16 nyttiga Frallor

Ställ fram alla ingredienser i god tid så att de blir rumstempererade. Blanda mjölk, rårörsockret, grovt rågmjöl och havregrynen och låt det stå och svälla i 15 minuter. Rör ut jästen i blandningen och tillsätt det flyttande margarinet, rågsikten och vetemjölet. Bearbeta degen ordentligt och låt den stå att jäsa under duk i ca 1 timme.
Ta upp degen på bakbordet och knåda in lite mer vetemjöl. Dela degen i 16 bitar och form dem till små runda bröd. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa under bakduk i 45 minuter. Grädda dem i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Pensla bröden med vatten så fort de kommer ut från ugnen och låt dem sedan kallna under duk. Sen är det bara att njuta av ditt hembakade god bröd!



Sååå gott med hembakat bröd!
Så goda bröden såg ut, mums!
Så duktig du är som bakar bröd!
Det här måste jag testa! Älskar att baka bröd (& äta det med förstås!).
Kram Ellinor