Spanat in

Jag har spanat in denna fina trädgårdsdetalj hos grannen, en charmig gammal cykel med en låda på pakethållaren med blommor och glasflaska! Önskar själv så att jag kommit på idéen, känns ju inte helt ok att härma grannen!

 


Tekakor med havregryn

 
Innan lilla Max kom så bakade jag en del, jag bunkrade upp frysen så vi skulle ha lite gott nu precis efter att han hade kommit då jag gissade att tiden inte riktigt skulle räcka till för att ställa mig och baka! Jag bakade en stor sats att dessa tekakor, tyvärr är dessa så fasligt goda så vi hann äta upp alla innan Max kom och inte hann jag baka nya. Men så fort vi kommit in i våra roller lite mer som tvåbarnsföräldrar och hittat lite rutiner i vår vardag ska jag baka dessa igen! 
 
- 5 dl mjölk
- 4 dl havregryn
- 1/2 msk salt
- 1 msk ljus sirap
- 150 g smör
- 25 g färsk jäst
- 8-9 dl vetemjöl
 
Börja med att värma upp mjölken till 50 grader. Häll i havregryn, salt och sirap och låt det stå och svälla i 20 minuter. Smält smöret och rör ner i grynblandningen, smula sen ner jästen och rör ordentligt. Tillsätt vetemjöl lite i taget tills det blir en lös deg, låt den sedan jäsa under bakduk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda degen och dela den sedan degen i tio bitar. Kavla ut dem till runda kakor som är ca 1 cm tjocka. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med gaffel. Låt dem sedan jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda mackorna i mitten i ca 10 minuter. Låt de sen svalna under bakduk på galler. Sen är det bara att njuta!!
 

Mjukt pussel

 
Jag måste bara säga tack för att ni fortsätter kika in här, trots att jag för tillfället inte hinner med att följa alla eras vardag varje dag! Oftast hinner jag med att snabbt kolla in hos er från mobilen med en sovandes Max på armen eller då lill-loppan sysselsätter sig med att plocka röda vinbär, så lite koll har jag ändå på er!
 
Loppisar kan te sig väldigt olika, efter att vi hade varit på loppisen vid gårdsbutiken Romantiska ting så stannade vi på en annan loppis. Det var som natt och dag, för mig speler det ingen roll och jag kan ibland tycka det är lite mer charmigare då man får rota och leta bland saker istället då allt står prydligt uppställt! Denna loppis var mer rota och framförallt se guldkornen bland allt skräp! 
 
 
På denna loppis fanns det saker, mängder med saker!
 
 
Bland annat fanns det en gammal Alladin chokladask med 5 kassetband i, vem köper sådant?!
 
 
Det jag kom hem med under armen var ett stort pussel som visade sig vara ett riktigt fynd. Det var helt nytt och kom från en affär som heter "Smak design Stockholm". Märket på pusslet är Tyst lekmiljö och visade sig vara i mijlövänlig skumplast, jag gav 40 kronor för mitt och om jag hade köpt det i affären hade det kostat 249 kr. Jag är galet nöjd och Olivia verkar också nöjd, då hon kan underhålla sig med det riktigt länge!
 

Låt mig presentera...

 

 

        ....Max!!

 Efter lite fundering så tycker vi allt att det är en liten Max som vi fått!


Hyllor på plats

 
För ett tag sedan så köpte jag hyllor från Ellos och härom veckan kom de äntligen upp på väggen!
 
 
Jag tycker de är väldigt fina och passar perfekt till skåpet vi har i köket på andra sidan av rummet
 
 
Ramar, loppisfynd, ljusstakar och så denns fina burk vi fått från Nanny hamnade på hyllorna!

Gästbloggat

De senaste  dagarna har jag varit helt veckovill, jag och sambon satt länge och funderade förut idag om  det var onsdag eller torsdag. Tillslut tog sambon upp telefonen och konstaterade att det var torsdag! Detta har gjort att jag helt har missat att berätta att jag idag har gästbloggat inne hos Linda! Hon och hennes familj drog iväg på semester och hon har då haft en ny gästbloggerska varje dag på sin blogg, ett roligt sätt för oss som läser hennes blogg att få lära känna nya bloggerskor!
På lindas blogg visade jag mitt senaste lilla projektett få lite finare vid vår ytterdörr med hjälp av en trasig ljusykta och lite fina blommor! 
 
 
 
 
 
 

Hemma hos oss

 
Här hemma är detta en vanlig och mysig syn nu förtiden, vi ammar och ammar och så ammar vi lite till. Mycket mysigt, men jag hade nog glömnt bort hur exakt ofta det är såhär i början! Som tur är har sambon ett väldigt flexibelt jobb och jobbar inte heltid, så han fixar det mesta nu och busar med lill-loppan. Själv brukar hon och jag ha egentid de korta stunderna mellan lillebrors måltider!

Vaniljfylld Sockerkaka

 
Jag måste bara tipsa om en sockerkaka som jag bakade förra veckan då jag hade besök av lite fina vänner, en sockerkaka med vaniljfyllning! Den är galet, ja nästan oförskämd, lätt att baka och med fyllningen så blir den lite mer än bara en vanlig sockerkaka. En perfekt kaka att bara kasta ihop när det vankas fika! 
 
Det Du behöver ha hemma är:
 
Till själva kakan
3 dl socker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten
 
Till vaniljfyllningen
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver och vetemjölet och rör sedan ner det i äggsmeten. Häll i det kokande vattnet i smeten och vispa runt. Smöra och brör en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 40 minuter. 
Under tiden så kan du göra fyllningen. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret och låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.
Ta sockerkakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna och lägg ihop kakan. Sådär ja, nu har Du en god kaka att ssätta tänderna i! 
 

Hemma

 
Jag måste börja med att tack för alla Gratulationer, ni är så snäll och det värmer så otroligt mycket! Tack!!
Nu har vi varit hemma ett dygn från bb, ett dygn som tvåbarnsförälder! Det känns fortfarande så overkligt, men ändå som det mest naturliga i världen att vi nu är fyra i vår familj och just att lillebror är här!
Igår när vi kom hem såg vi att den fina "Ingrid Bergman" rosen jag fått från min fina vän Nanny hade slagit ut, kändes som ett sådant fint "välkommen hem" tecken!
 

Lillebror är här

Igår kväll kom äntligen vår prins! Vi hänger nu runt på bb, men ska snart fara hem med lillebror till hemmets lugna vrå och vår Olivia!


Loppis vid gårdsbutiken Romantiska Ting

 
Trots att molnen hängde gråa och låga över oss när vi for iväg till loppisen, sprack det upp lagom tills vi kom fram, där snackar vi tajming! 
 
 
Det var en väldig blandning på loppisen, vissa saker var nya fast i gammal stil
 
 
och sen fanns det de bord där det verkligen var gamla grejor på!

       
Vi var även inne en sväng i Gårdsbutiken Romantiska ting och tog oss en vända, fanns en hel del fin där inne. 
 
 
Mamma slog till och köpte denna fina burk på loppisen
 
 
Josefine fastnade för denna bibel från börja av 1900-talet, som det visade sig innehålla ett gäng pressade fyrklöver i!
 
 
Själv fastnade jag för denna fina gammla bensintank, jag tror att det är en sådan iallafall! Blå, fin och gammal är den iallafall! 

Vackra Vallmo

     
     
 
God morgon!
Idag är det grått här utanför fönstrena, men eftersom det var en sådan fantastisk dag igår så känns det helt ok med alla de gråa molnen! Idag ska vi ev på loppis, det är en fin/vintage loppis som anordnas utanför staden. Egentligen gillar jag mer "vanliga" loppisar där man får rota bland saker och i lådor, för där kan man göra mer fynd och hitta oväntade saker! Men det ska bli kul att besöka denna loppis med, den ska visst var på någon 1700-tals gård! 
Mina föräldrar har sådana vackra vallmo som blommar nu i deras rabatter, de är alldeles ljusros. Sådana ska vi ha i vår trädgård nästa år!
 

Hej hej Mumintrollet

 
Idag har vi som sagt varit och hälsat på Mumintrollet och några av hans vänner på Arbetets museum här i Norrköping.

 
VI har bland annat klappat på lilla My

 
Vi har kikat in genom håll i väggen och letat efter mumintrollets vän 
 
 
vi har tittat på Muminpappan där han satt i sin båt
 
Det fanns även en lite dockteater där, Josefine och jag styrde med spakarna på sidorna och olivia kollade måttligt roat på!

 
Utsälllningen var väldigt välgjord, men den var tyvärr kanske liten så vi avklarade den kanske snabbt.
 
 
Så då åkte vi och åt glass och lekte i lekparken en sväng, gäller ju att passa på dessa fina dagar! 

Mumintrollet

Vi håller som bäst på att göra i ordning oss för idag ska vi till Arbetets museum här i staden och titta på en utställning om Mumintrollet och Tove Jansson! Ska bli riktigt skoj! Ha en härlig fredag nu alla vänner!

 


Första gången

     
     
 
En ny favoritsysselsättning här hemma är att hänga ner vid vår röda vinbärsbuske. Plocka de fina röda bären, lägga dem i sin hink och sen mosa dem med fingrarna! Idag så fick hon för sig att hon skulle smaka på en, hon råkade nämligen sen när jag tog ett bär. Men fy, röda vinbär var inget som föll Olivia i smaken! Visserligen är det ju en liten speciell smak, så hon kommer säkert stå där ner och mums på bären snart när hon har smakat på några fler! 

Ett starkt ha-begär

   
 
   
 
   
 
Ett starkt ha-begär får jag när jag går in och tittar på alla fina klänningar som nu är på rea inne hos indiska. Alla dessa kostar 199 kronor eller mindre per styck! Skulle så gärna vilja ha dem allihopa...jag kanske kan unna mig någon av dem iallafall eller en "bra jobbat att du burit lillebror i magen och fött honom" present till mig själv! Ja än så länge ligger han ju kvar och myser i magen, men snart kan man ju hoppas han vill komma ut och säga hej till världen! 

Spaning på Mio

 
När vi var på Mio häromdagen hittade jag en drös med saker som gärna får flytta hem till oss. Denna gröna soffa och fåtölj tyckte jag var så snygg, framförallt formen.
 
 
Detta bord föll jag pladask för
 
 
Ett gäng av dessa små skålar och fat skulle jag vilja ha. Tänk så fint när man får besök att få duka med dessa. Efterrätt, lite olika såser eller röror eller bara ett gäng olika ljus i dem!
 
 
Med denna klocka på min vägg skulle jag aldrig komma försent!
 
 
Denna lampfot, behöver jag ens säga något mer?! Tycker den var grymt fin då den var på gränsen till för mycket, men riktigt härlig! 

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

 
Idag är det en seg onsdagsmorgon. Lill-loppan drömde mardrömmar och var sedan vaken mellan 03,30 och 05,00 och sen så ringde min klockan vid 06,00. Efter en lång dusch så var jag hyfsat vaken för att ta mig in till barnmorskan och göra en kontroll av lillebror i magen, allt såg fint ut! Men blir nog att sova ett par timmar på dagen idag tror jag allt!
Igår så hade vi lite besök här och jag bakade en riktigt god cheesecake! Lätt, smidig och himmelskt god!
 
Det Du behöver ha hemma är:
 
Botten: 
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
 
Fyllning
5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
 
Börja med att smörj och bröa en form med löstagbar kant och sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda alla torra ingredienser till botten i en bunke. Rör ner smöret och ett ägg i taget. Häll sedan smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare sen när den kallnar. Låt nu kakan kallna helt, men ta inte ur den ur formen. 
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem, sila dem sedan genom en sil och spara sedan saften. Vispa nu osten, sockret och vaniljsockret till en slät smet. Rör ner äggulorna en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vände ner den, passionssaften och jordgubbsmoset i smeten. Häll smeten över kakbotten, täck över kakan och frysen den i minst 4 timmar. Ta fram tårtan ca 20 minuter före servering och garnera med lite jordgubbar! 
 
 
Detta är helt klar min nya favorit, så somrig och god!

Grönt är skönt

 
Nu börjar det bli ordning i vårt ena badrum eller ordning var det innan med, men nu börjar rummet bli lite mer genomtänk! "Grönt är skönt" är temat i vårt ena badrum! Vi var på Mio igår och hittade en grön rund matta för bara 199 kronor och så lyckades jag fynda två små vaser på reabordet. Skåpet med det fina grönblommiga tyget har vi fått från fastern min och hennes sambo, passsar ju som handen i handsken nu! Nu saknas bara lite handdukar med gröna inslag i, sen är den klart!

 
Den mindra vasen är tänk att ha som ljuslykta och den större satte jag några lupiner i! Det är ju så fina blommor! 

Två Riktiga Gobitar

 
Vi var inne en sväng på MQ´s rea häromdagen och jag hittade två riktiga Gobitar om jag får säga det själv. Dels denna perfekta tröja att bara dra över vilken annan tröja som helst, passar till alla färger och är så fruktansvärt skön!
 
 
Även denna tröja föll jag pladask för, jag tycker den är helt underbar och så mjukt material! Tyvärr kan jag inte ha den nu, men den hänger tillsig i min garderob så länge! Båda hade kostat 400 och var nedsatta till 200 kr, ja då måste man ju bara slå till! 

Vuxenpoäng

Förra veckan var jag och inhandlade både ögonkräm och nattkräm, känns som jag fick en hel drös med vuxenpoäng på köpet! Så varje morgon tittar jag mig nu spänt i spegeln, jag menar snart borde väll värsta pinglan titta tillbaks på mig i spegeln med sådär jämn och fin porslinshy och inte ens ett litet streck under ögonen! Jag väntar med spänning på den dagen!

 


Kom igen nu Vecka 41

 
In i vecka 41 och jag känner mig större och mer otympligare för varje dag, så jag hoppas så att det är sista veckan med lillebror i magen! Idag skinner solen från klarblå himmel, har lite olika planer för dagen men vi får se vilka planer vi sätter i verk och vilka som får stanna på hyllan! 

Skogens Guld

Nu är skogens guld här, stig kantarellerna finns nu här i våra skogar! Mums!!

 


Dagen D

Idag är det den 15 juli, dagen då lillebror är beräknad till, dagen D! Den dagen som vi sedan i höstas har räknat ner till med spänning och förväntan! Jag vet, få små bestämmer sig för att komma just på dagen D och jag tror lillebror trivs för bra i magen för att säga hej idag tyvärr! Idag har vi inte mycket på agendan, Lill-loppan ligger för tillfället på hennes favoritplats i hemmet, i " hennes" kartong! Där kan hon sitta länge och pyssla! Sedan får vi se vad vi gör av denna söndag och dagen D!

 


Röda vinbär

Vår röd vinbär börjar nu bli klara och jag går nu runt och funderar på vad jag ska hitta på att göra för gott med alla bär, någon som kan tipsa om något gott som ni brukar göra med era röda vinbär?!

 


Maten tystar inte mun

 
Vår älskade Lill-loppa gillar att sitta och småprata när hon äter mat, speciellt mat som hon gillar extra mycket! Så det är aldrig någon tråkig tystnad vid vårt matbord! 

Vår torsdag

 
Idag hittade vi en fin fjärill utanför vår dörr, 
 
 
Vi har beundrat den rostiga korgen jag köpte på rean härom veckan
 
 
vi har blivit alldeles röda om fingrarna efter att ha plockat röda vinbär
 
 
vi har förundrats över hur snabbt Dahliorna som jag planterade för ett tag sen växer
 
 
och så har vår katt haft "katthäng" med grankatten. Idag tog även vår Alice in en död mus för första gången, läskigt! 

Grekiskt

 
Igår hade vi Grekisk afton hemma hos mina föräldrar, det är ju så gott med grekisk mat! Grekisksallad är ju ett måste såklart! 

     
     
 
Vi åt bland annat calamares, gott grekiskt lantbröd och så citron i colan är ju ett måste! 
 
 
Vi lagade också till en hiskligt god och lättlagade kyckling, kyckling och halloumispett. 
Det man gjorde var att först pensla kycklingfiléerna med olivolja, bre på lite paprikatapenad. Det fanns dock inte i vår affär, så vi körde på röd pesto istället. Strö sedan på torkad oregano, lägg en soltorkad tomat eller två på kycklingfilen och en eller flera stavar av halloumiosten! Sen så skulle de egentligen rullas, trä på spett och grillas. Men vi gjorde små knyten av den och körde dem i ugnen, blev riktigt gott och så lättlagat! 
 
 
Efterrätten blev typiskt svensk, med svenska jordgubbar och vaniljglass! 

Kap

Innan lunchen så tog vi oss en sväng på H&M, oj vilken rea de har! Dock är det ju lite svårt för mig att köpa kläder nu, nu med stor mage och sen när lillebror är här är det ju inte säkert att ja får tillbaka min exakta kroppsform som innan! Men 3 plagg fick följa med hem, klänningen för 75 kr och shortsen för 50 kr styck! Det kallar jag kap!


Baby to Be

 
Jag var på apoteket häromdagen och passade då på att hämta ut en "Baby to be" box, alltid kul att få lite gratis produkter! Napparna kommer säkert till bra användning och Lill-loppan badar glatt i "bubbeltvålen"! 
Idag blir det lunch med go vänner i satden och ikväll ska vi ha grekiskafton hos mina föräldrar, oj så gott det ska bli!

Tavlor på plats

 
Så här inför lillebrors ankomst har jag blivit väldigt mån om att få klart lite mer i vårt hem, sådant som jag tänkt på ett tag och som jag nu vill få gjort. En av dessa saker var att få upp tavlorna i Olivias rum, ABC vann jag inne hos  Elina och den andra köpte jag själv! Båda kommer från Lindbloms of sweden. Olivia tycker det är väldigt roliga att titta på tavlorna och peka ut alla djur! 
 
 
Clownerna är ett loppisfynd, jag blir barnsligt glad av dem! 

Nu kör vi vecka 40

 
Sådär ja, nu är vi äntligen inne i vecka 40, som vi har längtat! Lillebror verkar trivas finfint där inne i magen och jag tror allt han stannar där någon vecka till. Han gillar att ligga på en sida av magen, så jag går ofta runt med en alldeles sen mage i vädret! Tänk att han snart är här, trots att det är så nära så är det fortfarande så svårt att föreställa sig vi ska ju bli tvåbarnsföräldrar!  Full rulle lär vi ha, men så härligt det ska bli!  

Folkpark

 
Oj vilken dag vi fick, solen har verkligen gassat på oss, 25 grader och helt vindstilla! Så härligt! Så vi tog oss en sväng in till folkparken här i Norrköping, för glass är ju bara ett måste en sommardag! Jag var barnslig (ville ju ha både kulglass och mjukglass) och körde på en djurbägare! 
 
 
Lill-loppan fick faktiskt smaka lite mjukglass, men nej det var inget som föll henne i smaken!
 
 
I folkparken har de gigantisk stor lekpark, när man är där så vill man helt enkelt var barn på nytt!
 
 
Självklart så gungade vi med en sväng! Skönt att få lite fläkt tror ja olivia tyckte!
 
 
Efter att ha undersökt lekplatsen, så var det vattnet som lockade. Olivia har ju fortfarande lite respekt för vatten och kan tycka det är lite läskigt, så detta var perfekt vattenträning. Hon var väldigt fascinerad över de andra barnen som badade och simmade runt och hon gick runt i vattnet riktigt länge! Sådan stolt mamma jag är! 
 
 
Vår älskade lill-loppa!  

Efter en regnig natt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naturen är allt bra vacker, tänk att vi varje dag kan gå ut och omge oss av så mycket fint! Sådan lyx!
 

Vit Chokladkaka med blåbär och citron

 
Idag har vi haft en mysig söndag, men lite trötta är vi allt! Olivia bestämde sig inatt att sova, ja det var för mesar. At tvara vaken mellan sissådär helv tre och fem, ja det var grjor det! Så hon satt mellan oss i sängen och bland annat letade efter sin navel, trummade på magen, pratade och lät skutte kanin dansa! Att vara höggravid och vara vaken ca 3 timmar på natten märks, galet så trött och seg man blir!
Min familj och mormor kom iallfall på lite brunch, mycket trevligt. Vi bjöd på hembakat och till efterrätt så gjorde jag en Vit kladdkaka med blåbär och citron, jag kastade på lite hallon med! Receptet hitade jag på en mysig blogg som heter systrarnasmatgladje.blogspot.se.
 
Det Du behöver ha hemma är:
100 g smör
100g + 50g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
1 msk pressad citron
2½ dl vetemjöl
3 dl blåbär, jag hade även i lite hallon
Florsocker
Vaniljglass
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att smält smöret i en kastrull. Ta av den från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smäld den under omrörning i smöret.
Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal, citronsaft smöret med chokladen samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet. 
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Hacka 50 g chocklad. Strö choklad och blåbär på kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Pudra över lite florsocker. Servera med vaniljglass. 
 
Joanna som hade skrivit receptet tipsade om att ha på blåbären och den hackade chokladen när det bara var 10 minuter kvar av tiden i ugnen, jag följde det tipset och kan verkligen rekomendera det! 
Denna chokladkaka blev riktigt god och mycket uppskattad, denna ska jag definitivt göra flera gånger!! 

Kolmårdens terrarium

 
Senast då min storasyster var hemma så var vi en sväng på terrariet, det ligger i kolmårdens djurpark. Apor, fiskar, ormar, spindlar, grodor, ja det är lite av alla de djur man kan titta på här!
 
    
 
När man besökt aporna så gick man igenom deras avdelning. Visa av dem var lite väll närgångna, min syster fick en apa i sin väskan och olivias vagn tyckte två av aporna var väldigt intressant! 

 
Lemurerna var nog allas favorit, de ser så snälla och lite förvirrade ut! 
 
    
 
Det fanns massor att titta på för både Olivia och oss, visa var lite mer läskiga tyckte allt olivia.

 
Mängde med olika fiskarter var det, lill-loppan tyckte fiskarna var väldigt spännande. Men inte de stora fina som vi andra fastnade för, nej de lite mer gråa och små fiskarna! 

 
Vi tittade storögt på alla fiskar och hajar som simade hit och dit framför oss! 
 
 
Rockorna stod vi och beundrade länge, det är sådana fascinerande fiskar. Efter några timmar här sov Olivia som en stock sedan, full av nya intryck och roliga djur!  Så om ni far förbi kolmården någon gång, men inte riktigt har tiden att besöka hela djurparken, så är det ett hett tips att iallafall besöka Terrariet! Roligt och intressant för både små och stora kottar! 

Jordgubbsfrukost

 
Inatt vaknade Lill-loppan vid tolv av mardrömmar och väldigt envist pekade hon in mot vår säng. Klart hon får sova där då, det är bara mysigt men jag undrar om man någonsin kommer vänja sig och sova bra när ens barn sover i ens säng?!
Idag bröjade vi dagen med jordgubbsfrukost, ja efter att macka och gröt hade slunkit ner i våra magar! Sambons vän kom hit med en stor bunke jordgubbar de hade plockat igår, de bara smälter i munen! Så ikväll blir det jordbuggar med glass och grädde! 
Nu ska vi in till Bvc, mäta magen och lyssna på lillebrors hjärtljud, så mysigt! Ha en finfin fredag nu!!

Törnrosas kjortel

       

För ett tag sedan så varjag och köpte lite blommor både att ha inomhus och utomhus. Jag föll för denna fian blomma då, Törnrosas kjortel. Jag är inen sådan som läser på om växten innan, vart de ska stå och hur mycket vatten den kräver. Detta har gjort att x antal uteblommor nu har gått vidare, då solen väl är frame så lyser den nästan hela dagen på vår framsida där de flesta blommor står. Men denna har, peppar peppar, klarat av all sol! Men den behövde ha mer att klättra på, de små pinanrna som var med räkte inte till blomman då den började klättra mer och mer på sig själv. Så ut och leta klättermaterial, och så glad jag blev när jag nere vid vårt förråd hittade ett galler som var färst i en träram, perfekt klätterställning för blomman!
 
 
Så efter lite pyssel så fick jag det att se hyfsat naturligt ut! Nu vill jag bara hitta en kruka åt blomman, gärna någon zinkkruka vore ju fint! 
 
 
Jag tycker allt blomman är riktigt vacker! 
 
 
Slingeri slingeri....en riktigt liten klätterapa! 

Solsidan

 
Idag på eftermiddagen har jag hängt på "Solsidan", nej jag har inte hängt i stockholm utan på ett väldigt mysigt utomhusfik här i Norrköping. Tycker namnet är helt klockrent, så vackert, ett cafe med sådant namn vill man hänga på! 

 
Med min fina vän Elin satt jag och hängde där i solen
 
 
Vi tog oss först varsin räkmacka...
 
 
och sen tog vi oss en glass! Jag åt en sådan jäkla god glass, kulglass med smak av delicatoboll! Galet god!!
 
 
Dagen till rta hade jag på mig dessa clips, örhängen som min mamma hade i sin ungdom. De har varit trassiga, men så idag lyckades jag laga dem. Jag bara älskar dem! 

Getingbak

 
Man får passa sig att vända baken till när någon står beredd med kamerna! 

Årets första bad

 
Vilken dag vi har haft, det var först på eftremiddagen lite moln kom in över den annars blå himlen och det var faktiskt ganska skönt! På dagen var det golf för sambon och jag olivia har mest pysslat och lekt i trädgården, på eftermiddagen gick vi bort till sjön vid oss och sambon stod för sommarens första bad! 

 
För mig och lill-loppan blev det inget bad, vi satt mest och filosoferade och pekade på fåglarna!
 
 
Olivia tycker vatten är väldigt spännande, men vill gärna vara hos mamma eller pappa då.

 
Vi provåt blåbär vid badplatsen, men nej vi väntar nog ett tag till innan vi beger oss ut i skogen och plocka dem för att baka pajer och annat gott av dem!

 
Jag plockade klöver och smörblommor på vägen hem som nu står och sprider fin färg i vårt kök.
 
 
Som avslutning på denna somriga dag och kväll åt vi färskpoatis, kyckling och kokta rödbetor med smör och flingsalt på, det är sommar det! 

Äntligen Röda

 
Mums, jag har just ätigt de första två av mina egenodlade tomater, galet goda!!

Trädgårdspraktikan

 
Sådär 3 dagar in i Juli, nya månad och nya tag! Enligt trädgårdspraktikan ska vi nu denna månad bland annat beskära plommon och körsbär och gödsla rosorna! 
 
 
Jag hittade denna finfina kökshandduk för ett tag sedan i en liten liten affär här i staden. Men nej den ska inte hängas upp i köket och bli smutsig, nej tanken är att jag ska rama in den och hänga den i tvättstugan! 
Idag blir det nog en väldigt varm och härlig dag, klarblå himmel, sol och vid åtta var det redan 20 grader! 

Redo för regnet

 
Häromdagen så var vi inne en sväng på Name it här i staden, en affär som säljer barnkläder. Mim mor hade tipsat mig om att det hade lite rea där och eftersom det av någon anledning alltid är pyjamasarna lill-loppan växer ut fortast så behövde vi nya sådana. Men istället för en pyjamas där hittade vi regnkläder till lill-loppan för halva priset, hade kostat 500 och var nu nedsatta till 250 kr! kalas till höstens alla regnskurar! 
 
 
Ett litet provsmak måste man ju också göra! 

 
Vi hittade en pyjamas på Lindex också på rean! så nu har vi en mer pyjamas ialalfall! 

Boning

 
Idag insåg jag det, att japp nu är det nära tills lillebror kommer. 2 veckor kvar till beräknat datum, så han skulle ju kunna komma redan idag! Jag har alltid tänkt att det är ju en bit bort, i sommar, nästa månad. Ja men nu är det ju sommar och det är i denna månad, Det är snart!
Genast började min hjärna gå i högvarv och listor började skrivas på allt som jag vill hinna med innan han kommer, inomhusprojekt som hyllorna på bilden och bokstäverna ska upp, kort ska framkallas och ramas in, andra tavlor ska upp, det ska städas i en garderob och göras plats för hans kläder, detta och så lite till. Bakning vill jag ju också hinna med, bland annat bullar, kärleksmums med tosca och lite olika brödsorter som vi kan ha i frysen...boningen har börjat! så kanske bra om lillebror dröjer en dag eller två tills han kommer!

Bakom min keps

 
Vi har äntligen hittat en keps till lill-loppan! Av någon anledning har det flesta affärer bara haft kepsar till killar eller till äldre barn. Ja nu skulle vi ju kunnat köpt en keps på killavdelningen till lill-loppan, men de flesta var i mörkare färger. Har inte små tjejer keps helt enkelt?! På lindex iallafall hittade vi denna, den enda som var kvar och den passade, ibland ska man har tur!  
 
 
Så här sommarfin var hon igår, då det var galet varmt här! Hoppas på en liknanade dag idag!
 
 
Medan Olivia hängde runt i sin keps och plockade bland allt grus, så hittade jag ett gammalt mått i snickarboden från den förra ägaren. 
 
 
Jag hade en blomma över, hjärtan-på-tråd, som jag planterade om i den. 
 
 
och har ni sett, den blommar! Jag viste ens inte att denna typ av blomma kunde blomma! har jag kanske allt lite gröna fingrar eller är detta bara tur! 

RSS 2.0