Att så tomaterOj vad snö det har kommit, någon decimeter eller två minst! Det är ju så mysigt och blir ju så fint ute, men en liten del av mig börjar längta efter vår och den delen vill inte att det ska komma mer snö och vara vinter. Nej den delen vill ta fram vår jackan, gå på asfalt och slippa mössa och tjock halsduk. Men men den som väntar på något gott...
Jag har inte så gröna fingrar. Men jag skulle så gärna vilja ha det, så härromdagen tänkte jag varför inte ta och så tomater?! vi hade lite cocktailtomater som jag tog två och tänkte att nu kör vi. Frågan var ju bara hur jag skulle göra, jag googlade och hittade tusen olika förslag. Så jag bestämde mig för ett, vet inte alls om detta kommer lyckas. Kanske det misslyckas totalt och inte alls går att göra på detta sätt, men man måste ju testa. Om det nu skulle gå åt skogen så har jag bara förlorat två cocktailtomater och lite jord! 
Så hur gjorde jag då? Jo jag spruta ut kärnorna i ett glas och lät det stå något dygn. Jag silade dem sedan och lade dem på ett papper för att torka. Sen bröt jag bara loss en del papperet och lade ner i en kruka med jord i och hällde på lite jord och vatten! 

Så nu håller jag tummarna stenhårt att det börjar gro i någon av mina krukor!

Kommentarer
Postat av: evelina

Oj kul om det fungerar!

2012-02-15 @ 18:39:16
URL: http://blandblommorochrutor.blogg.se/
Postat av: Lina

Men så spännande jag håller tummarna! :DJaaa det är verkligen super roligt, den gröna klänningen är min mormors som mamma har fått. De ligger hemma i hos min mamma i en utlkädningslåda där vi har massor av roliga och fina kläder, super kul!Hoppas allt är bra med er! kram

2012-02-15 @ 19:46:46
URL: http://www.linaslycka.se/
Postat av: Fröken M

Jag hoppas att de tar sig så ni kan plocka världens godaste små solmogna tomater i sommar :)

Visst är det så - barn ska i den mån det går ALLTID prioriteras i första hand ! Kökspysslet, storhandlingen och matlagningen tar ingen ifrån mig ;)

2012-02-15 @ 21:39:21
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Sandra- Med Pojke I Magen

Jag tror att de kan finnas en risk att de är för tidigt... Jag brukar börja så i slutet av februari och i slutet av mars.. Tomater behöver du dessutom bara dela på eller skiva och sen peta ner i jorden :) De funkar utmärkt. =)

Kika gärna in på min gamla blogg under kategorin trädgård (länk: http://bitchens.blogg.se/category/tradgard.html) Där finns massa roliga saker :D

Jag brukar så/ plantera, paprikor, gruka, suschini, olika färska kryddor, broccoli, lök, vitlök och mycket mycket mer :D As kul! o då ska ja tillägga att jag INTE har gröna fingrar, och är mer eller mindre självlärd.. Man får testa sig fram och man lär sig av sina misstag :DSV

Jag tror en happy blir bra :) Kronan är tydligen också väldigt låga... Men ack så fina :D

De var en tjej som jobbar på kronans kundservice som kommentera i de inlägget ang kronan :D

2012-02-15 @ 21:59:29
URL: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
Postat av: Sandra- Med Pojke I Magen

Anton heter min ena systerson :D Oliver är också fint.. :D

Jag har känt sparkar ett tag, men inte maken.. Så de är kul att han också känner :D

2012-02-15 @ 22:13:51
URL: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
Postat av: Johanna

Det snöar här som bäst men jag längtar nog efter vår. Känns som om hösten och vintern har hållit på i all evighet. Men det känns som om mars kommer gå fort och är vi inne i april brukar det vara bar mark. :-)

2012-02-16 @ 08:27:47
URL: http://passionforpoison.blogg.se/
Postat av: Emõke

Wow, spännande med tomaterna!

Bra jobbat med nattrutinen, härligt att ni sitter där tillsammans och stödjer varandra, det underlättar faktiskt jätte mycket. Kör hårt på rutinen nu, samma varje kväll. Ni är grymt duktiga och snart får ni alla sova!! :) och den tiden när de små har somnat och man får vara själva en stund innan man själv lägger sig är guld värd!

2012-02-16 @ 08:31:10
URL: http://prinsaroprinsessor.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åh vad spännande! Om det lyckas så ska jag också testa det sättet. Håller tummarna!

2012-02-16 @ 11:02:35
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com
Postat av: Cissi

Å vad spännande! Kanske kan vara något att göra tillsammans med Emma!

2012-02-16 @ 11:13:59
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0