Ny kärlek

 

Idag åkte vi till ett regnigt söderköping. För er som inte varit där är det en riktigt sommarstad, där ska man strosa, äta glass, gå på kullerstensgator och åka ett litet tuff tuff tåg. Men nej, i regn och blåst så blev vi inte så sugna på det. Vi åt en lunch och sen drog vi vidare.

 

 

VI hamnade istället i affären Dollarstore, ett litet ullared har jag hört att affären kallas och det är ett ganska passade namn. Här kunde de små spring av sig all energi och vi vuxna letade fynd.

 

Vi kom hem med bland annat denna finfina spegel, jag är helt kär i den! Dock har jag lite emot att köpa nya saker som ska se gamla ut, men denna fick bli ett undantag!


Landstället

 

Det här med att blogga för stunden är som det är, dagarna räcker oftast inte riktigt till! Idag har vi exempelvis varit på ett landställe som ett par vänner till oss har. Vi har beundrat lantlig inredning och jag har suckat över alla fina gamla möbler och tänk "varför hittar jag inte liknande på loppis för?!"

 

 

Vi har ätligt glass i solen

 

 

Badat i långgrunt vatten

 

 

Beundrat deras trädgård och odlingar

 

Och så har vi ridigt. Så nu ska det även tillverkas en häst på vår tomt, ska bara hitta rätt pinnar till en häst först! 


Inspiration

 

Jag letar efter inspirations hur vi kan få vår altan att bli lite mer mysig och hemtrevlig. När vi var ute i skärgården tidigare i veckan och firade min kusin som fyllde år så hade min ena farborr gjort så här fint på hans altan. 

 

Framförallt föll jag för den gamla lådan som genast fick nytt liv på väggen som en liten hylla, så smart och fint gjort. Detta ska jag nog härma! 


Pirat

Vi har haft en pirat här hemma idag. En koncentrerad pirat som bland annat ritat med vattenfärger, prompt skulle hålla lillebror i hand när han går, vattnat blommorna och plockat massor med röda vinbär! En vanlig härlig sommardag i slutet av juli helt enkelt!


Max på två ben

 
Maxen har börjat gå här hemma nu, runt runt går han. Ibland känns det mest som han går för just själva "gåendet"! Han stormtrivs med att kunna gå helt enkelt! I början gillade han inte alls att gå med skor, men mer och mer börjar han nu även gå med sina sandaler och det underlättare ju när lillebror får myror i benen där han sitter i vagnen att han nu faktiskt kan stapla runt lite istället för att behöva krypa runt på marken när vi är iväg! 

Gubbens trädgård

 
I eftermiddags så var jag och lill-loppan på Gubbens trädgård med tre vänner. I det fantastiskt fina gula huset är caféet
 
 
Där genom ett öppet fönster ska man lyckas välja på deras fikameny vad man ska äta, de hade alldeles för mycket gott att välja på 
 
 
Men en blåbärspaj fick det bli till mig
 
 
och Olivia tog glass och en mer
 
 
Det känns verkligen som man sitter i någons trädgård när man är här, på ett bra sätt alltså
 
 
och det finns fina saker att titta på i varenda vrå
 
 
en perfekt plats helt enkelt att fika på med barn
 
 
Olivia tittade runt bland sakerna och lyssnade bland annat i en snäcka
 
 
För oss vuxna fanns det bland annat en loppis i ett hörn på trädgården vi kunde titta runt i. Så om ni någon gång besöker Norrköping på sommartid så rekommenderar jag varmt just Gubbens trädgård!

1 år

 

För exakt ett år sedan gick jag denna morgon med en stor mage och funderade på om lillebror någonsin tänkte komma ut där ifrån. Men det gjorde han, vid lunch denna dag för ett år sedan kom de första värkarna, vid tre lämnade sambon Lill-loppan hos mina föräldrar, vid fem kom vi till förlossningen och 18.51 föddes vår älskade lillebror! Grattis världens busigaste, finaste, gladaste, sötaste, ja helt underbaraste Max på din 1 års dag!


Skörd

 

Dagens lilla skörd, vad denna årstid är härlig när man hittar så mycket gott utanför dörren!


Kalasdax

 
Igår var det då äntligen dax för Max 1 års kalas, alltid roligt att samlas med släkten!
 
 
Det bjöds på paketöppning och storasyster hjälpt gärna till med paketen. Max lekte mer än nöjt med sina bilar han fick i det första paket de öppnade
 
 
Behöver jag ens säga hur populär denna bil blev?
 
 
Det hade dukats långbord på vår altan
 
 
Födelsedagsbarnet satt på mellan gammelmormor och pappa och mumsade rån mest hela tiden
 
 
Den underbart fina tårtan hade en vän till oss gjort och ja, finare 1 -års tårta kan man nog inte få!
 
 
Förutom alla bilar fick han även högar med fina kläder och perfekta skor att gå i nu när han börjat ta sig fram så smått på två ben! 

Förberedelser

Vi håller för stunden på att förbereder för kalaset vi ska ha idag, Max 1-år kalas kommer nämligen gå av stapel idag! Han fyller visserligen på måndag, men vi tjuvstartat med kalaset idag. Så det ska dukas, fixa fint på borden, kakor ska upp, tårtor hämtas och så ska dessa fina lyktor från TGR upp i snören. Bäst jag sätter igång så vi hinner, trevlig lördag på er!


Lavendelblommor

 
För stunden bakas det lavendeldrömmar här hemma, ända sedan jag bakade dem i höstast med de sista lavendelblommorna så har jag längtat efter dessa. Just bara känslan av att man kan gå ut och plocka något från rabatten och ha i sina kakor är sådan härlig känsla. 
 
 
Tidigare idag var vi inne på Åhlens och tittade på deras rea, halva rea priset är det nu nedsatt till. Tröjor till Olivia hittade vi för 25 och 40 kronor, det är billigt det.
 
 
Även denna häst fick vi med oss hem som det nu galopperas runt på! 

Vadstena

 

Vi har dragit till Vadstena och turistar i solen. Nu ska vi uppleva slott och kloster!


Kvällsaktivitet

 

För stunden målar jag utemöbler de kvällar barnen somnar hyfsat tidigt, från bruna och slitna till blå och fina. Möblerna slukar färg så jag målar och målar, men nu tror jag nog att ger mig med färg på den högra stolen. Stolen i mitten är bara grundmålad, så ikväll ska jag ge mig på den!


Hittegods

 

 

Idag har vi hängt på stranden, badat, gungat och ätigt glass. Vi har även hunnit med lite målande, bakade och handling. Nu på kvällen kom grannen förbi med lite hittegods de hittat i ett övergivit hus här i skogen, väldigt snällt att tänka på mig! Jag tänkte sätta lite blommor i kannan och krukan eller bara låta de vara fina som de är!

 


Ordning och reda

Vi var på en secondhand affär igår kväll som ligger här i vårt lilla samhälle, en affär med ordning och reda! Man får lämna in sin gamla kläder där, affären säljer kläderna och så får man tillbaka en del av pengarna som de sålts för. Ett Perfekt upplägg helt enkelt! Vi hittade lite kläder för billiga pengar och ett par skor "att bara stoppa i foten i och springa" till Olivia. Till denna affär kommer vi åka ofta!

 


Väskor

 

 

Olivia tycker att alla väskor ska med när man ska och leta barnkläder på secondhand och jag som har svårt att hålla reda på en!


För 2 minuter sen

 

För exakt 2 minuter sen låg alla kuddar fint på sin plats i soffan, nu 2 minuter senare ser det ut såhär!


Soliga dagar

 
Soliga dagar har bara sprungit förbi här och det har varit sådär härlig sommar så det sjunger om det. I lördags var vi bland annat med några vänner i sörsjön och badade.
 
 
 
En perfekt strand att åka till med barn. Stor gräsmatta att busa på och långgrunt i vattnet!
 
 
Vi åt i lunch på filtarna och fick mat överallt, till och med på magen!

 
Innan vissa av oss somnade som stokar efter allt badade
 
 
Kvällen avslutades med drinkar och nattklubb med finfina vänner, Jennie, Frida och Therese. Så ja, vilken helg vi haft! underbar!

Lite mer Redo

 

 

Idag har vi gjort oss redo för att nu bada lite lugnare (sen är jag väldigt osäker om man någonsin blir lugn när man badar med barn?!). Badblöjor är inköpta och ett par till armringar, men dessa i frigolit. Enligt vänner och vårt badhus ska dessa vara de bästa att bada i, imorgon blir premiär för dessa ting då SMHI pratar om strålande sol, härligt!!


Guld runt halsen

 

 

Vi tog oss en snabb tur på stan idag, med många besök i rulltrapporna och lite hissåkning var även barnen nöjda när vi satte oss i bilen och for hem. Lite praktiska saker, kläder till sambon och så detta finfina halsband från MQ fick vi med hos hem. Gäsp, nu blir det sängen och God natt för min del!


Regn och rusk

 

 

Idag är det regn utanför våra fönster, men ganska mysigt efter flera dagar med sol och imorgon ska det bli varm igen! Så för stunden leker vi in och ja, självklart ska ju bilarna vara med tycker Max! Men sen blir det stan och lite shopping, trevlig onsdag på er!


Ommöblering

 

 

Det är det vi gör idag, möblerar om på vår altan efter att vår nya rottinggrupp kom idag. Vi bär, flyttar, funderar och bär lite till. Men snart borde vi hittat något bra lösning!


Nedsänkt

 
När vi byggde vår altan så valde vi att sänka ner två krukor i själva golvet. Riktigt nöjda är vi och alltid kul att göra det lite mer ovanligt! 
Dagarna bara rusar fram här och vi njuter av varenda dag, snälla sommaren ta aldrig slut! 
 

Bortskämda

Måndagsmorgon och första dagen på sommarlovet för Olivia och för oss. Solen skiner och vi har lite lösa planer för dagen, men ute så mycket som möjligt är planen iallafall!
I helgen var barnens farmor och farbror här och de hade med sig presenter från dom och från sambons farbror och fru. Stort tack! Vi har redan trstflygit med Draken, lagt pusslet och spelat spelen!


Alla på en vägg

Jag är hemma hos en vän, en kort paus här innan vi ska ut och ta oss ett glas vin, och hon har samlat ihop sin och sin sambos släkt på en vägg. På ett av de äldsta korten är det hennes mormor morfars far och är taget 1868, det ni! En väldigt fin och rolig idé att ha nära och kära på en vägg!


Blåaste blått

 

 

Idag har vi varit och handlat färg till våra utemöbler, med två barn som for runt i affären lyckades vi ändå enas om en färg vi båda gillade. Antikblå blev det som sagt och behöver jag ens nämna hur sugen jag är på att kasta mig över utemöblerna med pensel och färgen i högst hugg?!'

 


Den som väntar...

 
Den som väntar
 
 
på något gott
 
 
väntar aldrig för länge. Vi flyttade denna pion för 2 år sedan innan vi började bygga vårt hus och sen dess har jag väntat på att den ska blomma, för pioner blommar inte alltid de första åren på ny plats. Men nu blommar den äntligen och se så fin den är!
 
 
Igår började jag även snabbt skissa upp hur ena hörnet på vår tomte ser ut, nu ska den renritas och sen så ska planeringen av vår nya rabatt börja. Jag har ett gäng växter jag vill få plats med, så lika bra att göra det noggrant från början! 

Klätterapa

 

 

Vi har en klätterapa i vår familj, en viss lite lillebror älskar att klättra på allt och lite till. Trappor, stolar, soffor och oss. Så nu sitter hjärtat konstant i halsgroppen. Jaja, nu ska klätterapan, storasyster och jag åka och storhandla för det ekar i vårt kylskåp!


Familjen och släkt

 
Det har helt enkelt inte funnits tid eller lust att sitta för datorn denna helg, vi har nämligen häng med släkten och min familj mest hela tiden! I lördags fyllde min gammelmormor 100 år, tänk inte varje dag man springer på 100 års kalas direkt. Olivia, max och min systerdotter Elsa blir den femte generationen i släkten, inte illa!
 
 
I söndags var det häng på vår altan som gällde med kusinen Elsa, moster och mormor.
 
 
Även barnens gammelmormor var där och umgicks med oss
 
 
Eftersom sommaren visade sig från sin bästa sida tog vi oss en bad i poolen med
 
 
Igår åkte vi till sönderköping en sväng och tittade på alla båtar
 
 
Vi pussade på Elsas goa kinder
 
 
och så åt vi ju glass såklart, det måste man ju bara göra när man är i sörping! 

RSS 2.0