lyktor och pratar om allt och inget och bara njuter av livet!

Trädgårdsplanering



Idag har vi en fullspäckat schema, dagen har redan börjat då en elektriker kom vid åtta snåret. Sen har vi lite ärenden att göra, för att sen fara till barnmorskan och se så vår lille prins i magen har växt som han ska och i eftermiddag kommer en trädgårdskonsult hit! Vi har absolut ingen aning om vilken ände av trädgården vi ska börja och eftersom den är lite kuperad så känns det bra att få lite expert hjälp. Ska bli jätte skoj att se vad hon tycker och tänker om vår framtida trädgård! så nu på morgonen har jag snabbt skissat upp lite hur vi hade tänk i stora darg så får vi se om hon tycker detsamma eller ej!

Trädgårdsonsdag

Jag måste bara tipsa om ett program som jag ser nu, trädgårdsonsdag! Ett perfekt program för en som inte är superkunnig inom trädgården med lite tips, pyssel och även lite recept!  Spana in det vettja!

Sommarkänsla



Oj vilket väder det är ute idag, känns som sommar! Så på förmiddagen har vi varit ute en längre stund, olivia kände på alla stenar, pekade på alla blommor och försökte springa efter Alice, vår katt, som också var ute. De sista gick väll sissådär eftersom vi mest har stenar och grus i vår trädgård! Nu är vi inne en sväng, vi leker runt jag i den underbart fina klänningen jag fick av min sambo i present och lill-loppan i myskläder! Det gäller att ha klänningen på sig nu, för idag var det precis att jag fick igen den, sen så dröjer det nog x antal månader innan den kan åka på igen!

Barnvagnsdjungeln

Igår när vi var och tittade på färg till huset, ja förresten gräddvit kommer nog huset att bli, så passade vi även på att börja titta lite efter en ny vagn! En dubbelvagn, så både Lill-loppan och vår nya lilla stjärna får plats! men jösses, vilken djungel, det finns ju så många vagnar i olika former och färger! så jag tänkte höra, är det någon av er som har någon erfarenhet av just dubbelvagnar eller har hört något bra eller dåligt om någon vagn eller märke?!

Örter



Hemma här hos oss har vi örttema i vårt kök för tillfället. På de ena väggen hängde vi idag upp denna fina tavla som jag fick av min storasyster och sambo i födelsedagspresent, ändå från Budapest kommer den!

På en annan vägg hänger dessa två tavlor som jag fyndade på en stor loppis i höstas! 

På bordet ligger den underbart fina vaxduken från Åhléns, jag fick den av min kära sambo i present! Vi har dock ännu inget stryckjärn, därav är den lite skrynklig! Nu väntar jag bara på att mina örter som jag odlat ska växa lite mer, sen ska de planteras om till fina krukor och ställas på vår köksbänk!

Lill-loppan i Rött

Vi inleder påskveckan med att vara klädda i rött idag! Rött och färgglatt, så kanske vi kan glömma bort att det ligger snö på marken igen. Hopplöst! De fina kläderna som hon går runt i idag, fick Olivia av sin moster Josefine i 1-års present! Kläderna är från Lindex och jeansen är hur mjuka som helst!
Idag ska vi åka och försöka bestämma färg till vårt hus, håll tummarna att vi lyckas enas om någon färg!

Hemma hos oss denna söndag

Har vi idag haft lite paketöppning

Bland annat fick Lill-loppan en jätte fin klippdocka i trä från Min farbror Johan, Pernilla, Vickan och Andreas, Tack så hemskt mycket! 

Vi beundrar alla glas som vi fick igår, bland annat denna snygga retro telefon! Nu måste vi bara hitta någon plats för den! 

Vi har planterat örter, jag har ingen aning om man kan plantera om sådana öreter som man köper från affären. Bara och testa och se tänkte och jag planterade gräslök och dill i varsin kruka.

Vi går runt och funderar på vart vi ska sätta upp dessa två fina krokar som jag i present av storasyster Cizzi och hennes sambo Hugo, å vad jag gillar dem! Nu ska vi ut i solen och njuta! Härlig söndag på er alla!

RSS 2.0