Olivoljebröd

I fredags gjorde jag ett sådant gott bröd till vår grillkväll hos mina föräldrar. Olivoljebröd hette det och jag hittade det i någon gratistidning som jag tog i en mataffär. Jag rekommenderar verkligen att baka detta bröd till någon ljummen sommarkväll!
Det behöver Du ha hemma är:
25 g jäst
1 dl Olivolja
7 dl vetemjöl special
1 msk flytande honung, oliver, färskmynta och flingsalt
Rör ner jästen i 3 dl fingervarmt vatten, blanda ner 0,5 dl olja, några nyper flingsalt, honung och mjölet. Arbeta samman till en deg, degen blir lite lösare än vanlig bröddeg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Lägg degen i en smord liten långpanna eller ugnfast form och platta ut den till en tjocklek på 2 cm. Stick i oliver tillsammans med rosmarin och ringla över resten av oljan. Låt den nu jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda brödet sedan i varmluftsugn i 200 grader i 15-20 minuter, eller i vanlig ugn på 225 grader. Låt brödet svalna något och njut sedan av det goda brödet!

Kommentarer
Postat av: Ellinor
Gillar recept med ett fåtal ingredienser, det här bröder ser väldans gott ut. Måste provas!
Kram Ellinor
Postat av: Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo
Åh de där såg ju fasligt gott ut!!
Postat av: Monica
Ser super gott ut! Gillar att det är lite ingredienser vilket gör att det inte blir så krångligt.
Postat av: Elina
Åh, perfekt att det var så lite ingredienser :-)
Postat av: Mellton
Oj vad gott det ser ut och jag sim precis fått smak av oliver också!
Kram Mellton.
Trackback