Dags att välja sida

 
Har du tänkt på att allt du stoppar i din korg eller vagn när du är och handlar är ett aktiv val för vad Du tycker är rätt eller fel? Om man väljer att köpa ägg från höns i bur och inte de äggkartonger som kommer från frigående höns, ja då indirket säger man ju att man helt klart accepterar och stödjer de gårdar där hönsen lever trång i bur. Om man köper bananer som inte är ekologiskt odlade, ja då säger man ju ja till bekämpningsmedlena som används så att de som arbetar där får men för livet. Samma sak gäller alla produkter med palmolja. En olja som är billig att använda, men där man skövlar regnskogar för att odla palmerna som man får oljan från. Palmolja finns i allt från kakor till smink. Palmolja står för att regnskogarna skövlas, djurater försvinner och att växthuseffekten ökar.  Nu är det dags att välja sida, vilken sida väljer du?!
 
 (Nu vet jag att kravmärkta och ekolgoiska produkter ibland är snäppet dyrare och man inte alltid har råd med de, men bara att man är medveten om vilka val man gör när man går och handlar. Det finns såklart även annat som man också ska tänka på när man handlar för att ta hand om vår värld!  ) 
 
 
 
Idag passade jag på att läsa på en hel del förpackningar kakor när jag var och handlade och de är få som inte innehåller palmolja, skrämmande. 
 

Kommentarer
Postat av: Frida - Vita villan

Jag tänker mer och mer på vad det är jag handlar med mig hem. Försöker komma ihåg alla symboler och märken som man ska passa sig för.
Man ska ju inte bara handla ekoligist, man ska ju plastbanta och undvika en rad olika ämnen som förekommer i det mesta som man köper hem. Hua!
Läste i helgen att barnens tandkräm här hemma är märkt med O* vilket betyder att den är mest giftig och kan innehålla bisfenol A. Så imorgon ska jag på jakt efter en bättre tandkräm.
Tummen upp för en grönare värld och utan alla cancerframkallande ämnen. =)

2013-11-10 @ 21:57:27
URL: http://fridsingen.blogspot.com
Postat av: monica

Man försöker varje dag hitta saker och ting som inte innehåller allt för mycket dåliga och farliga ämnen. Så att laga och baka eget är a och o.

2013-11-10 @ 23:28:31
URL: http://mellanhimmelochmonica.blogg.se
Postat av: Ellinor

Vi tänker mer och mer på att handla klokt både till oss själva och för vår planet. Det är inte helt enkelt alla gånger men man måste börja någonstans.

Sv: adventsljuset har jag köpt på Ica Maxi :-)

Kram Ellinor

2013-11-11 @ 06:41:08
URL: http://fam-gudmundsson.blogspot.com
Postat av: Elin - Livat på torpet

Jag brukar försöka köpa ekologiskt och kravmärkt i det mån det går. Mjölk, bananer och grönsaker är dom saker som jag oftast köper ekologiskt. Känns så mycket bättre att ge sina barn det som är BÄTTRE. Sen är faktiskt ekologiska bananer sååå mycket godare! :)

2013-11-11 @ 09:00:10
URL: http://www.elinteg
Postat av: Elina

Jag tänker på det mer och mer, och precis som Elin här ovanför skriver så vill man ju ge det som är bättre till sina barn så senast igår fick ekologiska bananer följa med oss hem från Coop :)

2013-11-11 @ 11:09:45
URL: http://www.volanen.blogg.se
Postat av: Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Du har rätt, jag borde vara mer insatt men jag tänkrr på det mer och mer och det är ju framsteg. Just ägg köper jag ALLTID ekologiska det är från frigående höns utomhus, bananer blir oftast ekologiska dom med. Synd bara att de ekologiska ÄR dyrare :(

2013-11-11 @ 20:06:49
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Pernilla

Bra och tänkvärt inlägg, vi har mer och mer börjat handla ekologiskt!!

2013-11-11 @ 20:17:00
URL: http://mammatilltvillingar.blogg.se/
Postat av: Malin S

Tänkvärt.

svar: Tack! Jag frilansar som fotograf, lite vid sidan av. Hade varit en dröm att leva på det... någon gång, kanske. Vem vet? ;) Ja, scanna in det! :)

2013-11-11 @ 20:58:29
URL: http://www.malinstolt.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0