Som en vessla

 

Jag vänder mig om i 10 sekunder och lämnar Max utan uppsikt, snabb som en vessla klättrar han då upp i diskmaskinen och börjar plocka ur och i tallrikarna. Nu blir det att ha diskmaskinen stängd så länge han är i köket!


En trevlig kväll

 
VI har haft en riktigt trevlig kväll här med en av våra grannar på besök, vi bjöd på panerad fick med hemmagjord remouladsås och så riva morötter såklart, det måste man ju ha till fisk.
 
 
Vi testad att ha Asiatiskt ströbröd och ja, det blev allt en skillnad. Paneringen blev lite tjockare!
 
 
Vår snälla granne hade med sig både en basilikaplanta och en squashplanta som nu står och ger lite liv åt vår annars fortfarande toma altan.

Favoritplats med konkurrens

 
För lite över ett år sedan såg det ut såhär hemma hos oss. Olivia stod ofta vis sin favoritplats, nmligen fönstret längst ner i vår dör och spanade ut över gatan.
 
 
Nu står istället lillebror ofta där och tittar på Alice, grankatterna och de få bilarna som åker förbi.
 
 
Men ofta blir det en viss konkurrens om platsen, men de brukar samsas om att få titta ut genom fönstret! För stunden sover max i vagnen och jag ska pyssla, vika tvätt och kanske hinna dra bort något ogräs från rabatterna. Ikväll kommer en granna över på lite mat, så vi kanske borde ta fram damsugaren en sväng med! 

Ny lampskärm?

 

Tror ni man kan få till någon snygg lampskärm till olivias rum av denna klänning?! Någon som gjort något liknande?!


Regn regn regn

 

Regnet öser ner utanför våra fönster idag, ni vet sådär mycket så det bara dånar inomhus. Så idag kör vi nog på en förmiddag inomhus och hoppas på lite uppehåll i allt regnande i eftermiddag! För stunden sover lillebror och Olivia ville dega, men för stunden är det roligast att läggs i formarna på rätt plats igen! Ikväll ska jag nog ta mig an bort soffbord, tänkte ha lite träbets på det. Ett litet experiment då jag aldrig har betsat någon möbel, men någon gång ska vara den första!


Här var det trall

 

Idag har håller de på att lägga trall på altanen, så Max och jag provgick och provsatte den nu på förmiddagen. Tänk så många härliga sommardagar och ljus sommarkvällar vi kommer att hänga här!


Invigning

 
Idag åkte jag och barnen och köpte lite blommor och då passade vi på att inviga Olivias nya bilbarnstol. Max fick ta Olivias och så köpte vi en lite större till henne. Man kan även ha den i två lägen och de ger henne mer benutrymme. Här sittandes.
 
 
Och så lite mer bakåtlutad. Perfekt att kunna ändra på lutningen, beroende om man vill sova eller pyssla med något!
 
 
Lite blommor fick vi också med oss hem, trots att barnen mest ville titta på fiskarna i affären hela tiden! 

En påse violer

 
När vi skulle gå och lämna lill-loppan på förskolan i morse hittade vi en påse med violer på vår tomt, ännu mer blommor av vår snälla granne som kom med vårfloxen förra veckan. Hon pratade redan då om att jag även kunde få några av dessa som visst sprider sig galet snabbt!
 
 
Så jag har packat denna burk full med rödavinbärskakor som jag tänkte gå över med, innan vi sen ska vi fara till bvc för 10 månaderskrontoll med lillebror. Solen har nu även kommit fram så det verkar bli en riktigt fin måndag här! 

Höger, vänster, höger.,,

 

 

Max har nu börjat gå med stöd! Vi har fått låna en finfin gåstol till honom, men nej den gillar han inte. Nej, en av storasysterns stolar ska det vara och han lägger ofta upp något på stolen och sen går han. Denna morgonen tyckte han att en ljusstake skulle få se vårt hem från andra vinklar än från bordet där den stod!


Favoriter

 

Jag har fått hem två av mina favorit tidningar under de senaste veckorna och eftersom man inte direkt har så mycket tid över för att just bläddra i dem, så räcker de riktigt länge! Jag gillar blandning i just denna tidning, lite inredning, lite trädgård och lite recept. Sen att jag får ännu mer idéer till vårt hem är ju alltid ett plus i kanten!
Vår lördag bjuder på grävande i tomten, ev bakning och kanske kanske fara iväg en sväng. Trevlig lördag på er!


Den dagen är här

 

Innan jag ens blev gravid har jag längtat till den dagen då man kan pyssla med sina barn och framförallt då vi kan ta fram mina pärlor. Idag var den dagen här! Jag och olivia passade på att öppna (det stökiga) skåpet med alla pärlor när lillebror sov.

 

 

Det var lite svårt att få på pärlorna på tråden, mycket konentratioen krävdes enligt lill-loppan.

 

 

Men skam den som ger sig och tills slut svängde där tre pärlor på olivias tråd!

 

 

Själv hann jag få ihop ett armband, jag är ute efter något med en ängel på och detta får duga tills jag hittat eller gjort något annat!


Lugnet råder

 

Vi har haft en lugn dag här, inte mycket knop har vi gjort. Olivia och jag tog oss ner till loppisen i vårt lilla samhälle. Jag var på jakt efter en ram, men kom hem med två små ljusstakar. Vi har egentligen mest silver här i hemmet, men tycker att guldfärgat är så mycket varmare. 

 

Max har idag även försett sig med mat från vår kyl när han lämnades ca 20 sekunder själv vid kylen. Men nja, cola känns ju inte som den bästa drycken till en 10 månaders kille! 


Ett fång vårflox

 

När vi är ute och går här i vårt lilla samhälle så träffar vi ofta en äldre dam som bor en gata bort från oss. Vi pratar om våra barnen, då de själva har barnbarns barn i samma ålder, brödbakning och trädgårdsfix. Sen brukar hon säga när vi går "hej då min lilla vän". Igår stannade vi som vanligt och pratade med henne på vår förmiddagspromenad och jag passade på att fråga henne om marktäckande blommor, eftersom jag letar efter några bra som växer lätt. En stund senare ringer det på vår dörr och där står hon med ett stort fång vårflox som hon grävt upp från deras trädgård. Det var just den sorten som vi pratat om tidigare! Jag blev så glad och rörd att vi fick blommor av henne och jag grävde snabbt ner dem på några ställen på vår trädgård. Jag funderar på att baka någon kaka att gå över med som tack. Tänk vilka goda människor det finns!


10 månader

 

 

Idag blir vår älskade lillebror hela 10 månader, men vad gjorde vi egentligen innan han fanns? Bara en Lill-loppa var ju inte heller fel såklart! Att tio månader redan har hunnit gå, det är helt galet. En lite Max som skrattar för det mesta, älskar att hänga i diskmaskin så man får smyga upp den, står mot allt och lite till, sover nu nästan hela nätter, beundrar sin stora syster till tusen och ger gärna en eller två blöta pussar. Älskade lilla Max, vad skulle vi göra utan dig?!


Mysa

 

Vi har idag varit och storhandlat på icamaxi och jag hittade denna somriga kudde som gärna hade fått följa med mig hem.

 

 

Även denna korg stod jag länge och tittade på. Men först ska altanen bli klar och utemöblerna målade, sen kan vi börja handla kuddar och annat!


Regn utanför fönstrena

 
Regndropparna smattrar på fönstret och vi är inne och pysslar. Bland annat har vi bakat bröd till lill-loppan förtjusning. Hon vispar, häller i mer mjöl, rör lite till och gärna provsmakar degen en eller två gånger! I eftermiddag ska vi nog fara in och storhandla och sen ev köpa en ny bilbarnstol till lillebror. Förhoppningsvis tycker han då kanske det är lite roligare att åka bil. Jag hörde på nyheterna i morse om tornadon som Oklahoma råkade ut för, vad hemskt och så många som miste livet. Man kan ens inte föreställa vilket kaos och förödelse som det är där borta. Njut extra mycket av din dag idag. 

Det vände

 
Från att det var mulet i morse sprack det upp och blev klarblå himmel och sol strax efter lunch. Strumpbyxorna åkte av och mina vita ben fick lite solstrålar på sig.
 
 
Så hela eftermiddagen spenderades utomhus med lek, grävandes i rabatter och racerbils åkandes! 

I Bullerbyn

 
Igår spenderade vi dagen hemma hos min faster och hennes man. De bor i ett litet samhälle som liknar Bullerbyn i Astrid Lindgrens saga.
 
 
De ha en stor trädgård med blommor i alla dess färger och där de även odlar grönsaker som man aldrig ens tänkt tanken att man kunde odla, som ex sparris och majs
 
 
Lill-loppan fick även hjälpa till att plantera bondbönor i deras rabatter
 
 
Vi läste på skyltar och diskuterade växter, så nu har jag huvudet fyllt med olika namn på blommor och idéer hur vi kan göra i vår trädgård.
 
 
Det bjöds sen på kyckling paj och våfflor
 
 
och så tog vi oss en rundvandring i deras hus. Huset är en gammal affär och mycket av inredning är från förr, så man blir lätt avundsjuk när man går runt bland alla vackra gammal föremål.
 
 
Efter en lång stund i trädgården och lek inomhus så somnade Olivia som en stock på deras soffa sen. 
En riktigt lyckad söndag tyckte vi alla när vi packade in oss i bilen och for hem.

Lördag

 

Lördag idag och vi siktar på Eurovision i kväll! Men innan dess så har jag rotat fram min gröna gamla vårjacka och nu ska vi in till stan en sväng. Jag gillar när man kan göra fynd i sin egna garderob, det bli helt klart billigast så! Trevlig lördag på er nu!


I lillebrors fotspår

 

Vilken värme det är idag, redan vid åtta i morse var det ju sommarvärme! Nu sitter jag i ett kvavt ridhus och tittar på min mamma när hon rider, dagen har annars spenderats mest i skuggan med Max, lekt med vatten med Olivia och njutit. 
Olivia vill för stunden oftast göra det Max gör, sitta under bordet och leta smulor, krypa runt soffan eller som i morse när jag glömt stänga grinden till trappan och Max stod och trummade på trappstegen, ja då skulle hon också stå där. Sådant blir man varm i hjärtat av!


Målarverkstad

 

 

Barnen somnade som stockar strax efter åtta, sambon är iväg och kommer hem om en stund, katten är på kvällspromenad i trädgården så jag drog fram lite penslar och målade om lite ramar och en pall. Perfekt sysselsättning när man får lite egentid på kvällskvisten!


Det händer lite iallafall

 
Med två små barn i huset så går allt väldigt långsamt framåt. Både inne och ute och ja jag vet, det ska ju vara så. Det mesta av tiden går ju åt att leka, busa och bara vara. Men ibland vill man ändå ha den där fina trädgården, få de där sakerna gjorda eller faktiskt någon gång känna sig lite klar! 
Men lite händer det ändå ex så har potatisarna just hamnat i jorden
 
 
pallkragarna är utlagda, men det återstår att se om det hamnar något i dem iår..
 
 
och så byggs det för fullt, men nej inte av oss. Nej två hantverkare ska bygga en altan åt oss och det är perfekt sysselsättning för barnen och för vår katt att titta på! 

Visste ni...

 
Visste ni att det i är palmolja i margarin? Detta förutom att det blir godare med smör är ett perfekt anledning att just välja smör stället för margarin nästa gång ni ska baka. och varför inte palmolja?! Jo på många ställen så skövlas regnskogen för att man just ska odla palmolja där istället. På så sätt försvinner både skogen och även djurarterna som lever där. Ingen kan göra allt, men vi alla kan göra något för att bevara och rädda det som finns kvar av vår gröna fina Jord.

Nyplockat

 

God morgon!
Jag sitter här vid bordet och äter havregrynsgröt medan barnen står sida vid sida och tittar på legot på vår tvbänk. Det är sol ute och på bordet står två nyplockade små buketter i ljuslyktor. Nu äntligen kan man börja plocka blommor i trädgården och ta in och ställa här inne. Man kan bland och variera båda blommor, grenar och färg till dess oändlighet och även sådan som kallas ogräs av vissa kan bli väldigt fint i en vas på bordet. Vad jag är lycklig att våren äntligen är här!


Bamselotto

 
Här hemma går det i perioder vilken leksak som för stunden är roligast. Just nu är det Bamselottot som jag fyndade för en 20 på en secondhand affär för ett tag sedan. Vi turas om att ta ett kort och det är alltid lika spännande tycker Olivia att se vem det är på kortet man tagit. Sen gäller det att hitta samma bild på de olika brickorna, detta kan vi hålla på länge med!
Även i morse togs detta fram och lektes med en stund, perfekt sysselsättning för en trött mamma då max valde att vakna en gång i timmen. Nu ska vi röja lite här inne, hemmet förfaller lite när man är ute mest om dagarna!
 
 
Även lillebror Bus tycker att korten med bamse och hans vänner är mycket intressanta, speciellt att bita lite på!

För fort

 
Jag håller på att sortera ut kläder från barnens garderober som blivit för små och stunder som denna inser man hur snabbt tiden går. När man ser tröjorna bli för kort i ärmarna eller när de helt plötsligt står mot allt, när de kommer hem med deras första teckning från dagis eller just lärt sig ett nytt ord. Då kommer det över en, "jösses vad fort tiden går". Det borde finnas en stoppknapp på deras magar så man bara ibland kunde stoppa tiden lite, så man verkligen hann njuta av varje sekund med dem. Våra älskade hjärta!

Blomstertrappa

 
Senaste nytt i trädgården är denna blomstertrappa som jag fyndade på blomsterlandet. Den stod inklämde mellan lite krukor och ingen prislapp satt på. Så jag frågade vad de vill ha för den, hon sa att det var den sista kvar och de andra kostat runt tusen men jag kunde få denna för trehundra. Detta kallar jag fynd så det sjunger om det!
 
 
Längst ner står en tagetes i en gammal teburk och blomsterkrassen i den vita krukan är tänkt att den ska växa och klättra på själva trappan sen.
 
Vi har ett hav av pärlhyacinter nu så en bukett av denna blåa skönhet får stå och sprida lite färg bredvid hjärt-stenen. 
 
 
För att bryta av mot allt blått, för även den blåa kakelplattan som jag fyndade för ett tag sedan hamnade ju i trappan, så får en rosa petunia även stå här!

Ändrade planer

 
Idag var vår plan att se på när kossor äntligen fick spring ut i gröna fina hagar, det var vår plan hela timmen i bilen tills när vi äntligen kom fram och insåg att vi hade läst fel datum på lappen. Vi och tre bilar till var där och var lite lagom förvirrade. Så vi tittade på kossorna som stod stilla istället innan vi hoppade in i bilen igen och gjorde en ny plan för vår dag.
 
 
Affären romantiska ting lång på vägen hem från kossorna så vi åkte dit istället. Fikade lite och tittade runt i affären.
 
 
Den här kalasfina skylten fick följa med mig hem och ska nu upp i något av våra badrum. Vi fick oss allt en bra lördag trots att vi tog fel dag att fara ut på landet på!

Skärgården

Vi hade en riktigt mysig dag igår ute hos min farbror och hans familj. Vi gick ner till vattnet och fick sommarkänslor

 

Vi åt grillat med färskpotatis

 

Vi umgicks och bara hängde runt

 

vissa av oss ville prompt ligga i hängmattan mest hela tiden

 

och så beundrade jag deras segelduk och övertalade sambon om att vi också ska ha ett liknande över en del vår framtida altan! 


Med lite yoghurt som hjälp

 
Såhär såg krukorna ut innan som vi hittade i vårt förråd när vi köpte tomten
 
 
och med ett strykningen med lite yoghurt blev de så här. Det fick en lite mer gammalt utseende iallafall! Så nu ska jag bara hitta några fina hängblommor och så ska två krokar upp på väggen.
Idag ska vi ut till skärgården, till min ena farbror som har tagit över min farfars hus. Det är alltid så mysigt att vara där så idag blir det nog allt en bra fredag! trevlig fredag på er!

Senaste nytt

 

Senaste nytt i barnens garderober är dessa två, båda hittade jag på H&M's reaställning. 50 kronor plagget, jag då behöver man ju inte ens vela om man ska ha dem eller ej!
Idag händer det än så länge inte många knopp här, 30 års fest igår så vi är sådär lagom sega men snart blir det ändring på det när sötnötterna 1 och 2 kommer hem igen!


Lillebror står

 

Lillebror reser sig nu mot allt och lite till, i sängen, mot mamma, mot borden och mot Olivia. Det sistnämnd går väll sissådär. Genast känns han så mycket äldre när han börja stå, men det är klart han fyller ju faktiskt 1 om smart två månader! 
Nej nu promenad och ikväll väntas 30-års fest!


Vid sjön

 
Vi har hittat oss en ny favoritplats, en perfekt plats att ha picknick på och bara 10 minuter från vårt hus. Olivia kastade kottar i "det blå" som hon sa och skrattade åt fåglarna som simmade runt i vattnet.
 
 
Sen drack hon ljudligt sin Mer på filten
 
 
medan Jennie och jag kalasade på hennes hemmagjorda Rabarbersaft
 
 
Det får nog väntas lite med årets första dop då det var iskallt i vattnet
 
 
Men hit ska vi gå ofta, ha picknick, njuta av vattnet, samla kottar, hopp på stenar och senare även bada. En ryggsäck att bära maxen i ska införskaffas och så en flytväst till Olivia då hon gärna vill hänge ut över vattnet. 

Värme

Det är varmt idag igen, så idag blir det nog bara ben i kjol. Lite häng i solen, vattna vår gräsmatta, utvecklingsamtal på förskolan och sen picknick i eftermiddag vid sjön bjuder vår tisdag på!


Med lite vit färg

 
Såhär såg den ut innan
 
 
och med lite vit färg blev det såhär! 
Idag har vi som sagt bara varit ute, det är sådana här dagar man lägger på minnet och tar fram de där ruggiga mörka höstkvällarna. Vi har legt i skuggan, sparkat boll i solen, blåst och jagat såpbubblor och så har jag hunnit plantera några blommor.
 
 
Vissa hamnade i burkar på marken 
 
 
och andra i krukor som hänger. Dessa är från Ikea och jag tycker de är ritkigt fina!

Utedag

 

Vilket dag, man vill bara vara ute i solen och det är just vad vi är. Jag planterar lite blommor och sitter i skuggan och leker med Max. Första strykningen med yoghurt på två krukor har jag även gjort, ska bli roligt att se hur det blir sen!


Böcker av Elsa Beskow

 
Den senaste boken jag köpte hittade jag på en loppis för en femma, det var en bok med bilder av Elsa Beskow och sånger av Alice Tegnér. På varje uppslag finns en låter med text och noter och så en vacker bild. Min plan var att rama in några av bilderna och hänga upp i både Max och Olivias rum, men nu har lill-loppan fastnat så för boken och vill gärna att vi ska både läsa och sjunga i den ofta. Så jag får nog vänta ett tag med att göra ramar av boken.
 
 
Just Elsa Beskow är en stor favorit av mig och jag håller på att leta efter en tallrikshylla som jag kan ha i Max rum med bland annat dessa böcker i som alla är av just Elsa Beskow. 

Bodaborg

Denna lördag spenderas med Fruhippa på Boda Borg. Vi klättrar, tänker och klurar!


Tur i krukor


 

Vilken värme det är, sitter utomhus i kortärmad och är varm, det ni är sommarkänslor!
Jag tog mig en tur ner till vår lilla loppis, lämnade av en påse kläder och köpte på mig en del. Bland annat dessa 3 krukor, eller ja blommor ska de iallafall sitta i dem. Den längst till vänster ska nog få sig en omgång vit färg innan den ställs ut och får några Aster i sig!


Omplantering sker

 
Jag håller på att omplantera några av de blommor som jag sådde för ett tag sedan och som växer så det knakar. De får sitta i tilfälliga platskrukor och sen planteras om ute när det är tillräckligt varmt. Vissa ska även stå i krukor, men har iprincip inga fina så ska ta ett varv på en loppis imorgon och så jag hoppas på kruk-tur!
 
 
Tagetes, tomater och aster får ikväll lite ny jord mellan rötterna!
 

Inspiration

 

Vi måste måla om alla våra utemöbler innan vi kan börja använda dem och jag är så sugen på att sätta lite färg på dem. Vit och brunt är också fint och väldigt praktiskt, men det är ju så fint med färg. I ett häfte från Beckers kan man hitta dessa två bilder med utemöbler i ett gäng olika färger. Vi funderar på att måla den ena matgruppen i blå, eller som sambon säger "ölandsblå", vi får se vad de andra möblerna blir i för färger.

 


1 Maj

 
Vi tog oss aldrig in till stan, vi stannade hemma istället och njöt av solen i vår trädgård. Max hade sin sommarhatt på sig medan han envist försökte smak på varenda sten.
 
 
Olivia plockade blommor för glatta livet som vi sedan satte i en kopp på bordet
 
 
Jag rotade fram två krukor som vi hittade i förrådet på tomten när vi köpte tomten, tänkte jag skulle testa att ha på lite yoghurt för att få dem att se lite äldre ut. 
 
 
Sent på eftermiddagen kom mamma och pappa hit, vi pratade om planerna för vår tomt, busade med barnen och åt kakor med vinbär från tomten. Nu hoppas vi på att maj fortsätter med detta soliga vädret!

Detta hår

1 maj, så härligt och snälla maj kom med värmen, solsken i ansiktet, blommande rabatter och grillkvällen i solnedgångar! Utanför skiner solen och lillebror står i skuggan i vagnen och sover. Olivia och jag har ännu inte hunnit ut, hon ville prompt leka med legot och nu så ska även alla fiskar borsta tänderna. Vår älskade Lill-loppa som börjar bli så stor och hennes hår växer så det knakar och är sådär härligt smålockigt längst ner i topparna, tänk om man själv hade sådant hår!


RSS 2.0