Inte min starka sida

 
Jag anser att jag är medel på att baka, varken dålig eller så bra så jag kan söka till Hela sverige bakar. Medelmåttig helt enkelt, men när det kommer till småkakor där går jag över till sidan "mindre bra". Idag bakade jag och Olivia hallongrottor efter jag hade blivit inspirerad av Ellinor att baka det. 
Allt gick som smort, Lill-loppan ställde ut formarna på plåten. 
 
 
Vi degade och rullade ut fina små bollar. Men sen tror jag att det föll. Jag tog lite för mycket sylt på varje kaka, . 
 
 
Några blev ok, andra blev mer som små syltplättar! Men goda som tusan var det! Men är det någon som har ett lätt recept på småkakor, ett recept som man helt enkelt inte kan misslyckas med?! 

Ha-begär

 
Alla har vi väll något ha-begär, mitt är clips. Jag har hål i öronen, men ofast väljer jag ändå clips och gärna några som jag hittat för en tia i en secondhand affär som säkert någon äldre dam har haft innan mig. Härromveckan hittade jag dessa två som nu är mina nya favoriter. Jag tycker de är riktigt fina och extra roligt att nog ingen annan har likadana, ja iallafall inte i min ålder! 

Extra mycket kärlek

Jag lade korten i en fin ask som jag har fått av min sambo, tycker att de passare så bra där i! 

 

Ibland känns det som livet som tvåbarnsförälder, ja och förälder överlag, bara springer på. Av naturliga skäl hinner man ju inte riktigt med allt man hann med förut och det är lätt att man mellan blöjbytena, en liten tjej som testar gränser, rinnande näsor och sömnbrist glömmer bort varandra. Jag och sambon har det bra, men man kan ju alltid se om man kan få det bättre och lägga lite mer tid på oss. Så vi köpte lite kort, 40 veckor med lite extra kärlek. Varannan vecka tar jag ett kort och varannan min sambo, på varje kort står det antingen något man ska tänka extra mycket på denna vecka eller något man ska göra, ex göra en låtlista med era favoritlåtar eller laga den andras favoritmat. Så nu ska kärleken spira extra mycket här hemma!!


Med Solen i ansiktet

 
Kan det vara så att man nu börjar våga hoppas på att våren är på väg?! Igår gick vi till lekparken efter att vi hade hämtat lill-loppan på förskolan och lekte där i nästan två timmar i solen, så härligt och så efterlängtad solen har varit!  Idag verkar det bli lika fint väder igen, så lite inomhus sysslor ska klaras av nu på förmiddagen så att vi sedan sen kan gå ut och njuta. Men kom igen, nu hoppas vi på våren och ser till att den kommer, för som ida sjunger i sin låt "Du ska inte tror det blir sommar ifall inte nån sätter fart..." Så bäst att vi ligger i nu! 

Blommor från förr

 
När min syster och hennes kille budade hem en byrå på tradera (ja den som skymtar i bild)  låg det i nedersta lådan fullt med pressade blommor. Så i helgen när jag var ner tog jag mig en titt på dem, blommorna är indelade i sina familjer och ligger fint pressade på gulnat papper. Längst ner i varje hörn sitter en liten etikett där byråns förra ägare bland annat har fyllt i namnet, vart blomman är hittad, datum och årtal. Håll i er nu, blommorna är från slutet av 1800-talet! Mellan 1890 och 1900 har de flesta av blommor plockats och pressats, förstår att jag gick i spinn när jag märkte detta. Min kära storasyster lät mig välja ut lite blommor som jag fick ta, så i Mars när pappa far ner med bil ska jag be honom ta med sig dem hem. Det kändes som om de lät skulle skadas om jag tog dem i en väska på tåget.
 

Bebismys och Mello

Vilken helg vi har haft, men som vanligt gick den ju på tok för snabbt. Men lite har vi ändå hunnit med, bland annat har vi myst med systrana och lilla Elsa 

 

Vi har beundrat Lund och dess fina hus

 

 
Sen gick vi på Melodifestivalen och köpte oss den obligatoriska ljusstaven
 

Med den i handen, hörselskydd på öronen och popcorn i munnen satt vi där och såg dem sjunga och dansa!

 

 

och tåg har vi åkt såklart, både dit och hem. Spännande att se landskapet fara förbi, men lite myror i benen fick man allt efter någon timme eller två. Men då hjälpte oftast en clementin, lite målande eller en bok! 


På tåget

Nu far jag och Olivia fram genom Sverige i tåget, slutstationen för vår del är Lund där systrar och barnens nya lilla kusin väntar!! Helgen bjuder på massor med prat, mys med lilla nyfödda Elsa och melodifestivalen i Malmö!


Blädder-i-blädder

 
Den korta stunden som jag ibland hinner bläddra lite i en tidning är för mig en väldigt lyxig stund. Att bara få sitta där vid bordet eller i soffan och få titta på fina bilder och få inspiration, tänka att "åh kanske man borde göra så här hemma" eller "hu nej så skulle jag aldrig ha gjort" . Det är lyx! Jag läser sällan tidnignarna så noggrant, mest tittar jag bara på bilderna. Igår lyxade jag till det och köpte mig tre tidningar, för hela 2 kronor/styck, att de inte är så nya och ens inte från i år eller förra året är ju mindre viktigt när man ändå inte läser texten!
 
 
Ett roligt sätt att jobba med alfabetet är att göra bokstäver av grenar med barnen varefter de lära sig bokstav för bokstav! 

Doft av gammalt

 
Äntligen, igår fick jag tid över att åka till en second handaffär. De två affärer som jag länge gått och tänkt på har bara öppet på onsdagar och lördagar och just dessa dagar har de senaste veckorna varit fullbokade. 
Men så igår drog jag med mig min vän Elin och fick känna doften av gammalt igen, plocka bland gamla tidningar, fingra på tallrikar med blommönster och beundra gamla möbler. Denna fina duk fick bland annat följa med hem, den gröna om för stunden ligger på bordet är nästan likadan och den använts flitigt här hemma, så den här blå lär komma väl till användning!
 
 
Även en pall bar jag med mig hem, perfekt för Olivia att sätta sig på precis innan för dörren och ta av sig skorna. Lite roligt med att den är handgjord och kommer från Hjo, alltid extra kul med sådana detaljer. Nu ska pallen målas om, samma blå som dörren får den nog bli! 

Skillnad


 

När vi var på Ikea förra veckan så köpte vi bord och stolar åt barnen, igår kväll målade jag om den första stolen. Tänk vad lite vit färg kan göra!


På stan

 

Vi hade en skön eftermiddag på stan idag, eller ja fartfylld var den ju såklart med en pigg Olivia! Men vi tittad i lite affärer, kollade på reor och spanade in lite vårnytt! Bland annat köpte vi dessa hörselskydd till Olivia som hon ska ha i helgen då vi ska ner och titta på Melodifestivalen!!

 

 

Men man blir trött av att gå på stan,så vi tog oss en fika i snurrstolar och passade även på att smaka mammas Mer.

 

Med oss hem fick vi bland annat en ryggsäck till lill-loppan som vi kan ha när vi går till och från dagis. en med pippi på fick det bli! 


Framåt går det

 
Det börjar gå framåt för Max del nu, man ser att han siktar in sig på en leksak och sen börjar han åla sig dit. Jag gissar på att det kommer gå ganska snabbt tills han ålar sig fram i rasande fart här hemma över golven!
Fy igår var det vår i luften här, idag snöar det igen. Vilken seg vinter, ge dig nu! Så efter att ha lämnat Olivia på dagis har vi här en inne-förmidag och i eftermiddag ska vi in en sväng till stan, kika i affärer och bara ha det bra!  

Inspirationskälla

 
Vi hade lite vänner här i lördags, vi åt god mat (ja om jag får säga det själv!) såg på melodifestivalen och hängde i soffan. Ett av paren hade med sig denna väldigt fina grytvante från Lexington, så här skulle jag lätt vilja att hela vårt kök såg ut. Så den ska nog få stå som inspirationskälla nu när jag vill göra om så mycket här i köket och hemmet överlag.
 
 
En annan av vännerna kom med en bukett tulpaner som har precis samma färg som de orkidéerna som står i full blom i vardagsrummet, ser galet matchigt ut. Så dessa fick stå på köksbordet bredvid de gula Narcisserna och sprida färg! 

Växthus

 
I en av kartongerna som fick följa med oss hem från Ikea låg detta växthus. Jag drömmer om att en dag ha ett stort växthus på tomten, men än så länge får jag nöja mig med detta! 
 
 
För stunden står bland annat två kalanchoe där, jag såg nämligen härromdagen att det hade bildats små skott på en av dessa blommor. Så två av dessa skott hamnade i jorden och så får vi se om jag kan få dem att ta sig eller ej!
 
 
Även en murgöna fick stå där som lite utfyllnad
 
 
Så med ett växthus här hemma är jag nu så sugen på att börja så och plantera både blommor och grönsaker. Lite lök, sallad och squash står iallafall på listan, Vad ska ni odla för grönsaker och blommor i år?!

Dalstorp

   
    
   
 
Om sissådär tio år när vi ska göra om våra badrum, så vill jag ha någon av dessa kommoder. Dom ser så härligt landet ut för mig! De är från svedbergs och kollektionen heter Dalstorp.
Idag är jag något tröttare än vanligt, man är ju inte van att springa på vinkvällar! Men trevligt som tusan var det, vi drack vin, gjorde en typ av behandling så våra händer blev sådär hälrigt mjuka, spelade spel, åt fullt med gott små plock och pratade! 

Kramkalas


 

Idag är det runt nollan här, men Burr känns kallare än på länge. Än så länge har vi hunnit med lite förmiddagslek utomhus, då vi har ritade hela muminfamiljen i snön, byggt en hund till snögubben, rullat snöbollar och kramat snögubben x antal gånger! 
Nu blir det stallet med min mamma och ikväll väntar det vinkväll för min del med lite vänner!


Dagen på Ikea

Har vi spenderat genom att beundra fina påslakan

 

Sambon provlåg lite olika sängar

 

Jag stod länge och kände på detta fina skåp, men nej vi får inte plats med det någonstans

 

Även detta fina blombord stod jag länge framför innan sambon drog mig därifrån

 

På tavelavdelningen kan man ju hänga länge (haha) och titta på både stort som smått, dess tre fastnade jag för. Men så insåg jag att jag vill inte ha saker som ser gamla ut, då vill jag ju att de ska vara gamla. Så dessa fick hänga kvar.

 

Men en hel del fick vi ju ändå med oss hem, är inte stolen till Olivia helt fantastiskt gullig? Jag blir så glad av den! 


Alla hjärtans dag

Idag är sambon och jag på tu man hand på IKEA, där strosar vi runt i lugn takt, drömmer, planerar, provsitter alla soffor och äter en klassisk IKEA-lunch med denna goda efterrätt! Härlig dag på er!!


Hallå Hallå

 
Jag tog mig aldrig in till någon second hand affär idag, jag däckade i vår säng istället och sov. Så nu på eftermiddagen har jag rotat lite i skåpen för att hitta något som det var länge sen vi hade framme, så att det känns som lite nytt! 
Jag hittade denna glastelefon från Reijmyre glasbruk som hamnade på hyllan i vardagsrummet.
 
 
Även en ram ställdes dit, nu ska vi bara framkalla något kort så blir det nog bra på hyllan. Iallafall för en stund! 

Mamma trötter

 
Idag har familjen i detta huset en väldigt trött mamma. De senaste veckorna har jag haft som kola i kroppen och inatt bestämde sig lill-loppan att vara vaken mellan 04 och 05,30, det gjorde inte att jag direkt är piggare! Så jag låg inlinad i mitt täcke på Olivias golv och berättade om Mumin och Bamse, ibland "rätt" berättelser och ibland blev de lite luddiga då jag halvsov medans jag berättade sagorna. 
Idag ska jag försöka ta mig in till några secondd handaffärer, evigheter sen jag var där och det är av sådant som jag får energi. Vad får ni energi av? 

Semeltisdagen

Såhär nöjd blev Olivia när hon snabbt tog locket med grädde på från pappas semla häromdagen
 
Ja ingen har väll missat att det är fettisdagen idag, dagen man får äta hur många semlor man vill! Tyvärr är jag inget större fann av semlor, blir ens inte sugen när sambon (som älskar semlor) sitter och smaskar i sig en semla eller två precis bredvid mig. Men funderar på att baka något gott till mig istället, för att uppväga de semlorna som jag avstår!
 
 
Idag var vi och lämnade en lill-loppa på vasaloppsområdet. För idag ska det åkas skidor och dricka blåbärssoppa på förskolan! Alltid roligt när de hittar på saker där!
 
lite suddig bild, men galet söt ändå!
 
Nu ska jag mysa och pussa på lillebror! Ha en bra fettisdag nu och ät en semla eller två! 

Blomfix

 
Efter en veckas sjukdom lämnade jag idag Olivia på förskolan. Hon var lite tveksam till att bli lämnad där, men hennes stora favorit Emilia, eller som hon själv säger "milia", var ju där så då blev det genast mer intressat att stanna kvar trots att mamma gick hem igen med Max. 
Så nu på förmiddagen har jag passat på att sätta lite blommor i jorden, en till murrgröna fast i annan sort fick pltas i vårt vita hjärta. Det ser lite tanigt ut nu, men det blir nog bra när murgrönorna har växt till sig lite!
 
 
Jag gjorde en lite blomgrupp till vårt köksbord med en murgröna, en mini Kalanchoe och en Campanula
 
 
Tyvärr tyckte vår katt att de blåa små klockorna var hemskt goda att äta på, så vi får se hur länge den får vara ifred.
 
 
Jag hann även rota runt lite i vårt krukförråden medan Max sov och där hittade till min glädje denna fina kruka som jag glömt bort att jag fått från min storasyster. Så nu livar den upp lite bredvid vår Mona Lisa. 

Inför framtiden

 

Idag har jag tagit sticklingar från lite blommor vi har här hemma, bland annat från 3 typer av murgröna, från vår hjärta på tråd som växer som ogräs och från vår Hibiscus. Så nu har jag förhoppningsvis säkrat upp vårt blomförråd inför framtiden!


Tapetspaning

 
Jag sitter och spanar efter tapeter, för stunden är jag trött på allt vitt här hemma. Jag vill ha in lite tapeter, lite liv och rörelse. Denna tapet från Borås tapeter har jag länge tittat på.
 
 
Eller man kanske skulle välja någon med mer färg, som denna från Isak.co.uk
 
 
Eller denna från Sandberg som är lite mer neutral i färgerna. 
 
 
Man kanske ska välja en mer romantiks tapet från Boråstapeter. Men denna skulle nog sambon säga nej till!
 
 
Eller varför inte en rutig en från Sandberg, klassiskt, snygg och passar till de flesta färgerna. Svårt, jag får nog ta och fundera en stund till. Någon som har något bra tips på en snygg tapet?

Grova Morotskakor

Mumsiga bröd och receptet hittade jag i tidnigen hembakat.
 
När jag ska baka bröd varierar jag mig för tillfället mellan 4-5 olika recept, det är smidigt men samtidigt lite tråkigt. Men jag vet att bröden blir goda och jag vet i huvudet vilka ingredienser som behövs till bröden när jag är och handlar. Men igår bestämde jag mig för att baka något nytt, att komma ur dessa hjulspår. Så det fick bli morotskakor. Goda och saftiga blev det och väldigt lättbakade!
 
Det Du behöver ha hemma är:
 
50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
2 morötter
9-11 dl vetemjöl
 
Börja med att lösa upp jästen i den fingervarma mjölken, tillsätt sedan saltet och grahamsmjölet. Rör om och låt det sedan stå medan du skalar och river morötterna. Här kan du välja om du vill riva dem fint eller grovt. Tillsätt sedan de rivna morötterna och vetemjölet. Knåda degen en stund och låt den sedan jäsa övertäck i ca 45 minuter.
Ta nu upp degen mjölat bakbord och dela den i 6-8 bitar. Forma dessa till runda plattor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Sen är det bara pensla med vatten, på med lite pumpafrön eller solroskärnor och sen in i ugnen på 230 grader i 15-17 minuter. Så får du enkelt ett gott bröd! 

Rödtopp

 
Det har vräkt ner snö här under hela natten och morgonen, så ja våren får vi nog vänta på lite till. Men man får se det positivt, det blir ljusare med snö, man får jäkligt bra benmuskler när man drar vagnen i snö, pulkan blir välanvänd och man får använda sin vinterkläder lite längre. Som exempelvis denna finfina basker som jag fyndade på rean på Indiska för bara en femtilapp, jag är nöjd som bara den! 
 

Blååå

Sötnöten vår som nu gärna vill sitta på sin bil när vi är ute, så även hon längtar nog till våren!

 

Vi börjar se ljuset i sjukstugan här hemma nu, jag är nästan helt bra, sambon med så nu är det bara Max vi väntar på ska bli frisk! 
Här hemma pratar vi mycket färg nu, men än så länge kan Olivia bara säga färgen blå. Så ja, allt enligt henne är just blått! Så hon pekar på en sak, kan vara en sked, en krita, Max tröja eller en bil, och sen utropar hon:
- Blååå!


Turkosa skönheter

   
 
 
Jag skulle vilja piffa upp vårt hem med mer färger, jag  kanske borde slå till på någon av dessa tre fina fat från indiska!

Engelska pelagoner

 
När vi var och handlade blommor häromdagen så köpte jag nya blommor till lill-loppans rum, engelska pelagoner fick det bli. 
 
 
I varsin fin kruka med en söt uggla på står det nu i hennes fönster
 
 
Även grodan och nattlampan fick plats bredvid
 
 
Sådan härlig färg!
Vi fortsätter kämpa mot illamåendet här hemma, även Max magen blev under gårdagen helt upp-och-ned vänd. Så en lugn dag kommer det bli i detta hushåll! Tack snälla Ni för era krya-på-dig hälsningar!

Solsken

Idag har vi suttit i solskenet och grillat korv, druckit varm o'boy och festis ur smala sugrör, kalasat på chokladbollar och bullar och fått blåbärssoppa mustasch! Ja och sen har det åkts pulka så det skrikits av skratt!
Nu ligger jag i soffan med ett rejält illamående, snacka om tvära kast.


Extraknäcka

 
Jag är så less på Max rum, det är så oinrett så jag får en klump i magen varje gång jag går in där. Sen vet jag att Max inte bryr sig och Olivia leker hellre där inne än i sitt rum som är inrett, så för de små här i hemmet spelar det nog ingen roll. Men nu ska jag försöka ta tag i hans rum, först ut var gardiner. Men efter mycket letande både på nätet och i affärer så har jag inte hittat några som passar, förens häromdagen då jag hittade ett tyg här hemma som var helt perfekt. Men jag saknar en symaskin, så nu ska jag ut på jakt efter en sådan så jag kan få till de där perfekta gardinerna till lillebrors rum. Men gardinlös kan rumemt inte vara, så ett påslakan får rycka in och extraknäcka som gardin så länge. 
 
 
ja, så tokigt blev det väll inte med påslakan som gardin? De får iallafall hänga där så länge tills jag fått tag i en symaskin! 
 
 
Nästa projekt är att sätta upp dessa vimplar i Max rum som jag köpt på tradera för ynka 59 kronor, de var en aning förkorta till den plats vi hade tänkt så nu får vi helt enkelt tänka om! 

RSS 2.0