Penséer



Idag har vi en lugn dag här, dock så är Lill-loppan mycket piggare än tidigare! Tror mycket beror på att hon somnade vid åtta igår kväll och sov som en stock till halv sju, så skönt! Tyvärr så vaknade sambon med feber idag, så vi hoppas hoppas att det går över snabbt som bara den. Så jag har passat på att hänga lite ute och plantera blommor, Lill-loppan tyckte det var kul till en början men tröttnade ganska snabbt, så jag passade på att göra klart det nu när hon sover. Penséer blev det som sattes i jorden och så planterade jag om mina tomatplantor som jag är sådär nästan lite äckligt stolt över!

De två zinkbaljorna har jag fått från min storasyster, den längst bort är en klar favorit!

Mina tomatplantor fick sig lite större krukor, jag stötte även upp dem med en pinne. Jag har ju direkt ingen aning om hur man egentligen gör, men jag tänker någon av dessa tre borde ju klara sig!

Vattenkoppor

Vattenkoppor, ja så lyder domen. Eller ja, de tror att de är det. Hon har inte haft någon direkt "koppa", utan det såg mest ut som ett bet först. Ett rött märke som sedan blev torrt i mitten, utöver det så har hon ca 10 små prickar över kroppen. Men de kan vara lite luddigt när de är mindre just med vattenkoppor, just för att skyddet barnet fått från mamman och bröstmjölken fortfarande finns kvar! Inte nog med det så är det två tänder som håller på att bryta igenom, så ja då har vi ju iallafall svaret på varför våra nätter varit som de varit! Så jäkla synd bara att det skulle komma nu, eftersom planen var att ha hennes stora 1 års kalas imorgon kväll....men men det är bara att skjuta upp det!
I lördags så var vi och hälsade på hos ett par vänner till oss som fått en lite son, bebislukt så gott, Olivia upptäckte då hur hennes röst kunde låta när stolen gungades fram och tillbaks! vi skrattade så vi grät, lill-loppan vår!


Påsken flyttar in



Idag har påsken börjat flytta in hos oss. Jag är inte något jätte stort fann av påskpynt, men lite måste ju såklart upp! Speciellt påskris, det lyser ju upp så fint! Bänken är från de förra ägarna, blev helt kär i den redan när vi var på visningen och blev så lycklig när vi sen såg att de hade lämnat kvar den! 

Jag tycker den är så fin i ryggen, frågan återstår fortfarande vilken färg den ska bli i. Jag klurar fortfarande!

Stålhjärtat med mossa i fick sig lite påskfjädrar och ägg!

Lite påskägg har hamnat på bordet ihop med tussilagona som jag plockade i morse,  ett säkert vårtecken när man ser dem! 


En variant av Surdegsbröd



För ett tag sen när jag var och handlade så hittade jag denna påse på hyllan. Surdeg på bara 4 timmar, det måste man ju bara testa. Nu har jag ju aldrig bakat riktig surdeg så jag har ju inget att jämföra med, men man kan ju ändå känna om det blir gott eller inte! så sagt och gjort, påsen hamnade i vår vagn och hemåt bar det full av förväntan!
Härromdagen blev det av att jag bakade det, det var väldig smidigt. Receptet står på baksidan av påsen men skriver ut det här med ifall någon funderar på att testa själv!

1 påse bagarens Rågsurdeg
1/2 paket jäst
5 dl vatten, kallt
9 dl vetemjöl special
4 dl Rågmjöl, grovt
3 tsk salt
1 msk oliv- eller rapsolja

Börja med att röra ihop jäst, surdeg och vatten. Tillsätt sen alla ingredienser förutom saltet. Knåda till en smidig deg, ca 10 min i maskin eller 15 min för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös med inte kladdig. Låt degen sedan jäsa till dubbel storlek i en bunke täckt med plast i minst 2 timmar.
Häll upp degen på bordet, arbete den så lite som möjligt. Dela degen i 2-3 bröd eller 4 baguetter och rulla varsamt ut dem till önskad längd. Sikta lite mjöl över brödet.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast, låt dem jäsa i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 260 grader och sätt samtidigt in en form med 1/2 liter vatten i ugnen. Gör 2 till 3 snitt över bröden precis innan de sätts in i ugnen och sänk temperaturen till 220 grader. Grädda i mitten av ugnen tills bröden fått fin färg, ca 20-25 minuter. Låt dem sedan svalna på galler!

Det blev ett gott "fuskbröd" som jag säkert kommer att baka igen!

Mina lila sockiplast



Idag blir det ett sent "hej" här. Dagen här hemma hos oss har varit ganska jobbig, det är något med Lill-loppan. Det började redan igår, hon vill inte äta något vidare och var allmänt väldigt ledsen och trött. Hon somnade som en stock igår kväll vid åtta och vi satte oss i soffan och andades ut. Lugnet förre stormen. För vid tolv på natten vaknad hon, sen så sov hon 1 timme mellan 00.00-05.00, hon fick ligga mellan oss men låg bara och vände och vred på sig och små grät. Om man låg och småpratade med henne, så låg hon lite lugnare. Men vid tre tiden börjar man lätt sluddra av trötthet! Så tur att hon inte brydde sig om vad de var för sagor man berättade, blev mest svammel i slutet! Denna dag har ändå varit lite bättre än igår, men mycket ledset från lilla tjejen. Vi får se hur natten går.
Hon fick för ett tag sen fina sockiplast från sin mormor och morfar som hon gått runt i idag, hon är så söt i dem och de känns mjuka att ha på sina fossingar! 


Utmaning!

Jag har blivit utmanad av härliga Tove och Malin att berätta 5 saker som ni nog inte vet om mig! Så nu ska jag försöka mig på det!


1. Jag har alltid haft en författardröm, att få ge ut en alldeles egen bok! Tänk att stå där i bokaffären och få se sin egen bok där på hyllan! När jag var mindre ritade jag mängder med ni vet sådana böcker då man vek A4 papper på mitten, drakar, djur och godisklubbor som bodde i ett köksskåp var bara några av berättelserna. När jag blev äldre var det någon slags ungdomsbok, sen blev det en lite äldre bok och nu spånar jag på en barnbok. Men haha nej tro inte att jag är något proffs, det är nog mer en hobby och en dröm att ligga och drömma om innan jag ska sova! Men vem vet, någon gång kanske ni hittar någon bok med mitt namn!


2. Jag är så extremt okunnig på allt som har med elektonik att göra, allt från tv och olika boxar, bredband till nya mobiltelefoner. Jag tror jag är den enda kvar i min ålder som har en "vanliga gammal hederlig" mobil telefon och inte en smartphone! De ni! Min kompis utbrast "wao det ljudet var länge sen man hörde" när jag satt och skrev ett sms så det knaprade!


3. Jag älskar att göra listor, mitt liv skulle nog inte fungera utan listor! Jag kan göra listor på att jag ska göra andra listor! Länge leve listorna!


4. Efter att jag bott i Jönköping så bodde jag i Eksjö, Vetlanda och Varberg under 1 år för att sedan äntligen få flytta hem till Norrköping. Japp det var en intensivt år, 5 städer på 1 år och alla flyttar berodde på olika jobb och utbildning på olika ställen!

5. Jag är en morgonmänniska och är alltså väldigt kvällstrött, ändå så hänger jag mig kvar alltför uppe om kvällarna. Jag ska bara göra det eller bara kolla det där....Jag är hopplöst dålig på att lägga mig i tid, fast jag vet att Lill-loppan oftast nu vaknar mellan 05.30-06.30 så jag verkligen borde gå och lägga mig i tid! Men nej nej, bara göra en sak till....

Nu vill jag skicka vidare denna utmaning till Sandra, Elina, Eva, Sara och Emma Josefine, kör hårt!!

Färgklick



De förra ägarna till tomten lämnade kvar en del saker i förrådet, lite av det slängdes igår och lite av det sparade vi. Bland annat så sparade vi denna orange pall! Min första tanke var att jag skulle måla om den, men vi har ganska mycket vitt i vårt hem så varför inte låta den vara som den är och sprida lite färg i vårt hus?! Så sagt och gjort så tvättade jag av den och ja, här hamnade den mellan braskaminen och fåret!



Fåret är handgjort och kommer från Estland, vi fick det av Björns farbror och sambo i julklapp. Jag tycker det är så fint och olivia brukar gå förbi och antingen klappa lite på det eller snurra det ett varv eller två! 

Den fina randiga dynan är som pricken över i:et!

Jordgubbsjackan på



Idag har vi varit ute mesta delen av dagen! vi har nämligen rensat på vår tomt, min pappa kom och hjälpte till och vi fick ihop nästan två fulla kärror! De förra ägarna lämnade kvar en del som vi har röjt bort och så blev det en del kvar efter att huset byggdes. Så det är så skönt att vi nu fått bort allt! Även en ev. målare har varit här och tittat på huset, så nu måste vi verkligen ta tag och bestäm ma vilken färg vi ska ha! Det är ju så svårt de där med färg på huset, men det lutar åt gräddvit!
Lill-loppan var idag klädd i sin fina jordgubbsjacka hon fick i 1 års present av sin mormor och morfar, den fina randiga mössan fick hon av sin gammel mormor! Söt som en sockertopp! 


Cirkus



En härlig dag igen, man blir ju så bortskämd av att solen har lyst så många dagar! och nu är det sommartid med, ja då måste ju bara våren vara här! De senaste dagarna har varit fullt upp, så jag har inte hunnit in på många av Era bloggar, men ikväll så ska jag krypa upp i soffan och läsa ikapp vad som har hänt i ert liv de senaste dagarna!
Igår var vi i Jönköping och hälsade på lilla Kevin för första gången, de kan ju inte finns något godare än bebislukt och jösses vad man genast började längta mer än möjligt efter sommar då vi får vår egna lilla kille!
Med mina projekt av olika slag går det sisådär, återigen är det tiden som inte riktigt vill finnas. Men 3 av mina cirkusfigurer är snart klara, dessa ska sedan hängas upp och ge lite liv och glädje i Lill-loppans rum!

Kavat ska de va

Kvällen igår när vi firade Olivia blev så lyckad! Lill-loppan charmade, maten blev god, jättefina presenter och ja, bara en härlig kväll helt enkelt! Olivia fick bland annat ett par supersöta vårskor av märket Kavat, blommiga så det står härliga till!


1 års dagen



Tänk att vår lill-loppa blir 1 år idag, att ett helt år har gått sedan vi låg där på bb med henne för första gången i famnen, lyckliga, förväntansfulla, lite förvirrade och jätte glada! Kort har dimpt ner från hennes släkt och finfin leksak från hennes farmor har kommit! Idag blir det städning och matlagning till ikväll då mina föräldrar och mormor kommer, det stora kalaset blir nästa helg det! Tack så hemskt mycket för alla fina gratulationer på vår dotters födelsedag!! Ni är så fina!

Idag pryds vårt bord av fina påsklilljorna som sprider färg

Jag håller på att göra smarrig efterrätt i finfina skålar

Vår Alice hänger mest ute dagar som denna och verkar inte alls förstå att det är en stor dag idag!

1 år

Idag blir vår älskade Olivia 1 år! Man kan inte riktigt sätta ord på det, känns så stort, så snabbt! Nu är hon verkligen inte en liten bebis längre, utan en liten flicka som får mer och mer vilja och personlighet för varje dag och som nu går runt här hemma och "pratar"! Vart har detta år försvunnit?! Hipp hurra för vår Olivia idag!!

Härlig torsdag

Vilken härligt väder det är ute idag, strålande sol! Nu börjar man ju få vår-och sommarkänslor! Men ännu ska vi inte ute och njuta av solen, för först ska vi in till stan med min mamma och titta på vårskor till Lill-loppan! Sen blir det allt en promenad och njuta av vädret! En härlig torsdag önksar jag er alla!!

En Hensvik på plats



"Äntligen" utbrast både sambon och jag när vi i strax efter lunch idag fick klar Lill-loppans garderob. Detta efter att vi igår blev klara med den för första gången men sen insåg att hela garderoben var sne, så dörrarna inte gick att stänga. Så i dag så plockade vi isär den och satte ihop den, fast på vårt sätt! Utseeendet blev ju desamma men vi gjord det i lite annorlunda ordning! Så skönt att Olivias rum äntligen börjar bli i ordning, fortfarande långt kvar men en bit på vägen är vi iallafall!

Garderoben är i serien hensvik som även Lill-loppans spjälsäng är i, så de matchar fint i hennes rum!

Även lampan har nu hängts upp, en lampskärm och ett gäng med snören och så titt fick vi oss en lampa!

Konsten att äta en ostmacka

Vår lill-loppa har börjat få lite mackbitar med ost på ibland och då gäller det att man äter dem rätt. Börja med att noga välja rätt mackbit

Dra sedan försiktigt bort ostbiten från mackan

Ät sedan upp ostbiten 

och i vissa fall äter man sedan upp mackbiten annars lägger man dem i en särskild hög på bordet och letar sedan efter nästa mackbit att dra ostbiten av!

Vit chokladbakelse



Igår hände det som inte fick hända, Olivias skutte kanin försvann spårlöst. Som vi letade igår och som vi har letat nu på förmiddagen. Han är någonstans i vårt hus, det vet vi och vi tycker inte alls att vi har så stort hus. Men vi har visst tillräckligt stort hus för att en liten skutte kanin ska försvinna. Så idag blir det att fortsätta att leta och sen packa upp lite grejor från en Ikea leverans vi fick medans vi var i Åre, alltid så skoj med leveranser med möbler!

För ett tag sedan gjorde jag en sådan god efterrätt som jag tänkte dela med mig av, vit chokladbakelse heter den. Den var försvinnande god och så lätt att göra! Det som Du behöver hemma är:

100 g digestivkex
50 g smör
3 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad

Börja med att smula sönder kexen. Smält sedan smöret och bland ner det i smulorna och fördela det sedan i 8 muffinsformar, jag satte de i en muffins plåt annars så ta dubbla muffinsformar. Tryck ihop smulblandningen i varje muffinsform så att de blir som en kakbotten. Hätta upp 1/2 dl vispgrädde i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen och bryt ner den vita chokladen i grädden så att den smälter. Rör tills all choklad har smält och låt den sedan svalna helt. Vispa under tiden resten av grädden och vänd sedan ihop den med den smälta chokladen när den har svalnat. Fyll nu muffinsformarna med chokladgrädden och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen. Ta ut dem en stund innan servering och toppa med något fint, själv valde jag en hög med hallon!

Tröjor och skålar

Vi fick med oss lite hem från Åre, ja förutom vår packning som vi hade med oss upp såklart! bland annat köpte vi denna tröja till Olivia.

Det första plagget till Lille killen i magen köpte vi med, min sambo gillar randigt och det var han som valde tröjan! 

Jag kunde inte behärska mig, utan köpte även med mig dessa 4 fina skålar från Åre bageri! Vad jag längar efter att få duka fint med dem!

Grön status



Nu är vi äntligen hemma, väskorna är nästan uppackade och lill-loppan somnade i rekordfart i sin egen säng! Tänk så skönt det är att komma hem igen, bara gå omkring och njuta av att man är i sitt hus igen! Det första som jag gjorde när vi kom hem var att gå in och titta hur det gått för mina små odlingar, vad det har växt. Tomatplantorna är riktigt höga nu och även de örter jag köpte på Ikea har tagit sig. Både persilja och citronmeliss är på väg upp! Härligt!


Hemåt!

Nu lämnar vi Åre och vår fina lägenhet i sport hotellet för denna gång och styr kosan hemåt! vi har haft det hur bra som helst här men oj så skönt det ska bli att komma hem!


Min dag



Tack alla snälla ni för grattishälsningarna på min födelsedag igår! Jag har helt klart haft den bästa födelsedagen på riktigt länge! De fina rosorna fick jag med bud och var från min Sambo, han tänker allt på allt han!



På förmiddagen så åkte vi en sväng till Åre chokladfabrik. Det var dock mindre än vad vi hade väntat oss, vi trodde man skulle få se mer av själva tillverkningen. Det var ju glasfönster in mot rummet där alla chokladpraliner görs för hand, men man såg bara det som hände längst fram. Det hade varit skoj att kunna se flera olika stationer. Olivia tyckte dock det var helfestligt att stå där och tryck sin lilla näsa mot rutan och titta på dem innanför! Vi provsmakade choklad och köpte med oss både en och två påsar med oss hem!


Sen tog vi oss en lunch på Åre bageri!



Lill-loppan hade myror i benen, så en kort stund efter maten så underhöll hon sig med leksaken som fanns där. Sen så gick det inte bara för henne att sitta stilla längre.

Så ner på golvet och röja gällde och även stå och titta ut på alla folk där ute och kladda ner fönsterrutan var en hit! 

på kvällen blev det mer paket och spel långt in på kvällen! Denna helt underbara burk fick jag av min farbror och kusin, "Mon Amie" heter den och kommer från Rörstrand. Tycker hela den servisen är så underbart fin!

Hipp hurra!

För idag är det min födelsedag, 28 hela bast! jag fick ett finfin nyckelskåp i morse och nu ska till Åre chokladfabrik och mumsa choklad! Ha en härlig fredag!


Olivia går!



Vår lill-loppa börjar bli stor och går nu omkring lite här! Tänk så stora de blir så snabbt när de börjar gå!

En ny värld





En helt ny värld har öppnats sig nu när man har blivit husägare, en helt ny värld som innehåller utemöbler i alla dessa färger, former och material! Sitter som bäst och bara suktar efter allt och kan inte alls bestämma mig vilken stil jag tycker vi ska satsa på! Det finns ju så mycket fint!

På promenad genom Åre

Den är så skönt att vara borta, för man kan bara ta det lungt. Man kan inte tvätta, behöver inte dammsuga golven eller plocka iordning i vardagsrummet. Borta bara är man. Klart hemma är ju alltid bäst, men jag är så dålig på att bara ta det lugn när man är hemma, så tror det är perfekt för mig att vara här i Åre och bara vara!
Så i förmiddags tog oss en promenad och beundrade Åre!

Lill-loppan och Skutte Kanin somnade som stockar i vagnen

Vi gick förbi Åre kyrka som vi ska gå in och titta i någon dag

Massor med fina och chamriga hus finns det här!

Efter vår promenad så åt vi en god lunch på bland annat Röding, det är ju bara ett måste när man är uppåt till i Sverige!

Goda klossar



Idag händer det inte mycket knop här. Olivia sover ju i vårt rum här uppe och i natt låg hon och vände och vred på sig en hel del, vilket gör att jag då vaknar konstant och "bara måste" titta till henne, så hon inte ligger i någon galen sovställning. Hemma sover hon ju nu i eget rum, så jag vet ju att hon klara sig. Men ja, på natten tänker man väll inte sina bästa tankar. Så jag är lagom sega här och efter lill-loppans och min promenad i morse då de blåste så mycket så jag trodde att vi aldrig skulle komma hem, blev jag helt slut! Så en seg dag helt enkelt, men så skönt att ha sådana dagar ibland! Så vi busar på golvet och när som helst borde resten av sällskapet som hållit till i backarna hela dagen vara tillbaks.
Man glömmer alltid något när man reser bort, vi glömde Olivias favorit leksak. Så igår gick jag och köpte en box med klossar till som vi idag lekt massor med! Perfekt och extra kul är det när man innan man försöker få i dem länge och väll testäter lite på klossarna! 



Härlig dag i Åre

Första morgonen som vi vaknade i Åre! Härligt, dock har det varit en hel del blåst och lite regn nu på eftermiddagen, men de som åkte skidor i vårt sällskap kom ändå in här i stugan för ett tag sen och var nöjda med dagen i backen! Själv har jag och Lill-loppan umgåtts med Sandra och hennes söta dotter Vilja! De kom med tågt hit i morse bara för vår skull, jätte skoj! Det är ju så kul med när man har följt varandra här på bloggarna och sen träffas, massor att prata om och de två små hade noga koll på varandra. Jätte tack för ni kom och umgicks med oss idag! 

Vi hängde länge på Åre bageri, vilket ställe ni! Det måste ni besöka om ni är här i krokarna!

I ett hörn hade de varor från trakten och fint porslin som satte igång mitt ha-begär

De hade så snyggt kakel med, om vi någon gång gör om vårt kök skulle jag vilja ha sådant kakel!

På väg

Nu drar vi ut på äventyr!


Vår på Lindex

Jag sitter och suktar efter fina nya vårkläder, känns väll tyvärr inte jätte aktuellt när man har en mage som kommer att växa i stadig takt till sommaren! Men något nytt måste jag nog köpa och titta på alla fina kläder kan man ju alltid! Dessa fina saker har de fått in på Lindex, min favorit är helt klart den röda klänningen med vita prickar! jag kanske kan köpa den och spara den i garderoben till hösten...

Det kliar i fingrarna



De förra ägarna till tomten lämnade kvar lite gamla utemöbler till oss, bland annat denna hammok. Själva stålpinnarna som man ska dra ett litet tak över har gått sönder men annars är den helt i funktion! Nu när våren verkar komma, tyvärr ett litet bakslag idag, så börjar det klia i fingrarna att få måla om utemöblerna och hammoken. Vit var min första tanke, men samtidigt vore det lite skoj att måla om dem i någon annan somrig färg. Någon som har någon färg att rekommendera? som ni sett eller själva måla om utemöblerna i?!

Hej och hå!

Ville mest bara titta in och säga Hej! Vi håller som bäst på att göra iordning oss för en tripp till mitt jobb där vi ska bjuda på lite fika och umgås med min kollegorna! Hoppas ni alla har en härlig torsdag och att ni har lite finare väder än här, moln moln så långt ögat ser!

Blåbärsyoghurt med cookies



Idag har vi haft mysigt besök av Caroline, Jocke, Jennie och David. Det är alltid så mysigt att ses och extra kul när man kan duka fint vid vårt stora bord, innan hade vi bara ett lite bord med fyra stolar. 



Efter att Olivia var nöjd med gröt och macka i magen så var det dax att showa, gärma stå i centrum hela tiden och sitta i olika knän. 

Vi bjöd på kakor och "blåbärsyoghurtglass med cookies". God och mycket lättlagad!

Det du behöver ha hemma:
2 1/2 dl + 2 msk frysta blåbär, jag råkade köpa stora blåbär, tror det blir godare med små vanliga
4 dl vispgrädde
5 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 dl turkisk yoghurt
6 st chokladcookies

Börja med att tina blåbären. Vispa grädden. Vispa i en annan bunke äggulorna och florsockret vitt och pösigt. Vänd ner blåbären i äggsmeten och blanda sedan även ner grädden och yoghurten. Hacka kakorna grovt. Varva sedan glassmeten med cookies i en avlång from, ca 1 1/2 liter. Men spara lite av kaksmulorna till översta lagret. Strö sista över de sista kakorna och 2 msk blåbär. Täck formen med plastfolie och frys den i ca 5 timmar.

Bakom min rygg



Banan är det som gäller här hemma, i vårt och torrt! Vi kan ens inte säga banan, för då pekar hon på vår fruktkorg och kollar uppfordrande på oss, "ge mig banan nu!". Så vi bokstaverar det eller säger "en gul". Igår fick hon banan efter hon hade ätigt, pasta i tomatsås som man kan se på hennes haklapp. Eftersom hon älskar att hänga i diskmaskinen så får hon ibland sitta kvar vid bordet med efterätts tallriken och skeden medan man plockar in allt annat i diskmaskinen.  Igår såg det ut såhär när jag vände mig om, hela tallriken tryck mot ansiktet för att få upp det absolut sista av bananen!

Hon var mycket nöjd med sig själv sen som kommit på detta fiffiga sätt att få tallriken ren!

2 Vårtecken



Nu är det ju ändå Mars, så nu borde våren allt vara på intåg! Så igår när jag var och handlade, så köpte jag vita fina krokusar till köksbordet. Om våren vägrar komma utanför fönstrena, så har vi iallafall lite vår innomhus!
Idag ska vi till barnmorskan för en lite kontroll och sen så ska vi hem och städa, för idag är det vår städdag!



Den fina koppen på fat fick jag bara sissådär av min fina vän Frida. Hon hade sett den i en affär och tänk att den skulle passa hemma hos mig, så snällt! Tack!

Jag handlade även ett par vårskor! Föll egentligen först för det blommiga fodret, men tycket sen att skon också var fin, speciellt för 199 som de kostade. Perfekta promenadskor när jag och lill-loppan tar oss våra dagliga promenader!

Stegen



Jag har längt viljat ha något att hänga kläderna på i vårt sovrum, jag har än så länge haft en liten pall. Men kläderna hade en tendens att ramla av den och bli liggandes på golvet. Först var jag inne på att göra en "trädhängare", en sådan som Ernst gjorde för två somrar sen i sitt program. Men så hittade jag en stege som de förra ägarna till tomten hade lämnat kvar. 

Jag sågade helt enkelt bara av den i den längde jag ville ha och sandpapprade själva stegen där kläderna kommer att hängas och slängas. Att den är lite sliten med färgfläckar på är ju bara lite charmigt! 

Som handen i handsken passar den i vårt sovrum, då den bryter av lite mot allt det vita och gröna! 

Nu behövs det bara en matta i rummet, sen är sovrummet komplett!

Hos mormor min

Denna söndag har vi tillbringat en lång stund hos min mormor! Det är alltid mysigt och vara där och jag tänker alltid att jag borde få till mer tid så jag kan träffa henne lite oftare.
Vi åt en mycket god lunch som mormor lagat, beundrade alla små prylar och grejor i hennes lägenhet, klappade hennes katt Greta och Olivia busade med sin Gammelmormor!

I mormors lägenhet kan man hitta det mesta, ovanför ett fönster i köket står en hel rad med dalahästar.

Ovanför några skåp radar ett gäng porslinsburkar upp sig med anor från min mormors föräldrar hem. 

I ett skåp gömmer sig dessa fina burkar. För mig är dessa mormor och jag tycker de är så härliga, man blir så glad av dem! 

Lill-loppan undersökte varenda vår och varenda pryl i lägenheten! Bilderna tog med sambons mobil, så det är därför de är lite gryniga

Denna finfina duk fick jag av mormor. Hon själv har haft den i över 50 år och innan det så hade hennes mamma den. Tänk alla middagar som ätigts med denna duk på och många mer ska det bli!

Favoritplats

God morgon!!
Återigen en dag med klarblå himmel och sol! Så härlig lördag detta kommer att bli!!
Olivia har en ny favoritplats, speciellt när vår lilla katt strosar runt utanför så står alltid Lill-loppan och kikar ut genom den nedersta fönstret på vår dörr och så fort hon får syn på Alice där ute så hojtar hon högt!
Nu ska jag och Olivia spendera hela dagen i min systers sällskap som är hemma över helgen, underbart!
Hoppas ni alla får en lika härlig lördag!

Love



Jag har virat och virat och nu är det äntligen klart! Vi har än så länge väldigt många vit väggar här hemma, vilket jag gärna vill fylla med något, någon tavla, lite färg, ja vad som helst! Så jag hittade en bit tjock ståltråd, lite låtsaslöv på tråd, pärlor och tunn ståltråd. Sen var det bara att böja till ståltråden och börja linda löven och den tunna ståltråden med pärlorna på runt, runt och runt. Och så här blev resultatet! 

Jag är inte alls nöjd med det som står på byrån, utan ska undan för undan byta ut det, men i dagsläget ser det ut såhär iallafall! Nu ska jag ut i solen och njuta igen, hoppas ni alla har en lika solig och härlig fredag!

En liten pojke



Vi ska få en liten son i sommar!! vad jag längtar nu, längtar som en tok! Vi har funderat ett tag på om vi skulle ta reda på om det var en liten pojke eller flicka och häromdagen bestämde vi att vi skulle fråga vid ultraljudet om hon såg vad det var och japp, det var hur tydligt som hels att det är en liten pojke!
Så nu ska vi börja spån på namn, pojknamn som är så svårt, så är det någon som har något bra namn som de kan dela med sig av?!

Jag kunde inte behärska mig, utan har redan börjat titta på kläder till en liten pojke!

Hallå där inne?



Vi ska strax iväg och lämna av Olivia till min pappa och sen ska vi vidare på ultraljud. Jag vet, alla graviditeter är olika och alla de små knoddarna i magen med, men jag har bara kännt knodden i magen 2 gånger än så länge och det känns så lite, som om den är för lugn. Så det ska bli skönt att se så allting är bra med den lilla. Ha en skön torsdag nu!

RSS 2.0