Värmlandslimpa

God morgon!!

Har ni kommit ihåg att dra tillbaks klockan 1 timme nu?! Jag gillar egentligen inte dessa dagar då man flyttar om tiden, man känner sig hela dagen lite fel i ens vanliga rytm! Tänk att en timme hit eller dit kan påverka en så mycket.

Jag bakade en limpa häromdagen, "Monikas mumsiga Värmlands limpa" fick det bli. Den blev riktigt god, så tänkte dela med mig av receptet:

Det Du behöver ha hemma är:

 

50 g jäst

5 dl ljummet vatten

2 ägg

2 dl brun farin

1,5 msk salt

1 kg rågsikt

1 msk brödkryddblandning

Smula ner jästen i en bunke och häll farinsockret över. Låt det stå i 15 minuter, så att smakerna gifter sig! Det ska bli en brun rör. Häll i lite av vattnet och rör runt så röran löser upp sig och häll sedan på resten av vattnet. Tillsätt sedan äggen, saltet, rågsikten och brödkryddorna. Knåda länge och väl, i maskin 8 minuter och för hand i 12 minuter, degens ska bli ljusbrun och smidig! Smöra en plåt med smör och dela degen i 4 limpor som Du lägger på plåten. Rippla lite olja mellan limporna, så går de lättare att bryta isär när de är klara. Lägg en handduk över limporna och låt dem jäsa i 1 timme. Grädda dem sedan i mitten av ungen i 190 grader i 30-35 minuter. Sen är det bara att njuta av en skiva gott hembakat bröd!


Kommentarer
Postat av: Josefine - Mamma till Alva

åh tack fina du ! :) vi hade en toppenkväll !



såå gott det lät med värmlandslimpa, jag som är från värmland och allt :D hihi. Måste testa !

2011-10-30 @ 13:03:44
URL: http://emmajosefine.com
Postat av: Sandra

Ser väldigt gott ut.



Jag har inte tänkt så mycket på när man ställer om klockan förut, men Vilja har verkligen påverkats av det, så i dag har det varit lite annorlunda med att försöka hålla rutinerna.

2011-10-30 @ 17:59:05
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0