Lussebullar med kardemumma

Idag har vi fått ännu lite mer julkänslor här hemma. Jennie kom upp på eftermiddagen och så har vi bakat lussebullar ihop till julmusik! Vi testade att göra med kardemumma i, mycket gott och en rolig variant till de vanliga lussebullarna. Receptet på dessa godingar hittar ni här.

Jennie hade även läst att man skulle lägga russinen i blöt för att få saftigare bullar, just för att russinen annars suger åt sig av vätskan i degen. Jag tycker allt att våra blev väldigt saftiga och så blev russinen mjukare!

Det bakades vilt med degen

och sen blev det små russinhögar i bullarna

och sen kunde vi njuta av gyllenbrunna bullar! Dessa kommer jag helt klart baka igen!
Kommentarer
Postat av: Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo
Åh , måste nog premiärbaka de äkta lussebullarna med saffrans snarast =)
Postat av: Elin - Livat på torpet
jag och min mamma ska baka lussebullar i helgen. Ska tänka på knepet med russinen då :)
Postat av: Cissi
Åhhh vad gott!
Smart med att lägga russin i blöt innan :)
Postat av: monica
Åh så goda de ser ut. Känner doften ända ner till skåne :)
Postat av: Elina
Så himla gott, för att inte tala om mysigt. Jag måste nog övertala min mamma att baka lussebullar med mig någon helg :)
Postat av: Mammatea
Så sugen jag blev! Både på att baka och äta.
Postat av: Pernilla
Mums mums så gott :)
Trackback