Idag är vi lite sega här och vädret gör det inte bättre, regn och grått. För mig får det gärna vara några minusgrader nu och frost på marken. Gillar det helt klart bättre än regn och en himmel som är täckt av gråa moln. Inatt så drömde Max några väldigt läskiga mardrömmar, han grät så det lät som han skulle gå itur. Efter ett tag så vaknade då även Lill-loppan och grät och ja, sen så hade jag och sambon fullt upp med att få dem båda att somna om igen, vilket helt klart är lättare sagt än gjort.
Så Maxen sover nu som en stock i vagnen och lill-loppan är på förskolan så jag ska nog ta och sova en sväng i soffan, alla måsten får vänta en stund!
Igår bakade jag ett philadelphiabullar i långpanna, så smidigt! Utan att behöva rulla och föröska få till fina bullar hade man på ett kick 20 saftiga och goda bullar! Det Du bheöver ha hemma för att baka dessa är:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Till fyllningen behövs:
150 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocler
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
Till penslingen och garneringen behövs:
1 ägg
pärlsocker
Börja med att smälta smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Tillsätt nu ägget, sockret, kardemumman och saltet. Vispa runt och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Degen ska bli ganska lös. Strö nu lite vetemjöl över och låt degen stå och jäsa under bakduk i 40 minuter.
Platta ut degen i en smord långpanna med mjölade händer. Låt degen jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Blanda nu ingredienserna till fyllningen. Gör 20 gropar i degen och fördela fyllningen i dem och låt degen jäsa ytterligare 15 minuter. Efter jäsningen så pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Bullarna ska sedan gräddas längst ner i ugnen på 220 grader i 15-20 minuter. Låt bullarna svalna n¨got innan du skär dem i bitar!