Myseftermiddag

Från lunch och fram tills nu har det regnat här, alldeles grå moln och regndroppar har varit utsikten från fönstrena idag. Så idag har vi bara haft en mys- och pysseleftermiddag! Jag passade på att rensat lite bland alla mina pärlor och Olivia fick lite pärlor att skramla med som var väl inpackade. Ibland är det allt lite mysigt med regn, då får man bara vara inne och pyssla!

Sångböcker

I dag har jag och Olivia har varit en sväng på Biblioteket här i staden. När jag växte upp sjöng vi väldigt mycket i vår familj, inte i kör eller sådant men hemma så sjöng vi en hel del mest på skoj. Jag vill att Olivia också ska få ta del av en hel del sånger, man blir ju glad av sång! Tyvärr så kommer jag oftast bara ihåg halva sångerna eller ord här och där, så det blir mest tralalala nu. Så idag var vi och lånad lite böcker med barnsånger, var även ute efter en bragodnatt visa som vi kan sjunga när hon ska somna. Så lånad även en hel bok med godnattvisor, så någon där i borde passa oss.

Tapeter

Idag har vi ägnat vår eftermiddag åt att titta på tapeter, väldigt skoj men oj så mycket fint det finns. Det är ju så svårt att välja bland alla tusentals tapeter. Men när vi kom ut ur affären så hade vi faktiskt lyckats bestämma tapeter till vissa rum och till andra så har i hittat några tapeter som vi väljer i mellan. Tapeten högst upp till vänster ska vi ha i köket, på de andra tre korten ser ni våra förslag till Olivias rum. Fjärilar på väggarna slår aldrig fel, samtidigt är de båda tapeterna på den vänstra nedersta bilden mer färgrika. Tapeten på bilden längst ner till höger är en stor bård och sen så har de målat väggen bakom grön, den bården fanns även i mer rosa variant så funderar på den och måla väggen ljusrosa. Svårt val!

Framåt går det

Olivia har nu börjat rör lite på sig när hon ligger på golvet, det går inte snabbt men hon tar sig långsamnt framåt en bit på golvet. Hon kryper ännu inte, utan mer ålar sig fram. Jätte söt! Tänk den dagen hon börjar kunna krypa, så härligt!

En färgglad orm på pyssel-listan


Idag har jag, Olivia och min lillasyster Josefine varit på Panduro, älskar och hatar den affären. Jag älskar den för att det finns så mycket jag vill ha där, alla fina papper, pärlor i alla dess färger, fina små klistermärken och allt pyssel som man kan göra! Jag hatar den just för att jag vill ha allt och nu när man har en liten lill-loppa har man varken tid eller pengar att shoppa loss där inne. Men denna fina orm tänkte jag att jag ska skriva upp på min "pyssel-lista", en lista på allt pyssel jag vill göra! Tänkte göra en sådan till Olivia som hon kan ha i sitt rum sen när vi flyttar till huset. Lite fick jag dock med mig ut från panduro, funderar på att ta upp min lilla smyckesverkstad igen så blev lite basgrejor till den.


Jag tävlar om en finfin mössa

Jag är med och tävlar om en finfin mössa från kicki inne hos Sandra, en tjej med en mycket härlig blogg!

Favoriter

Olivia har för tillfället två saker som är extra goda att ha i munnen, kaninens öra och hundens svans. Öron och svans smakar visst extra gott!


Volanger på magen

Idag har vår lilla tjej sin nya body på sig som hon bland annat fick av mina vänner här i stan på dopet, volanger på världens sötaste tjej kan det bli finare!

Fjärilar i taket

Igår hängde vi upp vår mobil som vi fick av Olivias farmor på dopet ovanför vårt skötbord, den är så fin. Olivia har nämligen bestämt sig för att hon inte vill ligga ner längre, ens inte när hon är trött. Nej sitta upp ska man göra, då ser man mer. Så nu när hon ska sova så måste hon i princip somna sittandes för att vi sen ska kunna lägga henne ner. Så vi hoppas att denna mobil ska göra så hon vill ligga ner på skötbordet!

Loppis på Arbis

Vilket väder det har varit idag, jag gick i linne och kjol och det var varmt! Sista smaken av sommaren, härligt! Idag har vi hängt med mor min, först tod vi en fika i solen och sedan gick vi till Arbisteatern där loppisen var. Tyvärr var det inte så mycket fint kvar, mest bara gammal och slitet. Men mamma hittade ett lite knivställ med knivar, hon var inte riktigt säker på när de skulle använda knivarna, men kanske till julbordet då vi kan skär olika ostar med knivarna!
Det fanns allt från plastsmörgåsar, lustiga hattar till gamla resväskor
Mammas fina lilla knivställ

Guld i öronen

Idag är det sommar igen, solen skiner från en klarblå himmel utanför fönsterna! så härligt! Idag ska jag, Olivia och mamma på en loppis, den loppisen som vi försökte gå till i måndags men då de hade skrivit fel öppetider på nätet. Så idag hoppas vi på att tiderna på nätet stämmer, så vi slipper stå i fönsterna och spana in! Det är en teater här i stan ska stänga, så de ska ha en stor loppis där de säljer ut allting. Jag ville först bara passa på att visa mina örhängen som jag fyndade igår på nostaligladan, tycker de är så snygga! Nej nu ska vi ut i solen och sommaren, hoppas ni alla får en härlig lördag!

Nostaligladan

Idag har jag, Björn, Olivia och Josefine varit i Nostalgiladan, en stor lada med massa saker mest från 50-,60- och 70-talet! Hur kul som helst att går runt där och titta på att prylar. Hon som hade det var även noggrann med att få reda på lite om föremålens historia när hon fick dem, så på varje sak hängde det en lite lapp med vilket år den kom ifrån och även ibland formgivaren. Jag kunde ha handlat med mig hur mycket som helst, men lyckades behärska mig och kom ut ur affären med tre saker.
Dels en jätte fin plåtburk från Gefle, är väldigt svag för burkar. Det är ju så fint att ha på hyllan!

Det andra fyndet är denna blåa hylla. Jag har länge varit på jakt efter en liten tallrikshylla att ha i Olivias rum i huset, min tanke var att istället för tallrikar ställa hennes böcker. Barnböcker har oftast så fina framsidor så vill ja att de ska synas. Men det verkar vara svår att hitta en lite tallrikshylla, men istället hittade jag denna lilla fina hylla. Min plan är att måla om den till vit och sen ha i hennes rum när vi flyttar till huset, tycker den är så fin. Det tredje fyndet är ett par örhängen, men dem ska jag ha på mig ikväll så ni får se dem senare eller imorgon!


Snyggaste tröjan i världen

Jag kan erkänna, jag är absolut inget modeproffs. Jag hänger aldrig med i svängarna och är säkert minst tre säsonger efter, om ens det! Men min lillasyster hon klär sig snygg och har koll, vad hon än säger så är det så! Hon kom hem idag för att stanna i Norrpan över helgen och då hade hon på sig enligt henne "Snyggaste tröjan i världen", den är väldigt snygg och helt "hösträtt". Den är köpt på Lindex ifall någon vill glida hösten igenom i denna fina tröja!


Premiär för den rosa jackan

Igår kväll hade Olivia för första gången sin snygga rosa jacka på sig, det var så kallt ute och regn och blåst, så då åkte höstjackan på. Jag köpte den i somras för 35 kronor på Erikshjälpen och tycker den är så fin!

Hemma hos Elin och Björn

Ikväll har jag, min Björn och vår lilla Olivia varit hemma hos Elin med sin Björn i deras nya lägenhet. Var allt några månader sen de flyttade in, men den är ny för oss! Först var det rundvisning i lägenheten och sen bjöds det på gott fika! Elin och Björn hade en väldigt snygg och väldigt praktisk säng med stora lådor under och i sänggaveln hade de hyllor, väldigt smart!
Tyckte denna var så söt, lite blommigt, mycket vit och en dos gammeldags perfekt kombination!
Deras katt Siri tyckte Olivia var väldigt intressant, men även lite läskig. Det gällde hela tiden att ha koll på henne, man vet ju aldrig vad små flickor i ca 5 månaders ålder kan hitta på!
Turkos var färgklicken i vardagsrummet, snyggt. Bland annat stod denna fina skål med godis i på soffbordet.

Fika i Snövel

Idag har jag och Lill-loppan varit på fika i Snövletorp hemma hos Jonna med sin lilla söta son Elliot. Full fart vill ja lova! Det bjöds på äpplepaj som Alexandra gjort med äpplen från hennes trägård, alltid lika godare då, lite kex och ruskigt gott the som hette "smultorn på tråd" bara namnet lixom! Efter fikat blev det spring i benen på de små, Elliot, Emilia och Alicia sprang skrattandes runt och busade. Lilla Olivia satt storögt och tittade på!


Bridesmaides

Igår var jag och några vänner och såg Bridesmaides på bio, tycker det är så mysigt att gå på bio. Jag är en väldigt ovan biobesökare, vilken gör att det blir så mysigt när man väl sitter där i mörkret, äter lite godis och kollar på filmen! Men tyvärr var inte alls filmen så bra som jag hade trott, stundtals var det rolig men ibland var det mest bara pinsamt och jag klara inte riktigt av sådant. Men en mysig kväll med vännerna var det allt!

Finfin stickade tröjor

Jag hittade mönster och beskrivning till hur man stickade dessa två fina tröjor i ett nr av ”Föräldrar och barn”, kan inte sticka men har länge viljat börja. Så funderar allt på att börja lära mig och ha dessa två tröjor som morot!


Majspure

Idag har Olivia fått äta majs. Det tyckta hon var smaskens, hon till och med sträckte sig själv fram till skeden och vill ha! Var lite svårt bara att få någon majspure, så mycket majs till så lite pure! Men det var det värt när man såg vår lill-loppa gilla det!

Linfröbullar

Det finns inget godare än nybakat bröd på morgonen, men att ställa sig och baka på morgonen är jag på tok för hungrig för. Därav bröd som jäser över natten är min nya grej, igår gjorde jag små linfröbulllar. Tyvärr blev de väldigt små, så nästa gång blir det nog dubbel sats men med samma mängd bullar!
Det som behövs är:
1/4 paket jäst
2 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl rågmjöl
4 - 5 dl vetemjöl
1/4 dl linfrön
Smula ner jästen och blanda ut den med lite vatten tills den har löst sig helt. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, linfrön och allt mjöl. Arbeta ihop degen tills den är smidig och ta upp den på mjölat bakbord. Dela den i tio delar och forma dem till små bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt, täck med bakduk och ställ i kylen över natten. På morgon är det bara att sätta ugnen på 250 grader, pensla bullarna med vatten och strö på lite infrön och så in i ugnen i ca 10 minuter.

....hängde och slängde i en gardin...


Loppisen var stängd!! Efter att vi hade ryckt i alla dörrar och försökt få fram något nr till Arbis, som verkar vara omöjligt, så kom det en man ut från huset. Genast sprang jag fram och frågade vart loppisen var, det visade sig då att de hade skrivit fel på nätet och de höll nu på att plocka ihop allt. Men i helgen ska de ha loppisen igen, så får sikta på att ta mig dit då istället. Riktigt retligt när jag var så loppis-sugen!
Så istället satte sig jag och Frida på ett fika och pratade bort nästan två timmar i vad som kändes som ett nafs, härligt med sådana stunder!! Så istället för att få visa upp något loppisfynd, så hittade jag en gardin som jag hemskt gärna vill ha i vårt hus på vägen hem. Det är så svårt att ta genom fönster, men hoppas ni ser lite. Tycker den är så fin och charmig!

Sovstund i soffan

Vår lilla dotter tog en sovstund i soffan igår med sin SkutteLina, så otroligt söt! Kaninens öra tycker hon är så mysigt att ligga och gosa med när hon somnar.

Idag är det först 5 månaders kontroll på BVC, alltid så skoj att åka dit. Sen ska jag på en loppis, Arbis teatern här i staden ska tyvärr stäng och anordnar därför en stor Loppis. Så idag hoppas jag på fynd!


Sommar igen



Jag, Jennie och Olivia i vagnen har varit ute och gått en promenad och trot eller ej så känns det som sommar igen!Det har varit så kallt här de senaste veckorna, men idag är det sommarvärme igen, Underbart! Så promenaden avslutades med en glass i solen!



Polkaglass, mums!



Där vi åt glass växte dessa blommor, luktärt tror jag att det kan vara, någon som vet?!

Laborera




Jag tycker det är väldigt kul att sitta och laborera med kort i photoshop. Jag är inte alls så duktig på det, men jag tycker det är så kul att mest bara sitta och testa och se allt man kan göra med ett kort!

Broccolidax

Vi har nu börjat ge Olivia lite mat, förra veckan var det mosade potatis med smör och ersättning ihop rört och idag var det broccolidax. Efter kokning så åkte broccolin ner i vår potatispress och blev till ett mos, i med smör och ersättning och sen var det dax att se vad Olivia tyckte!

Jag kan nog inte säga att hon åt för glatta livet, men det gick helt klart bättre än med potatisen!
Resten av broccolimoset frös vi in, så nu har vi många broccoli luncher till Lill-loppan!

Utekväll



Igår var jag en mamma i vimlet!
Vi började kvällen genom en språngmarsch till en lite mysig restaurang i hällregn, men väl där väntade härliga vänner! Sen åts det gott, för min del blev det en jätte god pizza, och pratades om allt och lite till över en flaska vin. Sen ut igen i duggregn till en tjej vars lägenhet gick i maritimt, mycket snyggt! Mer prata och torkning av skor med hårblåst. Sen ut igen, denna gång inte i regn till nattlkubben Hugo där en stämpel togs och sedan hem till Frida som bor i en mysig etta i huset bredvid utestället, där en drink och ombytte av kläder! Sen var det ner till Hugo igen där vi dansade natten lång! En mycket mycket lyckad kväll helt enkelt!



Jag och fina vännen Frida dansar loss



Söta Caroline, jag och Frida i ett läskigt blått sken!

Ta i trä


I dag har regnet öst ner, sådär strilande i exakt samma tempo hela tiden. När jag gick upp tänkte jag "så mysigt, en inne-pysslar-dag" men så efter att ha varit inne hela dagen så börjar det krypa i min kropp, jag måste ut och andas lite luft. Men att gå ut i regn känns inte så lockande...jag ska ju ut i kväll, en kväll på stan med vänner är kvällens plan! Ska bli så skoj, älskar att ta hand om vår lilla Olivia, men ibland behöver man göra något för sig själv med. Så idag när jag spenderat dagen inne så har jag faktiskt knåpat ihop ett halsband av träkulor som jag funderar på att ha på mig ikväll!


Ljuset



Det är ljuset i bilden på vår lilla skönhet som gör att den är ett av mina favoritkort på vår Lill-loppa. Finaste tjej!!
Hon sover för tillfället bra varannan natt, inatt var det oroligt så nu ska vi gå och sova en förmiddagslur så vi orkar med dagens bestyr!

En sväng på myrorna



Idag har det varit varmt igen! Det har varit så kallt den senaste tiden, men så idag när jag och Olivia i vagnen var ute och gick så var det varmt, jag gick i jeansshorts och linne, så skönt! Vi smet även in en snabb tur på myrorna och hittade lite kläder åt lill-loppan och en kjol till mig. Alla Olivias plagg kostade 25 spänn styck, riktigt nöjd. Kjolen tänkte jag passar perfekt i höst, till gråa tjocka strumpbyxor och min fina svarta höstskor!


Röda Vinbär



Jag fick en stor kartong med Röda vinbär av min fina vän Nanny i helgen och planen är att jag ska göra saft på bären! Men jag är en, än så länge, ovan "bärgörare", så någon som har något bra recept på saft eller något annat gott man kan göra man röda vinnbär?!

Isala




På IKEA har de fått in en ny serie som heter Isala. Detta är några av möblerna som ingår, jag tycker att benen är så fina! Men jag skulle nog inte vilja ha alla, nej då skulle det nog bli på tok för mycket svarvat! Men jag skulle kunna tänka mig det runda soffbordet i vardagsrummet och garberoben till Olivias rum!

Doppresenter


Igår samlade jag ihop alla doppresenter vi fick och tog kort på dem, finns stor risk att man annars glömmer bort vad vår lilla tjej fick. Nu gäller det bara att minnas vilka man fick vad av!


...och ännu mer finfina saker!

Olivia fick även hennes första bak-kit av mostrarna, fina burkar till hennes första tänder och hårlock, en jätte fin lite trädgård och fina smycken


Busfrön



Idag har i varit ute i Åby och lunchat, full fart var det som vanligt! Med 4 små busfrön så är det alltid något som händer, det är ju lixom så det ska vara! Här sitter Alicia vid bordet trött med nöjd!



Elliot älskar bröd!



Lilla Olivia satt också till bords ett tag, men var mest intresserad av sin napp



Emilia åt spaghetti för glatta livet, sen var det bus,bus, bus och så åkte vi hem lagom till alla barn föll i sömn!

Matchning i Rosa



Nu ska vi iväg och luncha med Alexandra och hennes busfrön Emilia och Alica och Jonna med sitt busfrö Elliot! Lill-loppan och jag kör på rosa idag!

Sweet Bay



Vi ska börja bestämma tapeter till vårt hus som håller på att byggas, jag älskar blommigt men tyvärr inser inte min sambo hur fint det är. Men denna tycker jag är så fin, den heter Sweet Bay och kommer från Sanderson, så denna ska jag försöka få in någonstans i vårt hem!

Tripp Trapp stolen



Olivia fick en jätte fin tripptrapp stol av mina föräldrar i lördags när hon döptes, Tack! Igår så monterade vi ihop den och hon fick provsitta, hon blev mycket nöjd med stolen! hon är dock lite liten att sitta i den nu, men om någon månad eller två så passar den nog perfekt!

Dagen efter Dopet



Dagen efter och jag sitter helt slutkörd i soffan med en väldigt pigg Olivia bredvid mig, dagen igår var jätte lyckad! Strålande sol, vacker kyrka, underbara vänner och en härlig släkt! Hann själv inte ta så mycket kort men vänner och familj tog åt oss så mer bilder på gårdagen kommer!



Vår ängel


Nästan alla presenter vi fick har vi ute hos mamma och pappa, vår bil var full av bordsdekoration och blommor. Men en present fick vi med oss hem igår och det var den här underbara dockvagnen som vi fick av några av våra vänner, helt underbar! Nu ska vi ut och äta brunch hos mina föräldrar och hämta hem resten av alla presenter!

Dop



Idag är det dax för Olivias dop, sitter här och går igenom allt för femtielfte gången så att vi har med oss allt! Nervöst men skoj ska det allt bli att träffa hela tjocka släkten och alla våra vänner! känner på mig att detta kommer bli en bra dag!

Dagen före dopdagen



Idag har det varit full rulle inför dopet imorgon! Vi har bland annat bakat den sista satsen av nougatmuffins



och vi har även packat ner allt inför dopfikat



Lill-loppan verkar inte alls nervös inför imorgon, hon är mest fascinerad av sina fötter förtillfället



Även klänningen inför imorgon har provats en sista gång! sådär ja, nu borde vi ha koll på läget!

Bullar bullar och åter bullar



Igår bakade jag bullar, 115 bullar stod jag och snurrade, ringlade, penslade och strödde på pärlsocker. Det är alltid kul att baka, med vid bulle 96 började jag känna att nu får det vara nog med bullar snart! Bullarna är till Olivias dop imorgon, hembakat är ju alltid godast!



Första satsen bullar, sen var det bara kasta sig över en ny deg!


Hyllorna i köket är nu belamrat av bullpåsar!

Kakfat



Igår kväll när lill-loppan somnat så satte jag igång med limmet i högsta hugg och gjorde mina fina kakfat! Två tallrikar i olika storlekar, ett glas eller fin vas och så bara lite lim. Sen har Du ett fin kakfat att lägga upp smarriga små kakor på!


Secondhandshäng med mormor



Idag har mormor och jag hängt på Secondhand affären "Bra och begagnat", mycket trevligt! Vi har gått omkring och känt och klämt på allt, kollat under alla tallrikar på märkningen och tittat på alla små kläder till de små! Min mormor kan så mycket, hon berättar om olika porslin hon och hennes mamma hade och vart vaser kommer ifrån och alltid så kommer vi in på hur det var när hon var yngre, sådant som är så roligt att höra om! Med mig hem fick jag lite smått och gått, tidningar för 2 kronor styck och en somrig saftkanna, så mycket godare med saft från en fin kanna!

 



Vi hittade även en somrig klänning till Olivia och två små skålar för en femma styck till lill-loppan nu när hon ska börja äta lite mat

 

Vi hittade även lite fat som jag tänkte göra kakfat av, spana in här imorgon så får ni se resultatet!


Hustitt



Igår kväll tog vi oss en sväng upp till vårt hus för att se om något nytt hade hänt, takteglet var på och byggnadsställningarna vare borta! Alltid lika kul när man kommer ut och ser att det går framåt i byggnationen. Sen var vi förbi en sväng hos mamma och pappa, tittade på uppläggningsfat och fixade med lite noter till dopet! Med oss hem fick en påse gula trattisar, mums! Så igår kväll åt vi våra första svampmackor för denna höst! Sagolikt gott!


Lite smått och gott till Dopet



Burr, känns som om hösten börjar komma nu, det är en sådan kall underton i luften idag. Samtidigt som man är lite vemodig över att sommaren snart är slut, så är det ju ändå så härligt med hösten! Den klarare luften, fina färger på träden, man får packa på sig sin höstjacka och vantar och man får bara vara inne om kvällarna när det börjar skymma och tända lite ljus eller två!
Idag har vi varit på stan och inhandlat lite till på lördag, då är det nämligen dax för Olivias dop! Gösses vad vi har att stå i tills dess, så idag var vi på stan och köpte lite smått och gott till den stora dagen. Vi köpte bland annat ett skärp till min klänning, ett liten blomma som Olivia ska ha i håret vid dopfikat och så en finfin bok vi tänkte gästerna kunde skriva en hälsning eller råd i till Olivia. Nu ska jag ut och scanna in noter och kolla på uppläggningsfat hos mamma och pappa

Näckrosor



För mig är näckrosor vackra, men ack så förföriska. En sådan vacker blomma som ligger där på ytan, bland ett täcke av gröna blad och oftast på ett mörkt vatten. Som att den ropar "se mig, så vacker jag är, vill du inte komma och plocka mig?", den vill att man ska ner bland bladen och dess långa stjälkar, ut i det mörka vattnet. Sen när man väl står där så är man fast, de långa stjälkarna får liv, blir som långa armar och långsamt drar än neråt, ner i det mörka vattnet. Det sista man ser är de vita blommorna underifrån, en vit prick bland allt det gröna och mörka., redo att förföra igen. Japp ja vet, ibland har jag hiskligt livlig fantasi.

 


Prinsessa i sin krona



Jag håller på att göra prinsesskronor i ståltråd som bordsdekoration till Olivias dop som vi ska ha på lördag. Då var jag ju bara tvungen att låta vår lilla prinsessa testa en av sina kronor. Passar perfekt!

Matmöbler



Idag har vi varit runt på lite ärenden, bland annat har vi varit runt och kikat på lite matmöbler till vårt hus! Eftersom det är en del reor så tänkte vi om vi kunde göra något kap, tyvärr så blir det nog inget sådant! Vi var en sväng på mio möbler där vi bland annat hittade matgruppen ovan, men tyvärr var det inte rea på dem.


Även denna hittade vi på mio, men rea? nej självklart inte!


Men så svängde vi in på Rum Interiör och där hittade vi en sådant fint bord. Bord, inläggsskiva och sex stolar kostar 12 999 på en kampanj nu, så vi är allt lite sugna på att slå till. Bordet är precis som jag vill ha det, så fint!

Felix Dop


Igår var vi på Felix dop. Lilla söta Felix som inte verkar bry sig om någoting, utan somnade lungt i början av sitt dop och sen helt oberörd sov sig igenom hela dopet!

Min snygging och min sötnos i kyrkan!


Dagen till ära hade vår lilltjej på sig en kläning som jag hade när jag var liten och en stor rosett i håret, finaste!


Sen bjöds det på tårta, kakor och paketöppning


Olivia och jag efter en god fika och ett mycket mysigt dop! Tack Annelie och Robert för vi fick komma!

Söta fossingar



Barns små fossingar är så söta, man vill bara äta upp dem! Vi har haft en riktigt skön fredag än så länge, gått en promenad med Frida i solen, bakat rulltårta och tagit oss en tupplur på sängen. Olivia sover fortfarande på sängen, ska vänta lite till sen ska hon och jag åka ut och hälsa på mamma och pappa. Den sköna dagen kommer definitiv övergå till en mycket mysig kväll!

Fina ramar


Trots att solen sken från en klarblå himmel idag så bestämde jag, Björn och Olivia för att ta oss en tur till Hageby centrum. Doppresent, skjorta till björn och en sväng till Panduro för min del stod på schemat. När vi letade efter doppresent tog vi oss ett varv på Guldfynd och då visade det sig att vi hade ett rejält presentkort där att hämta ut och att det snart skulle gå ut, så här gällde det att shoppa! Hittade bland annat dessa två underbara ramarna, den vänstra ska vi sätta in en kort på Björn och mig och prinsessramen ska Olivia ha i sitt rum med ett fint kort på henne. Jag är så nöjd!


Underbar Tapet



Under vår weekend i Göteborg så var vi även inne i en tapetaffär och där i ett skyltfönster hängde den första tapeten med blommor som både jag och min sambo gillade. Jag älskar blommigt, men sambo gillar mer mönster av andra slag, så detta är lite historiskt! Tapeten kommer från Sandersson och heter Porcelain Garden och jag ska definitivt jobba på att vi väljer denna tapet till något av rum till vårt hus!

Tekanna från 1755


Denna fina tekanna var dagens kap i måndags när vi var i Göteborg. Det var några som hade lagt upp saker att sälja på stora svarta påsar på en gågata och i förbifarten såg jag denna stå i ett hörn. Det var kärlek vid första ögonblicket och ännu mer när jag såg att den var från 1755, då kändes 60 kronor som hon skulle ha för den skrattretande. Så jag köpt den snabbt så hon inte skulle hinna ändra sig! Jag är så fascinerad över dess ålder. Tänk så många som har hällt the från denna och njutigt!


Secondhand jakt



Igår hade vi secondhand jakt i Göteborg, himlan trevlig stad! Fina systrar i en mysig gränd!



Olivia spanar in utbudet i en secondhandaffär



Cizzi och jag tog oss en sväng in i Marrakech design, de har bland annat fullt merd fint marockanskt kakel



Josefine och Cizzi i affären "Prickig Katt", i den affären kunde man gått länge!



Jag, Josefine och Olivia i centrala Götet



Vi hittade en söt liten björn som blåste såpbubblor



Björn tycker inte att det är lika roliga som oss att gå i affärer och underhöll olivia utanför!

Blomväska


I går var vårt sikte inställt på Göteborgs alla secondhand affärer, men på vägen till den första gick vi igenom Nordstan och på jakt efter solglasögon till Cizzi hamnade vi i en affär fullt med fina accessoarer. Där på väggen hängde den, min väska. Så den fick följa med hem, även ett diadem med fjärilar fick följa med!


Cafe Le Pain Francais


Nu är vi hemma efter en toppenhelg i Göteborg! Hur bra man än hade det borta så är det ändå så skönt att komma hem, få sova i sin egna säng och slippa leva i en resväska. Fredagen blev en resdag och lördagen försvann till iordningfix av oss och sen ett jätte fint bröllop.
På söndagen styrde Josefine, Björn, Jag och Olivia i vagnen kosan in mot centrala Göteborg och precis när vi klev av spårvagnen öppnade sig himlen och det började spöregna. Som tur var så var det lunchtid och vi nära ett fik, "Le Pain Francais" och vilket fik det var! Massa gott att välja på, fin inredning och sköna fåtöljer att sitta länge i. Så där satt vi och hängde länge och pratade om både det ena och det andra!


Josefine och Björn med varsin bamsemacka


Efterrätten bestod av banan, vanilj och choklad, allt i samma glas! mums!

RSS 2.0