Hibiskus

 
Hibiskus, underbara blomma. För flera år sedan försökte jag mig på att ha några hemma, men vår katt tycker dessa blommor är så goda att tugga på. Så det slutade med att blommorna mest var stjälkar, men nu har jag hittat den perfekt platsen så idag fick bland annat denna hibiskus följa med hem.
 
 
I mitt senaste loppisfynd...
 
 
...högst upp på vårt skåp i köket. Där ska ingen liten katt kunna tag sig upp och äta på blomman!

Vår stora lilla kille

 
Hur är det möjligt att vår lille kille nu passerat 6 månader och snart blir 7 månader? vart tar tiden vägen? Han skrattar, "bubblar", tar sig fram på golvet både lite ålandes och rullandes, kan korta stunder sitta själv och ja, är alltid så galet go och glá. Det känns ju som det var igår han var ett litet knyte och man blev glad han bara öppnade ögonen! Vi var på lite försenad 6 månadersknotroll idag, hela 70 cm lång är han! Inte konstigt att kläderna börja bli lite små!
Nu ska jag snart hämta storasysteryster och sen ska vi nog in och köpa lite nya blommor, ha en finfin torsdag nu! 

Har och vill ha

 
Denna bok har jag, en underbar bok som får en att längta ännu mer efter våren och sommaren då man kan börja gräva och så i jorden
 
 
Denna bok vill jag ha, massor meed idéer om hur man kan göra inredningprylar själv. Det är ett hett alternativ till min önskelista då födelsedag nr. 29 närmar sig!

Nordljus

Inne hos LenaMarii fick jag tips på hemsidan Nordljus, en sida fullt med fina kläder och fin inredning. Bland annat är denna klänning på väg hem till mig nu, jag hittade den på deras Rea och blev så kär i den! 

Guldkorn

 
Guldkornen i vår inredning tycker jag är de förmål och saker som kommer från någon i våran släkt. Då känns det som om man har en liten del av den personen i ens hem, speceillt om man själv har minnen från den saken när den var i den förra personens ägor. Som dessa oljelampor som jag fick från min mormor förra gången jag var där på besök. Dessa lamporna fraktade de hem från spanien och de stod alltid ute på altanen på deras land och höll myggorna borta. För mig är lamporna barndom, ljumna sommarkvällar och mormor och morfar. Det känns bara bra i hjärtat helt enkelt varje gång jag tittar på dem. 
 

A och O

 
Inatt har vi fått sova lite mer, man inser hur extra underbart skönt det är att sova efter en gäng nätter då sömen har varit knapp. Man blir allt en lite bättre person med lite mer sömn i kroppen!
Ända sen vi fick barn har jag insett att detta med förvaring av leksaker är A och O, både för en själv men även för Olivia. Det går så mycket smidigare att städa undan allt och Olivia städar också bättre när var sak har sin plats. Så här hemma har vi lite allt möjligt att förvara leksaker i, nu efter jul fick en pepparkaksburk i plåt bli förvaring åt ett gäng fingerdockor och en annan pepparkaksburk i plast klädde jag in i lite tyg och är nu förvaring åt lite klossar. Så nu är det lite mer ordning och reda blad leksakerna! 

Anledningen

 

Det finns inte så mycket tid över till datorn för tillfället, varken min blogg eller att hinna kika in på era. Anledningen är att tand nr.3, nr.4 och nr.5 har bestämt sig att komma samtidigt Max lilla mun. Så det är en lite mer ledsen lillebror vi har här och speciellt på nätterna, så jag sover när jag får den minsta lilla chans på dagarna!


In med med Färger

Jag sitter och drömmer mig bort bland alla vårnyheter och alla fina färger som kommer in, möbler i alla regnbågens färger. Dessa ting är från Åhlens och jag skulle lätt kunna köpa dem alla! 

Muffins för fest

 

Om man ska ha fest eller helt enkelt bara vill baka muffins i festlig form har Ica maxi fått in dessa muffinsformar. Varför inte baka muffins som ser ut som fjärilar, tåg eller dinosaurie?!


Ena sidan bort

Vi tog för en vecka sen bort ena sidan på Lill-loppans säng, underbart tycker hon, vi funderar mer på vad vi gjort. Att sova tycker Olivia nu är väldigt överskattat och gör nu det mesta i och utanför sängen just för att inte somna! Tålamod tålamod tålamod, men är det någon därute som sitter på något tips eller råd? Hur fick ni era barn somna i vanlig säng?!


Ny uppgift

 

 

När leksakerna börjar gå sönder gäller det att man hittar en ny användning för dem, som denna fina dockvagn som Olivia fick i doppresent. Ena hjulet håller på att gå sönder, så ja står den och är fin med en blomma i i Lill-loppans rum.

Girlang

 

Idag är det kallt här, -15 men strålande sol! Men hur snabbt jag än gick till dagis idag blev jag aldrig varm, ens inte på tillbaka väg då vi bor uppför brantaste backe i denna del av Sverige typ. Pyssel, fix och kanske eftermiddagsfika på stan bjuder dagen på! 
Innan jul så fick jag för mig att göra en girlang av tallkvistar. Man tar bara små buketter av tallgrenar och lägger dem så de skymmer den tidigare bukettens skaft och så lindar man ståltråd runt! Runt vår grind fäste jag den sedan med lite röda snören, fint och hemmagjort men nästa år köper jag ev en färdiggjord!


Extra Glans

 
Jag hängde fram en ny kökshandduk härromdagen i köket och genast tycker jag allt att köket fick sig lite extra glans. Tänk vad en snygg kökshandduk gör mycket, denna goding kommer från en secondhandaffär och jag gillar den skarpt! Men en krok att hänga upp den på ska vi nog ta och skruva upp, då lär den bli ännu snyggare!

Våra dagar

 

Nu är jag snart snart på banan igen och tack alla för Era krya-på-Dig hälsningar, det värmer oerhört! Jag tror jag åkte på influensan med feber, huvudvärk, ledont och allmänt dålig. Men nu lagom till den nya veckan så känner jag mig frisk, idag har jag tillochmed satt på mig lite mer vanliga kläder än den mysoutfit jag hasat runt i!

Så vad har vi gjort dessa dagar, Olivia har bland annat tömt ut alla leksaker ur korgen x antal gånger

 

Max har bröjat kunna sitta själv korta stunder

 

Mitt i all feber blev jag så glad när jag upptäckte att blomman i köksfönstert nu äntligen börjat blomma igen efter månader då det bara har varit gröna lurviga blad på den

 

Olivia har pusslat som en vilde

 

och lägger nu hela detta pussel helt själv, stolta som tuppar går vi nu runt här hemma!


Hej Feber

Fy idag vaknade jag med feber, 39 grader stannade den på. Så här ligger jag i soffan, ena stunden frysande och ena stunden så varm. Nej, dax för en sovtur, återkommer när jag mår lite bättre!


Mums för mat

 
Max gillar verkligen den nya maten som vi nu har börjat med
 
 
speciellt när han får hålla skeden själv
 
 
Tyvärr gillar han bättre burkmaten vi köper än den jag gör
 
Men Olivia var likadan i början och sen så vände det och hon vägrade burkmat, så vi får se om jag lyckas laga något som kan falla Max i smaken! 
Idag vräker snön ner här, kan börja tycka att det faktiskt räcker med all den snö vi har nu. Så ska ut om en stund och skotta fram bilen för att sen fara till tandläkaren!

Hipp hurra!

 
Idag har det nämligen varit min käre sambos födelsedag! Vi började dagen med paket med bland annat skjorta och fluga i.
 
 
Sen kom goda vännen Frida 
 
 
Med ett fång tulpaner som nu står och ser fina ut på vårt köksbord
 
 
Jag svängde ihop några Semelmuffins som vi sat och mumsade på. Man bakar bara en sats vanliga muffins och sen river man ner lite madelmassa i smeten. Därefter in i ugnen och när de är gräddade och har svalnat något så är det bara att skära ett litet lock och fylla på med grädde med riven mandelmassa i. Lätt som en plätt! 

Trolldeg

 
Det blev inget slipande och målande, vi gjorde trolldeg istället! 
 
 
En djup koncentrerad lill-loppa
 
 
och nej, ligga ner skulle formarna inte. Utan stå i degen!
 
 
Men bäst av allt var det när mamma gjorde barbapapa som man kunde leka med
 
 
När lill-loppan tröttnaden så gjorde jag bokstäver av degen, som fick torka i ugnen och står nu i lill-loppans rum och sprider lite färg! 

I ny vit färg

Tänk vad lite vit färg kan göra...
 
Idag är vi lite segstartade här, men det får man ju vara på söndagar! Dagens agenda är väldigt tomt, så ska nog ta och börja måla om byrån i lill-loppans rum. Jag blev så sugen på att fortsätta måla efter att ha måla om vår lilla bokhylla, tänk vad lite ny färg kan göra.  Det är ett sådant lätt sätt att förnya möbler på i hemmet! 
Jag måste bara få berätta med att jag har blivit moster för första gången! Min älskade storayster fick häromdagen en liten tjej, så underbart!!
 

Guld runt halsen

Idag har vi haft finbesök här, vänner från Jönköping och Göteborg har varit här! Det var mycket mysigt och nu ses vi tyvärr så sällan då vi bor i olika städer, så då gäller det att ta till vara extra mycket på tillfällena då man ses!
En av vännerna kom i ett väldigt fint halsband, från ur & penn trodde hon det var! Riktigt snyggt!

 


Ett strösseltips

 
Vart har denna dag tagit vägen, vi har inte gjort speciellt mycket men visa dagar har en tendens att bara försvinna! Nu väntas det snart fredagsmys här iallafall, med extra god mat, choklad med havssalt och på spåret.
Såg att de på Lagerhaus nu har ett gäng olika strössel och dekorationer till cupcakes och annat bak och bara burkarna i sig är ju fina! så här ska det shopaps loss nästa gång jag tar mig in till staden!
 
 
Kanske en tårta med mini-gelehallon eller varför inte piffa till grädden med lite mini-hjärtan! 

För pusselälskare

 

Denna bok med pussel är nästan ett måste för pusselälskare, Olivia fick den i julklapp av sina mostrar och det pusslas dagligen i den! Det är en bok med fem pussel i och korta berättelser med Pippi Långstrump. Man kan även köpa en likadan bok med Alfons Åberg, Emil, Mamma Mu och spöket Laban. Rekommenderas varmt!

 


Pappa kör

 

- Olivia vem ska köra traktorn?
Olivia tittade noggrant på figurerna i bondgården
- Pappa, utbrast hon och tog flickan och satte i traktorn. Skönt att det inte är så noggrant med flickor eller pojkar än så länge!


Tjuvstart

Vi tjuvstartar våren här hemma med en bukett tulpaner på köksbordet. Vackert och för mig iallafall väldigt vårligt! Trots att jag vet att våren är långt borta och än så länge tycker jag om snön, så är det ändå mysigt att tänka att våren väntar där framme i mars eller april!


Skålar

 
Under natten har det här kommit ännu mer snö, tyvärr såg jag att de troligtvis ska bli regn imorgon men då blir det iallafall vitt och fint på träden en dag. Dagens planer är mys med Max medan lill-loppan är på förskolan, in till staden och få ordning på min rygg lite mer och sen på jakt efter present till min käre sambo som nästa vecka fyller hela 31 år! 
När vi hade lill-jul med mitt gäng så körde vi den klassiska julklappsleken och sambon och jag hade riktig flyt och fick en hel del bra grejor. Bland annat så lyckades min sambo få dessa fyra fina skålar, perfekta när det vankas tacos, röror eller varför inte låta varje gäst få en egen skål med sallad! Skålarna kommer från icamaxi och kostar bara en tia styck.
 
 

 
Skålarna finns även i färgerna vit och svart

Bokläsning

 

Idag drar vardagen igång här igen, sambon jobbade natt och till Lill-loppans glädje har hon nu på morgonen lämnats på dagis. Det är så skönt att hon trivs så bra, skrattar och vill knappt ge mig en kram eller vinka då hon vill springa in och börja leka så fort som möjligt!
Här hemma tvättar vi, småstädar och försöker läsa böcker. Det sistnämnda går väll sisådär, böcker är ju så ruskigt gott att tugga på enligt Max!


Kolmårdens Djurpark

 
Vilken dag vi har haft på kolmårdens Djurpark! Vi har bland annat tittat på djur övre staket
 
 
 klappat på getter i deras hagar
 
 
och sett maffiga tigrar genom glasrutor
 
 
Vi tog oss en välbehövlig paus som innefattade korvgrillning, kaffe och varm choklad
 
 
Så att vi sedan kunde titta vidare på ännu mer djur, som aporna exempelivs.
Kolmårdens Djurpark är verklgien värt ett besök, så om ni har vägarna förbi senare i vår eller sommar så ta er ett stopp där!

Häng med djuren

Idag är vi och hänger med lite djur,bland annat lite getter!

 


Mina första år

 
När det är lördagar är alltid ett speciellt lunk här, ett skönt sådant och extra mysigt såklart då hela familjen är tillsammans! Vi fixar oftast med roliga saker, enligt mig iallafall, dessa dagar. Idag har jag bland annat skrivet lite i Max bok, ja bättre sent än aldrig! Om ni är på jakt efter "min första bok" till er själva eller till någon i er bekantskapskrets måste jag bara tipsa om denna. En ljuvlig bok som man vill sätta sig och pyssla med!
 
Detta ultraljud togs på prick dagen ett år sedan, tänk då hade vi ingen aning om att det var vår lille prins vi såg! 

Färger

 
Nytt år och så fort tomtarna försvann från alla vrår här i hemmet fick jag genast fullt med ny energi, nu vill jag göra om här hemma! haha min sambo bara suckar! Men dessa tre härlig färger kom han hem med igår, dem ska få göra lill-loppans rum lite mer färglatt och liva upp en gammal vit byrå. Men först ut står vår lilla bokhylla i vårt allrum, den ska bli vit. 
Idag verkar  Max vara sitt vanliga jag igen, äter som han ska och nu rullar han nästan nästan runt från rygg till mage! Dagen bjuder på ett besök hos läkaren med min rygg, lek ute i solen och så lite målande!
 
Vår lilla röriga bokhylla som nu ska få bli vit

Ett sista spår

 
Det sista spåret av julen är här hemma är den fina Amaryllis som blommar nu, bara sissådär 2 veckor för sent men fin är den allt. Min plan är att ha kvar den och försöka få den att blomma om nästa jul, men vi får se hur det går med den planen! 
Idag tar vi det ganska lungt här, Max är sig inte riktigt lik. Han har ätigt väldigt lite nu på dagen och är väldigt trött, sambon här i huset är lite småfökyld så det kan ju vara den som ev Max kanske börjar få. Men ingen snuva eller så än så länge iallafall. 

4:a runt bordet

 
Nu har vi blivit fyra runt vårt köksbord, för ikväll hade Max premiär i sin nya stol!. Vi har en handduk runt eftersom stolen är lite stor ännu, men annars sitter han perfekt i den. 
 
 
Broccoli smakade han idag, som han gav tummen upp till!
 
 
På vårt bord står nu efter att tomtarna har packats ner denna fina ljuslyktan med en liten ängel i som jag fått av min vän Jonna. Jag tycker den är så otroligt fin! 

Första Dagen

 
Första dagen på 2013 och vi är lite lagom småsega här hemma, precis så man ska vara dagen efter nyårsafton. Det nya året firade vi med min släkt med glittrande ljus, glatt humör och feststämning!
 
 
Männen lagade mat för glatta livet i fluga
 
 
och Max satt i pappas knät och tittade på i sina snygga rutiga byxor!
 
 
Maten var sanslöst god, musselsoppa med saffran till förrätt, anka eller lax till huvudrätt och glass på hallon och chilispegel till efterrätt! 
 
 
Kvällen tillbringades med prat, skratt och Olivia lekte för fullt med krubban med mormor. 
 
 
Vid tolvslaget skålade vi i champagne och tände ljuslyktor
 
 
som sen fick sväva upp i mörkret. 

RSS 2.0