Vinteroverall!



Idag har vi haft oss en skön måndag, ja det blidde förmiddagspromenad och lite stallhäng på eftermiddagen med min mamma och min lillasyster.

Häromdagen så köpte vi en vinteroverall till Olivia och nu har vi precis testat den för att se så att den var lagom och japp den satt som en smäck med lite utrymme att växa i! Så nu snö och kyla får ni komma!
Ikväll ska vi laga fisk med bland annat pepparrot, ska bli mycket spännande, ja och så självklart blir det ju en sväng i soffan till "ensam mamma söker!"! Önskar er alla en fin måndagskväll!


Ljusa jeans och Créme brulée

Morgonstund har guld i mun!

Måndagsmorgon, japp då kickar vi igång denna vecka med! Lyckades faktiskt gå och lägga mig hyfsat tidigt igår, ca tiotiden så idag känner jag mig pigg som den! Först blir det en förmiddagspromenad med lill-loppan i vagnen, eftermiddagen bjuder på stallet eller att hänga med min lillasyster en stund innan hon far tillbaks till götet och sen måste vi hinna tvätta med, finns inte mycket rent i garderoben nu!

Igår var vi ute hos mina föräldrar, en av deras hundar Ebba avgudar Olivia och hon följer henne vart hon är och släpper henne sällan med blicken, det är så gulligt! Olivia hade igår på sig sina nya ljusa jeans från H&M, lite mer baggyjenas och väldigt mjuka och sköna att ha på sig.

Min pappa och syster är en fena på att laga mumsig mat, så igår bjöds det bland annat på hel grillade kyckling och till efterrätt Créme brulée, det var så gott så jag fortfarande är mätt!

Lill-loppan i sina nya jeans och sin vapendragare Ebba.

mmm mums Créme brulée!


Cirkuspåslakan


Jag köpte för snart ett år sedan ett sådan fint påslakan på myrorna för en tia. Jag visste inte vad jag skulle göra med det och vet fortfarande inte det, funderar på att spänna upp delar av tyger i ramar eller på dukar. En annan idé är att jag klipper ut 2 stycken av alla figurer, sy ihop dem och stoppa dem så de blir som små dockor och sen hänga någon fint band i mellan dem och hänga upp dem i lill-loppans rum sen när vi flyttar till huset. Men vet inte riktigt. Någon som har någon idé vad man jag göra med ett fint påslakan?!


Värmlandslimpa

God morgon!!

Har ni kommit ihåg att dra tillbaks klockan 1 timme nu?! Jag gillar egentligen inte dessa dagar då man flyttar om tiden, man känner sig hela dagen lite fel i ens vanliga rytm! Tänk att en timme hit eller dit kan påverka en så mycket.

Jag bakade en limpa häromdagen, "Monikas mumsiga Värmlands limpa" fick det bli. Den blev riktigt god, så tänkte dela med mig av receptet:

Det Du behöver ha hemma är:

 

50 g jäst

5 dl ljummet vatten

2 ägg

2 dl brun farin

1,5 msk salt

1 kg rågsikt

1 msk brödkryddblandning

Smula ner jästen i en bunke och häll farinsockret över. Låt det stå i 15 minuter, så att smakerna gifter sig! Det ska bli en brun rör. Häll i lite av vattnet och rör runt så röran löser upp sig och häll sedan på resten av vattnet. Tillsätt sedan äggen, saltet, rågsikten och brödkryddorna. Knåda länge och väl, i maskin 8 minuter och för hand i 12 minuter, degens ska bli ljusbrun och smidig! Smöra en plåt med smör och dela degen i 4 limpor som Du lägger på plåten. Rippla lite olja mellan limporna, så går de lättare att bryta isär när de är klara. Lägg en handduk över limporna och låt dem jäsa i 1 timme. Grädda dem sedan i mitten av ungen i 190 grader i 30-35 minuter. Sen är det bara att njuta av en skiva gott hembakat bröd!


Här var det loppis!



Idag har jag min lillasyster Josefine, min fina vän Alexandra och hennes söta dotter Emilia varit på stor loppis här i stan. Det var massor med folk och så mycket saker att man ibland inte viste vart man skulle titta! Älskar verkligen att gå på loppis, att gå på jakt, leta, vända och vrida, leta efter årtal på gamla tallrikar och plocka bland alla mängder med billiga och fina barnkläder!

Nu sitter jag i soffan, äter på tok för mycket choklad och tittar på ”så mycket bättre”. Lill-loppan sover så gott i sin säng och sambon är ute med kompisarna. Så egentid, lite skönt måste jag allt säga!


Emilias fynd var en tomte som var ett ljus, hennes mamma fyndade bland annat en babybjörnpotta för en tjuga och en hög barnkläder!

Jag hittade en skojig leksak till Olivia för 30 kronor. Man rullar den på golvet och då snurrar ankorna och låter!

Hittade en del kläder, 10 kronor plagget och vissa av dem är knappt använda, fynd kallar jag det!

Jag älskar gamla skolplancher, men har tyvärr inga själv. Men jag hittade dessa två små tavlor idag, "vildpersilja" och "älggräs" är det på dem. Tänkte måla om ramarna till vita och sen så kanske de hamnar på väggarna i vårt kök i huset!

Till lill-loppans rum hittade jag dessa två tavlor. Ska bara hitta en ram till tavlan med ängeln och hittade en ny ram eller måla om ramen till "lilla videung". Vad jag vill flytta nu, nu, nu!!

Morgonfrillan

Jag älskar Lill-loppans morgonfrilla! Finns inget sötare, håret står som en liten gloria runt hennes huvud!
Tittar bara snabbt in här för att säga "God morgon" för nu ska jag väcka sambon så han får ta han om Olivia och så ska jag iväg till Norrköpings största inomhusloppis på Borgen, jag hoppas på att göra massor med bra fynd!!

Frågan är...


Jo men den är snygg, jo eller nej, hmm...ja brunt är ju absolut inte min färg. Men gränser är väll till för att brytas, så kanske då men nej...hmm men det kanske inte är så dum...ja kan inte bestämma mig för vad jag tycker om klänningen jag köpte igår på Kapphal.  Den affären finns inte med i min "normala" rund på stan, men igår gick jag in där en kortis. De hade en liten reaställning i affären och där hängde klänningen, sen stod jag en evighet i provrummet men eftersom den 1. bara kostade 150 kronor och 2. jag har aldrig ägt något brunt plagg och någon gång ska det vara den första så fick den följa med hem. Men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker.

Idag ska vi på föräldrargrupp! Prata barn och föräldraskap, alltid kul att diskutera och höra vad andra mammor tänker, funderar och har idéer om! Ha en härlig fredag nu!


Myshörna a lá IKEA

Nu när vår inflyttning i huset närmar sig med stormsteg så har vi börjat titta ännu mer på inredning och börjat planera lite hur vi vill ha det i huset. Det finns ju så mycket fin som man vill ha, sen är ju jag ett stort fan av secondhand och loppisjakt. Så jag brukar leta efter inspiration på nätet eller i affärerna och så går jag på loppisjakt! Var inne på Ikeas hemsida och hittade den fina rottingfåtölj som jag tyckte var så fin, helt otippat jag men jag fastnade för den. Tänk att få krypa upp i den med kuddar och läsa en härlig bok.

Idag har vi varit på öppna förskolan och på 7 månaders kontroll, lill-loppan fick godkänt! phu! Nej då, hon följer kurvorna nästan exakt och nu ska vi även införa ett matmål på kvällen, nu har hon ätigt gröt som sista måltid inför natten. Så nu blir det mer planering på både vår och lill-loppans mat!

Prickig hängselkjol


Fy idag är det mörkt och burrigt redan vid halv åttatiden. Sådana morgnar vill man inte lämna lägenheten, men vi ska till öppna förskolan idag och på 7 månaderskontroll så det är bara att göra i ordning sig och lill-loppan och om ett tag lämna hemmets varma vrå.

Igår eftermiddag var vi ute hos mina föräldrar en sväng, Olivia hade då på sig sin väldigt söta prickiga hängselkjol som hon fick på dopet. Tycker den är riktigt fin!

Ha en härlig torsdag nu och hoppas ni har bättre väder än här!


Olivias nya leksak

Olivia har en ny leksak, en grön ballongvisp. Den är grymt kul enligt henne och man kan äta på den lite överallt. Tänk att en visp kan vara så skoj!

Längtan


Jag älskar julen, jag kan gå och nynna julsånger i princip året runt. När vi var hos sambons farbror och hans sambo så fick vi lite julsaker. De två dockorna är handgjorda och är till Olivia så de ska sitta och sprida julstämning i lill-loppans rum. De andra sakerna har Nannie hittat på Loppisar runt om i skåne. Jag tycker ljusstaken är så fin, så julig och härlig. Så efter att jag fick dessa finna julsaker längtar jag nu ännu mer tills man får packa upp alla fina tomtar, spela julmusik, sprida juldoft i hemmet och bara gå runt och mysa i väntan på julen!


Jäkligt god sås



Nej det är inte en bild på lill-loppans mat utan detta är en jäkligt god sås som vi åt ikväll med färsk lax och pomme. Den jäkligt goda såsen gör man genom att hälla i majs, lite olivolja, vitlöksklyfta/klyftor efter smak och lite persilja på en höft i en bunke och så mixar man allt. Lättare och godare blir det inte! Man kan i princip kasta i allting ex bönor eller andra örter.

Idag har Olivia badat och det gick så bra, första gången jag kunde sätta henne i baljan och hon inte gnydde och tittade på mig med stora ögon. Utan idag var det direkt att få tag i någon av leksakerna som flöt runt i vattnet som gällde. Vår duktiga lilla tjej!


Fina dagar vid havet



De sista dagarna på vår roadtripp bodde vi hos min sambos farbror utanför landskrona. På dagarna åkte vi uppåt längs med kusten och beundrade de små samhällen som vi kom till. Vi bor inte vid vattnet så för mig är hav en sådan lyx att se! Tänk om man skulle ha sig en stuga så man kunde sitta och se över havet och höra vågorna slå in över land!

Torekov, Råå och Arild blev mina favoriter. Denna bild är från Torekov

Eller om man kanske skulle ha sig en liten båt och ligga och guppa på vågorna i solen

Den här solnedgången beundrade jag och olivia på en kvällspromenad utanför farbroderns hus

Olivia satt i vagnen och förstod inte riktigt min beundran över utsikten!

iittala outlet



Nu är vi äntligen hemma igen! Hur underbar, härligt, skoj och trevligt vi än haft det så är det alltid så skönt att sätta nyklen i låset och gå in över tröskeln till sitt hem. Att bara veta vart allting är och få packa upp alla kläder och hänga in dem i garderoben och framförallt att få hämta hem sin underbara katt igen som är hur kelig som helst nu när hon bott borta några dagar. Men hon verkar ha stortrivs, ägaren till kattpensionatet sa att hon suttigt ute nästan hela dagarna och spanat på omgivningen så det blir nog perfekt sen i vår när hon blir utekatt!

Nu sitter vi och hänger i soffan, vi har sett "Ensam mamma söker" och "Mitt stora feta syrianska bröllop" och nu väntar sängen, å min säng!

Ville mest bara titta in och säga hej och nu ska jag börja blogga lite mer ordentligt igen! Ville också bara vissa min sjukt snygga burk som jag hittade på iittala outleten som vi var på i lördags, i locket står det "den som spar han har"!


På kullen i ny jacka

Idag har vi strålande sol här nere i Skåne! Vi sitter i bilen på väg till Båstad och ska spana staden, äta god lunch o njuta av sista dagen här innan vi far hemåt imorgon. Igår var vi bland annat på kullaberg och tittade ut över havet, jag passade även på att inviga min ny vinterjacka från MQ!


Cirkuslampa

Inläggen duggar inte tätt här, men så får det vara när man har semester! Nu är vi utanför Landskrona precis vid havet, så härligt! Jag bloggar från mobilen så inläggen blir som de blir, men översta bilden är vår frukostutsikt,sen ville jag bara stolt visa upp en super söt lampa vi fått till olivia och så ville ju Lill-loppan själv vara med på ett kort o visa sin nya favorit, en gummianka! Hoppas ni alla har en härlig lördag!


Fina formar

Min finfina storasyster köpte dessa fina formar till mig på duka för ett tag sen. Perfekt att ha efterrätter, små pajer eller annat gott i! Nu håller vi på att packa som bäst och ska strax bege oss till Landskorna!

Bosjökloster


Igår packade vi in oss i två bilar och begav oss till bosjökloster, man kan säga att det ligger mellan Eslöv, Höör och Hörby. Man vet inte exakt när bosjökloster byggdes men första gången som klostret nämns är i ett dokument från 1181, så gammal kan man iallafall konstatera att det är!

Fint vit med stenmurar

Olivia var förmiddagstrött och låg mest i vagnen och tittade

Klostret ligger väldigt fint vid ringsjön och i böjran hade vi sol, vistelsen avslutades med att vi sprang till våra bilar i spöregn...


Vi tog oss ett varv på innergården och lekte sjöstjärnor

Klostret hade en fin rosenträdgård, dock så var det ju helt fel årstid att vara där nu men en del rosor blommade fortfarande!


Det hade även lite geter som gick i en hage, så lite klappandes på dem blev det också innan regnet kom! Sen for vi in till lilla Höör och hittade en väldigt mysig restaurang som vi satt och hängde på länge och väl! vår plan är att någon vacker sommardag åka tillbaks till Bosjökloster och även då gå in i klostret som nu var stängt!

Jackor!

Vi har fyndat jackor, den prickiga till mig och den mörkblå till sambon!


En dag i Malmö



Idag har vi haft en heldag i Malmö! vi åkte hemmifrån klockan tio laddade att ta oss an malmö, vid fem tiden kom vi hem helt slut! vad man blir trött av att gå på stan! Vi har tittat i alla möjliga affärer, men mest secondhand. I en affär som vi var inne i,  de var mest inriktade på gammalt porslin och glas, det var så mycket saker så man knappt kunde gå. Så vi tog oss en snabb vända därinne, livrädda att höra ett "krasch" från någon av oss! 

Det var saker ända upp till taket och tyvärr var de flesta fina burkarna högst upp...

såhär glad är lill-loppan för att vi är i skåne och hälsar på mostrarna!

Den här secondhand affären var vi inne i, en väldigt fin affär...

...och dessa fina byxor till lill-loppan köpte vi där!

Nu på kvällen så har vi varit ute en sväng med cizzi´s hund Cleo i ett mörkt skåne. Jag har köpt en ny höstjacka! Cizzi köpte den men kunde inte ha den så jag har köpt den av henne, ni får se mer på en bättre bild. Vita med svarta prickar, vid nertill och rosett i ryggen är en klockren kombination!

Muminpyjamas

Idag vaknade vi i Lund hos min storasyster yster! Ville mest bara titta in och säga "God morgon!" och visa olivias nya pyjamas som jag hittade på loppisen i Kalmar för 20 spänn, så nöjd!


Muminmugg

Nu håller vi på att packa ihop allt för fullt, jösses så mycket grejor man har med sig till lill-loppan! Nu ska vi alltså bege oss till Lund och till mina systrar, ska bli så härligt att äntligen ses igen!
Olivia farmors släkt bor i Finland och denna fina muminmugg fick lill-loppan av hennes pappas Gudmor, krångligt men ja det är en väldigt fin mugg hon fick iallafall! Muminmamman på väg till stranden, de ni!

Nya mössa, vantar och skor



Idag har vi haft en allmän skön dag här i kalmar, en förmiddagsprommenad i solen, lite mathandling, en god fika som bestod av en budpestbakelse, skön sovstund på eftermiddagen och nu häng i soffan! Olivia har idag haft på sig lite nya vinterkläder.

Dessa fina skor och vantar fick lill-loppan av min fina vän Jonna! De är plommonlilla och i skorna är den fleecefoder. 

Olivia visar hur långt snöret mellan vantarna är

Jag hittade mössan på H&M! Gjorde ett inlägg för en vecka sen eller två om höstnyheter från H&M och då var bland annat denna mössa med. Tyvärr är den lite stor, den åker ner i hennes ögon titt som tätt så jag måste sy in den lite.

Tycker mössan är så fin, skulle själv vilja ha en liknande nu i höst!

Jag gillar....

...Libresse nya förpackningar. Om nu lingonveckan kan bli en gnutta roligare så tycker jag allt de har lyckats.

Öland



Idag har vi varit på Öland! En mysig liten ö, gillar dess platthet att man kan se så långt, alla gamla stenmurar, hus som ligger lite överallt, massa kossor och att man ser vatten nästintill konstant. Olivia hade dagen till ära på sig en t-shirt som hon fick på dopet av en av mina farbröder och över det en snygg grå kofta som jag hittade på H&M´s rea!

Vår lill-loppa

I ett av sovrummen i stugan hänger denna tavla, det är Björns farfar som har gjort den. Han jobbade på en fröhandel och varje glasrör är märkt med blomman eller växtens namn och så ligger den fröna till växten i.

Tycker den är så fin, funderar på att göra något liknande men är ju inte riktigt lika charmig om man gjort den själv!

Björns mamma är väldigt duktigt på blommor och i deras trädgård finna många fina rosor 

Massor med kossor finns det på Öland, tycker de är så söta när de är så lurviga!

En Solig lördag i Kalmar


Vi vaknade till minusgrader, soluppgång och klarblå himmel!

Sen for vi och hjälpte Björns mor av välja tapeter. Efter det så åkte vi och handlade mat och till min stor lycka var det den dag loppis i gallerian, barnkläder och barnsaker såldes! Sen intog vi en lunch på Lotsutkiket. Jag tog en räkmacka, eller ska man kalla det macka med ett räkberg på?! Mums för räkor!

Ett av mina fynd från loppisen är denna boll som jag fick för en tia. Hittade även en muminpyjamas och en klänning för tjugo kronor styck. 

Efter lunch blickade vi ut över vattnet och så posade vi lite!

Det blev en långpromenad på eftermiddagen i solen och jag hittade en liten stuga som jag tyckte såg så mysig ut. Den ligger precis vid vattnet och bakom den lilla vägen som jag står och tar kort på så är det hästhagar. Tänk att få bo mellan vatten och hästar, perfekt för en gammal hästtjej som jag!

Detta är helt klart dagens fynd, en gammal gunghäst för en hundring! Efter att vi köpt den kom vi på att vi redan fått en gunghäst och så fick vi höra att vi ska få en till. Men jag tänkte ev. ha blommor på denna på vår framtida veranda. Tycker det är så fint att ha gamla leksaker med i inredningen!

Kalmar, nu är vi här!



Sådär ja, nu är vi i Kalmar! Känns riktigt bra, bilresan gick som smort då lill-loppan sov i två av tre timmar och vi fick precis plats med all packning i bilen, phu! Nu så sitter vi och tittar ut över ölandsbron och småpratar, härligt!

Olivia fann sig snabbt hemmstad och intog posen "en hand i munne och en i strumpan" i soffan!

Vin ur fina glas och en jättegod fiskrätt har nu avnjutigts! Imorgon ska vi inta kalmar stad!

Det jobbas och jobbas!


Här packas det för fullt för vår roadtripp! Det är ju så mycket man ska ha med sig när man har en liten loppa! Men jag tror nog allt att vi snart börjar bli klara, så jag tog mig en paus och tänkte passa på att visa upp lite bilder från vårt hus. Vi var där igår för att träffa snickare innan vi åker, allmän koll och så hade vi lite frågor. Det är så kul varje gång man kommer dit och man verkligen ser att det går framåt, det känns så mycket mer verkligen då att vi faktiskt om 6 veckor flyttar in där!

Vårt kök håller på att monteras upp

Lill-loppans rum kommer detta bli, så här håller de på att lägga golv!

Fikadax



Idag på eftermiddagen har jag och Olivia varit och fikat hemma hos Jennie och David, även Frida kom och gjorde oss sällskap. Dels ville vi ju träffa Jennie såklart men vi ville även säga hej till deras nya familjemedlem Sparrow, deras nya katt! Olivia tycker, som säkert så många andra barn med, att djur är så intressant. Det är så kul att se! Vi har ju själv en liten katt här hemma, men vår lilla Alice är tyvärr inte så social med Olivia. Men men det är ju bättre så än om Alice skulle vara allt för på lill-loppan.

Jennie som är så duktigt och fixig bjöd på morotskaka och egengjord saft, så gott det var! Vi pratade om ditten och datten, beundrade inredningen, katterna och lill-loppan. Mycket mysigt!


En fin och lite rolig lampa som de har i köksfönstert, en kopp de gjort om till lampa! fiffig idé!

Deras fina och busiga katt Wera

Fick inte alls något bra kort idag på lill-loppan och katterna. Men här kan man se lite av aktiviteten på golvet. Katterna är nyfikna på Olivia och hon är nyfiken på mattan!

Åkpåse


Vi funderar och funderar vad vår lill-loppa ska ha på sig i vinter, eftersom hon då är vårt första lilla barn och detta är vår första vinter så känns det ju som en djungel med vinterkläder! Vilken ska man välja bland alla overaller, mössor, vantar och skor?! Något som vi däremot inte behöver fundera på är åkpåse, för innan Olivia föddes fick vi denna fina marinblåa åkpåse från Brio av min mamma och pappa. Den köpte dom med en matchande fin Brio vagn till mig när jag var liten. Så i den kommer Olivia vara varm där hon sitter i den vagnen eller pulkan i vinter! Jag tycker det är så skoj när man kan använda samma saker som man själv hade när man var liten!


Gungpremiär!



Olivia mår nu lite bättre, jösses känns som om jag konstant har skrivit om hennes förkylning i de sista inläggen. Men ja, det blir ju lixom så när ens värld kretsar runt henne! Men i alla fall, hon har under dagen börjat må bättre och näsan har inte runnit lika mycket. Så nu på eftermiddagen tog vi oss en lite promenad, just bara för att få komma ut och få lite frisk luft. Vi gick förbi lekparken och då fick hon testa gungan för första gången. Hon tyckte det allt var lite konstigt men skoj, vår lill-loppa!

Finaste!

Kameran har blivit så intressant, den vill man gärna känna på!

Full rulle



Idag lyser solen utanför fönstren, så härligt! Olivia sitter och sover i bilbarnstolen bredvid med Skuttekanin tryggt i knät. Hennes lilla näsa rinner fortfarande, men natten gick även över all förväntan. Hon vände på sig lite mer än vanligt och sov lite oroligare, men det kan man ju helt klart förstå när man är förkyld. Idag är det full rulle här, vi drar ut på en roadtripp på fredag och har massor att hinna med innan. Så för lill-loppans del är det tillfriskning som gäller och för vår del är det tvättning, städning, handling, packning, lämning av katten Alice, en sväng till Ikea i linköping, ett möte och ut och träffa snickaren i huset. Tur att vi har två dagar på oss.


Väskkoll


Nu sover lill-loppan i sin säng för natten, febern försvann över dagen men det rinner fortfarande från hennes lilla näsa. Hon har fått nässpray för små barn idag och täpptheten blir lite bättre efter det, vi får se nu hur det går i natt. Det gör ju så ont i en när man hör henne ligga och varje andetag låter så täppt. Men annars har hon varit på strålande humör idag, det är en tuff liten tjej vi har!

Min lilla svarta väska har gått sönder, den har jag alltid med mig när jag lämnar hemmet. Så min första tanke var "å nu får ja gå på stan och leta efter en ny väska!", men så kom jag på att ja har hur många väskor som helst i garderoben så jag borde titta där först. Och helt rätt, jag hade tre till svarta små väskor som jag tycker är fina och kan använda. Två av dem har jag aldrig använt, så då är det väll på tiden att jag gör det. Jag är nog ganska bra på att skänka bort kläder som jag inte använder, men väskor har jag väldigt svårt att göra mig av med. Man vet ju aldrig när man behöver en rosa, en röd, en grön, en guldig eller en svart väska och då behöver man ju även några att välja i mellan. Jaja alla har vi väll våra laster och väskor är väll kanske min...ja förutom alla mina loppis saker! Nej nu har klockan blivit på tok för mycket, sov gott alla!

Den här väskan får hänga på min axel ett tag nu, hittade den för säkert två år sen på MQ.

En sjuk lill-loppa

Planen för idag var att åka till IKEA och titta på denna matgrupp, men vår lill-loppa vaknade idag med feber och en rinnande näsa. Som tur är så är hon pigg och glad, känns alltid lite bättre då. Men det blir ju helt klart en hemma-dag så hon får ta det lugnt och bara bli frisk. Så blir nog en allmän pysseldag innanför lägenhetens väggar! Hoppas ni alla får en bra tisdag!

Fest á la 80-talet!

Idag dampt det ner ett stort lilla kuvert på vårt hallgolv. Det är alltid så kul att få brev, så jag slet upp det! Det var en inbjudan som min fina vän Nanny hade suttigt och knåpat ihop, hon fyller 30 i novermber så då ska hon ha en födelsedagsfest á la 80-talet! Så om ni har tips och idéer så är det jätte välkommande, blir nog många vändor till myrorna innan outfiten är klart!

Två finfina tröjor


God förmiddag!

Hurra, verkade som jag fick en kort men intensiv förkylning för idag känner jag mig i princip helt frisk! Så idag är det tandläkaren som gäller, ringde och sa att jag hade varit förkyld så sent som igår men de sa att jag ändå kunde komma. Jag är lite nervös, har inte gått till tandläkaren på år eftersom jag inte alls gillar att vara där, så vi får se hur många håll de hittar.

Häromdagen när vi gick en sväng på stan så hittade jag dessa två tröjor till Olivia på H&M´s rea, bara 30 kronor styck! Jag tycker de är så fina! Det är säkert sommarsäsongen som de reade ut, men sak samma om de är fina tröjor kan man ju ha dem året runt med bara en kofta över när de är kallare!


Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om en finfin tavla från Formeli inne hos härlig emmajosefine, håll tummarna att jag vinner!

Störst av allt är kärleken


Stunder bara slår det en hur lyckligt lottad man är som har ett sådan underbart barn, ja sötast i världen om man frågar mig såklart! Ord räcker ens inte till när man tittar på sin skatt och ska förklara vad man känner, en sådan oerhörd lycka och kärlek!


18-års kalas



Fy jag har blivit dunderförkyld! Jag har haft lite små känningar i halsen i nästan i veckan och sen igår just när vi satt firade min kusin som just fyllt 18 så blev jag hur täppt som helst och jag nös och nös. Sen så gick det bara utför, ont i halsen, bihålorna, jordens huvudvärk och en näsa som bara rinner. Man har ju känt sig fräschare. Nu håller vi tummarna stenhårt att jag inte ska smitta olivia.

Det var mycket trevligt igår i alla fall, trotts alla nysningar från min sida. Vi åt smörgåstårta och en mycket god efterrätt som födelsedagsbarnet hade bakat, en blandning av cheesecake och brownis. Vi pratade om ditten och datten, beundrade deras inredning och klappade på August.

Idag blir det bara lugnt här hemma, vi ska nog tas och en förmiddagslur och sen så vill jag hinna läsa ikapp alla bloggar som jag de senaste dagarna inte har hunnit in på! Hoppas ni alla får en skön söndag!

Katten august ville vara med på ett kort

Ett väldigt spontant och rörigt familjekort

Lena har väldigt fint i deras lägenhet, jag gillar skarp deras lampor. Mycket prismor kan aldrig bli fel!

Jag gör som Ernst


Jag erkänner, jag brukar se på Ernst på somrarna och när han har sina julprogram. Jag kanske inte alltid klarar av allt han säger, men jag gillar det han gör. Han använder oftast enkla och inte alltför dyra saker och skapar fina möbler av. Något som jag fastnade för i somras var hans vitrinskåp som han gjorde av gamla fönster, tycker att det blev så fint. Vi har tyvärr inte plats för något sådant i vårt hus. Men så förra veckan när vi var på tomten så kom jag på att jag sparade två fönster från lekstugan som vi tyvärr var tvugna att riva. Så tanken är nu att jag ska göra ett mini vintrinskåp som vi kan hänga på väggen och dessa två fönster ska då vara själva skåpsdörrarna. 

Idag är det full rulle här, först ska jag bort till stallet, sen en snabbis på stan för att sen åka på 18-års kalas! Bäst och sätta igång!


En pirat i badbaljan


Igår var det första gången som Olivia bada som hon gillade det! Vad skönt det känns att äntligen ha lyckats att få henne att tycka att vatten är helt ok. Vi började väldigt försiktigt med ca 1 cm vatten. Först fick hon stå i det, efter ett tag så satte jag henne ner och sen började jag leka med plastdjuren som låg i vattnet, först var hon väldigt skeptisk. Men så lade jag i tvättlapparna och då fångade de hennes intresse, så efter att ha suttigt och tittat på dem en stund sträckte hon sig fram och tog upp en och sen var isen bruten. Sen så hällde jag undan för undan i mer vatten tills det räckte till naveln och tog jag även av pirat tröjan! Så hon satt nog i baljan i ca 10 minuter och sen lyfte jag upp henne när hon fortfarande tyckte det var skoj, så hon minns det som roligt! Jag är så nöjd att vi äntligen lyckades!

Snart kommer två fina vänner över på lite fredagsmys, lite vin och färsklax ska avnjutas! Ha en mycket mysig fredags kväll nu!

Hennes söta pirat tröja hittade jag på myrorna för 25 spänn, tyckte den var lite kul!


Ett hälsobröd kommer lastat


Idag sov lill-loppan ända till kvart över åtta, så denna morgon är vi helt ur rytm! Jag sitter här och äter frukost och lill-loppan sitter bredvid och plockar med sina pusselbitar, ja hon lägger ännu inte något pussel men tycker att det är hemskt kul att plocka och gärna smaka lite på stora pusselbitar! Häromdagen bakade jag lite bröd, ett "hälsobröd" som det så fint hette. När vi var hos min faster och hennes man så fick jag en låda med receptkort som man farmor hade samlat på och det är ifrån ett sådan kort receptet kommer:

Detta behöver du:

- 10 dl rågmjöl

- 9 dl grahamsmjöl

- 1/2 msk salt

- 8 1/2 dl vatten

- 50 g jäst

- 1 msk honung

Blanda rågmjöl, grahamsmjöl och salt i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i lite av vattnet. Häll sedan på resten av vattnet, honugnen och mjölbladningen. Arbeta samma degen så den blir smidig. Låt den jäsa i ca 30 minuter. Tag upp degen på och dela den i två delar. Arbeta och forma varje del till en limpa. Lägg delarna i smorda brödformar och låt jäsa i 15 minuter. Snitta bröden med kniv eller nagga dem med gaffel. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Stjälp upp bröden och låt dem svalna på galler under bakduk. Bröden blir ganska kompakta och man kan helt laborera med hur mycket man vill ha av respektive mjölsort! Men goda blev de allt!
Jag är på jakt efter en bra kokbok till barnmat med recept och annat i, är det någon som har något tips?!

Min farmors samling, är allt speciellt att ha recept från henne.

Höstnytt på H&M

Jag har just varit inne på H&M´s hemsida och hittade dessa fina plagg som jag skulle vilja ha till lill-loppan nu i höst, jag är framförallt riktigt sugen på de båda mössorna! Ser just nu på ett helt underbart program "drömmen om ett barn", ett program värt att se!

Fika en mörk höstdag



Igår drog jag och Olivia till Snöveltorp och hem till Jonna och Elliot. Vi hämtade upp Elin och sen begav vi oss ut på vägarna i hösten och alla gula löv. Jonna och Elin bjöd på frallor och jag på brända muffins, haha misslyckat bröd i måndags och igår muffins känns inte som om jag har så tur i bakning för tillfället! Olivia hade dagen till ära på sig sina smultron byxor, tycker de är så söta! Elliot showade som bara den med sin boll och Olivia låg på golvet och skrattade! Det var så mysigt att träffas igen och bara mysa medan det blev mörkare och mörkare utanför fönstrena!
Idag är det regn här, men våra tvättkorgar är i princip överfulla så tvättning står på dagens att-göra-lista. Sen blir det nog mest bara mys!

Elin hade lässtund för de små på golvet innan fikat

Jonna och supersöta Elliot som tyckte att blixter från kameran var för ljus, så han höll för ena ögat!

I min blåa overall



Idag var det blåsigt och burrigt ute när vi tog oss vår förmiddagspromenad, så då åkte Olivias blåa overall på. Vi fick den av Björns farbror och sambo när lill-loppan föddes och i den så står det 3 månader, Olivia är 6 1/2 och kan ha den nu. Jag tycker vår lilla tjej är så fin i blått, matchar ju hennes ögon!

Idag har vi haft städning här hemma, vi har nu infört att varje onsdag så städar vi. Då behöver man inte funderar eller diskutera när man ska städa, utan på onsdagar ja då kör vi! Nu är det dax för lite brödbakning med, gjorde bröd i måndags med misslyckades stort, så idag är det nya tag!


Snyggt stickat från Lindex

Funderar starkt på att gå och köpa den ljusrosa tröjan, grymt snygg!

Tidningar på biblioteket


Igår var jag en sväng på biblioteket, lill-loppan fick stanna hem med pappa och så fick jag lite egen tid. Det behövs lite egentid för att man ska orka vara den pigga glad mamman resten av tiden! Jag gillar att hänga på biblioteket, det är så lugnt och så finns det så mycket böcker att bläddra i, jag gillar böcker men nu för tiden finns det inte alltid så mycket tid att läsa.  Men jag ska försöka läggan mig en halv timme tidigare och läsa lite, ja jag ska försöka iallafall det är ju så lätt att hänga sig kvar uppe lite för länge! Jag har aldrig tänkte på att man kan låna tidningar på biblioteket, tills igår. Kan ibland bli lite snål när jag ska köpa en tidning och den kostar en femtio lapp och på biblioteket får man låna alla tidningar förutom den senaste numret. Så ett tips om ni vill läsa tidningar men inte vill köpa alla, så gå till ert bibliotek! Hoppas ni alla haft en bra dag och ätigt en kanelbulle eller två!


Vår lilla tjej

Igår så invigde Olivia sin snusnäsduk som hon fick när hon föddes. Den hade hamnat under några plagg, så har inte hittat den förens igår! Man kan ju inte ta fel på att det är en liten tjej iallafall som sitter i vagnen med tanke på allt rosa och lilla.
Ville mest bara titta in och säga godmorgon! Nu ska vi för första gången till öppna förskolan, spännande!

Äntligen blev den vit!



Från att ha varit sol och värme har det idag verkligen varit höst, höst och höst. Gråa moln som hängt lågt och man har funderat på "när kommer det börja regna?". Vi har haft en väldigt lugn dag, tagit oss en sovlur på eftermiddagen och varit en sväng på biblioteket. Jag har även under de senaste dagarna målat på denna hylla. Jag hittade den på nostaligladan tidigare i höstas och den ska sedan sitta i Olivias rum när vi flyttar till huset. Men blå ville jag inte ha den, utan nu efter ett antal målningar är den vit! Riktigt nöjd!


En Rock Baby



Idag har jag en Rock Baby i soffan bredvid mig! Hon fick tröjan på sitt dop, rosa, svart och glittriga paljetter kan ju inte bli fel! Nu måste vi ut på vår förmiddagspromenad innan lill-loppan blir allt för otålig och börjar härja i lägenheten med sin t-shirt. Ha en härlig måndag!


Lampa som lyser upp i mörkret



Jag tycker det är så mysigt nu när det börjar bli mörkt på kvällarna, ja iallafall om jag är inne! Då får man tända fullt med ljus och tända alla lampor som i princip har varit släckta hela sommaren. Vår sovrumslampa är jag fortfarande hopplöst kär i fast det var snart 1 år sen jag övertalade Björn att "den måste vi ha!" Tycker den sprider ett sådant vackert mönster i taket!


I solen på Färgargården



Godmorgon!!
Jag hade hoppats på att man återigen skulle vakna till en dag med klarblå himmel, sol och vindstilla. Men istället är det här gårt och mulet. Idag ska vi först ut på vår förmiddagspromenad och promenera gator upp och gator ner, sen ska jag nog dra med mig björn till en loppis och på eftermiddagen blir det nog en sväng ut till mina föräldrar! Igår så var vi på färgaregården och lunchade med Frida, Jacke, Jennie och David, vi åt räkmackor i solen och pratade om allt mellan himmel och jord! 

På färgargården får man en egen liten kaffekanna när man köper kaffe, ser så hemtrevligt ut! 

Lill-loppan showade med fjärilen i högst hugg!

Höstjackan fick hänga kvar hemma och istället kom sommarkavajen på och lill-loppans höstmössa bytes ut mot hennes sommarhatt!

Lampor hos Mio

Varje dag tittar och funderar jag på hur vi kan ha det i vårt hus. Lampor är något som jag är väldigt dålig på att köpa, tror mest för att jag tycker det är lite svårt med lampor. När jag tittade runt lite på Mio´s hemsida hittade jag dessa fyra godingar. Kan helt klart tänka mig att köpa någon av dessa, men favoriten är nog den med glas fot. Tänkte det kan vara snyggt att bryta av med lite svart till vår annars vit inredning!

Ladies Night

Igår kväll var det Ladies Night för hela slanten. Det var riktigt lyckad kväll! Vi träffades först och åt mat på en restaurang som heter Lilla krogen på hörnet, vi trodde dock att vi skulle till restaurangen som låg där innan. Men nyligen hade de byta namn och meny, lite snopet men gott var det ändå!

Sen bar det av till Himmelstadslund och show! Innan föreställningen drog igång så hade de i ett sidorum diverse olika saker man kunde hitta på, bland annat sjunga karaoke, tävla, ta kort om kvällens outfit och fixa sig fin i håret!

Suzanne och Annelie görs sig här fina i håret

Sen så bjöds det på nakna överkroppar, behöver jag ens säga att det var ett vilt jublande från publiken då!

De dansade och showade....

....och så var der en massa sång, härliga gamla "tjejklassiker" som publiken sjöng med i! Som sagt den mycket lyckad kväll och man är en aning sliten idag! Så nu ska jag ta en dusch och sen ska vi ut i värmen(!) och träffa Frida och Jacke!

RSS 2.0