Underbart Bröllop



I går var vi på min fina vän Elin och hennes prins Josephs bröllop! Det var mycket fin och så skoj vi hade det! Det var sol från klarblå himmel,fina klänningar,härligt mingel, god mat, roliga lekar under kvällens gång och underbara vänner! En mycket lyckad kväll!

Bloggare för varenda unge

I vår värld sker det så mycket hemskheter och man kan inte göra allt, men man kan göra lite! Jag har ett fadderbarn och är med i Djurens Rätt, mer än så kan jag inte bidra med när man är mammaledig. Ekonomin är väldigt knaper. Men när jag var inne på Unicefs hemsida för att titta runt lite och hitta något som man kan bidra med, så hittade jag "bloggare för varenda unge". Vi som anmäler oss där med våra bloggar får information om vad som händer och när extra hjälp behövs, just nu behövs mängder med hjälp till svältkatastrofen i Afrika. Jag har skänkt 200 än så länge, jag får helt enkelt strunta i en runda eller två till myrorna och istället hjälper jag 25 personer att få rent vattnen i hel månad. Alla bäckar små...





Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här! (http://www.unicef.se/stod-oss/afrikas-horn)

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn. (http://www.unicef.se/stod-oss/aktuella-insamlingar/katastrofhjalp-till-afrikas-horn)

 



Packning



Just nu är det packning och fix som göra här i lägenheten. För idag far vi nämligen på en liten tripp till Göteborg, träffa söta vänner, gå på fint bröllop och hänga med fina systrar mina! Den viktigaste outfiten denna helg, bröllopsoutfiten den på bilden, är nedpackad, likaså tandborstar, massa kläder till lill-loppan, mat, leksaker ja vår bil kommer vara fullpackad! Känns i magen att detta kommer bli en riktigt lyckad helg!

Busfabriken



Idag har vi varit på Busfabriken! Det var jag, Jonna med Elliot och Alexandra med Alicia och Emilia som busade som aldrig för!



Vi klättrade...



....lekte i boll havet...



Elliot blev galen av bollarna och Emilia försökte äta upp dem!



....sen åt vi lunch under parasollet...



....vi red på tjuren.....



...hoppade som galningar på studsmattor...



och så åkte vi massa rutschbannor! En grymt kul dag helt enkelt!

Fjärilar i öronen



Vad varmt det har varit idag! Det var fortfarande 27 grader ute vid sju nu ikväll, härligt men lite för varmt när man har en liten tjej som konstant är varm! Vi gav oss iallafall ut vid fem tiden på eftermiddagen ihop om att det hade blivit något svalare, men så fel vi hade! Jag hade lite ärenden på stan jag skulle göra och i affärerna var det istället jätte kallt, som tur var har jag i princip alltid tröja med mig till mig och en filt med till Olivia.

Jag hittade dock lite mer än vad jag hade tänkte mig, som det så ofta blir. Örhängena var inte tänka att de skulle följa med hem, men de kostade bara 40 kronor på rean så jag kunde inte motstå dem! På Lindex har de ta 2 betala för 1, så två söta bodys och strumpor till Olivia hittade jag där. Sen så köpte jag, detta var mitt huvudsyfte med shoppingrundan, ett bh utan band! Sådan som bara består av två kupor med ett knäppe i mellan, ska ha den under klänningen på bröllopet som vi ska på på lördag. Ska bli mycket spännande att testa den sen!

 


en body för 25 spänn, ja tack!


Söta strumpor att ha på fossingarna


bh utan band, ska bli mycket spännande!

Att rulla en tårta



Jag bakade min första rulltårta häromdagen! Av någon anledning har jag alltid tänkt "rulltårta, nej så svårt", men när jag började kolla runt efter recept på nätet så var det i princip bara att blanda ihop smeten, upp på en plåt och in i ugnen. Men det i sin tur kändes lite för lätt, lite utmaning måste man ha. Så jag hittade ett recept i häftet jag fått från mamma, ett recept utan bakpulver och mycket mer utmaning. Istället för bakpulver så är det luften i det hårt vispade äggvitorna som gör att kakan höjer sig. Det enda som du behöver hemma är:
- 4 ägg
- 1 1/4 dl socker, 2 msk socker
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 dl potatismjöl
- 60 g milda

Börja med att dela äggen i vitor och gulor. Vispa gulorna med 1 1/4 dl socker tills Du kan "bilda band", d v s tills du kan lyfta vispen och låta smeten från vispen ringla ut som en band på ytan, sen ska bandet ligga kvar ett ögonblick innan det sakta löses upp. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölet och potatismjölet. Börja nu vispa äggvitorna, ha i en nypa salt och vispa sen tills du kan bilda mjuka toppar. D v s tills du kan lyfta upp en klick vita på vispen och klicken har mjuka toppar. Tillsätt nu 2 msk socker och vispa tills du kan bilda spetsiga toppar. Ta nu 1/3 av de vispade vitorna och 1/3 av vetemjölet och potatismjölet och vänd försiktigt ner det i äggulorna, upprepa detta tills allt är nedvänt i äggsmeten. Rör tillsist ner smöret. Bred nu ut allt på en plåt med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader.
När 10 minuter har gått så ska kakan vändas upp på ett sockrat smörpapper och svalna. Dra av bakplåtspappret, bre på din fyllning och rulla ihop kakan så att skarven ligger nedåt. Som fyllning i min rulltårta har jag grädde och jordgubbssylt, men det fungerar även med bland annat bara sylt eller chokladkräm. Slå in kakan i smörpappret och låt den vila lite innan du skär upp den och njuter!



Fyra äggulor redo att bli vispade


spetsiga toppar


En rulltårta redo att ätas!

Hantverk i Sörping



Idag har vi varit och tittat på fullt med hantverk, och lite annat också, i Söderköping. Mycket var fint och så fanns det sådana stånd som är med karnevalstuk ex "10 strumpor för hundra". Framförallt blir jag alltid så pysselsugen när jag ser hantverk, måla på glas, göra smycken eller varför inte lära sig att sticka?! Får se vad mitt nästa projekt blir, nu har jag lite pyssel att göra till dopet, men efter det kanske jag drar igång med något!

Det varen mycket mysig dag iallafall, en god lunch avnjöts i skuggan och sen gick vi genom staden och tittade på fina hus och smala gränder! Loppisen som jag hade hoppats på att besöka var tyvärr stängd, får bli secondhand affär nästa vecka för att få mitt begär efter gamla saker stillat!






Olivia hade dagen till ära ett rosa hårspänne i håret!


Mamma med de två små hundarna, Josefine och Björn med Olivia i vagnen


Tycker den här innergården var så fin

Porslinsblomma



Våra porslinsblommor har äntligen börjat blomma igen! Tycker blommorna är så fina. Om man letar efter en lättsköt och fin växt så är denna definitivt att rekommendera, växer som bara den och blommar titt som tätt!

Idag ska vi på hantverksutställning i söderköping, alltid kul att kolla på hantverk. Sen ska jag försöka få björn att stanna på en loppis som jag sett på vägen hem från söderköping, vi får se hur det går!

Den soffan vill jag ha



Det är en möbeltapetserare här i staden som för ett tag sen slog igen eller om de flyttat, vet inte riktigt. Men kvar i lokalen står denna fina soffa, älskar formen på ryggstödet! Funderar allt på att ringa eller mail företaget och fråga om soffan är till salu, skulle bli så fint att ha den i vårt framtida vardagsrum i huset!

Leksaker till de små



De har fått in så söta små saker till de små på Ikea, bland annat mobil, speldosa, skallror och en pekbok! Tycker de är så söta, fina färger och söta små djur!

Stockrosor



Igår var Jag, Olivia, Mamma och Mormor i söderköping och vi var verkligen inte ensamma där! Så mycket folk, framförallt så mycket hundar och barnvagnar. Men om man inte har bråttom så är det mysigt att bara sitta på uteserveringen på ett fik och titta på allt folk som strövar förbi. Vi gick även en tur inne i staden, söderköping är så fint med alla små innergårdar och gränder. Jag såg även dess fina blommor där, stockrosor heter dem och påminner mig om när jag var liten då vi hade sådana på vårt landställe. Tycker de är så vackra, så sådana i alla regnbågens färger vilja ha vid vårt hus nästa sommar, kommer bli så fint mot den vita husfasaden.






Rågsiktsbröd



Det finns inget godare än nybakat bröd till frukost som fortfarande är varma efter ugnen. Men jag tillhör den sorten som är hungrig från att jag vaknar och då finns det inte tid för bakning och framförallt inte jäsning. I en buffé tidning som kom i våras har jag hittat detta lätta recept där det är minimalt lite bakning på morgonen:
Rör ut 1/2 paket jäst i 5 dl kallt vatten i en bunke, tillsätt 1 msk honung, 1 msk olja och 2 tsk salt. Blanda till sist ner 12 dl rågsikt. Blanda ihop degen, täck med en handduk och ställ in bunken med degen i kylskåpet över natten.
På morgonen är det bara att sätta ugnen på 225 grader. Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bakbord, strö lite vetemjöl över och dela i lagom stora bitar. Knåda alltså inte degen. Sen är det bara att lägga bitarna på en plåt med bakplåtspapper och in i ungen i ca 20-25 minuter. Sen har du härligt nybakade varma mackor till frukost!


Degen som jag blandade ihop igår kväll


Den jästa degen på mjölat bakbord


Goda smarriga mackor


Blommig kjol



Lill-loppan och jag ska nu iväg till Söderköping där vi ska träffa mamma och mormor, vi ska strosa runt och fika på något mysigt fik! ville bara visa den fina blommiga kjolen som jag fick av min lillasyster Josefine för ett tag sen, tycker den är så fin!

Livet

Idag känns livet extra mycket värt, att njuta av varje andetag känns extra viktigt idag. Att någon så kallblodigt kan skjuta ihjäl minst 80 stycken som det som hände i Norge igår, känns så ofattbart, hur kan man ha så mycket hat inom sig. Jag kan inte förstå. Vår lilla tjej blir fyra månader idag och jag ska njuta av varje sekund med henne.

 


Grillkväll



Igår hade vi grillkväll ute hos Alexandra och Peter, alla var där utom Emelie, Johan och min Björn. Vi tjejer hängde i köket och fixade tillbehören, killarna hängde vid grillen och drack öl och barnen var överallt! Vår lill-loppa var så duktigt, glad hela kvällen och blev bara lite trött vid slutet då vi åkte hem vid halv tio, jätte duktigt! Vi hade det så kul så jag totalt glömde bort att ta kort sen, men några kort blev det!


Alica i sen fina sjömansklänning


Emilia och Olivia myser i soffan, jag tror allt att Olivia har fått en idol!

Skatt



Längst upp i våra garderober har vi hyllor som vi har allt möjligt på. Häromdagen blev jag lite nyfiken på vad vi egentligen hade där uppe, så med Olivia och Alice på sängen påtittandes började jag plocka ner allt på hyllorna. Vilken skatt jag hittade! Tidigt i våras så hängde jag som vanligt en lördag på Eriks hjälpen och köpte två tavlor för 25 kronor styck, jätte fina tyckte jag. Björn däremot som inte är lika förtjust i blommigt och gammalt blev inte lika glad över tavlorna men sa att jag kunde sätt upp dem i huset. Så jag lade upp dem i garderoben och sen glömde jag bort dem. Men så hittade jag dem längst in på en hylla. Det är så fina, ramarna vill jag helst fixa till sen ska de hängas upp på väggarna när vi flyttar in i vårt hus!

Morotskaka



Igår bestod min dag av tre delar, först delen var förmiddagen då jag pysslade runt som vanligt. Andra delen var mellan 13.00 till 14.25 då jag satt i soffan och grät och kramade Björn och sista delen var jag anings omtöcknad och tanksprid. Mellan 13.00 och 14.25 går sommarpratarna på P1, igår var det Monika Nyström. Hon pratade om hur hennes man dog i cancer för två år sen och hur hon och hennes två barn lyckade fortsätta livet. Hon berättade så gripande, så sorgligt men ändå så fint och så avslutade hon hela programmet med "Gabriellas sång", en underbar fin sång som bland annat var med i den svenska filmen "Så som i himmelen". Om Ni inte har sett den filmen, se den! Som tur var så hann jag baka min morotskaka innan sommarpratarna började. Jag hittade receptet på sotasaker.se, spana in den hemsidan, man blir så inspirerad att laga och baka där!

Vår lilla tjej har just upptäckt hennes fötter, hon sitter här i mitt knä och känner på sin tår med fingrarna! Så gulligt!



Rivna morötter till kakan



En plåt lastad med morotskaka

Fika på Fräcka


Caroline, jag och Jennie satt och hängde en lång stund på Fräcka fröken igår kväll, ända tills de demonstrativt stängde av musiken och började städa, då kände vi att det var på tiden vi gick men så mysigt vi hade! Vi hann prata om allt mellan himmel och jord och ännu lite mer!



En Hallon och vanilj smoothie blev det för min del


När jag gick hem vid strax efter tio hade det redan börjat skymma lite, så dessa fina lampor lös upp lite i en tunnel vid knäppingsborg

Min lilla svarta



Min lillasyster hade utrensning av sin garderob för några veckor sen och då fick jag rota lite i kläderna hon skulle skänka bort, hittade då den här fina svarta klänningen! Den är lite i silke så den är jätte skön att ha på sig, syns inte så mycket av den på kortet, men tro mig min lillasyster har väldigt bra klädsmak så denna är finfin!
Nu ska jag iväg och ta en kvällsfika med lite vänner, men lill-loppan får stanna hemma och mysa med sin pappa!

Det är detaljerna som gör det



Vaknade till sol och blå himmel idag! Trodde det skulle regna idag med, men icke så först åt vi båda frukost och sen ner med lillan i vagnen och ut och njuta av solen. Olivia somnar oftast som en stock när vi är ute och går, napp och skutte kanin sen kan man sova i princip hur länge som helst! Tog södra promenaden upp under alla träd och sen genom staden tillbaka och tittade på fasader, ett stort nöje när jag är ute och går. Att gå och fundera hur arkitekten till de olika husen har tänkt, vissa val känns mer självklara än andra!



Tycker denna fasad är lite festlig, just när man har brytigt fasaden med två rader med tegelpannor. Ett smart sätt att göra fasaden mer livfull.



Finns så mycket fina blomsterarrangemang i vår stad på sommaren



Kan inte riktigt bestämma mig för dessa koloner som ser snurrade ut, tänker på polkagrisar av någon anledning!De är ju annorlunda och fina men de ser även lite klumpiga ut.

En runda till Myrorna


Det slutade regna sen tillslut så det blev ingen Harry Potter film och soffhäng, utan jag snörade på mig mina skor och gick en sväng till Myrorna. Alltid kul att gå runt och titta på alla kläder och prylar. Idag var jag ute efter en babyfilt att ha ute hos mina föräldrar som Olivia kan ligga på på golvet. Jag hittade dock inte en men istället hittade jag ett påslakan och ett istoppningstäcke till en spjälsäng som jag kan ha på golvet istället. Båda kostade bara 25 kronor styck, perfekt!



Jag hittade även dessa hårspännen, fem för tio, som hittat!


Clips, man kan inte ha för många av dem. Så även dessa fick följa med hem, så nöjd!

Soppa en regnig dag



Idag har det regnat konstant sen klockan sju imorse. Sådana dagar måste man verkligen se till att peppa sig själv till att vara pigg, man blir så lätt trött annars av regnet som smattrar på rutan. Så fram till nu har jag plockat och pysslat, men nu funderar jag på att bara krypa upp i soffan och se en Harry potter film. Lill-loppan sover och likaså sambon, så en film låter inte helt fel!

Till lunch idag så blev det soppa, värmer lixom lite mer än annan mat, Morotssoppa blev det. Jätte lätt och ruskigt gott! De ända som man behöver ha hemma är:

- 6 morötter
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk mjöl
- 1 liter vatten och 2 grönskas buljongträningar
- 2 msk crème fraiche, jag tog dock en hel burk och det blev lika gott!

Sen är det bara att skala och skära morötterna och löken, ner med dessa i en kastull och pressa i en vitlöksklyfta. Låt det fräsa lite och ha sedan i mjölet och sen vattnet och buljongtärningarna. Koka upp och låt det puttra i ca 15 minuter, ha sedan i crème fraichen. Sen är det bara att mixa soppan och servera!

Receptet har jag hittat på sopprecept.se, de har massa goda recept där!

 


Om jag bara hade en trädgård...

Om jag hade en trädgård så skulle jag ha fullt med olika små myshörnor, potatisen skulle växa så det knakade likaså morötterna och allt annat gott jag skulle odla. Det skulle hänga fullt med ljuslyktor i olika färger i träden som skulle tändas när det började bli skymning och så skulle jag ha dessa möbler som man på eftermiddagarna kunde sitta och äta nybakade bullar i och dricka jordgubbsaft i skuggan. Om jag bara hade en trädgård.


Moroccanoil



Jag är hopplös på att ta hand om mitt hår, jag borstar det i princip aldrig, inpackning vad är det? och ett bra år så klipper jag mig ca 2 gånger på hela året. Men så senast när jag var och klippte mig så hade frisören i denna olja i mitt hår och det blev så lent, jag kunde inte sluta ta på det och det luktade så gott. Så en sådan flaska fick följa med hem och stå i badrumsskåpet och tro det eller ej så brukar jag komma ihåg att ta lite olja i mitt hår efter varje gång jag har tvättat håret! Så denna rekommenderar jag starkt till andra som vill få lent och väldoftande hår!

Örtträdgården



Här i Norrköping har vi en Örtträdgård, en liten trädgård som ligger percis intill Motala ström och den är fyld med massor med växter. Perfekt om man ska lära sig lite blomnamn eller bara vill få inspiration till sig egna trädgård.



Den här växten hittade jag där, "silvermalört". Tänk så fin den blir i en rabbat med mörklilla blommor!



Olivia låg i vagnen och lyssnade på fåglarna och såg löven vaja mot himlen



Den här sorten har jag lyckats rädda innan vi började bygga huset på tomten, "blodnäva"!

101 idéer



Ofta när jag är och handlar så stannar jag alltid och tittar på de olika tidningarna, efter en snabb titt så kommer jag alltid fram till att det inte var någon jag ville ha. Men så igår så hittade jag en som jag kände att jag inte kunde lämna butiken utan, "101 idéer". En tidning full med pyssel och fina saker man kan göra själv. Förr så pysslade jag mer och jag tänker att jag ska börja pyssla mer när vi flyttat in i vårt hus, så då passar ju denna tidning perfekt för lite insperation är ju aldrig fel!


De runda fina sittdynorna skulle jag vilja göra


Likaså den fina stege av grenar skulle jag vilja göra

"Hejsan alla glada bagarebarn...."


Idag har det varit bullbakade som stått på schemat

jag brukar baka efter ett recept som finns i ett häfte jag fått av min mamma, samma häfte som hon bakade ifrån när vi var små! I princip samma bullrecept som vanlig, men med dubbelt så mycket smör, blir extra saftigt då!

jäst, luktar så gott

finfin jäst deg

bullar redo för ugnen

färdiga bullar att ätas!

Lill-loppan







Jag skulle kunna ha en hel drös av små barn, det är så härligt att ha vår lill-lopp så femtielva sådana till vore ju inte fel!



Fikadax



Idag har jag och Olivia varit och fikat med Anna, Annelie, Caroline, Frida och så lilla söta Felix. Var väldigt mysigt att träffa den alla, tyvärr så är vår lilla lill-loppa lite blyg utav sig och tycker det är lite läskigt att vara bland mycket folk. Så vi var tyvärr tvungna att hasta iväg när Olivia började gråta i högan sky. Men mycket mysigt var det, ser så härligt ut med när det på bordet blandas mat och koppar med flaskor till de små!

Nygammalt i öronen



Örhängen kan man alltid hitta fina när man är i second handaffärer eller på olika loppisar och oftast är de nästan helt gratis, dessa två kostade fem kronor styck! Jag har en förkärlek till clips med, vilket är lite svårt att hitta i vanliga affärer. Jag vet att glitter har några men i second handaffärerna har de nästan mer clips än vanliga och det är alltid roligare att ha något med historia!


Nyköpingstripp


Idag har Olivia och jag varit i Nyköping hos Nanny, Anders och Lukas. Det bjöds på thailändska vårrullar och massa prat, mest barn - och husprat! Vi beundrade alla deras växter bland annat citronträd, vindruvorna som växte i klasar och körsbärstomaterna som växte så det knakade.
Efter lite lunch och bus i Lukas rum for vi vidare till Nannys föräldrar som förra året byggde ett A-hus och eftersom vi nu bygger ett är det alltid intressant att höra hur andra har tänk och gjort. De har ett fantastiskt hus på en riktigt "bullerby-gata" och en helt underbar trädgård, en sådan vill jag också ha!


körsbärstomater, mums!


på tal om förra inlägget om skolplanscher, kolla in denna fina som Nanny har, lät avundsjuk!


en sådanhär trädgård vill jag också ha!


i ett av deras badrum hade de detta fina golv, tycker det är så himla fint!

Äpple och så lite körsbär på väggen



Jag har alltid tyckt att gamla skolplanscher är så fina, men har inte riktigt hittat några. Men så när jag och Björn var ute och gick med Olivia i vagnen så såg vi dessa fina tavlor inne på myrorna, inte riktiga skolplanscher jag vet, men de dra lite åt det hållet. Tycker de är väldigt fina iallafall och efter att ha målat om ramarna till vit så passar de perfekt i vårt kök!
Idag ska jag och Olivia upp och Hälsa på Nanny och Lukas i nyköping, myspys!

Hustitt



Idag har vi varit runt på lite ärenden, har bland annat varit ute och tittat till huset, kollat in matstol till lillan och spanat på kaklet på Bauhaus till vårt kommande kök. Vi tror att det blir sjösten, snyggt, stilrent men ändå en varm känsla! Så nu har takteglet kommit till huset, alltid kul när man kommer ut och ser förändringar!
Jag lyckades även rädda lite av blommorna som fanns på tomten innan vi började bygga vårt hus, 23 blommor står nu i krukor längre ner på tomten och än så länge har alla överlevt, är allt lite nöjd!


invändigt

60
några av blommorna jag lyckades rädda


lavendel, luktar så underbart gott!


En fin orange lilja

Hur lång är du enligt Mumin?



Jag hittade den här på himmelstadslunds loppisen för ett tag sen, tycker den var så fin och kostade bara två guld tior, då är det ju nästan brottsligt att inte köpa den! Här i lägenheten har vi inte plats för den, men sen i vinter när vi flyttar till hus och Olivia får ett eget rum, så ska den hängas upp på väggen och beundras!

I solen på Knäppingsborg



Idag har jag och min fina storasyster suttigt på ett av torgen på knäppingsborg och fikat i solen! Jätte mysigt! Eftersom mina båda systrar av någon anledning har en förkärlek till skåne och större städer gäller det att passa på att ses massor den tiden de är här i stan. Så härligt att ha de nära!


mumsig fika!


härliga stolar i pastellfärger!

100 år gamla Venus



Mitt fina soffbord som jag hade spanat in på Eriks hjälpen var inte kvar när jag kom dit i Lördags. Så nu får jag leva med vårt värdelösa soffbord ett tag till. Däremot hittade jag dessa fina tallrikar, Venus heter modellen och, håll i er nu, tallrikarna är från 1912! Jag hittade en skål som jag köpte när jag, Josefine och Mormor var på himmelstadslund loppisen för ett tag sen, just i denna modell Venus. Sen dess har jag hållit utkik efter mer porslin i samma modell och så sprang jag på dessa fina tallrikar i lördags, är så nöjd! Blir lite salig bara jag tittar på dem!





Solig Söndag med familjen



Vissa badade och solade...



...medans andra hängde i skuggan!



blev även en sväng upp med systrarna och titta på vårt hus



Sen blev det mat, grillat och färskpotatis i solen på verandan



för att sedan avsluta kvällen med mys!

Idag har vi haft en mysig dag med familjen hos mamma och pappa! Lite bad, lite hustitt, lite moln, massa sol, god  mat och många skratt! En riktigt mysig dag helt enklet!


Magisk kväll



Igår var det smarrig mat, solnedgång, goda drinkar, Sahara hotnights och underbara vänner som gällde! Vid halv tre smög jag in i lägenheten utan att väcka sambon och vår lilla tjej, var ett år sedan jag kom hem så sent! Man känner isg lite överkörd idag men det är det helt klart värt, kvällen igår var magisk!


Smarrig mat på maneza


Underbara vänner i ena soffan!


underbara vän, underbar syster och jag i andra soffan!

Jorden runt x2


Jag är ingen restyp, jag har direkt inget drömresemål och trivs bäst i hemmets trygga vrå. Men däremot gillar jag jordglobar, helst skulle jag vilja hitta någon riktigt gammal på någon loppis. Tills dess nöjer jag mig gott och väll med mina två fina från indiska!
Nu ska jag bort till Eriks hjälpen och se om ett soffbord jag såg i onsdags är kvar, håll tummarna!




Bärmousse


Sambon har precis lämnat lägenheten med en kompis och en påse med öl i handen, lill-loppan har precis somnat och själv har jag krypigt upp i soffan och ser "Harry potter och hemligheternas kammare", har sett delar av filmen förut så tittar på den lite nu och då! Är så fascinerade av filmerna, just på grund av vilken fantasi hon den där J.K Rowling har, önskar jag hade lika mycket!
Gjorde en smarrig efterrätt till oss ikväll, enkel och god.
- Mixa eller mossa 400 g bär
- Vispa 4 äggulor och 2 1/2 dl florsocker lätt och pösigt
- Vänd ner bären i äggsmeten
- Vispa 2 dl grädde hårt
- Vänd ner grädden i äggsmeten
- Häll i fina portionsskålar
- Ställ dem i kylen några timmar innan servering.
- Ät och njut!

 



Städ och fix


Idag har vi en städ, tvätt och allmänt fix dag, det behövs sådana dagar ibland. Kan inte riktigt förstå vart allt damm på byrån och dammråttorna under sängen kommer ifrån! Nu kom faktiskt solen fram här, så antingen så blir det i promenad och kanske äta en glass eller två annars så står bullbakande på schemat!



lite axaj här och där!



vissa av oss sov som stockar medan andra städade



tvätt i långa rader



även blommorna fick sig en dusch

Klänningar från Joy



Joy är en affär som jag inte brukar hänga runt i så mycket, men varje gång jag ändå går in där som kommer jag alltid ut med en påse och tänker "så mycket fint det har där inne!". Men jag tror att den affären ännu inte är inlagd i min vanliga rund när jag går på stan, Joy är en "bubblare" som helt klart håller på att ta sig in på listan!
Dessa två klänningar fyndade jag på deras rea, skjortklänningen till vardags och den vita till något med festligt!


Rosa jacka till lill-loppan

Idag har jag och olivia tagit en tur till Eriks hjälpen, perfekt dag att gå dit på med vagn! Det var inte alls lika mycket folk som det brukar vara på lördagar. Så vi strosade runt där och tittade på alla gamla möbler, eller ja tittade på möbler och Olivia tittade och åt på sina leksaker i vagnen! Jag hittade två små plagg till Olivia och silverbricka som jag tänkte lägga muffins på på dopfikat!


Hittade en fin rosa jacka för 35 spänn, blir perfekt i höst!


Dessa byxor kostade 20 kronor och vem vill inte ha byxor med smultron på?!



Silverbrickor för 20 spänn!

På min kökshylla

Jag gillar gamla saker och byggnader, sådant som andas historia. Men jag gillar även nya ting, fast i en lagom mängd! På min kökshylla har jag en salig blandning av både färger, minnen och gammalt och lite nytt, det blir finast så tycker jag!


En härlig blandning!


Min fina kaffekvarn! Jag drog iväg sambon till en stor loppis när vi var på Öland för 2 sommrar sedan och den här föll jag pladask för, tycker den är så charmig!


För ca 1 månad sedan stängde affären Nordik här i stan, denna var en av sakerna jag kom över på utförsäljningen där. Funderar på att ha den som en sockerskål för bitsocker.


Älskar burkar, den gröna är en av mina absoluta favoriter här hemma! Jag köpte den förra sommaren när jag och emelie gjorde ett varv på Eriks hjälpen. Den blå köpte jag i vintras när jag var i en annan secondhandaffär här i stan, samma vecka som min farfar gick bort.

Mysdag i Åby

Jag har just tittat på "allsång på skansen"! För mig är det programmet ljusa sommarkvällar hemma hos mamma och pappa när jag var yngre, så man blir så härligt glad när man ser programmet och framförallt när man hör låten "stockholm i mitt hjärta", då ler man sådär fånigt rakt ut i luften!
Idag har vi haft en mysdag ute i Åby, hos Alexandra med hennes två små kottar och även Jonna var där med sin lilla kotte! Först gick vi och tittade på vårt hus som håller på att byggas och som jag stolt fick visa upp, sen ner och käka lunch och ha lite härligt kaos!


här var det hus på gång!


smarrig lunch och sen en ännu smarrigare efterrätt, jordgubbar, glass och vaniljsås! något jag rekomenderar starkt!


härligt kaos!


lite trapphäng fanns det även tid med innan vi for hem!

Goboken

Jag fick för ett tag sen ett erbjudande från Goboken typ ett välkommspaket som man kunde få gratis! Det är en bokklubb för små barn och sen ibland är det lite leksaker med. Så jag tänkte "varför inte testa och se", sagt och gjort gjorde jag det och idag var jag och hämtade ut ett stort paket på posten! Alltid lika spännande! Sen får vi se lite om det är en bra bokklubb eller inte, men sakerna vi fick idag var fina!

 

Detta låg i paketet från goboken!

även en blomma var med i paketet som lät och prasslade och snabbt blev en favorit!


Som pricket över i:et

Nu är ja hemma efter en lång men mysig dag med släkten! Först var det konfirmation ute i sankt Annas Kyrka, sen hem till familjen och äta gott och umgås och sen så for vi ner till farfars hus, mest bara gick omkring där och spanade ut över havet! Mycket mysig dag! Outfiten gick i rosa och vit och som pricken över i:et och för att det inte skulle bli allt för ljus så hade jag mitt rosa skärp som jag hittade på Eriks hjälpen för en tia, det kallar jag fynd!


Kjolen kommer från Gina tricot och tröjan köpte jag i veckan på Joy


mitt finfina rosa skärp!

Blomma i håret

God morgon!
Idag så är det konfirmation som gäller! En av mina kusiner ska konfirmera sig ute i Sankt Anna, så först bär det av till kyrkan och sen ska vi hem till familjen, umgås med tjocka släkten och äta någon smarrig kaka eller annat gott! Köpte ett fint diadem med en stor rosa blomma på som jag tänkte inviga idag!

blommor till kusinen!

...och packet såklart!

mitt fina diadem, tummen upp för färgen!


Nougatmuffins, mums!

Gösses vad varmt det har varit idag! Min mamma kom in i förmiddags och så gick vi en sväng runt på stadens gator, jag med Olivia i vagnen och hon med Ebba i koppel, mycket mysigt men så varmt! Vår plan var att vi sen skulle ut och titta på vårt hus som håller på att byggas och uträtta lite ärenden runt om i affärer, men det började åska, blixtra och regna så det blev muffinsbakande istället!


alla ingredienser står redo!


nougagmuffins, mums!


en måste-bok för alla muffinsälskare!

Blomsterfesten i täppan

Hejsan och välkommen till min Blogg!

Jag tänkte göra som i princip alla andra och börja blogga! Jag hade en blogg tidigare, men samma dag som gravidstickan visade ett plus så slutade jag blogga, tror lite att omvärlden för en stund slutade existera! Men nu så, nu kör vi igen! Det kommer bli lite blandat här, men nog mest om vår vardag och inredning! Min stora kära sysselsättning är att hitta gamla fina prylar i secondhandaffärer, men även en och annan ny pryl från stan finns i vårt hem.
Blomstertäppan, konstigt namn kanske en del tycker och nej det kommer inte bara handla om blommor här! För några veckor sen gick jag på en loppis här i stan och hittade boken "Blomsterfesten i täppan" av Elsa Beskow, boken är helt fantastiskt och den är fylld med vackra bilder. Men den var för lång titel till en blogg, så därav fick det bli namnet "blomstertäppan"!



Favoritboken i bokhyllan!


Vackra bilder!

RSS 2.0